Lipt. Mikuláš – Nitra 1:2 (kon.) | Košice – Trenčín 5:1 (kon.) | Detva – Poprad 7:3 (kon.)
Nové Zámky – Žilina 0:3 (kon.) | Zvolen – Banská Bystrica 3:2 (kon.)
konec
HK Detva
7:3 (1:2, 2:0, 4:1)
HK Poprad
sk Pátek 27.10.2017, 18:00Tipos Extraliga (SR) • 15. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Detva dosiahla historické víťazstvo! Domáci dnes zaslúžene vybojovali tri body a tešia sa zo svojej prvej výhry v Tipsport lige. Poprad ešte v prvej tretine pôsobil ofenzívnym dojmom a aj vyhrával, ale potom sa k slovu dostali domáci a veľkou bojovnosťou zaslúžene uspeli. (20:26:49)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:40
    Popradčania dostali puk na zadný mantinel, ale tam ho nedokorčuľovali. Detva si ho už podrží a ustráži si pohodlný náskok.
     
    59:06
    Popradčania majú puk na hokejkách a snažia sa ešte založiť útočnú akciu, ale domáci súpera ani teraz nikam nepúšťajú. Už sa zrejme nič nestane.
     
    58:00
    Začína sa posledná dvojminútovka tohto zápasu. Detva hrá vo výbornej atmosfére stále ofenzívne a je vidieť, že domáci hokejisti si záver duelu naozaj užívajú.
     
    57:07
    Ivanov sa vracia medzi tri žrde. O osude zápasu je rozhodnuté.
    57:07 David VIDELKA - 7:3
     
    57:07
    Detva dala gól!
    Poprad inkasuje do prázdnej bránky. Hostia v strednom pásme stratili puk, ktorý získal DAVID VIDELKA. Od ľavého mantinelu to skúsil nahodením a trafil sa presne. Bez asistencií.
     
    56:29
    Detva sa výborne bráni a puk za pukom posiela preč z pásma. Ščurko napokon aj vystrelil, ale jeho pokus sa iba obtrel o pravú žrď.
     
    55:47
    Popradský gólman Ivanov ostáva na striedačke. Poprad to skúsi v šestici.
     
    55:47
    Popradský tréner Marcel Ozimák si vyžiadal oddychový čas. Vhadzovať sa po ňom bude v útočnom pásme hostí.
     
    55:27
    Pozor aj na opačnej strane! Popradčania boli v brejku, ktorý z ľavého krídla zakončoval po Lichancovej prihrávke Bondra, ale Larose odolal.
     
    53:20
    Popradčania pri manineli aj pred bránkou úplne prepadli. Chovan zakončoval priamo spred Ivanova a mohol pridať siedmy gól domácich, ale popradský gólman predviedol exkluzívny zákrok a puk tesne pred čiarou zneškodnil.
     
    53:11
    Puk je v útočnom pásme Detvy, ale iba pri mantineli, odkiaľ strela prísť nemôže.
    51:48 Ladislav ŠČURKO - 6:3
     
    51:48
    Detva dala gól!
    Domáci si poisťujú svoj náskok. Dnes veľmi aktívny LADISLAV ŠČURKO zavcúval z medzikružia na hranicu pravého kruhu a veľmi tvrdo sa oprel do presnej prihrávky. Ivanov sa presúval, ale už nestihol zareagovať. Asistencie: Michal Kuklev, David Videlka.
     
    50:57
    Detva sa vrátila do útoku. Žilka sa pred bránkou pokúšal skrotiť strieľanú prihrávku, ale bol otočený naopak a priestor troch žrdí minul.
     
    50:00
    Začína sa posledná desaťminútovka riadnej hracej doby tohto zápasu. Zatiaľ všetko nasvedčuje tomu, že Detva si pripíše historické víťazstvo.

    Veronika Pancuráková

    Branky a nahrávky: 7. Tibenský (Milý, Sládok), 26. Murček (Tibenský, Šimon), 37. Marcinko, 43. Tibenský (Sládok), 44. Milý, 52. Ščurko (Kuklev, Videlka), 58. Videlka – 6. Abdul (McDowell), 11. Mlynarovič (Svitana, Štrauch), 41. Heizer (Fabian, Šitikov)


    HK Detva: Larose (Nagy) – Kuklev, Chovan, Sládok, Gachulinec, Macejko, Šimon, Fekiač, Jendroľ – Videlka, Ščurko, L. Novák – Milý, Murček, Tibenský – Surový, Matúš Chovan, Žilka – Abramov, Surovka, Gašpar
    HK Poprad: Corbeil (Ivanov) – Fabian, Jáchym, Davydov, König, McDowell, Šterbák, Krempaský, Dinda – Šitikov, Heizer, Majdan – Štrauch, Mlynarovič, Svitana – Bondra, Lichanec, Abdul – Matej Paločko, Ježek, Matúš Paločko

    Rozhodčí: Lokšík, Sťefik – Kollár, Rojík
    ocianews.com