Manchester Utd. – Tottenham 1:0 (kon.) | Arsenal – Swansea 2:1 (kon.) | Crystal Palace – West Ham 2:2 (kon.)
Liverpool – Huddersfield Town 3:0 (kon.) | Watford – Stoke 0:1 (kon.) | West Brom – Manchester City 2:3 (kon.)
Bournemouth – Chelsea 0:1 (kon.)
konec
Arsenal FC
2:1 (0:1)
Swansea City
Sobota 28.10.2017, 16:00 • Emirates Stadium, London • Anglická Premier League • 10. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Můj dům, můj hrad. Arsenal je v letošní sezóně Barclays Premier League na Emirates Stadium zatím stoprocentní, když vyhrál všechny čtyři dosavadní domácí zápasy a dobrou sérii se pokusí rozšířit v sobotu odpoledne proti Swansea, které se příliš nedaří.
    PŘÍBĚH: Útočník Eddie Nketiah uprostřed týdne rozhodl duel s Chelsea, když během pohárového utkání vstřelil gól po 15 sekundách na hřišti od vystřídání a poté rozhodl gólem na 2:1.

     
    Úvodní sestavy:

    Arsenal FC: Čech – Koscielny, Mertesacker (C), Monreal – Bellerín, Ramsey, Xhaka, Kolašinac – Özil, A. Lacazette, Alexis Sánchez.
    Náhradníci: Macey – Holding, Wilshere, Iwobi, Coquelin, Giroud, Walcott.

    Swansea City: Fabiański – van der Hoorn, F. Fernández (C), Mawson – Naughton, Ki Song-jung, Fer, T. Carroll, Clucas – J. Ayew, T. Abraham.
    Náhradníci: Nordfeldt – Dyer, Mesa, L. Narsingh, Routledge, McBurnie, Rodon.

    Rozhodčí: Lee Mason. Asistenti: Harry Lennard, Derek Eaton. Čtvrtý rozhodčí: Lee Probert.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Domácí Arsenal nehlásí žádná nová zranění, proti Swansea se ovšem bude muset obejít bez Skhodrana Mustafiho, Caluma Chamberse, Dannyho Welbecka a Davida Ospiny. Swansea postrádá Martina Olssona, navrátilce Wilfrieda Bonyho a Renata Sanchese.

     
    Před výkopem zápasu všichni na Emirates Stadium povstali, aby uctili památku válečných veteránů.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Thomas Carroll obstaral výkop zápasu, do kterého Arsenal nastoupil v tradičních červených dresech, zatímco Swansea v černých. Favoritem zápasu je Arsenal, který usiluje o páté domácí vítězství v řadě a prodloužení stoprocentní bilance.
     
    2
    Laurent Koscielny si před pár okamžiky nekomplikoval na pravé straně obrany situaci a pomohl si dlouhou zpětnou přihrávkou na Petra Čecha, který nikým neatakován v klidu rozehrál.
     
    3
    Swansea se dvakrát pokusila založit útok dlouhým nákopem z vlastním poloviny hřiště za obranu, jenže první pas byl příliš dlouhý a zamířil do území nikoho, zatímco druhý byl zablokován.
     
    5
    Alexandre Lacazette po levé straně dobře pronikl šestnáctky a poté poslal přihrávku pod sebe. Arsenal se na hranici pokutového území poté dostal ke střele, která byla zablokována.
     
    6
    Alexis Sánchez napodobil Alexandra Lacazettea, když na levém křídle z ostrého úhlu zatáhl míč do šestnáctky a po krásné přešlapovačce napřáhl k přízemní střele, která zamířila pouze doprostřed brány a náruče Łukasze Fabiańskiho.
     
    8
    Alexis Sánchez na levé straně hřiště rozehrál standardní situaci a uprostřed šestnáctky se dostal k hlavičce Per Mertesacker! Obránce Arsenalu ale hlavičkoval pouze do náruče Łukasze Fabiańskiho, který si během pár okamžiků připsal druhý zákrok. Arsenal má tlak.
     
