Carolina – Tampa 1:5 (kon.) | Pittsburgh – Edmonton 2:1 (po pr.) | NY Islanders – Arizona 5:3 (kon.)
Philadelphia – Anaheim 2:6 (kon.) | Buffalo – Detroit 1:0 (kon.) | Montreal – Florida 5:1 (kon.)
Ottawa – Los Angeles 2:3 (0:2 po s.n.) | Nashville – Calgary 2:3 (1:2 po s.n.) | Minnesota – Vancouver 0:1 (kon.)
Colorado – Dallas 5:3 (kon.) | Vegas – Chicago 4:2 (kon.)
po s.n. (0:2)
Ottawa Senators
2:3 (1:1, 0:0, 1:1 - 0:0)
Los Angeles Kings
Středa 25.10.2017, 01:40 • Canadian Tire Centre, Ottawa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    65:00 Michael CAMMALLERI - 2:3
     
    65:00
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Los Angeles Kings.
    Autorem vítězné branky je MICHAEL CAMMALLERI.
     
    63:38
    Neskutečné! Kopitar to udělal famózně, když si díky trpělivosti položil Condona a pak kotouč hodlal zasunout do prázdné brány. Jenže proti byl dobře postavený Karlsson, jenž puk odpálil do bezpečí.
    58:14 Adrian KEMPE - 2:2
     
    58:14
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Zničehonic je vyrovnáno a gól jde jednoznačně za Condonem. Celý zápas skvěle chytající gólman si vybral slabou chvilku, když rozehrávku od zadního mantinelu posunul pouze na hokejku napadajícího ADRIANA KEMPEHO. Mladý útočník si následně počkal až mu ležící Condon udělá prostor mezi nohama a v pohodě skóroval. Bez asistence.
     
    57:13
    Ottawa se mohla výrazně přiblížit k vítězství Další přečíslení dvou na jednoho zakončoval Kyle Turris. Ten ale po Dzingelově přihrávce vystřelil pouze do lapačky.
     
    55:58
    Znovu Ottawa zahrozila v oslabení. Nate Thompson tentokrát střílel z pravého kruhu, avšak Kuemper byl proti jeho střele dobře postaven!
     
    54:27
    Hodně nešťastně teď Johnny Oduya (OTT) bekhendem plácl do kotouče, jež zamířil přímo do ochranné sítě. Po poslední komerční přestávce si hosté zahrají přesilovou hru.
    46:36 Nate THOMPSON - 2:1
     
    46:36
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Domácí jdou v oslavení do vedení! NATE THOMPSON nejprve vystihl kombinaci soupeře a zahájil tím rychlý protiútok. Zakončení sice obstaral Pyatt, ale právě Thompson byl dostatečně důrazný, viděl puk pod Kuemperem a rychle ho dorazil za brankovou čáru. Asistence: Tom Pyatt.
     
    44:44
    Fredrik Claesson (OTT) teď do brány Condona zbytečně naremploval Dustina Browna a je tady přesilová hra pro Kings. Přestupek označen jako nedovolené bránění.
     
    39:51
    Erik Karlsson nyní chyběl v obraně. Kopitar při přečíslení oslovil Aleca Martineze, ale hostující obránce trestuhodně nedokázal trefit odkrytou bránu.
     
    31:48
    Pokračují strhující okamžiky. MacDermid si to ze středního pásma namířil přímo na Condona, nicméně ten jeho pokus o bekhendovou kličku dokázal zneškodnit.
     
    31:13
    Také hosté teď byli blízko ke gólu. Nick Shore obdržel přihrávku před odkrytou polovinu Condonovy brány, ale zblízka puk nedokázal dostat za brankovou čáru.
     
    29:41
    Další šance Ottawy. Pyatt nejprve osamocen nevyzrál na skvěle chytajícího Kuempera a poté Pageau dorážel jen těsně vedle brány hostujícího celku.
     
    25:30
    Na druhé straně měl Condon trable s tečovaným zakončením Toffoliho. Puk se dostal mezi betony a poté někam za gólmana, ale domácí brankář vše vyřešil pohotovým ulehnutím na záda.
     
    24:41
    A opět Kuemper! Tentokrát hostující gólman zasáhl proti Stoneovi, jenž byl úplně osamocený na levém kruhu.
     
    21:32
    Adrian Kempe dostal výbornou přihrávku na brankoviště, avšak Condon se proti jeho zakončení bleskurychle přesunul!
     
    13:28
    Nic Dowd (LAK) si v souboji s Hoffmanem nepočínal v rámci pravidel a odsedí si dvě trestné minuty za nedovolené bránění.
    06:09 Dion PHANEUF - 1:1
     
    06:09
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Vyrovnáno! Mike Hoffman tentokrát volil rozehrávku přes celou šíři kluziště a ve středním pásmu oslovil DIONA PHANEUFA. Obránce kanadského celku se zjevil na levé straně, kousek za modrou čárou se rozhodl ke střele a poněkud plachtící pokus skončil za zády nejistého Kuempera. Asistence: Mike Hoffman, Jean-Gabriel Pageau.
     
    03:07
    Velká šance na druhé straně. Tom Pyatt rozjel přečíslení dvou na jednoho, zprava si to namířil přímo na Kuempera a po jeho bekhendu puk zůstal před odkrytou bránou. Jenže dojíždějící Pageau jej neposunul za brankovou čáru.
    00:24 Alec MARTINEZ - 0:1
     
    00:24
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Nyní už je to 0:1. Vhazování po pravici Condona vyhrál Adrian Kempe, který kotouč posunul přesně před ALECA MARTINEZE. Hostující obránce neváhal, vypálil a tvrdým projektilem skóroval přesně k tyči u lapačky marně se natahujícího Condona. Asistence: Adrian Kempe.

    Lukáš Podleśny

    Branky a nahrávky: 7. Phaneuf (Hoffman, Pageau), 47. N. Thompson (Pyatt) – 1. Martinez (Kempe), 59. Kempe, rozh. náj. Cammalleri

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:1   Michael Cammalleri (LAK)
    0:1   Kyle Turris (OTT)
    2. série:
    0:1   Anže Kopitar (LAK)
    0:1   Mark Stone (OTT)
    3. série:
    0:2   Adrian Kempe (LAK)


    Ottawa Senators: Condon (C. Anderson) – Oduya, E. Karlsson (C), Phaneuf (A), Ceci, Claesson, Ch. Wideman, Borowiecki – Burrows, Brassard, Mark Stone – N. Thompson (A), Turris, Dzingel – Hoffman, Pageau, Pyatt – DiDomenico, Brown.
    Los Angeles Kings: Kuemper (Quick) – Forbort, Doughty (A), Muzzin, Martinez, Fantenberg, MacDermid – Iafallo, Kopitar (C), D. Brown (A) – Pearson, N. Shore, Toffoli – Cammalleri, Kempe, Lewis – Andreoff, Laich, Dowd.

    Rozhodčí: Marc Joannette, Tom Kowal – Trent Knorr, Tim Nowak

    Diváci: 14 034
    thejrc.org