Carolina – Tampa 1:5 (kon.) | Pittsburgh – Edmonton 2:1 (po pr.) | NY Islanders – Arizona 5:3 (kon.)
Philadelphia – Anaheim 2:6 (kon.) | Buffalo – Detroit 1:0 (kon.) | Montreal – Florida 5:1 (kon.)
Ottawa – Los Angeles 2:3 (0:2 po s.n.) | Nashville – Calgary 2:3 (1:2 po s.n.) | Minnesota – Vancouver 0:1 (kon.)
Colorado – Dallas 5:3 (kon.) | Vegas – Chicago 4:2 (kon.)
konec
Vegas Golden Knights
4:2 (2:1, 1:0, 1:1)
Chicago Blackhawks
Středa 25.10.2017, 04:00 • T-Mobile Arena, Las Vegas • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    58:55 Patrick KANE - 4:2
     
    58:55
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Tak přeci jen se ještě Chicago dokázalo prosadit, a to minutu před koncem základní hrací doby. PATRICK KANE se uvolnil před brankovištěm a nikým nehlídaný za gólmana Oscara Danska uklidil nahrávku od Saada. Ochránce domácí klece se zrovna přesunoval k druhé tyči, takže neutěsnil všechny mezírky. Na dělbě bodů ze zápasu tenhle zásah ale nejspíš nic nezmění. Asistence: Brandon Saad, Jordan Oesterle.
    50:20 Jonathan MARCHESSAULT - 4:1
     
    50:20
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Tenhle útočník dnes předvádí velmi dobrý hokej a vytvořil si už řadu skvělých šancí. Jenže dlouho se mu nedařilo dostat puk do sítě, pokaždé ztroskotal na připraveném brankáří Crawfordovi. Až nyní se dočkal. JONATHAN MARCHESSAULT po návratu do sestavy skóruje, a to během přesilové hry. Krásně mu puk na pravý kruh poslal spoluhráč Nate Schmidt. Marchessault potom ukázkově nabral kotouč na hokejku a ještě lépe trefil levý horní růžek klece Chicaga. Moc pohledný hokejový moment a Golden Knights tím pádem vedou už rozdílem tří zásahů. Asistence: Nate Schmidt, Luca Sbisa.
    38:15 Pierre-Édouard BELLEMARE - 3:1
     
    38:15
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Už to sice nebylo během přesilové hry, ale přeci jen se nakonec Golden Knights prosazují a zvyšují svůj náskok na rozdíl dvou branek. Nádhernou práci za klecí hostujícího celku odvedl Tomáš Nosek, jenž ukázkovou nahrávkou před brankoviště vybídl ke skórování spoluhráče. Byl jím PIERRE-ÉDOUARD BELLEMARE. Ten měl díky Noskovi hodně usnadněnou situaci. Corey Crawford v tomto okamžiku asi ani nemohl stihnout reagovat. Tohle bude pro hosty hodně těžké. Asistence: Tomáš Nosek, William Carrier.
    05:46 Tomáš NOSEK - 2:1
     
    05:46
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Ani teď to není z gólového účtu na začátku zápasu vše. Strhla se nám tu lavina branek a zatím to nevypadá, že by jedna či druhá strana chtěla v útočném snažení polevit. Nahození z pravé strany útočného pásma ještě Corey Crawford dokázal na brankovišti zastavit. Potom se ale k zajímavé dorážce dostal český útočník TOMÁŠ NOSEK, jenž svým druhým zásahem ročníku překonal brankáře Hawks. Hodně zajímavý úvod pro fanoušky v T-Mobile Areně, teď jsou na řadě obrany, aby začaly pracovat. Asistence: Deryk Engelland, Brayden McNabb.
    03:59 William KARLSSON - 1:1
     
    03:59
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Ještě ve stejné minutě ale máme srovnáno. Tak to byla opravdu rychlá odpověď. Las Vegas na nic nečekalo, okamžitě se vrhlo do útočné třetiny před Coreyho Crawforda. Stačila jedna lepší střela z dálky a skončila v kleci Chicaga. Rána Colina Millera sice nebyla na první pohled nikterak nebezpečná. Ale ještě změnila směr, protože ji tečoval WILLIAM KARLSSON, i proto s ní měl hostující ochránce klece takové trable. Golden Knights tím pádem nakonec využívají hned svou první přesilovou hru a máme srovnání. Asistence: Colin Miller, Brad Hunt.
    03:33 John HAYDEN - 0:1
     
    03:33
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Jenže je tu hodně studená sprcha pro domácí mužstvo. Místo, aby se Golden Knights dostali v přesilové hře do útočného pásma a tvořili akce, které mají potenciál skončit v síti, dělají chybu na své polovině kluziště. A ta je draze zaplacena. O kotouč ve středním pásmu soka obral JOHN HAYDEN, který Oscara Danska prostřelil u levé tyče. Domácí brankář si tedy ještě pořádně nesáhl na puk, přesto už musí lovit kotouč ze svého zařízení. Tak uvidíme, co přijde dál. Bez asistence.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 4. W. Karlsson (C. Miller, Hunt), 6. Nosek (Engelland, McNabb), 39. Bellemare (Nosek, Carrier), 51. Marchessault (Schmidt, Sbisa) – 4. Hayden, 59. P. Kane (Saad, Oesterle)


    Vegas Golden Knights: Dansk (Lagacé) – Schmidt, Sbisa, C. Miller, Hunt, Engelland, McNabb – Perron, Eakin, Neal – Leipsic, Marchessault, Tuch – O. Lindberg, W. Karlsson, R. Smith – Carrier, Bellemare, Nosek.
    Chicago Blackhawks: Crawford (A. Forsberg) – Keith, Seabrook, Forsling, Rutta, Oesterle, C. Murphy – Saad, J. Toews, Pánik – Hartman, Schmaltz, P. Kane – Sharp, Anisimov, DeBrincat – Bouma, Wingels, Hayden.

    Rozhodčí: Walsh, Rehman – Gawryletz, Heyer

    Diváci: 18 108
    thejrc.org