    9
    Alexis Sánchez je v úvodu zápasu hodně vidět. Útočník Arsenalu si zpracoval míč na levé straně šestnáctky a z ostrého úhlu napřáhl ke střele, která byla zablokována.
     
    10
    Granit Xhaka nádherným kolmým pasem hledal v blízkosti šestnáctky rozeběhnutého Alexise Sáncheze, který měl k míči o trochu dále než by potřeboval a míč skončil v náručí vybíhajícího Łukasze Fabiańskiho.
     
    11
    Ze zápasu uplynulo úvodních deset minut a zatím čekáme na nějakou velkou brankovou příležitost. Arsenal dominuje držení míče a je lepším týmem, zatím se ale snaží prosadit marně.

     
    11
    Shkodran Mustafi‏ se dnes na trávníku nepředstaví, nechybí ovšem v hledišti Emirates Stadium, kde společně se svou dcerou drží palce svým spoluhráčům z londýnského Arsenalu.
     
    14
    Tichou pasáž hry oživila další kolmá přihrávka Arsenalu za obranu Swansea, jenže Alexis Sánchez měl k míči opět dále, než vybíhající brankář Łukasz Fabiański.
     
    15
    Na Emirates Stadium se zatím nic převratného neudálo. Arsenal má držení míče 75%, zatím mu je ovšem obrovská územní převaha k ničemu. Swansea dobře brání.
     
    16
    Ještě je potřeba dodat, že Swansea dobře brání, ale směrem vpřed je naprosto bezzubá. Hosté mají co dělat, aby se vůbec dostali přes půlící čáru. A když už se jim to povede, tak pomocí kolmé přihrávky do území nikoho.
     
    17
    Arsenal obléhá pokutové území Swansea a hledá cestu, kudy by se dostal k ohrožení brány hostujícího celku.
     
    18
    Alexis Sánchez cestu našel, když na levé straně hřiště napřáhl zpoza šestnáctky k přízemní střele, která minula bližší tyč. Łukasz Fabiański byl připravený a situaci kontroloval.
     
    19
    Gunners ukolébali obranu Swansea sérií přihrávek a Héctor Bellerín zkusil vypálit pravačkou zpoza šestnáctky, jeho rána ale na bránu neprošla. Na značce pokutového kopu byla zablokována.
     
    20
    Alexandre Lacazette se ocital na levé straně šestnáctky po další rychlé kombinační akci v šanci, střela ale nepřišla. Dvojice hráčů Swansea ho skvěle zdvojila.
     
    22
    Swansea právě vstřelila branku!
    Arsenal zbytečně ztratil míč a Tammy Abraham po dobrém napadání našel v pokutovém území dlouhou kolmou přihrávku SAMA CLUCASE, který v obrovské šanci nezaváhal a mezi nohama vybíhajícího Petra Čecha poslal míč přízemní střelou ke vzdálenější pravé tyči! Swansea z ničeho nic udeřila a vede na Emirates Stadium 1:0! To je šok. Asistence: Tammy Abraham.
    22. Sam CLUCAS - 0:1
     
    23
    Héctor Bellerín se pokusil poslat před bránu z pravé strany střílený centr, který byl na přední tyči zablokován.
     
    25
    Arsenal se snaží rychle odpovědět na inkasovaný gól, jenže zatím marně. Per Mertesacker navíc předvedl na levé straně hřiště útočný faul, po kterém Swansea mohla v klidu rozehrát.
     
    27
    Trojice hráčů Arsenalu se snažila rozhýbat obranný val Swansea v levém rohu šestnáctky blíže ke středu hřiště a podařilo se jim to, jenže Sead Kolašinac levačkou zamířil daleko vedle vzdálenější pravé tyče, div, že netrefil rohový praporek.
     
