Carolina – Tampa 1:5 (kon.) | Pittsburgh – Edmonton 2:1 (po pr.) | NY Islanders – Arizona 5:3 (kon.)
Philadelphia – Anaheim 2:6 (kon.) | Buffalo – Detroit 1:0 (kon.) | Montreal – Florida 5:1 (kon.)
Ottawa – Los Angeles 2:3 (0:2 po s.n.) | Nashville – Calgary 2:3 (1:2 po s.n.) | Minnesota – Vancouver 0:1 (kon.)
Colorado – Dallas 5:3 (kon.) | Vegas – Chicago 4:2 (kon.)
konec
Vegas Golden Knights
4:2 (2:1, 1:0, 1:1)
Chicago Blackhawks
Středa 25.10.2017, 04:00 • T-Mobile Arena, Las Vegas • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:00.
     
    CHICAGO BLACKHAWKS

    Hokejisté Blackhawks začali novou sezónu NHL poměrně zdařile. Z deseti odehraných duelů mají na kontě pět výher a pouhé dvě porážky, dva duely došly do prodloužení, což jim stačí na aktuální druhou příčku v Centrální divizi. Více bodů získali pouze rivalové Chicaga St. Louis Blues. Je ale pravda, že poslední dobou vítěz Stanley Cupu z roku 2015 střídá výhry s porážkami. Minule Černí jestřábi například uspěli po výsledku 4:2 na ledě Arizona Coyotes, ale ještě předtím nestačili na Edmonton Oilers, když kanadskému celku podlehli těsně 1:2 v prodloužení. Do konce měsíce října Hawks čekají ještě tři duely, dva z toho ale mimo své kluziště, takže nic snadného na závěr měsíce. Potvrdí Chicago nedávné vítězství z Arizony?

    Kanadské bodování týmu nepřekvapivě vede týmová hvězda a forvard Patrick Kane (4 + 7), kterého následují Ryan Hartman (3 + 6) a Brandon Saad (6 + 2). Posledně jmenovaný je v říjnu ve výtečné střelecké pohodě. Prosadil se již šestkrát a je nejlepším snajprem Hawks. Do branky ve většině případů vyrukoval Corey Crawford.
     
    VEGAS GOLDEN KNIGHTS

    Takový parádní vstup nováčka do nejlepší ligy světa čekal málokdo. Las Vegas na špičce Pacifické divize prohání první Los Angeles Kings, tedy nedalekého rivala. Zlatí rytíři vyhráli všechny tři poslední zápasy. Minule předčili 3:2 po prodloužení St. Louis Blues, předtím si vyšlápli na Buffalo Sabres (5:4 po prodloužení) a Boston Bruins (3:1). Je ale potřeba připomenout, že Golden Knights odehráli většinu všech dosavadních duelů na svém ledě. Konkrétně už pět v řadě, další dva je pod střechou T-Mobile Areny čekají. Nicméně i venku se Vegas dařilo. Realita je tedy taková, že Zlatí rytíři padli zatím v jediném duelu, a to když je 14. října zaskočil Detroit. Vše pro nováčka ligy ale není růžové. Zranili se mu totiž dva stěžejní brankáři. Nejprve jasná jednička Marc-André Fleury, potom i příchozí náhradník Malcolm Subban. Minulé klání tak musel dochytat mladý debutant Oscar Dansk.

    Na vrcholku týmových statistik pobývá útočník James Neal (6 + 2), jenže je ve výborné formě. Ale daří se také Reillymu Smithovi (2 + 5) nebo Davidu Perronovi (2 + 3). Je pravděpodobné, že do klece tentokrát od první minuty nastoupí švédský gólman Oscar Dansk. Zvládne nelehkou pozici?
     
    Předchozí vzájemné utkání

    Vzhledem k tomu, že jsou Golden Knights nováčkem NHL, týmy na sebe ještě nikdy nenarazily a dnes je čeká premiéra.
     
    Československá stopa v utkání

    Tomáš Nosek (VEG) (1 + 0)
    Richard Pánik (CHI) (5 + 3)
    Jan Rutta (CHI) (2 + 3)
    Michal Kempný (CHI) (0 + 1)
     
    Vítejte u dnešního utkání National Hockey League. Budeme sledovat duel týmů z Pacifické a Centrální divize. Narazí na sebe Vegas Golden Knights a Chicago Blackhawks.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Vegas Golden Knights: Dansk (Lagacé) – Schmidt, Sbisa, C. Miller, Hunt, Engelland, Merrill – Perron, Eakin, Neal – Leipsic, Šipačov, Tuch – O. Lindberg, W. Karlsson, R. Smith – Carrier, Bellemare, Nosek.

