Alavés – Valencia 1:2 (kon.) | Atlético – Villarreal 1:1 (kon.) | Ath. Bilbao – Barcelona 0:2 (kon.)
Sevilla – Leganés 2:1 (kon.)
konec
Atlético Madrid
1:1 (0:0)
Villarreal CF
Sobota 28.10.2017, 18:30 • Wanda Metropolitano (Madrid) • Španělská LaLiga • 10. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Hezký večer! Španělská fotbalová liga dnes nabízí souboj Atlética Madrid proti Villarrealu. Zápas má stanovený výkop na 18:30 a my se na něj zaměříme textovou podobou.
     
    Vzájemné zápasy
    Atlético – Villarreal 0:1
    Villarreal - Atlético 3:0
    Atlético – Villarreal 0:0
    Villarreal - Atlético 1:0
    Villarreal – Atlético 0:1
     
    Atlético Madrid
    Otazník visí v domácí sestavě nad startem Belgičana Carrasca, kterého trápí koleno. K dispozici by měl být Francouz Griezmann, což je asi hlavní zbraň Atlética v posledních měsících.

    Madridské mužstvo v týdnu pouze remizovalo v Copa del Rey na hřišti Elche. Thomas Partey otevřel skóre v 17. minutě. Poté srovnával v 52. minutě z pokutového kopu Lolo. Předtím urval favorit dnešního zápasu výhru poměrem 1:0 na stadionu Celty Vigo díky přesnému zásahu Francouze Kevina Gameira z 28. minuty.

    Atlético drží momentálně v tabulce španělské ligy čtvrtou pozici se ziskem devatenácti bodů po devíti odehraných duelech. Nejlepším střelcem domácích jsou třígoloví Carrasco a Correa.
     
    Villarreal CF
    Hostující celek je šestý, když z devíti zápasů vytěžil šestnáct bodů. Naposledy doma přehrál Las Palmas jednoznačně 4:0, když se prosadili čtyři různí střelci a všechny góly padly až ve druhém poločase.

    Villarreal je týmem, který nedávno sledovali i čeští fanoušci. A sice v konfrontaci s pražskou Slavii v rámci utkání základní skupiny Evropské ligy. Pražský tým vedl překvapivě 2:0 ve Španělsku, když dostal míč do sítě ze svých prvních dvou střel na branku soupeře. Poté ale protivník ještě do poločasu srovnal. I tak se svěřenci trenéra Šilhavého prezentovali velice dobrým dojmem a s Janem Laštůvkou v brance urvali cenný bod.

    Největším nebezpečím pro domácí celek by dnes měl být Bakambu. Druhý nejlepší střelec celé španělské ligy nasázel v letošní sezoně osm branek a ztrácí tři přesné zásahy na Argentince Messiho v tabulce kanonýrů. Ostatně, i v zápase se Slavii vstoupil na hrací plochu po poločase a hned byl český klub pod velkým tlakem.
     
    Úvodní sestavy:

    Atlético Madrid: Oblak – Torres Juanfran, Savić, Godín, Luís – Á. Correa, Gabi, Partey, Saúl Ñíguez (C) – Gameiro, Griezmann.
    Náhradníci: Moyà – F. Torres, Augusto Fernández, Vietto, Lucas Hernández, Gaitán, J. Giménez.

    Villarreal CF: Barbosa – M. Gaspar (C), Álvaro González, V. Ruiz, J. Costa – Fornals, Hernández, Trigueros – R. Soriano – Bakambu, Bacca.
    Náhradníci: Cantero – Čeryšev, Castillejo, N. Sansone, Antonio Rukavina, Bonera, Guerra.

    Rozhodčí: Undiano – Díaz, Prieto.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Griezmann měl výkop zápasu a Atlético jako první bude útočit.
     
    1
    Gabi faulovaný na levé straně na vlastní polovině, když jej soupeř důrazně dohrál, karta z toho nebude.
     
    2
    Hosté se dostali pouze k náznaku šance na levé straně, po ztrátě balonu navíc fauloval Bakambu a domácí rozehráli nakrátko přes Luise.
     
    2
    Jinak domácí celek hraje v červenobílém, hosté pak kompletně ve žlutém.
     
    3
    Hra se zatím hodně kouskuje, při akci hostů po levé straně fauloval Correa Costu a i hosté sáhli k rozehrávce nakrátko z vlastní poloviny.
     
    3
    Godín nahrával Correovi na pravou stranu, Correa šel k zemi, ale sudí Undiano pouze ukazuje, že Atlético bude vhazovat.
     