    28
    Alexis Sánchez si nabíhal do šestnáctky poněkolikáté v zápase na kolmou přihrávku, stejně jako v předchozích případech k ní měl ale daleko. Łukasz Fabiański ukryl míč v náručí.
     
    29
    Swansea vstřelila úvodní gól z první střely a po prvním dotyku s míčem uvnitř šestnáctky.
     
    30
    Swansea se soustředí na Emirates Stadium na obranu a taktika hostujícímu celku zatím vychází dokonale.
     
    31
    Ze zápasu uplynulo 30 minut a Swansea překvapivě vede na Emirates Stadium 1:0. Hosté udeřili po chybě Arsenalu, kterou po kolmé přihrávce potrestal Sam Clucas.
     
    32
    Někteří fanoušci nemohou uvěřit tomu, že Arsenal prohrává, a mají v hledišti hlavu v dlaních. Gunners jsou lepším týmem, o tom žádná, že jenže obrana Swans je propracovaná do posledního puntíku.
     
    32
    Alexis Sánchez si na levé straně hřiště navedl míč na střelu a už se chystal na hranici šestnáctky pravačkou vypálit, jeden z hráčů Swansea mu ale ve skluzu míč vypíchl.
     
    33
    Následoval rychlý protiútok Swansea, který na pravém křídle táhl Jordan Ayew, jeho následný centr do šestnáctky ale našel místo nabíhajícího Sama Clucase pouze náruč Petra Čecha.

     
    34
    Fotbalisté Swansea se na levé straně hřiště k ničemu nedostali a Arsenal mohl v klidu vhazovat.
     
    35
    Gareth Southgate, trenér anglické reprezentace, je dnes přítomen v hledišti Emirates Stadium.
     
    36
    Laurent Koscielny našel kolmou přihrávkou na pravé straně šestnáctky Aarona Ramseyho, záložník Arsenalu se ale ocitl ze střeleckého úhlu a jeho centr před bránu byl zablokován.
     
    37
    Mesut Özil si před pár okamžiky nabíhal do šestnáctky na dlouhý pas z levé strany hřiště, jenže k němu měl o metr dále a míč skončil v zámezí. Łukasz Fabiański odkopával od brány.
     
    38
    Mesut Özil rozehrál na pravé straně hřiště rohový kop a jeho krásný centr nebezpečně propadl na vzdálenější levou tyč, Per Mertesacker ani jiný z hráčů Arsenalu se ale do zakončení nedostal.
     
    39
    Mesut Özil se rozeběhl podél pravé postranní čáry a snažil se dostat ke kolmé přihrávce, jenže Alfie Mawson ho skvěle pokryl a odkopl míč za postranní čáru.
     
    40
    Per Mertesacker byl v blízkosti šestnáctky Arsenalu nepříjemně napadán, situaci ale ustál a přesně rozehrál.
     
    40
    Sam Clucas dostal v blízkosti šestnáctky příliš mnoho času a volného prostoru, kterého využil k prudké střele levačkou. Jeho přízemní pokus ale těsně nad zemí minul bližší levou tyč.
     
    41
    Alexis Sánchez si na levé straně šestnáctky krásně vyměnil míč s jedním ze svých spoluhráčů, který mu míč vrátil patičkou, a poté napřáhl z úhlu k prudké střele, která mířila do bližšího horního rohu brány, Łukasz Fabiański ale vytáhl fantastický zákrok a míč vyrazil nad!
    41. Sánchez pálil po krásné akci, Fabianski senzačně zasáhl!
     
