Vladivostok – Nižněkamsk 1:2 (kon.) | Kunlun – Kazaň 1:2 (kon.) | Toljatti – Chanty-Mansijsk 4:0 (kon.)
Jokerit – Minsk 2:0 (kon.) | Čerepovec – Barys 4:3 (po pr.) | N.Novgorod – Novosibirsk 1:2 (2:3 po s.n.)
Viťaz – Jaroslavl 2:4 (kon.) | Spartak Moskva – Dynamo Moskva 2:0 (kon.) | HC Slovan – Petrohrad 0:5 (kon.)
konec
HC Slovan Bratislava
0:5 (0:2, 0:2, 0:1)
SKA Petrohrad
Pátek 27.10.2017, 19:00 • Zimný štadión Ondreja Nepelu, Bratislava • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek dnešního večera. Na počtenou! (21:41:01)
     
    Dohráno! Bratislava dnes proti Petrohradu předvedla poměrně slušný výkon, nicméně na bodový zisk to nestačilo a Slovan tak zůstává na předposledním místě tabulky Západní konference. SKA bylo dnes o třídu lepší než soupeř, stejně jako snad ve všech jeho utkáních v letošním ročníku...
     
    Česká stopa v utkání
    Jan Buchtele (SBA) – 0+0, 0 střel, icetime 17:03
    Lukáš Kašpar (SBA) – 0+0, 1 střela, icetime 20:31
    Michal Řepík (SBA) – 0+0, 3 střely, icetime 21:53
    Tomáš Voráček (SBA) – 0+0, 2 střely, icetime 17:05
    Jakub Štěpánek (SBA) – 3 ink. góly, úsp. 75,0%*
    Marek Mazanec (SBA) – 2 ink. góly, úsp. 91,6%*

    *brankářská úspěšnost pouze orientační
     
    Statistiky utkání
    Střely na branku: 29 – 36
    Vhazování: 37 – 20
    Hity: 7 – 5
    Trestné minuty: 6 – 12
    Využití přesilovek: 0/4 – 1/2
     
    Konec zápasu.
     
    59:29
    Plné ruce práce měl teď zase na druhém konci ledu Koskinen, i on si však nakonec zvládl se situací poradit a definitivně si tak pojistil další nulu do statistik.
     
    59:00
    Barabanov pronesl puk do útočného pásma a skvělou přihrávkou vybídl jednoho ze svých spoluhráčů ke střele, kterou Mazanec s přehledem chytá.
     
    57:31
    Sergej Širokov teď dost prudkou ranou trefil Mazance přímo do masky, otřesený brankář byl následně chvilku ošetřován týmovým lékařem. Nakonec se zdá býti v pořádku, zápas dochytá.
     
    57:09
    Bojuje se hlavně v petrohradském pásmu, hosté ale mají hru plně pod kontrolou a nepouští Slovan na delší dobu ke kotouči.
     
    55:05
    Utkání se více méně dohrává, oba celky jsou s výsledkem zápasu už smířeny. Ani jeden tým teď nehraje na sto procent, hráči šetří síly na nadcházející střetnutí.
     
    53:55
    U mantinelu v útočném pásmu SKA proběhla krátká tahanice o puk, ze které nakonec vítězně odjel jeden z hostujících hráčů. Atak Petrohradu tak může pokračovat dál.
     
    53:00
    Mazanec před najíždějícími protihráči raději schovává puk pod lapačku, hra je přerušena. Do konce základní hrací doby a dost pravděpodobně i celého zápasů zbývá přesně sedm minut.
     
    51:45
    Boychukův pokus takřka z devadesátistupňového úhlu končí zákrokem připraveného Koskinena, kterého čistého konta v dnešním zápase už pravděpodobně nic nezbaví.
     
    50:48
    Výpad Slovanu dopředu brzdí korektně odpískaný ofsajd, Viedenský se při přejezdu hranice útočného pásma poněkud unáhlil. Po krátké pauze tedy uvidíme vhazování u petrohradské modré čáry.
     
    50:11
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    První pořádná akce SKA v závěrečné třetině končí gólem, hosté rozšiřují svůj náskok už na pět branek! Alexandr Barabanov našel na opačném kruhu připraveného JEGORA RYKOVA, který neváhal a okamžitě po převzetí přihrávky poslal puk do horního rohu bratislavské branky! Asistence: Alexandr Barabanov, Roman Rukavišnikov.
     
    49:10
    Tichonovův trest sice už dávno vypršel, nicméně domácí jsou stále častěji na puku a snaží se vstřelit aspoň čestný gól. Finský brankář Petrohradu ale stále nehodlá povolit.
     
    48:04
    Ránu Cama Barkera vyrazil Koskinen před sebe, k odražené pryži se následně jako první dostal Michal Řepík. Ani jemu se však nepodařilo puk za výborného strážce petrohradské branky dotlačit.
     
    47:02
    Bratislavští rozjeli kombinaci v útočném pásmu, domácí ochozy se teď dost hlasitě dožadují branky. Série přihrávek zatím ve střelecký pokus nevyústila.
     
    46:27
    Vyloučení v týmu HC Slovan Bratislava (Pavol Skalický – 2+2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu SKA Petrohrad (Viktor Tichonov – 2+2 min., hrubost + 2 min., vražení na hrazení).

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 10. N. Gusev (M. Malcev), 15. Širokov (Koskiranta, Kalinin), 21. S. Plotnikov (Zubarev, Kovalčuk), 27. Vojnov (N. Gusev), 51. Rykov (Barabanov, Rukavišnikov)


    HC Slovan Bratislava: Štěpánek (21. Mazanec) – Després, Ebert, Bačík, Sersen (C), T. Voráček, Švarný (A), Barker – Boychuk, Řepík, Kašpar (A) – Viedenský, Co. Genoway, Hrnka – Skalický, Buchtele, A. Šťastný – Sádecký, J. Mikúš, Bezúch.
    SKA Petrohrad: Koskinen (Šesťorkin) – Vojnov, Zubarev, J. Jakovlev, Gavrikov, Chafizullin, Rundblad, Rukavišnikov, Rykov – S. Plotnikov (A), Kovalčuk (C), Prochorkin – Koskiranta, Kalinin, Širokov (A) – M. Malcev, Barabanov, N. Gusev – Tichonov, Kablukov, Ketov.

    Rozhodčí: Oskirko, Fatejev – Palej, Tomilov

    Diváci: 10 055 (vyprodáno)
    thejrc.org