    4
    Luis na levé straně zklidnil hru a našel přihrávkou pod sebe spoluhráče. Ten nahrával na pravé křídlo Godínovi. Posléze Partey centroval z pravé strany na malé vápno do náruče Barbosy.
     
    4
    Bakambu si zrovna dvakrát nerozuměl s míčem, zatímco Godín cosi vysvětluje svým spoluhráčům, tak soupeř vhazuje z levé strany celkem blízko před Oblakem.
     
    5
    Fornals a Bakambu byli aktivní na levé straně, ale hosté byli vyhnání až k Barbosovi, který si zahrál nohama, na pravé straně poté dostal míč Gaspar.
     
    5
    Griezmann a ještě jeden domácí hráč se starali o presink. Gaspar ovšem neudělal chybu při nahrávce na střed na Soriana. Nicméně obrana domácích byla na polovině hřiště hodně aktivní.
     
    6
    González nahrával svému spoluhráči z obrany, poté si Gaspar na pravé straně netroufl na souboj jeden na jednoho proti Saúlovi. Vše skončilo pravačkou Baccy z levé strany doprostřed branky k Oblakovi.
     
    7
    Jeden z domácích hráčů, zřejmě Saúl ztratil balon, poté bylo Atlético důrazné v obraně a už se žene i Luisem po levé straně na Barbosu.
     
    8
    Trigueros získal míč pro hosty. Ti se příliš nerozpakovali s rozehrávkou přes levou stranu, kde byl Soriano, ale na polovině hřiště obdržel balon jeden z domácích hráčů.
     
    8
    Luisova chyba dostala hosty zadarmo k balonu. Ale špatná rozehrávka připravila Villarreal o možnost zakončení na branku Oblaka.
     
    9
    Godín na pravé straně získal roh.
     
    9
    Hosté se ubránili, aniž by Barbosa zasáhl, navíc Juanfran posléze přerušil kontr soupeře faulem na polovině hostujícího celku.
     
    10
    Gameiro napadal rozehrávku hostů, avšak bez úspěchu. Posléze dobře pracoval v obraně Godín a útočí zmiňovaný Francouz proti Costovi.
     
    10
    Party posunul míč po pravé straně na Gamiera, ten byl držený Costou a Atlético bude kopat standardní situaci z dobré pozice.
     
    11
    Hodně špatně rozehraný signál přes Parteye na středu, který zakončoval po zbavení se soupeře hodně vedle pravé tyče.
     
    12
    Oblak využil k rozehrávce Godína, ten oslovil na levé straně Luize. Načež se zapojil také Savič a Juanfran. Jinak řečeno – zapojili se všichni čtyři beci domácích.
     
    13
    Griezmann máchal rukama, byl asi nespokojený s výrokem rozhodčího. Poté byl rychlý jeden na jednoho Partey.
     
    13
    Savič pracoval celkem dobře na pozici stopera. Ale hostující celek i tak pokračuje ve své kombinaci, kdy na pravé straně je volný Gaspar.
     
    14
    Ten se tak dotkl balonu. To hlavní se ovšem dělo na levé straně, kde Savič se vrhl skluzem proti soupeři a hrál navíc čistě, takže Villarreal má z dobré akce pouze autové vhazování.
     
    14
    Luis neměl prostor na levé straně pro dobrou rozehrávku. Následovalo přenesení hry na pravou stranu, kde všem domácím překazil Fornals.
     
    15
    Luís vhodil míč do hry z levé strany, poté pokračoval Godín a Savič. Partey ovšem neuspěl s přihrávkou na pravou stranu na Gameira.
     
    15
    Opět Luis u balonu, jenže právě on fauloval svého protihráče a Saúl musí poté hodit balon Soriano, který rozehraje hostující kontr.
     
    16
    Oblak přečetl hru a rozehrál domácí akci. Ta napsala své pokračování u Godína, hosté celkem dobře zhustili prostor na polovině hřiště, a tak se stále hraje před domácím brankářem.
     
    17
    Gameiro byl podle mínění pomezního rozhodčího v ofsajdu, nikdo z domácích fotbalistů nic nenamítá.
     
    17
    Bakambu si nedovoleně pomohl rukama v souboji s Godínem. Domácí hráči poté nikam nepospíchali Saúlem na levé straně na polovině hrací plochy.
     
    17
    Zejména díky Gabimu zvládli domácí hráči přechodovou fázi, ale Godín byl tím, kdo chyboval na pravé straně.
     
    18
    Correa centroval z pravé strany, Griezmann minul balon, poté zakončoval z penalty mimo tři tyče Saúl. K překvapení domácích hráčů se bude vykopávat od hostující branky Barbosou.
     