    Chicago Blackhawks: Crawford (A. Forsberg) – Keith, Seabrook, Forsling, Rutta, Oesterle, C. Murphy – Saad, J. Toews, Pánik – Hartman, Schmaltz, P. Kane – Sharp, Anisimov, DeBrincat – Bouma, Wingels, Hayden.

    Rozhodčí: Walsh, Rehman – Gawryletz, Heyer.
     
    Už jen pět minut a budeme moci začít. Hráči jsou již na ledové ploše.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:08
    Jako první se na buly zmocnili kotouče domácí. Ti se také hned vydali útočit. Úvodní střela zápasu ale minula klec.
     
    00:33
    Corey Crawford si zahrál s kotoučem za brankou, musel ale rychle zpátky mezi tři tyče, aby neudělal hned na začátku zbytečnou chybu.
     
    00:56
    Hraje se hned od začátku ve vysokém tempu. Možná jsou obě strany rády, že se teď po skoro minutě hry přerušilo a následuje nové buly.
     
    01:26
    Zatím se ale obě mužstva pohybují nejčastěji ve středním pásmu, kde se snaží vytvořit lepší přechod přes modrou čáru. Zatím bez úspěchu.
     
    01:58
    Jeden z útočníků domácích se nabídl na levém kruhu. Když potom dostal nahrávku, nestihl zakončit. Crawford tak prozatím může zůstat v klidu.
     
    02:30
    Dansk na druhé straně ještě nemusel vůbec zasahovat, ani na něj nikdo žádná pokus nevyslal.
     
    02:48
    Wingels servíroval spoluhráči puk na hokejku, potom už první práce pro švédského gólmana ve službách Golden Knights. A Dansk úspěšně přerušuje hru.
     
    03:01
    Poprvé v tomto zápase se bude vylučovat. Za Chicago je nucen odsedět dvě minuty obránce Duncan Keith, jenž se dle názoru rozhodčích provinil podražením. Takže šance pro Las Vegas.
     
    03:33
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Jenže je tu hodně studená sprcha pro domácí mužstvo. Místo, aby se Golden Knights dostali v přesilové hře do útočného pásma a tvořili akce, které mají potenciál skončit v síti, dělají chybu na své polovině kluziště. A ta je draze zaplacena. O kotouč ve středním pásmu soka obral JOHN HAYDEN, který Oscara Danska prostřelil u levé tyče. Domácí brankář si tedy ještě pořádně nesáhl na puk, přesto už musí lovit kotouč ze svého zařízení. Tak uvidíme, co přijde dál. Bez asistence.
    03:33 John HAYDEN - 0:1
     
    03:59
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Ještě ve stejné minutě ale máme srovnáno. Tak to byla opravdu rychlá odpověď. Las Vegas na nic nečekalo, okamžitě se vrhlo do útočné třetiny před Coreyho Crawforda. Stačila jedna lepší střela z dálky a skončila v kleci Chicaga. Rána Colina Millera sice nebyla na první pohled nikterak nebezpečná. Ale ještě změnila směr, protože ji tečoval WILLIAM KARLSSON, i proto s ní měl hostující ochránce klece takové trable. Golden Knights tím pádem nakonec využívají hned svou první přesilovou hru a máme srovnání. Asistence: Colin Miller, Brad Hunt.
    03:59 William KARLSSON - 1:1
     
    05:46
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Ani teď to není z gólového účtu na začátku zápasu vše. Strhla se nám tu lavina branek a zatím to nevypadá, že by jedna či druhá strana chtěla v útočném snažení polevit. Nahození z pravé strany útočného pásma ještě Corey Crawford dokázal na brankovišti zastavit. Potom se ale k zajímavé dorážce dostal český útočník TOMÁŠ NOSEK, jenž svým druhým zásahem ročníku překonal brankáře Hawks. Hodně zajímavý úvod pro fanoušky v T-Mobile Areně, teď jsou na řadě obrany, aby začaly pracovat. Asistence: Deryk Engelland, Brayden McNabb.
    05:46 Tomáš NOSEK - 2:1
     
    07:03
    Následuje první komerční přestávka, za chvíli budeme pokračovat.
     
