Č. Budějovice – Jihlava 5:0 (kon.) | HK MD Šumperk – Technika Brno 7:1 (kon.) | Přerov – Zlín 3:2 (po s.n.)
konec
HC Motor České Budějovice
5:0 (2:0, 2:0, 1:0)
HC Dukla Jihlava
Čtvrtek 30.11.2017, 16:00ELIOD extraliga mladšího dorostu • 11. kolo
Partner:
     
    Konec zápasu. (17:53:40)
     
    59:24
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Havel – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Menšík – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Nevšímal – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Pavlát – 2 min., hrubost).
     
    59:24
    Po jednom ze zákroků nastala za brankou Martina Lidáka potyčka, kterou nakonec dokázali sudí ukončit celkem včas. Uvidíme, zda rozhodčí rozdají nějaké tresty.
     
    58:43
    Daniel Pavelec zkoušel vystřelit možná až trochu uspěchaně. Puk napálil na branku, srazit jej ale dokázal poslední domácí obránce.
     
    57:48
    Fotbalově přikopl bruslí Václav Svach kotouč na Pavla Nováka, který ho zaváží do útočné třetiny.
     
    56:35
    Kevin Mikeš zřejmě netrefil puk ideálně, a proto se kotouč jen snášel pomalu před branku, kde ho ze vzduchu ukrývá v lapačce Martin Lidák.
     
    56:22
    Nenápadná střela, která vyšla z úhlu z hole Patrika Čermáka, se zastavuje o levou tyčku Lidákovy svatyně! Nadále tak trvá možnost čistého konta pro domácího brankáře!
     
    55:20
    Zřejmě nejaktivnější hráč jihlavské Dukly v dnešním utkání je Matouš Menšík. Tentokrát si sjel do těsné blízkosti branky, tam ho ale Lidák bez větších obtíží vychytává.
     
    54:38
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    O osudu tohoto zápasu je, troufám si říct, definitivně rozhodnuto! Fanoušci házejí čepice na led, což neznamená nic jiného než to, že JAN JANOCH dokonává svůj hattrick! Stává se tak po přihrávce od Pavla Nováka! Asistence: Pavel Novák.
     
    54:16
    Dělovku od modré vyslal Sebastian Jasečko, jeho pokus ale srazil jeden z hráčů před brankou. Marně se po něm natahoval ještě Tomáš Hanák.
     
    53:56
    Lukáš Pavlát si úplně neporozuměl se svým spoluhráčem, když poslal přihrávku přes všechny čáry až na zakázané uvolnění. Hra se tedy stěhuje před Martina Lidáka.
     
    52:21
    Zřejmě největší šance hostů v tomto zápase brankou nekončí! Patrik Čermák byl sice tísněn obráncem, přesto ale dokázal poslat přesnou přihrávku před branku Motoru na Matouše Menšíka, který si dokázal Lidáka položit, ale zasunout kotouč z bekhendu za brankovou čáru už ne!
     
    51:14
    Poté pálí Pavel Novák, který si poradil s obráncem, když se dokázal dostat za něj. Proti jeho střele ale obětavě padl jeden z jihlavských beků, čímž pokus zneškodnil.
     
    50:14
    Jako falešný bek stál na modré čáře Jan Janoch, který vystřelil po přihrávce od Pavla Nováka. Svou dělovku napálil jen do bránícího hráče Jihlavy, který následně svůj tým osvobozuje.
     
    49:29
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Winkler – 2 min., krosček).
     
    49:10
    První početní výhodu dostanou také hráči Motoru, tedy pokud nevyužijí svou výhodu, kterou signalizuje sudí zdviženou pravicí.
     
    48:35
    Zpoza soupeřovy branky zkoušel nalézt Pavel Novák obránce na modré čáře. Nepodařilo se mu tak, neboť puku nastavil do cesty hokejku jeden z hostů, který s ním pádí dopředu.
     
