Carolina – Tampa 1:5 (kon.) | Pittsburgh – Edmonton 2:1 (po pr.) | NY Islanders – Arizona 5:3 (kon.)
Philadelphia – Anaheim 2:6 (kon.) | Buffalo – Detroit 1:0 (kon.) | Montreal – Florida 5:1 (kon.)
Ottawa – Los Angeles 2:3 (0:2 po s.n.) | Nashville – Calgary 2:3 (1:2 po s.n.) | Minnesota – Vancouver 0:1 (kon.)
Colorado – Dallas 5:3 (kon.) | Vegas – Chicago 4:2 (kon.)
konec
Vegas Golden Knights
4:2 (2:1, 1:0, 1:1)
Chicago Blackhawks
Středa 25.10.2017, 04:00 • T-Mobile Arena, Las Vegas • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání

    Oscar Dansk (VEG) (29 zásahů)
    Piere-Édouard Bellemare (VEG) (1 + 0)
    Reilly Smith (VEG) (0 + 0) (06:43:49)
     
    Československá stopa v utkání

    Tomáš Nosek (VEG) (1 + 1, 1 střela na branku, čas na ledě 10:23)
    Richard Pánik (CHI) (0 + 0, 1 střela na branku, čas na ledě 13:12)
    Jan Rutta (CHI) (0 + 0, 1 střela na branku, čas na ledě 19:45)
     
    Střely na branku v zápase

    Vegas Golden Knights: 33

    Chicago Blackhawks: 31
     
    To už je ale pro dnešní zápas úplně vše. Chicago nedokázalo stáhnout náskok domácího celku. A to znamená, že nováček NHL Vegas Golden Knights pokračuje dál ve skvělé herní i výsledkové formě. Zlatí rytíři zůstanou společně s Los Angeles Kings na čele Pacifické divize. Sledovali jsme zajímavý duel, už po prvních šesti minutách to bylo 2:1 pro domácí, Vegas dostal do vedení Tomáš Nosek. A od té doby už Golden Knights o náskok nepřišli. Před koncem druhé třetiny na 3:1 zvýšil Bellemare, aby čtvrtý zásah přidal gólem z přesilovky Jonathan Marchessault. Snížení Patricka Kanea na konečných 2:4 už nic neřešilo. Blachawks tedy v historicky prvním zápase proti Las Vegas neuspěli, velkou zásluhu na tom má i švédský brankář Oscar Dansk. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezkou středu.
     
    Konec zápasu.
     
    59:53
    Ještě si ale Chicago Blackhawks vybírají oddechový čas, aby mohli v útočném pásmu něco zkusit vymyslet.
     
    59:53
    Branka Las Vegas vypadla ze svého postavení, takže rozhodčí museli přerušit hru. Chicago už má na další změnu výsledku opravdu hodně málo času.
     
    59:34
    Hosté to ještě zkoušejí bez brankáře a se šesti hráči v poli.
    58:55 Patrick KANE - 4:2
     
    58:55
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Tak přeci jen se ještě Chicago dokázalo prosadit, a to minutu před koncem základní hrací doby. PATRICK KANE se uvolnil před brankovištěm a nikým nehlídaný za gólmana Oscara Danska uklidil nahrávku od Saada. Ochránce domácí klece se zrovna přesunoval k druhé tyči, takže neutěsnil všechny mezírky. Na dělbě bodů ze zápasu tenhle zásah ale nejspíš nic nezmění. Asistence: Brandon Saad, Jordan Oesterle.
     
    58:30
    Hosté to stále ještě zkouší. Patrick Kane dostával k modré čáře kotouč na střelu, ale už puk nestihl před modrou čarou. Takže je pochopitelně pískáno postavení mimo hru.
     
    58:03
    Ohlášeny poslední dvě minuty základní hrací doby a velmi pravděpodobné také celého utkání.
     
    57:28
    Nosek posílal puk k modré čáře na Bellemara, ale nic z toho nakonec nebylo, protože druhý jmenovaný byl na ledě moc dlouho a už neměl síly útočit.
     
    56:55
    Seabrook nahodil puk za branku domácích a doufal, že se tam dostane do šance někdo v bílém dresu. Ale místo toho ukázkově zapracovala obrana Las Vegas.
     
    56:39
    Schmaltzovo zakončení má Oscar Dansk v lapačce. Za pár okamžiků budeme pokračovat, a to vhazováním v obranné třetině Vegas Golden Knights.
     
    56:16
    Patrick Kane to zkoušel zadovkou na svého spoluhráče z formace, ale neuspěl, trefil pouze hokejku soupeře. Hosté se už moc ani nikam netlačí.
     
    55:55
    Opět se pokračuje a po delší době šance domácích. Nejdříve to zkoušel David Perron, po něm Cody Eakin. Druhý jmenovaný nakonec trefil náruč Coreyho Crawforda.
     
    55:36
    Po dlouhé době přerušená hra, zasahuje domácí gólman. Ještě je tu jedna komerční pauza.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 4. W. Karlsson (C. Miller, Hunt), 6. Nosek (Engelland, McNabb), 39. Bellemare (Nosek, Carrier), 51. Marchessault (Schmidt, Sbisa) – 4. Hayden, 59. P. Kane (Saad, Oesterle)


    Vegas Golden Knights: Dansk (Lagacé) – Schmidt, Sbisa, C. Miller, Hunt, Engelland, McNabb – Perron, Eakin, Neal – Leipsic, Marchessault, Tuch – O. Lindberg, W. Karlsson, R. Smith – Carrier, Bellemare, Nosek.
    Chicago Blackhawks: Crawford (A. Forsberg) – Keith, Seabrook, Forsling, Rutta, Oesterle, C. Murphy – Saad, J. Toews, Pánik – Hartman, Schmaltz, P. Kane – Sharp, Anisimov, DeBrincat – Bouma, Wingels, Hayden.

    Rozhodčí: Walsh, Rehman – Gawryletz, Heyer

    Diváci: 18 108
    thejrc.org