    07:40
    Hosté jsou očividně nástupem Zlatých rytířů zaskočeni a nemohou najít odpověď. Těžko se jim dostává přes modrou útočnou čáru.
     
    07:55
    Crawford po nahození zpoza levého kruhu raději přerušuje hru.
     
    08:28
    Po třech rychlých brankách za sebou sledujeme menší útlum. Je jasné, že trenéři svým svěřencům naordinovali poctivější obranu.
     
    08:45
    Patrick Kane to zkusil individuální akcí, ale Oscar Dansk jeho pokus bez větších problémů zastavil betonem.
     
    09:10
    Lindberg hledal někoho do kombinace, ale nenašel. Mohl to zkusit ještě sám, avšak neměl dostatečnou rychlost. A tak jen odevzdal touš na hole soupeře.
     
    09:38
    Schmidtova rozehrávka z obranné třetiny nebyla moc přesná. Celá situace nakonec končí postavením mimo hru domácích.
     
    10:03
    Crawford musel vytasit zákrok betonem poté, co jej Bellemare prověřil ránou z dálky. Ani teď moc nechybělo, aby kus černé gumy skončil v síti.
     
    10:48
    Dansk musel pro změnu na druhé straně zasahovat proti Pánikovi. Slovenský forvard ale nemířil moc přesně, trefil jen beton švédského gólmana.
     
    11:29
    Opět nahození z dálky a další zásah Crawforda. Na puk ale docela dobře viděl. Pokračovat budeme hned po komerční přestávce.
     
    11:35
    Znovu se hraje a domácí tentokrát neuspěli na vhazování. Toho se snažil využít unikající Patrick Kane. Forvard Blackhawks ovšem trefil jen připravenou lapačku Danska.
     
    11:57
    Crawford raději přerušil hru, i když v tomto případě asi ještě mohl zkusit rozehrávat.
     
    12:15
    Znovu Golden Knights točí puk kolem klece Chicaga. Nakonec zakončoval zpoza pravého kruhu Schmidt. Jeho ránu ovšem dobře zblokoval český bek Jan Rutta.
     
    12:39
    Tentokrát přerušená hra před brankou Las Vegas.
     
    13:15
    Další zákrok Danska, tentokrát levým betonem. Ale bude se zároveň vylučovat.
     
    13:17
    Chicago Blackhawks si dnes vyzkouší svou první početní výhodu. Colin Miller totiž inkasuje menší trest za hákování a bude doufat, že jeho spoluhráči tohle oslabení zvládnou.
     
    13:51
    Seabrook našel u pravého mantinelu volného Toewse, kapitán hostů ale neměl dost prostoru a času na to, aby mohl vyslat nějaké lepší zakončení.
     
    14:24
    Polovina z domácího oslabení je pryč a Golden Knights si vedou velmi dobře. Navíc Schmidt unikl ve vlastním oslabení a skoro překvapil Crawforda.
     
    14:56
    Schmaltzovo nahození za branku Vegas nepřekvapilo. Přesto ještě hosté zůstávají na kotouči a snaží se závěr přesilové hry přetavit v branku.
     
    15:28
    Colin Miller je zpátky na ledě, Vegas úvodní oslabení střetnutí přežilo bez inkasování.
     
    15:42
    Lindberg na druhé straně prověřil Crawfordovu lapačku. Ještě jednu komerční přestávku uvidíme v této části.
     
    16:03
    Po delší době se nám hra na ledě trošku uklidnila. Tomáš Nosek bojuje o puk za brankou Crawforda, tam proti sobě ale má dva hráče v bílém dresu, takže bude potřebovat pomoci.
     
    16:36
    Marchessault získal pro Las Vegas útočné pásmo, ale ne na dlouho. Tentokrát zapracovala defenziva hostů docela dobře.
     
    17:12
    Pánikova střela z levé strany a pohledný zákrok Oscara Danska lapačkou. Zatím je mladý švédský talent v masce svému celku v oporou. Tak uvidíme, zda v těchto výkonech bude pokračovat.
     
    17:43
    Chicago chtělo až moc rychle do útočného pásma, což se hostům nevyplatilo. Je totiž pískáno postavení mimo hru.
     
    18:00
    A další technický přestupek Blackhawks. Tentokrát se pro změnu jedná o zbytečné zakázané uvolnění.
     
    18:15
    Po vyhraném buly v útočném pásmu se o překvapení pokoušel Tuch. Ale tvrdou pecko orazítkoval pouze zadním mantinel za Crawfordem.
     