    47:23
    David Kašpar byl velmi dlouho nikým nehlídán na vrcholku mezi oběma kruhy! Naštěstí pro hosty toho ale žádný z českobudějovických hráčů využít přihrávkou na Kašpara nedokázal.
     
    46:01
    Možná i trochu nečekaně se ke střele na pravém kruhu z pohledu brankáře dostal Yahor Hrakholski. Posílal pozemní střelu na jihlavskou klec, ale Krejčí opět zasahuje svým betonem.
     
    44:42
    Jihlavská pětice nemá síly potřebné k založení útoku, a proto jen nahazuje kotouč za Lidákovu branku, kde se ho ujímají domácí.
     
    43:16
    První větší šanci v utkání si připisuje také Radek Dub, který jel v přečíslení dva na jednoho a dostal přihrávku na vzdálenější tyč. Tam se dokázal přesunout také Filip Krejčí, jenž střelu českobudějovického útočníka vykopl betonem.
     
    42:47
    Od beka Motoru se v útočném pásmu Jihlavy odrazil kotouč na hůl Jiřího Kochrdy, ten ale svou ránou výrazně netrefil! Puk končí jen v ochranné síti.
     
    41:33
    Vcelku dobrou stahovačkou se prezentoval v útočném pásmu Jiří Michal. S kotoučem se dostal za branku soupeře, odkud svou přihrávku před ní ale nikoho ze spřízněných spoluhráčů nenašel.
     
    40:33
    Marian Havel jen plácl do kotouče směrem na branku, přesto ho ale Lidák vytěsnil až na poslední chvíli svým pravým betonem.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:26
    Snad po dvou minutách se podařilo Jihlavě vymanit se ze sevření v obranném pásmu. Unavená pětice tak může jít střídat.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    38:43
    Z téže pozice pálí o chvíli později také Adam Dvořák, ovšem proti jeho pokusu zakročuje Filip Krejčí taktéž svou vyrážečkou.
     
    38:02
    I nadále jsou domácí hráči aktivnějším celkem. Nyní pálil Sebastian Jasečko, jehož střelu ale Krejčí dobře vyráží vyrážečkou mimo svou branku.
     
    37:12
    Matouš Hail nemohl od modré čáry vystřelit z první, protože nedostal kotouč na bekhend. Měl ale čas přehodit si kotouč na druhou stranu čepele a následně vystřelil. V dráze puku ale nikdo nestál, proto Krejčí nemá se schováním kotouče na výstroji problém.
     
    36:18
    Ne, hostujícímu celku se přesilová hra vůbec nevydařila. Sebastian Jasečko se po dvouminutovém trestu vrací zpět na hrací plochu.
     
    35:15
    Zatím se hostům početní výhoda příliš nedaří. Nyní Motor osvobodil Lukáš Pavlát a o chvíli později přicházejí o možnost, jak se udržet v útočném pásmu, Jihlavští vlastní chybou, když poslali kotouč až na zakázané uvolnění.
     
    34:38
    Domácí hráči se na poprvé osvobozují. Uvidíme, jak Jihlava dokáže naložit vůbec s první přesilovou hrou v tomto zápase.
     
    34:18
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Jasečko – 2 min., podražení).
     
    33:55
    A útočník jihlavského týmu Matouš Menšík v šanci i potřetí! Najížděl si před branku z levé strany, odkud zkoušel zamířit do horního růžku. Tam byl ale také připravený Lidák, který zasáhl svým ramenem.
     
    31:54
    Tentýž hráč, tedy Matouš Menšík, se ocitá i v druhé rychlé akci Jihlavy za sebou! Dostal ideální pas na modrou čáru a nikým nehlídán se vydal tváří v tvář Martinu Lidákovi. Právě domácí brankář si počínal skvěle, když Menšíkovi dokázal puk vypíchnout svou holí a celý únik tak zlikvidoval.
     
    31:18
    Parádní rychlost nabral Matouš Menšík, kterému nedělali problém ani dva vracející se obránci. Ti ho ale nakonec dokázali vytlačit ze střelecké pozici, a proto Menšík pálil jen z úhlu, ze kterého ale Lidáka nepřekvapil.
     
