PSG – Nice 3:0 (kon.)
konec
Paris Saint-Germain
3:0 (2:0)
OGC Nice
Pátek 27.10.2017, 20:45 • Parc des Princes, Paříž • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 11. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 3:4. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 6:4. (22:39:04)
     
    Lídr Ligue 1 se dnes na tři body příliš nenadřel. Již ve čtvrté minutě prvního poločasu otevřel skóre Edinson Cavani, po půlhodině hry přidal Uruguayec druhou branku a PSG tak šlo do šaten za dvoubrankového vedení. V úvodu druhého poločasu si poté srazil míč do vlastní sítě Dante a o třech bodech bylo rozhodnuto. PSG kontrolovalo tempo zápasu, drželo míč na svých kopačkách převážnou dobu, ale do další větší šance se již Cavani, Mbappé, ani nikdo jiný nedostal. I s ohledem na úterní zápas Ligy mistrů s Anderlechtem byli v závěru oba elitní útočníci z trávníku staženi.

    Pařížský celek navýšil své vedení na čele Ligue 1 již na sedm bodů, naopak pro Nice to je čtvrtá porážka v domácí soutěži v řadě.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Až ve druhém minutě nastavení musel Alphonse Aréola čelit první střele. Pléa se odpoutal od Silvy a prudkou střelou donutil brankáře PSG k zákroku.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase dvě minuty.
     
    90
    Rohový kop tentokrát rozehrál Julian Draxler, našel na hranici vápna právě Di Maríu, ale střela nebyla vůbec prudká a Benítez si míč u své pravé tyče pohlídal.
     
    89
    Fotbalisté PSG už jen v klidu kombinují a do útoku se příliš neženou. Přece jen se ještě dostal Di María do pokutového území, ale Dante dokázal odkopnout alespoň na rohový kop.
     
    88
    Ángel Di Mária si vyměnil několikrát míč s Draxlerem, ale místo si na levé straně nevypracovali. Následně se zapojil do kombinace domácího celku i Lo Celso a právě střídající fotbalista hledal v pokutovém území Pastoreho. Ten byl sražen k zemi, ale rozhodčí nechává pokračovat ve hře.
     
    87
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain F.C.: ze hřiště odchází Edinson Cavani, přichází Lucas Moura.
     
    86
    Allan Saint-Maximin přišel před malou chvílí na trávník, ale nyní to s ním nevypadá vůbec dobře. Útočník Nice se drží za zadní stehenní sval.
     
    85
    Thiago Silva jen lehce vytvořil tlak na útočícího Pléu a ten mu balon téměř odevzdal zadarmo. Na druhé straně pálil po kličce k ose trávníku Pastore jen od obránce před sebou.
     
    84
    Kimpembe zůstal po tvrdém střetu s protihráčem v zápase a nyní se zapojil do rozehrávky. Lo Celso hledal následně dlouhou přihrávkou Pastoreho. Souhra střídajících hráčů ale domácím nevyšla podle představ.
     
    83
    Posledních zhruba deset minut i s nastavením pro oba týmy. O osudu utkání je již dávno rozhodnuto. PSG bude však chtít ještě přidat minimálně jednu branku.
     
    82
    Po Di Maríově rohovém kopu se dostal k lehké hlavičce Edinson Cavani. Uruguayec byl však v záklonu a míč netrefil ideálně, Benítez s přehledem chytá balon ještě před brankovou lajnou.
     
    81
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain F.C.: ze hřiště odchází Kylian Mbappé, přichází Javier Pastore.
     
    80
    Po dalším faulu na Lusambu rozehrál volný přímý kop Wesley Sneijder. Nizozemcův pas měl najít Danteho, ale ten dnes nemá dobré utkání a k balonu se vůbec neprobojoval.
     
    79
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Pierre Lees-Melou, přichází Allan Saint-Maximin.
     
    78
    Thiago Silva dnes nemá příliš mnoho práce v obraně a tak se alespoň snaží rozehrávat. Po jedné takové rozehrávce se ale dostal do souboje Draxler, který si pomohl lehkým faulem.
     
    77
    Po dlouhé době se zapojili do útoku také fotbalisté Nice. Střídající Pléa dostal přihrávku do skrumáže mezi tři obránce PSG a ke střele se tak dostat nemohl.

    Vít Schück

    Branky: 4. Cavani (Di María), 31. Cavani (Di María), 53. Dante (vla.)


    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 3:4. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 6:4.
    Paris Saint-Germain: Aréola – Dani Alves, Silva (C), Kimpembe, Berchiche – Verratti, Rabiot (67. Lo Celso), Draxler – Di María, Cavani (87. Lucas Moura), Mbappé (81. Pastore).
    Náhradníci: Trapp – Lucas Moura, Lo Celso, Nkunku, Pastore, Meunier, Marquinhos.

    OGC Nice: Benítez – Jallet, Marlon, Dante (C), Le Marchand, Burner – Lusamba, Sneijder, N. Mendy (66. Tameze), Lees-Melou (79. Saint-Maximin) – Balotelli (73. Pléa).
    Náhradníci: Cardinale – Souquet, Koziello, Walter, Tameze, Saint-Maximin, Pléa.

    Rozhodčí: Chapron – Viala, Hebrard
    thejrc.org