    18:50
    Forslingovo nahození z dálky nikdo netečoval, a tak si Dansk v pohodě puk pohlídal a ještě raději přerušil hru. Následuje další buly před klecí Golden Knights.
     
    19:02
    Začala poslední minuta první třetiny. U puku v útočném pásmu stále Chicago. Ale obrana Vegas je hodně důrazná, takže to nevypadá na další střelu.
     
    19:20
    Až nyní střelecký pokus, ale spíše propagačního charakteru, a to z hokejku Sharpa. S tímhle ale nemohl mít Oscar Dansk ani náhodou potíže.
     
    19:43
    Sbisa chtěl do útočného pásma, ale zastavil ho ofsajd. Některý z jeho spoluhráčů přejel modrou čáru až moc rychle.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    To je z první třetiny všechno. Máme za sebou divokou úvodní periodu. Během zahajovacích šesti minut zápasu totiž padly tři góly. Nejprve ve vlastním oslabení skóroval hostujíc Hayden. Potom ale Golden Knights využili přesilovku, načež je do vedení dokonce poslal český forvard Tomáš Nosek. Od té doby Las Vegas vede 2:1 a čekáme na další zásahy. Uvidíme, kdy přijdou.
     
    Střely na branku po první třetině

    Vegas Golden Knights: 14

    Chicago Blackhawks: 10
     
    Za pár okamžiků začne druhá třetina. Budeme v ní znovu svědkem pohledného útočného hokeje?
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Ve druhé části zápasu se jako první na kotouč dostali hosté. Pánik se snažil dostat do útočného pásma, ale zatím bez úspěchu.
     
    20:13
    Hned na startu druhého dějství tu máme vyloučení. Domácí útočník James Neals dostává dvě minuty za sekání a vůbec neprotestuje, je si tedy svého přestupku vědom.
     
    20:23
    Střelu Sharpa z dálky Dansk dobře viděl, takže ji chytil do náruče a přerušil hru.
     
    20:42
    Riley Smith málem zaskočil obranu soupeře ve vlastním oslabením. Potom už na druhé straně průniková akce Kanea, ani on se ale ze vstřelené branky radovat nemohl.
     
    21:15
    Obránce Duncan Keith a jeho pecka od modré čáry. Ale potřebovala ještě teč, protože nemířila přesně mezi tři tyče. Následně se Las Vegas osvobozuje vyhozením přes všechny čáry.
     
    21:49
    Tahle početní výhoda v podání hostů vypadá už mnohem lépe. Ale znovu se skvěl lapačkou proti Toewsovi vytáhl Oscar Dansk. Právě před ním se bude vhazovat.
     
    22:03
    Kane nabízel před brankoviště osamocenému Toewsovi kotouč na zakončení, ale kapitán Chicaga těsně nedokázal puk trefit a vyrovnat.
     
    22:30
    Vegas Golden Knights jsou v plném počtu, také tohle oslabení zvládli. James Neal si tak může oddechnout, jeho vyloučení zůstane nepotrestáno.
     
    23:03
    Hraje se už docela dlouho bez přerušení, ale také bez zakončení a velkých šancí.
     
    23:26
    Hayden hledal z levého rohu útočného pásma Tommyho Wingelse, ale druhý jmenovaný forvard Hawks měl v daný okamžik zablokovanou hokejku.
     
    23:52
    Domácí vyhazují puk tak, aby se nejednalo o zakázané uvolnění. Tohoto času pochopitelně využívají k vystřídání formací a poslání čerstvých sil na led.
     
    24:30
    A další lehké nahození do středního pásma. Zlatí rytíři se teď nemohou dostat pořádně na kotouč a vyvézt jej až směrem ke Coreymu Crawfordovi.
     
    25:04
    Hartman našel u pravého mantinelu Schmaltze. Forvard hostů ale ztroskotal na dobré práci obránce Las Vegas, ten ho vůbec nepustil do zakončení.
     
    25:48
    Leipsicova střela nemusela být zase tak špatná, ale netrefila vůbec branku, takže gólman Blackhawks nemusel vůbec zasahovat.
     
    26:03
    Branka Golden Knights je mimo své postavení a to znamená, že máme po delší době přerušenou hru. Zároveň je tu krátká komerční přestávka.
     
    26:13
    Už se znovu hraje. Pánik zkusil štěstí po pravém mantinelu, ale sám nepronikl do šance.
     
