Toronto – Carolina 3:6 (kon.) | NY Rangers – Arizona 5:2 (kon.) | Boston – San Jose 2:1 (kon.)
Pittsburgh – Winnipeg 2:1 (po pr.) | Tampa – Detroit 3:2 (kon.) | Florida – Anaheim 8:3 (kon.)
Montreal – Los Angeles 0:4 (kon.) | Ottawa – Philadelphia 5:4 (kon.) | Minnesota – NY Islanders 6:4 (kon.)
Edmonton – Dallas 5:4 (kon.) | Vancouver – Washington 6:2 (kon.)
konec
Ottawa Senators
5:4 (3:0, 1:2, 1:2)
Philadelphia Flyers
Pátek 27.10.2017, 01:40 • Canadian Tire Centre, Ottawa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že dnešní utkání v Canadian Tire Centre v Ottawě sledovalo 14 926 diváků se s vámi loučím. U dalších on-line přenosů na shledanou. (04:33:24)
     
    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA V UTKÁNÍ

    Ottawa Senators

    Filip Chlapík 0+1, 0 střel, čas na ledě 6:49

    Philadelphia Flyers

    Michal Neuvirth 23 zák., 5 gólů, 82.1%
    Radko Gudas 0+1, 4 střely, čas na ledě 16:02
    Jakub Voráček 1+1, 7 střel, čas na ledě 19:29
     
    TŘI HVĚZDY UTKÁNÍ

    1. Jean-Gabriel Pageau (OTT) 1+2
    2. Sean Couturier (PHI) 1+2
    3. Erik Karlsson (OTT) 0+2
     
    STŘELY NA BRÁNU

    OTT – 28 (12; 9; 7)
    PHI – 40 (14; 11; 15)
     
    Dnešní utkání je tedy u konce a i přes strhující finiš Philadelphie se dnes radují domácí. Ti se do vedení dostali již ve 2. minutě, kdy si první kanadský bod v NHL připsal Filip Chlapík, který asistoval u gólu Diona Phaneufa. Do konce třetiny se navíc prosadil ještě Mark Borowiecki i Jean-Gabrel Pageau a po dvaceti minutách tak Ottawa vedla 3:0.

    Jenže ve druhé třetině přišly první komplikace. Jakub Voráček totiž ve 35. minutě snížil, načež jen 53 vteřin po něm skóroval také Travis Konecny. Flyers se tudíž dostali na rozdíl jediné branky, ale to nevydrželo dlouho, protože ve 38. minutě Ottawě trochu klidu vrátil Mark Stone.

    Také ve třetí části se jako první prosadili hosté, nicméně Mannngův gól z 50. minuty byl po kontrole u videa odvolán a v čase 50:33 se naopak prosadil domácí Tom Pyatt. Zdálo se, že je rozhodnuto, nicméně Letci se nevzdali a Ivan Provorov snížil. Necelé dvě minuty před koncem dokonce skóroval ještě Sean Couturier, avšak na vyrovnání už se hosté nezmohli.

    Ottawa tedy boduje v devátém z prvních deseti utkání a aktuálně se posouvá na čtvrtou příčku Východní konference. Naopak Philadelphia pokračuje v poněkud uvadajících výsledcích.
     
    Konec zápasu.
     
    59:57
    Shayne Gostisbehere měl zřejmě poslední šanci na skórování, ale z pravého kruhu trefil Andersona. Kotouč je v moci domácích.
     
    59:43
    Erik Karlsson to udělal velmi dobře, když se nespokojil s nahozením kotouče a pokračoval v napadání. Našetřil tak několik cenných vteřin.
     
    59:15
    Pyatt kotouč dostal do středního pásma a Jakub Voráček svým nahozením zapříčinil ofsajd Philadelphie. Brána Flyers je pochopitelně stále prázdná.
     
    59:04
    Zpoza brány se jeden z hostů snažil překvapit, když bleskově udělal kličku a zakončoval na bližší tyči. Anderson však beton přikoval ke konstrukci brány a nedovolil vyrovnání.
     
    58:44
    Sám před Andersonem byl Filppula. Finský útočník dostal přihrávku, ale nadvakrát domácího brankáře zblízka nepřekonal. To byla obrovská šance.
     
    58:19
    Ceci okamžitě po buly napálil kotouč na bránu a překvapivě trefil tyč! To mohla být ledová sprcha pro Flyers.
    58:14 Sean COUTURIER - 5:4
     
    58:14
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Je tady velké drama! Hosté dostali kotouč z rohu kluziště a Gostisbegere ho okamžitě nahodil na bránu. Mezi kruhy skvěle postavený SEAN COUTURIER puk jemně tečoval, na což Anderson nestihl reagovat. Zničehonic je Philadelphia na dostřel. Asistence: Shayne Gostisbehere, Jakub Voráček.
     
    57:50
    Zakázané uvolnění Ottawy a Michal Neuvirth jde před vhazování na střídačku. Philadelphia to zkouší se šesti hráči v útočném pásmu.
     
    57:30
    Trestuhodně nyní obrana hostů nechal projít Dzingela, který se protáhl mezi dvěma hráči a záhy byl sám před Neuvirthem. Český gólman se ale vytáhl se skvělým zákrokem.
     
    57:02
    Nepovedená rozehrávka Flyers vrací hru před Michala Neuvirtha. Ten již pomalu pokukuje po střídačce, neboť se dá očekávat powerplay hostů.
     
    56:45
    Hosté v plném počtu.
     
    56:11
    Philadelphia se teď snaží útočit i v oslabení. Naopak domácím se vůbec nedaří přechod do útočného pásma.

    Lukáš Podleśny

    Branky a nahrávky: 2. Phaneuf (Chlapík, DiDomenico), 10. Borowiecki (Hoffman, Pageau), 14. Pageau (E. Karlsson), 38. Mark Stone (Dzingel, E. Karlsson), 51. Pyatt (N. Thompson, Pageau) – 35. Voráček (Couturier, Provorov), 36. Konecny (Gudas), 56. Provorov (Konecny, Couturier), 59. Couturier (Gostisbehere, Voráček)


    Ottawa Senators: C. Anderson (Condon) – Oduya, E. Karlsson (C), Phaneuf (A), Ceci, Claesson, Ch. Wideman, Borowiecki – Dzingel, Brassard (A), Mark Stone – Hoffman, Pageau, Pyatt – Burrows, N. Thompson, DiDomenico – M. McCormick, Chlapík.
    Philadelphia Flyers: Neuvirth (Elliott) – Provorov, Gostisbehere, Sanheim, Hägg, Manning, Gudas – Giroux (C), Couturier, Voráček – Weal, Filppula (A), Simmonds (A) – Read, Lehterä, Konecny – Leier, Laughton, M. Raffl.

    Rozhodčí: Francois St.Laurent, Steve Kozari – Mark Shewchyk, Brian Murphy

    Diváci: 14 926
    thejrc.org