    30:45
    Sebastian Jasečko se ujal kotouč a jel s ním po křídle, odkud ho zkoušel přeposlat Novákovi, který si sjížděl před branku. U puku jsou ale dříve hráči jihlavské Dukly.
     
    29:50
    Po nepřesné přihrávce jednoho z domácích hráčů se kotouče ujímá Jiří Kratochvíl.
     
    28:54
    Václav Svach byl dlouhou dobu v držení kotouče. Sjel si až za soupeřovu branku, odkud zkoušel přihrávat před brankoviště hned dvakrát. Ani jeden pas mu ale nevyšel.
     
    26:51
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Skvěle si počínají domácí hráči také ve druhé třetině, Jihlava bude muset stahovat čtyřgólové manko, pokud chce pomýšlet na bodový zisk. Pavel Novák přihrál na pravý kruh z pohledu gólmana. Tam stál připravený JIŘÍ MICHAL, jenž svou střelou dokázal překvapit Krejčího, který se na sebe hodně zlobí! Asistence: Pavel Novák, Jan Janoch.
     
    26:34
    V obranném pásmu si zkoušel podržet kotouč sám pro sebe Kochrda, ale Tomáš Hanák ho od kotouče odstavil a vybojoval pásmo pro svůj tým!
     
    25:33
    Marek Chvátal spadl na ledovou plochu za účelem zastavit kotouč. To se mu vydařilo! Kdyby tak neučinil, puk by prošel na Jana Janocha, který by mohl ujíždět na branku Jihlavy zcela osamocen.
     
    23:47
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Z úvodního tlaku Jihlavy v prostřední dvacetiminutovce nic není, do třígólového vedení jde totiž Motor! JAROSLAV POUZAR se zjevil před brankou soupeře a svou střelou nachytává Filipa Krejčího – 3:0! Asistence: Pavel Pojar, Yahor Hrakholski.
     
    23:11
    Další dobrá šance Jihlavských! David Mihulka ujížděl v přečíslení dva na jednoho, které vzal nakonec na sebe. Jeho pokus dokázal Lidák udržet před brankovou čárou a nepřipustil ani následnou dorážku.
     
    22:26
    Matouš Menšík se stává v tomto střídání smolařem i hrdinou! V útočném pásmu trefil tyčku Lidákovy branky. Na druhou stranu tak jel domácí hráč, který by se býval dostal před Krejčího branku úplně sám, ale Menšík mu skočil do střely a kotouč mu vypíchl.
     
    21:35
    Přihrávku přesně mezi oba kruhy dostal Jaroslav Pouzar. Nemohl ale střílet, protože před ním stál obránce, kterého se snažil zbavit. Bohužel pro domácí tým ale neúspěšně.
     
    20:44
    Marian Havel mohl jít do samostatného úniku po skvělé přihrávce! Stejně jako před chvíli Hanáka, tak i nyní Havla přerušuje hvizd sudího pro postavení mimo hru.
     
    20:15
    Pavel Novák adresoval přihrávku na najíždějícího Tomáše Hanáka. Ten se ale s pukem dostal do ofsajdového postavení, rychlý útočný výpad se tedy nekoná.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:16
    Útočník Jihlavy, Daniel Pavelec, přejel s pukem modrou čáru a zkoušel nadvakrát pálit. První střelu dobře srazil Pavel Pojar a tentýž bek Motoru nepropustil ani následnou Pavelcovu střelu.
     
    18:36
    Kevin Mikeš získal kotouč potom, co si hráči domácích příliš nerozuměli při rozehrávce. Mikeš se tak může pokusit zavést kotouč před Lidákovu branku.
     
    17:57
    Dlouho byli jihlavští hráči pod tlakem a nyní jsou to oni, kdo vyhazuje kotouč přes všechny čáry až na zakázané uvolnění.
     