    19
    Bakambu svedl hlavičkový souboj, z něho plyne, že Villarreal bude vhazovat z levé strany.
     
    19
    Jeden z hostujících hráčů fauloval. Následně se chtěl prosadit po levé straně Luis, ale radši hrál dozadu na Saúla.
     
    19
    Gameiro a Correa tvořili hru na pravé straně, ale posléze Barbosa dobře komunikoval s obránci a vše si pohlídal. Za pár sekund ovšem bude Luis z levé strany vhazovat.
     
    20
    Partey přihrál Correovi, ten střílel z pravé strany pravačkou po zemi k delší tyči. Nakonec z toho byl jednoduchý zákrok pro Barbosu.
     
    20
    Gameiro mohl jít sám na Barbosu, ale míč napálil zbrkle pravačkou halfvolejem vysoko nad hostující branku.
     
    21
    Luis si vyměnil balon v rychlosti na levé straně se spoluhráčem, ale jeho centr levačkou nebyl vůbec přesný. Následně Correa ve vápně soupeře po souboji s Gonzálezem, ale penalta se nepískala.
     
    22
    Barbosa dirigoval své spoluhráče. Griezmann střílel z pravé strany z šestnácti metrů levačkou po autovém vhazování vedle vzdálenější tyče.
     
    23
    Griezmann šel důrazně do souboje se soupeřem na polovině hřiště. Sudí však odpískal až faul Soriana.
     
    24
    Bacca se na konci hostující akce pustil mezi dva soupeře, ale neuspěl proti Savičovi a Godínovi. Následovala diskuse s hlavním arbitrem Undianem.
     
    24
    A z té diskuse vyplynulo, že hosté kopou roh z pravé strany.
     
    24
    Z několika hlavičkových soubojů byl na zadní tyči nehlídaný González. Poté Correa zůstal ležet na polovině hřiště.
     
    25
    Trigueros podrazil Correu při akci domácích po levé straně na polovině hřiště. Dostává kartu, která znamená, že další zápas španělské ligy vynechá.
     
    26
    Atlético kombinovalo na polovině hřiště. Poté presovalo po ztrátě balonu, ale nic zásadního se nestalo. U balonu Soriano.
     
    26
    Soriano nenašel Bakambua na levé straně, Villarreal poté roztáhl hru na pravou stranu na kopačku Gaspara, proti kterému vystoupil Saúl.
     
    27
    Trigueros byl jedním z článků hostující kombinace. Stejně tak Gaspar, který z pravé strany střílel razantně mimo tři tyče.
     
    27
    Oblak vykopával pravačkou na levou stranu, tam šel balon od jednoho z domácích hráčů na kopačku soupeře a útočit by tak měli hosté.
     
    28
    Druhý ofsajd domácího celku v zápase.
     
    28
    Zřejmě Costa poslal míč pouze do soupeře na levé straně, takže akce hostů bude rozšířena o autové vhazování.
     
    29
    Luis nebyl na levé straně pod tlakem a přihrával spoluhráči z obrany. Poté trápil hosty Griezmann, načež Saúlova razantní levačka pálila z dvaadvaceti metrů nad branku hostů.
     
    30
    Domácí hráč centroval z rohu z levé strany na zadní tyč, tam Saúl vyskočil a zakončil vedle vzdálenější brankové konstrukce. Na trávníku zůstává ležet Costa.
     
    30
    Ten problém vznikl v souboji s Griezmannem. Hostující hráči dostali povel od trenéra, aby se šli rozcvičit.
     
    31
    Hosté by měli ovšem pokračovat normálně v jedenácti lidech na hrací ploše. Momentálně ovšem kontruje Partey.
     
    31
    Hosté odvrátili centr z pravé strany z jedničky mimo vlastní vápno. Následoval dlouhý balon, který chytil Oblak a rozehrál na levou stranu na Godína.
     
    32
    Godín přihrával Savičovi na pozici stopera. Posléze nic nevymyslel a ani hru nezrychlil Luis na levé straně, a tak domácí hráči přišli lehce o balon.
     
    32
    Tento stav trval krátce. Griezmann si na pravé straně narazil balon se spoluhráčem, jeho střela levačkou byla tečovaná vedle bližší tyče na roh pro Correu.
     
    33
    Domácí celek mají další roh a rozehraje jej zřejmě Griezmann.
     
    33
    Griezmann našel rohem z pravé strany levačkou pouze rukavice Barbosy na malém vápně a hosté se poté snaží dostat až před Oblaka.
     
    34
    Míč se dostal až ke Gasparovi na pravé straně, poté nechybělo mnoho a balon získal na svou kopačku Griezmann. Sudí ovšem ukazuje, že Luis odehrál míč do zámezí.
     