    26:22
    Právě slovenský útočník Richard Pánik je nyní nucen odejít za katr. Rozhodčí si všiml, že sekal soupeře. A tak je tu nyní příležitost pro Las Vegas v přesilové hře.
     
    26:35
    Huntova pecka končí sražená u zadního mantinelu, hned poté Chicago vyhazuje přes všechny čáry, takže se poprvé v této početní nevýhodě osvobozuje.
     
    27:02
    A další Huntova pecka, tentokrát ji ale někdo v bílém trikotu zblokoval, takže brankáře Chicaga vůbec nemusel zasahovat. Následovalo další vyhození až k Danskovi.
     
    27:36
    Marchessaultova střela zpoza pravého kruhu nebyla sama o sobě nebezpečná. Ale stínil jí bránící hráč, takže Crawford měl co dělat, aby kotouč našel a přerušil hru.
     
    27:55
    Už jen poslední okamžiky z Pánikova trestu. Zatím si Vegas moc dobré šance během aktuální přesilovky nevytvořilo, Blackhawks jsou pozorní na modré čáře.
     
    28:25
    Další vyhození přes všechny čáry a tohle už Chicago zvládne. Richard Pánik míří zpátky do hry, to znamená, že jsou hosté v plném počtu.
     
    28:56
    Dansk musel proti nepříjemné střele Kanea vytasit vyrážečku. Pak se ještě Hawks drželi kolem domácího zařízení a dělali tam dusno.
     
    29:16
    Pro změnu tentokrát vyloučení na druhé straně barikády. Rozhodčí uděluje trest Lucu Sbisovi, který se provinil faulem loktem. Takže ani teď jsme nesledovali moc dlouho hru v pěti proti pěti.
     
    29:40
    DeBrincat jen tak tak udržel pásmo pro hosty. Pak se ale Vegas stejně podařilo vyhodit.
     
    30:02
    Smithova šance ve vlastním oslabení. Hawks totiž zaváhali ve středním pásmu, přišli tam o puk a Crawford měl co dělat, aby nedostal další branku během přesilovky svých spoluhráčů.
     
    30:36
    Lindberg pěkně vyhodil kotouč přes všechny čáry, ve druhé třetině zatím oba týmy velmi dobře zvládají oslabení.
     
    31:09
    A znovu. Trenéři Chicaga nebudou vůbec spokojení s touto početní výhodou. Chicago si prakticky nic nevytvořilo, Sbisa se už pomalu chystá zpět do hry.
     
    31:40
    Vegas Golden Knights jsou kompletní a Jonathan Marchessault se hned před brankovištěm nabízel na skórování. Puk letící těsně nad ledem ale nezasáhl přesně.
     
    32:03
    Po delší době přerušená hra, domácí totiž vyhodili na zakázané uvolnění.
     
    32:12
    Riley Smith mohl ujíždět s Lindbergem do přečíslení dva na jednoho, ale prvně jmenovaný na modré čáře ztratil puk. Je tu druhá komerční přestávka tohoto dějství, poté budeme pokračovat.
     
    32:17
    Sotva se začalo hrát, už je zase přerušeno. Někdo z domácích hokejistů kus černé gumy vytečoval do hlediště mezi diváky.
     
    32:35
    David Perron si musel dávat, aby nepokazil rozehrávku před svou brankou. Nakonec to zvládl, přesto se ještě Hawks vrátili před Danska.
     
    33:18
    Po delší době v útočném pásmu domácí, jenže k zakončení se nedostali. McNabb sice mohl zakončovat, ale z první nedokázal trefit puk vůbec dobře.
     
    33:45
    Patrick Kane dostával od Schmaltze nabídku před polovinu prázdné branky, ale v rychlosti dokázal trefit jen tyčku Danskovy klece. Teď měl brankář Las Vegas velké štěstí.
     
    34:07
    Po situaci před Danskem se bude vylučovat. Hostující Ryan Hartman dostane dvě minuty za sekání. K tomu ještě další dvě minuty za hrubost, takže domácí si zahrají čtyři minuty přesilovky v pěti proti čtyřem.
     
    34:58
    Chicago se hned osvobozuje a Golden Knights tak musí hledat způsob, jak si co nejdříve vytvořit šanci.
     
    35:39
    Jenže přesilové hry ve druhé třetině nefungují ani jednomu celku. Sotva Zlatí rytíři zavezou puk do útočného pásma, hned o něj přijdou.
     