    16:34
    Pavel Novák střílel hned dvakrát v rychlém sledu za sebou! Jeho první rána neprošla, načež se útočník Motoru dostal ke střele z větší vzdálenosti. Tu brankář hostí vyrazil před sebe. Naštěstí pro jeho tým si dokázal poradit i s následnými dorážkami.
     
    15:22
    Nyní ale bude mít Jihlava šanci, jak ohrozit Lidáka. Po nepřesné rozehrávce domácích se kotouč ocitá až na zakázaném uvolnění. Bude se tedy vhazovat po levici domácího brankáře.
     
    14:50
    Ze sevření se snaží vymanit hosté, kteří zatím ale jen s obtížemi přechází střední pásmo a také útočnou modrou čáru. Obrana českobudějovických hráčů zatím funguje precizně.
     
    13:45
    Kombinace domácího celku v útočném pásmu nakonec vyústila střelou od modré čáry, kterou ze své hole vyslal Lukáš Pavlát. Jeho pokus se ještě odrazil od hráče stojícího před branku mimo pravou tyč jihlavské svatyně.
     
    12:25
    Daniela Pavelce ve středním pásmu zbavil dobrým zákrokem kotouče Jan Janoch. Poté se puk dostává za branku hostí, kde o něj oba týmy bojují.
     
    11:20
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    A domácí hráči jdou do dvougólového vedení! A nutno říct, že zaslouženě. Zatím to jsou totiž oni, kdo je na hřišti aktivnější.Po přihrávce Hanáka se ke střele dostal JAN JANOCH, který si tak připisuje druhý gól v tomto utkání. Uvidíme, zda se dočkáme hattricku. Asistence: Tomáš Hanák, Petr Lukeš.
     
    10:39
    Petr Brož si z pozice obránce sjel až na hranici brankové čáry, odkud z úhlu zkoušel ohrozit Lidáka v brance. Ten se překvapit nenechal, svou lapačku nastavil proti Brožovu pokusu dobře.
     
    09:07
    Nebezpečné akce zaznamenali hráči hostujícího celku, Lidák si s nimi všemi ale dobře poradil. O chvíli později se v jasné střelecké pozici objevil Dominik Brouček, jenž ale nezamířil z první mezi tři tyče.
     
    08:09
    Pavel Pojar dostal přihrávku do středního pásma, odkud zkoušel vypálit na hostující klec. Střela byla sice razantní, ale postrádala přesnost. Pojar tak aspoň nahazuje kotouč za branku a Motor již kombinuje v pásmu.
     
    06:59
    Jan Janoch si sjížděl z druhé vlny před branku, ale při pokusu o střelu upadl, a proto nevystřelil. O chvíli později zvoní po střele jednoho z domácích hráčů tyč jihlavské branky!
     
    05:56
    Na druhé straně kryje střelu Dukly Martin Lidák, jenž si tak po delší době připisuje zákrok.
     
    04:10
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    První branka v tomto utkání jde na stranu českobudějovického Motoru! Pavel Novák se díky dobrému nadzvednutí hole soupeře dostal ke kotouči a následně posílal přihrávku na druhou stranu kluziště, kde stál JAN JANOCH. K němu se nakonec kotouč dostal a Janoch zamířil střelou z první přesně do pravého horního růžku z pohledu brankáře! Asistence: Pavel Novák.
     
    03:11
    Matouš Menšík si vzal kotouč na svou hůl a zkoušel po přejetí modré čáry obejít obránce. To se mu ale nevydařilo, Matouš Hail se totiž oklamat nenechal.
     
    02:13
    V útočné třetině dokázal získat kotouč Jan Nevšímal, který se s ním následně řítil na branku. Pálil k bližší tyči, kde byl ale připravený jihlavský gólman.
     
    01:38
    Václav Svach pálil od modré čáry, trefil ale jen svého spoluhráče, kterým byl Jiří Michal.
     