    42
    Arsenal po sraženém centru vybojoval rohový kop a centr Mesuta Özila stáhl ze vzduchu Łukasz Fabiański.
     
    44
    Alexis Sánchez na levé straně hřiště rozehrál rohový kop a jeho centr odvrátil hlavou Leroy Fer.
     
    45
    Per Mertesacker předvedl na levé straně šestnáctky velice špatný první a poté i druhý dotek s míčem, čehož využil napadající Jordan Ayew a jeho obrovskou chybu mohl potrestat přízemní střelou z úhlu, jenže vybíhající Petr Čech míč ve skluzu vyrazil levým ramenem na rohový kop! Český brankář zachránil Arsenal!
    45. Čech senzačně napravil obrovskou chybu Mertesackera!
     
    45+1
    Nad rámec prvního poločasu byla nastavena 1 minuta.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Arsenal během úvodních 45 minut dominoval, jenže se gólově neprosadil, zatímco Swansea v polovině prvního poločasu udeřila z první střely, když se prosadil Sam Clucas. Krátce před přestávkou mohl vyrovnat po nádherné kombinaci Alexis Sánchez, jeho ránu z úhlu ale senzačně vyrazil Łukasz Fabiański. Činil se také Petr Čech, který po hrubé chybě Pera Mertesackera vychytal v obrovské šanci Jordana Ayewa. Skóre na Emirates po prvním poločase. Arsenal 0 Swansea 1.

     
    Druhý poločas začne přibližně v 17:03.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Arsenal obstaral výkop druhého poločasu, do kterého překvapivě vstupuje s jednobrankovým mankem. Ani jeden z týmů během přestávky nesáhl ke střídání.
     
    47
    Arséne Wenger má na rozdíl svého protějšku kam sáhnout, na lavičce má totiž hned několik skvělých hráčů, zatímco Swansea dva nováčky, kteří dnes čekají na svůj debut v Barclays Premier League.
     
    48
    Avizovanými mladíky na straně hostující Swansea jsou jmenovitě Joe Rodon a Oliver McBurnie.
     
    49
    Sead Kolašinac na levé straně hřiště dlouho neotálel a do šestnáctky posílal přízemní centr, který byl na přední tyči zablokován prvním hráčem Swansea.
     
    50
    Héctor Bellerín se snažil prosadit na pravém křídle po kolmé přihrávce, jenže Sam Clucas ho napadal, a tak se obránce Arsenalu rozhodl pro zpětnou přihrávku.
     
    51
    Arsenal právě vstřelil branku!
    Mesut Özil se ocitl na pravé straně šestnáctky v tísni a z ostrého úhlu poslal pod sebe kolmou přihrávku, na kterou si na vzdálenější levé tyči ze druhé vlny naběhl SEAD KOLAŠINAC a střelou bez přípravy zamířil ke vzdálenější pravé tyči! Łukasz Fabiański si sice na míč sáhl, jenže vytáhnout mimo ho nedokázal. Arsenal krátce po přestávce vyrovnal. Asistence: Mesut Özil.
    51. Sead KOLAŠINAC - 1:1
     
    52
    Arsenal málem utrpěl obrovský šok, když se ocitl za bukem Tammy Abraham a podruhé v zápase z blízkosti překonal Petra Čecha. Gól ale pro ofsajd neplatil. Fanoušci v hledišti si oddechli.
     
    54
    Aaron Ramsey pronikal nebezpečně do šestnáctky a těsně před ní ho stáhl k zemi Mike van der Hoorn.
     
    55
    Alexis Sánchez na levé straně hřiště rozehrál standardní situaci a na vzdálenější pravou tyč poslal nádherný centr, Laurent Koscielny ho ale hlavou usměrnil těsně mimo! Velká příležitost.
     
    58
    Arsenal právě vstřelil branku!
    Sead Kolašinac si na levé straně šestnáctky krásně zpracoval diagonální pas ze středu hřiště na prsa a poté předložil míč AARONOVI RAMSEYMU, který na přední tyči přízemní střelou bez přípravy o pravou nohu Łukasze Fabiańskiho poslal míč k levé tyči! Arsenal otočil skóre a vede 2:1! Asistence: Sead Kolašinac.
    58. Aaron RAMSEY - 2:1
     
    60
    Alexis Sánchez zpoza šestnáctky posílal na vzdálenější pravou tyč jemný bochánek, Héctor Bellerín měl ale k míči daleko a v hledišti Emirates Stadium to jen zahučelo.
     