    36:25
    Běží druhá polovina Hartmanova trestu, ale útočí Hawks. Dansk sice nemusel vytahovat nijak těžký zákrok, přesto si musel dávat pozor.
     
    38:15
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Už to sice nebylo během přesilové hry, ale přeci jen se nakonec Golden Knights prosazují a zvyšují svůj náskok na rozdíl dvou branek. Nádhernou práci za klecí hostujícího celku odvedl Tomáš Nosek, jenž ukázkovou nahrávkou před brankoviště vybídl ke skórování spoluhráče. Byl jím PIERRE-ÉDOUARD BELLEMARE. Ten měl díky Noskovi hodně usnadněnou situaci. Corey Crawford v tomto okamžiku asi ani nemohl stihnout reagovat. Tohle bude pro hosty hodně těžké. Asistence: Tomáš Nosek, William Carrier.
    38:15 Pierre-Édouard BELLEMARE - 3:1
     
    39:03
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny, puk mají na hokejkách domácí.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Ve druhé dějství padla jediná branka. A to až v samotném závěru, kdy po krásné přihrávce českého forvarda Tomáše Noska skóroval hráč Vegas Bellemare. I díky němu vede Las Vegas po čtyřiceti minutých poměrem 3:1 a Chicago bude mít v poslední dvacetiminutovce co dělat, aby ještě vydolovalo nějaké body.
     
    Střely na branku po dvou třetinách

    Vegas Golden Knights: 22

    Chicago Blackhawks: 18
     
    Za pár okamžiků začne třetí třetina utkání mezi Las Vegas a Chicagem. Dočkáme se ještě nějakého drama, nebo Golden Knights vedení udrží?
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:13
    Chicago získalo puk na úvodním vhazování třetí třetiny. Ale ke střele se nedostalo, i když se o ni pokusilo.
     
    40:23
    Puk vytečovaný hráči Blackhawks někam mezi diváky, ve středním pásmu proběhne nové vhazování.
     
    40:55
    Jan Rutta měl co dělat, aby zabránil komplikacím před svou brankou, ale nakonec obral Marchessaulta o kotouč a poslal puk do bezpečí.
     
    41:15
    Vegas zatím poctivě hraje ve středním pásmu a snaží se nepouštět soupeře do šancí. Je jasné, že domácí se za současného stavu ve skóre nikam hnát nemusejí.
     
    41:45
    Golden Knights se sice nepodařilo založit akci, ale domácí aspoň nahodili kotouč do středního pásma, aby měli více času na vystřídání formací.
     
    42:06
    Bouma se protáhl sám až před branku, obešel přitom dva bránící hokejisty soupeře. Ale zakončení mu nevyšlo podle představ, nedokázal zasunout puk pod Danska.
     
    42:40
    Na druhé straně šance Bellemara, ale forvard Las Vegas zatím druhý zápis do statistik nepřidá.
     
    43:15
    Cody Eakin našel u pravého mantinelu Neala a druhý jmenovaný vypadal, že pošle puk na branku. To se ale nestalo, Neal to měl už moc z velkého úhlu.
     
    43:41
    Millerova rána od modré čáry hned po buly sice měla dostatečnou razanci, ale zase neměla přesnost. Orazítkovala jen mantinel za brankou, puk letěl hodně vysoko.
     
    44:00
    A znovu přerušená hra. Tentokrát proto, že puk spadl na hostující střídačku. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    44:21
    Karlsson se vytáhl zpoza klece Crawforda a zkusil soupeřova brankáře překvapit kličkou po ledě. Moc mu nechybělo, ale čtvrtá branka domácích z toho není.
     
    44:41
    Po dlouhé době si na puk sáhl také Oscar Dansk. Ale šlo o spíš symbolický zákrok lapačkou, měl dostat času se na celou situaci připravit.
     
    44:55
    Lindberg získal pro Vegas útočné pásmo, i když hodně krkolomně, nahozením do pravého rohu. Pak se k zajímavé dorážce na brankovišti dostával Tuch.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    45:38
    Hraje se ve vysokém tempu a bez přerušování, to samozřejmě vyhovuje domácím, kteří tak šetří drahocenné okamžiky do konce základní hrací doby.
     
    45:53
    Oscar Dansk přerušil hru, protože tušil, že by mohly přijít nepříjemné dorážky. Bude se tedy za pár okamžiků vhazovat po levé ruce švédského brankáře.
     