    00:35
    První vážnější akci si připisují domácí hokejisté! Jan Janoch ujížděl s kotoučem na křídle a poté ho adresoval před branku na Pavla Nováka. Ten byl ale dobře bránění a ke střele se nedostal.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Motor České Budějovice: Lidák (Kadlec) – Jasečko, Pojar, Dvořák, Pavlát, Hail, Svach – Hrakholski, Michal, Dub, Hanák, Novák, Kašpar, Nevšímal, Brouček, Schwartz, Janoch, Lukeš, Pouzar.

    HC Dukla Jihlava: Krejčí (Pavlas) – Mikeš, Kratochvíl, Chvátal, Brož, Moravec, Winkler – Jungwirth, Kravec, Augusta, Menšík, Čermák, Havel, Kochrda, Polodna, Mihulka, Pavelec.

    Rozhodčí: Poskočil – Samuel, Brůha.
     
    HC Dukla Jihlava
    Také Jihlavě zbývají odehrát dvě poslední utkání v rámci extraligy mladšího dorostu. Na rozdíl od Motoru už ale hokejisté z Vysočiny nemají ani teoretickou šanci na postup do play-off. Na čtvrté, tedy postupové, místo ztrácí Jihlavští z místa sedmého bodů osm. V mladším dorostu Dukly také vyčnívá bodově jen jeden hráč. Konkrétně je to Tomáš Chlubna, jenž si kanadských bodů zapsal dvacet sedm. Se třinácti body jsou druhými nejproduktivnějšími hráči Marián Havel a Patrik Čermák. Zda se podaří Dukle na první ledové ploše v Budvar aréně bodovat, sledujte od 16:00!

    Brankáři:

    Filip Maláč – 10 zápasů, úspěšnost zákroků 91,38%, 2,77 průměr ink. branky na zápas

    Filip Krejčí – 7 zápasů, úspěšnost zákroků 88,14%, 4,81 průměr ink. branky na zápas

    Marek Pavlas – 3 zápasy, úspěšnost zákroků 92,86%, 3,0 průměr ink. branky na zápas
     
    HC Motor České Budějovice
    Dlouhodobě nejproduktivnějším hráčem mladšího dorostu Motoru je Pavel Novák, který nastupuje také o kategorii výše. Za pouhých osm utkání stihl českobudějovický útočník nasbírat dvacet sedm bodů. O osm bodů za ním je poté Jan Janoch. Svěřenci Radka Kampfa mají ještě možnost, jak se kvalifikovat do play-off, za prvé ale musejí udolat jihlavskou Duklu a to nejlépe za tři body. V sobotu poté musí uspět proti Letňanům. Zároveň ale také nesmí vyjít víkendová klání mladšímu dorostu brněnské Kometě.

    Brankáři:

    Martin Lidák – 11 zápasů, úspěšnost zákroků 90,2%, 3,5 průměr ink. branky na zápas

    Jakub Korytar – 6 zápasů, úspěšnost zákroků 88,08%, 3,83 průměr ink. branky na zápas
     
    Zdravím všechny hokejové fanoušky! Mladší dorost Motoru má ještě možnost, jak se kvalifikovat do play-off. Dnes ale musí bezpodmínečně porazit jihlavskou Duklu! Toto utkání započne v 16:00.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 5. Janoch (Novák), 12. Janoch (Hanák, Lukeš), 24. Hanák (Pojar, Hrakholski), 27. Michal (Novák, Janoch), 55. Janoch (Novák)


    HC Motor České Budějovice: Lidák (Kadlec) – Jasečko, Pojar, Dvořák, Pavlát, Hail, Svach – Hrakholski, Michal, Dub, Hanák, Novák, Kašpar, Nevšímal, Brouček, Schwartz, Janoch, Lukeš, Pouzar
    HC Dukla Jihlava: Krejčí (Pavlas) – Mikeš, Kratochvíl, Chvátal, Brož, Moravec, Winkler – Jungwirth, Kravec, Augusta, Menšík, Čermák, Havel, Kochrda, Polodna, Mihulka, Pavelec

    Rozhodčí: Poskočil – Samuel, Brůha
    thejrc.org