    61
    Alexandre Lacazette si na pravé straně šestnáctky dokázal zpracovat ze vzduchu míč, který mu mířil na paty, a po jeho zpětné přihrávce mohl podruhé v zápase skórovat Aaron Ramsey, jenže v náběhu bez přípravy pálil vysoko nad bránu.
     
    62
    Héctor Bellerín poslal do šestnáctky z pravého křídla nádherný přízemní centr, po kterém se na vzdálenější levé tyči natahoval vpádu hlavou Alexandre Lacazette. Těsně nedosáhl.
     
    63
    Arsenal na Emirates Stadium i po přestávce dominuje a nutno dodat, že skóre otočil zcela zaslouženě.
     
    64
    Alexandre Lacazette dokázal na pravé straně šestnáctky vystřelit po zemi z otočky, jeho střelu ale na přední tyči lapil Łukasz Fabiański.
     
    65
    Sam Clucas na pravé straně rozehrál rohový kop Swansea a míč propadl nebezpečně na vzdálenější levou tyč, kde chyboval Per Mertesacker. Spoluhráči mu ale pomohli a míč odkopli.
     
    66
    Aaron Ramsey si zpracoval míč po krásném diagonálním pasu z pravé strany v blízkosti šestnáctky a poté poslal na vzdálenější pravou tyč nebezpečnou skákavou přihrávku, do které se vpádu nádherně položil Héctor Bellerín, jehož střela pravačkou se ze vzduchu snesla na břevno a na vzdálenějším levém horním rohu brány se odrazil do zámezí! Další velká šance Arsenalu.
    66. Bellerín se krásně položil do míče a orazítkoval břevno!
     
    69
    Alexandre Lacazette před pár okamžiky zůstal ležet na hrací ploše, Arsenal ale zatím ke střídání nesáhl.
     
    70
    Laurent Koscielny se na pravém křídle odhodlal k centru, který byl hodně špatný a skončil nad bránou Swansea.
     
    72
    Alexis Sánchez si z levé strany navedl míč do středu hřiště a poté chtěl zpoza šestnáctky pravačkou napřáhnout k technické střele mířícího do vzdálenějšího pravého horního rohu brány, jenže pokus mu nevyšel podle představ a míč zamířil vysoko nad.
     
    73
    Arsenal se snažil na pravé straně rozvinout nápaditou kombinaci na jeden dotek, jenže poslední přihrávka patičkou, která prodloužila míč do šestnáctky, mířila do území nikoho. Łukasz Fabiański nohou v klidu rozehrál.
     
    74
    Swansea neustále brání v obrovském počtu hráčů před šestnáctkou, přitom za současného skóre už nemá co ztratit. Hosté by měli hru otevřít, jenže tak zatím neučinili.
     
    75
    Arsenal neustále kombinuje na polovině Swansea a snaží se uspat obranný val hostů.
     
    76
    Sead Kolašinac nádhernou patičkou přes nohu uvolnil na levé straně šestnáctky Alexise Sáncheze, který si na míč naběhl a posílal ho před bránu. Łukasz Fabiański v klidu zasáhl a po rychlém pádu na zem míč lapil.
     
    77
    Swansea se konečně dostala do šance! Tammy Abraham dostal v šestnáctce příliš mnoho volného prostoru a napřáhl k přízemní střele, která těsně minula levou tyč brány Arsenalu!
     
    78
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Sead Kolašinac, přichází Rob Holding.

     
    79
    Leroy Fer a Granit Xhaka šli na pravé straně útočné poloviny Swansea u postranní čáry do skluzu a nepříjemně se střetli. Hůře dopadl první jmenovaný hráč.
     