    46:18
    Chicago se stále nemůže dostat do žádného přečíslení a těžko vytváří šance. Když už to přeci jen zvládne, někdo z obránců Golden Knights puk vyhodí daleko od branky.
     
    46:50
    Marchessault na brankovišti dorážel nabídku od Karlssona. Ale netrefil puk ideálně, i proto se Crawfordovi podařilo kotouč docela v pohodě zastavit.
     
    47:20
    Pánikovu střelu zblokoval William Karlsson, hned poté se Zlatí rytíři osvobodili vyhozením.
     
    47:40
    Patrick Sharp ujížděl sám na branku, ale Oscar Dansk je dnes ve formě, útočníka hostů skvěle zastavil zákrokem betony. Teď Dansk drží domácí nad vodou.
     
    47:51
    Domácí si znovu nijak nekomplikují život. Po konci komerční přestávky hned vyhazují do středního pásma, kde se pokoušejí zabojovat o kotouč.
     
    47:59
    Hra přerušena, puk totiž skončil v hledišti.
     
    48:18
    James Neal neproměnil velkou šanci před brankovištěm, když tam zůstal úplně sám. Tady by Crawford jinak neměl šanci.
     
    48:20
    Navíc se bude vylučovat a Golden Knights si zahrají přesilovou hru. Na trestnou lavici totiž musel za hákování odejít hostující Brent Seabrook. Tak uvidíme, do domácí vymyslí.
     
    48:58
    Už jsou domácí v útočném pásmu a Miller nahazoval nebezpečně puk před branku. Tam jej někdo dokázal tečovat, ale těsně nedoskotačil až za brankovou čáru.
     
    49:29
    Nyní je to pro změnu brankář Chicaga, kdo zabraňuje dalšímu inkasování. Dokonce zazvonila tyčka jeho klece, ale stále to je pouze o dva zásahy.
     
    49:48
    Až nyní se Hawks osvobozují vyhozením přes všechny čáry, mají tak možnost vystřídat. Rytíři musí hledat co nejrychlejší cestu zpátky do útočného pásma.
     
    50:20
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Tenhle útočník dnes předvádí velmi dobrý hokej a vytvořil si už řadu skvělých šancí. Jenže dlouho se mu nedařilo dostat puk do sítě, pokaždé ztroskotal na připraveném brankáří Crawfordovi. Až nyní se dočkal. JONATHAN MARCHESSAULT po návratu do sestavy skóruje, a to během přesilové hry. Krásně mu puk na pravý kruh poslal spoluhráč Nate Schmidt. Marchessault potom ukázkově nabral kotouč na hokejku a ještě lépe trefil levý horní růžek klece Chicaga. Moc pohledný hokejový moment a Golden Knights tím pádem vedou už rozdílem tří zásahů. Asistence: Nate Schmidt, Luca Sbisa.
    50:20 Jonathan MARCHESSAULT - 4:1
     
    52:40
    Chicago se sice ještě něco snaží s výsledkem udělat, jenže nemá žádné střely na branku.
     
    53:15
    Šance pro Tucha, hráč domácího týmu ale neměl nikoho do kombinace. A tak jen nahodil a odjel společně s ostatními vystřídat.
     
    53:48
    Čas do konce základní hrací doby plyne a zatím to na další drama nevypadá. Domácí už nikam nespěchají a spíše se poctivě hlídají střední pásmo.
     
    54:49
    Marchessault nyní předvedl také dobrou obrannou práci, když vyhodil puk od modré čáry. Potom mohli jeho spoluhráči v pohodě dostřídat.
     
    55:18
    Anisimov měl dobrou možnost vypálit z pravého kruhu. To také nakonec udělal, ale nebyl vůbec přesný, Oscar Dansk nemusel zasahovat.
     
    55:36
    Po dlouhé době přerušená hra, zasahuje domácí gólman. Ještě je tu jedna komerční pauza.
     
    55:55
    Opět se pokračuje a po delší době šance domácích. Nejdříve to zkoušel David Perron, po něm Cody Eakin. Druhý jmenovaný nakonec trefil náruč Coreyho Crawforda.
     
    56:16
    Patrick Kane to zkoušel zadovkou na svého spoluhráče z formace, ale neuspěl, trefil pouze hokejku soupeře. Hosté se už moc ani nikam netlačí.
     
    56:39
    Schmaltzovo zakončení má Oscar Dansk v lapačce. Za pár okamžiků budeme pokračovat, a to vhazováním v obranné třetině Vegas Golden Knights.
     