    81
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Alexandre Lacazette, přichází Olivier Giroud.

     
    81
    Střídání v týmu Swansea City: ze hřiště odchází Jordan Ayew, přichází Luciano Narsingh.
     
    82
    Střídání v týmu Swansea City: ze hřiště odchází Mike van der Hoorn, přichází Nathan Dyer.
     
    83
    Leroy Fer bojoval na polovině Arsenalu ve středu hřiště o míč a byl mu odpískán útočný faul.
     
    84
    Střídání v týmu Swansea City: ze hřiště odchází Thomas Carroll, přichází Oliver McBurnie.
     
    86
    Granit Xhaka na levém křídle po krásné narážce posílal do šestnáctky excelentní centr, na který si na přední tyči naběhl Olivier Giroud, jeho volej ale zamířil mimo! Arsenal chce pojistit vedení.
     
    87
    Závěr zápasu už se dohrává pouze z povinnosti, i když Swansea má stále čas na vyrovnání.
     
    88
    Sam Clucas poslal do šestnáctky z levé strany vysokou svíci a jeden z jeho spoluhráčů na vzdálenější pravé tyči vracel míč hlavou před bránu, našel ale pouze obránce Arsenalu.
     
    89
    Olivier Giroud si zpracoval v blízkosti šestnáctky míč a poté dlouho čekal, nakonec přišla přízemní střela z otočky, která zpoza pokutového území těsně minula levou tyč! Stále je to o jeden gól.
     
    90
    Arséne Wenger vstal z lavičky, aby zkontroloval situaci na hřišti, upravil si kalhoty v pasu a poté se klidně posadil.
     
    90+1
    Čtvrtý rozhodčí nastavil nad rámec zápasu 3 minuty.
     
    90+2
    Hráči Arsenalu se ocitli na pravé straně šestnáctky ve velké šanci, jenže to překombinovali.

     
    90+3
    Granit Xhaka si na vlastní polovině hřiště dobře pokryl míč tělem a vykoledoval si faul v době, kdy do konce zápasu na Emirates Stadium zbývá jen pár sekund.
     
    90+3
    Konec zápasu.

     
    Swansea šokovala uprostřed prvního poločasu Arsenal gólem z první střely, když se prosadil proti jasně lepšímu týmu Sam Clucas. Gunners i přes obrovské držení míče během úvodních 45 minut neskórovali, krátce po přestávce ale přišel obrat, když nejprve vyrovnal Sead Kolašinac a poté asistoval u vítězné branky Aarona Ramseyho, který vstřelil za Arsenal svůj 50. gól. Konečný výsledek. Arsenal 2 Swansea 1. (17:54:30)

    Tomáš Reiner

    Branky: 51. Kolašinac (Özil), 58. Ramsey (Kolašinac) – 22. Clucas (T. Abraham)


    Držení míče: 73 % : 27 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 8:2. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 9:9.
    Arsenal FC: Čech – Koscielny, Mertesacker (C), Monreal – Bellerín, Ramsey, Xhaka, Kolašinac (78. Holding) – Özil, A. Lacazette (81. Giroud), Alexis Sánchez.
    Náhradníci: Macey – Holding, Wilshere, Iwobi, Coquelin, Giroud, Walcott.

    Swansea City: Fabiański – van der Hoorn (82. Dyer), F. Fernández (C), Mawson – Naughton, Ki Song-jung, Fer, T. Carroll (84. McBurnie), Clucas – J. Ayew (81. L. Narsingh), T. Abraham.
    Náhradníci: Nordfeldt – Dyer, Mesa, L. Narsingh, Routledge, McBurnie, Rodon.

    Rozhodčí: Lee Mason. Asistenti: Harry Lennard, Derek Eaton. Čtvrtý rozhodčí: Lee Probert

    Diváci: 59493
    ocianews.com