    56:55
    Seabrook nahodil puk za branku domácích a doufal, že se tam dostane do šance někdo v bílém dresu. Ale místo toho ukázkově zapracovala obrana Las Vegas.
     
    57:28
    Nosek posílal puk k modré čáře na Bellemara, ale nic z toho nakonec nebylo, protože druhý jmenovaný byl na ledě moc dlouho a už neměl síly útočit.
     
    58:03
    Ohlášeny poslední dvě minuty základní hrací doby a velmi pravděpodobné také celého utkání.
     
    58:30
    Hosté to stále ještě zkouší. Patrick Kane dostával k modré čáře kotouč na střelu, ale už puk nestihl před modrou čarou. Takže je pochopitelně pískáno postavení mimo hru.
     
    58:55
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Tak přeci jen se ještě Chicago dokázalo prosadit, a to minutu před koncem základní hrací doby. PATRICK KANE se uvolnil před brankovištěm a nikým nehlídaný za gólmana Oscara Danska uklidil nahrávku od Saada. Ochránce domácí klece se zrovna přesunoval k druhé tyči, takže neutěsnil všechny mezírky. Na dělbě bodů ze zápasu tenhle zásah ale nejspíš nic nezmění. Asistence: Brandon Saad, Jordan Oesterle.
    58:55 Patrick KANE - 4:2
     
    59:34
    Hosté to ještě zkoušejí bez brankáře a se šesti hráči v poli.
     
    59:53
    Branka Las Vegas vypadla ze svého postavení, takže rozhodčí museli přerušit hru. Chicago už má na další změnu výsledku opravdu hodně málo času.
     
    59:53
    Ještě si ale Chicago Blackhawks vybírají oddechový čas, aby mohli v útočném pásmu něco zkusit vymyslet.
     
    Konec zápasu.
     
    To už je ale pro dnešní zápas úplně vše. Chicago nedokázalo stáhnout náskok domácího celku. A to znamená, že nováček NHL Vegas Golden Knights pokračuje dál ve skvělé herní i výsledkové formě. Zlatí rytíři zůstanou společně s Los Angeles Kings na čele Pacifické divize. Sledovali jsme zajímavý duel, už po prvních šesti minutách to bylo 2:1 pro domácí, Vegas dostal do vedení Tomáš Nosek. A od té doby už Golden Knights o náskok nepřišli. Před koncem druhé třetiny na 3:1 zvýšil Bellemare, aby čtvrtý zásah přidal gólem z přesilovky Jonathan Marchessault. Snížení Patricka Kanea na konečných 2:4 už nic neřešilo. Blachawks tedy v historicky prvním zápase proti Las Vegas neuspěli, velkou zásluhu na tom má i švédský brankář Oscar Dansk. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezkou středu.
     
    Střely na branku v zápase

    Vegas Golden Knights: 33

    Chicago Blackhawks: 31
     
    Československá stopa v utkání

    Tomáš Nosek (VEG) (1 + 1, 1 střela na branku, čas na ledě 10:23)
    Richard Pánik (CHI) (0 + 0, 1 střela na branku, čas na ledě 13:12)
    Jan Rutta (CHI) (0 + 0, 1 střela na branku, čas na ledě 19:45)
     
    Tři hvězdy utkání

    Oscar Dansk (VEG) (29 zásahů)
    Piere-Édouard Bellemare (VEG) (1 + 0)
    Reilly Smith (VEG) (0 + 0) (06:43:49)

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 4. W. Karlsson (C. Miller, Hunt), 6. Nosek (Engelland, McNabb), 39. Bellemare (Nosek, Carrier), 51. Marchessault (Schmidt, Sbisa) – 4. Hayden, 59. P. Kane (Saad, Oesterle)


    Vegas Golden Knights: Dansk (Lagacé) – Schmidt, Sbisa, C. Miller, Hunt, Engelland, McNabb – Perron, Eakin, Neal – Leipsic, Marchessault, Tuch – O. Lindberg, W. Karlsson, R. Smith – Carrier, Bellemare, Nosek.
    Chicago Blackhawks: Crawford (A. Forsberg) – Keith, Seabrook, Forsling, Rutta, Oesterle, C. Murphy – Saad, J. Toews, Pánik – Hartman, Schmaltz, P. Kane – Sharp, Anisimov, DeBrincat – Bouma, Wingels, Hayden.

    Rozhodčí: Walsh, Rehman – Gawryletz, Heyer

    Diváci: 18 108
    thejrc.org