    35
    Gaspar si dal hodně načas s autem z pravé strany a protože poté zasáhl Saúl, tak si stejnou situaci o pár sekund později zopakuje.
     
    35
    Bakambu nebyl na polovině domácích podražená soupeřem. Posléze kontrovalo Atlético po levé straně, kde Gaspar fauloval Saúla.
     
    36
    Gabi pouze nahrával dozadu svému spoluhráči. Posléze Saúl zrychlil hru na pravou stranu, ale centr Juanfrana letěl vedle delší tyče, takže Barbosa bude vykopávat od vlastní branky.
     
    36
    Fornals narazil na Luise při akci po pravé straně. Posléze ještě celkem dobře bránil Partey, ale hosté stále nemají dost a útočí na Oblaka.
     
    37
    Godín šel do hlavy s Bakambuem ve vlastním vápně a podle soudu sudího Undiana byl faulovaný, takže rozehrává na levé straně Luis.
     
    37
    Saúl s Luisem nepřekvapili na levé straně obranu soupeře, posléze pracoval výborně v hostující obraně Trigueros, a tak Villarreal začíná svůj kontr od Barbosy.
     
    38
    Dvěma domácím hráčům vůbec nevyšla narážečka na polovině hřiště díky Fornalsovi. Posléze Bacca na levé straně snadno odstavil Correu od balonu, načež Trigueros střílel pravačkou pouze doprostřed branky, kde odmítl chybu Oblak.
     
    39
    Savič zasáhl v obraně a posléze půjde Alético směrem na Oblaka po praév straně i s Correou.
     
    40
    Jenže právě u Correy skončily domácí šance. Z protiútoku běžel Bakambu sám na Oblaka, ale precizní obranný skluz Saviče za minutu dvanáct na hranici vápna znamená, že stále hrajeme bez branek.
    40.
     
    41
    Centr z levé strany zamířil na zadní tyč do rukavic Oblaka. Domácí rozehrávka jde poté přes Gabiho.
     
    41
    Griezmann poslal míč ze středu na levou stranu svému spoluhráči. Ten ovšem vše pokazil, ale Atlético ještě má šanci na ohrožení Barbosy.
     
    42
    Juanfran byl hodně aktivní, ale ve finální fázi akce si ukopl balon a ten skončil u Barbosy.
     
    42
    Dobrou práci odvedl Partey, posléze z levé strany sám před Barbosou trefil bližší tyč Griezmann, odražený balon usměrnil do soupeře v malém vápně proti prázdné brance hostů Saúl.
    42.
     
    43
    Griezmann počk na Saúla a poté si seběhl na centr Luise z levé strany, načež hlavičkoval na zadní tyči vedle pravé brankové konstrukce.
     
    44
    Griezmann bude koapt roh z levé strany, na zadní tyči čeká Correa.
     
    45
    Griezmann centroval na přední tyč, Godín hlavičkoval do levé poloviny branky soupeře, ale parádním zákrokem vyrazil balon do bezpečí Barbosa.
     
    45
    Po dalším rohu z levé strany střílel Godín z voleje mimo tři tyče.
     
    45+1
    Jedna minuta se nastavuje.
     
    45+1
    Luis vyhrál hlavu ze svého pohledu na levé straně, ale Villarreal měl poté ještě jednu šanci, kdy byl ovšem zbrklý.
     
    45+1
    Oblak ještě vykopl balon na polovinu hřiště pravačkou.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas nenabídl ani jednu branku. Atlético mělo více brankových příležitostí. Ale například Griezmann z levé strany napálil bližší tyči. Poté neuspěl ani z dorážky Saúl. Hosté mohli udeřit Bakambuem, ale toho parádním skluzem ubránil Savič. To bylo zcela ukázkové a navíc čisté. Pokud by Savič poslal soupeře k zemi, tak by šel pod sprchy.

    V závěru prvního poločasu jsme zaregistrovali ještě dvě velké šance Godína, ale zejména při té první předvedl Barbosa vynikající zákrok proti zakončení hlavou do levé poloviny hostující branky. Tak či onak- prvních pětadvacet minut bylo nudných, těch dalších dvacet o dost zábavnějších.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Jeden z hostujících hráčů rozehrál druhou půli, ale Fornals hned na levé straně daroval domácím aut.
     
    46
    Bakambu poslal míč do zámezí před Parteyem svojí hlavou. Atlético vhazovalo z pravé strany a stejnou situaci má o pár sekund později opět k dispozici.
     
    47
    Po sérii nepřesností začnou hosté svůj kontr po levé straně autovým vhazováním z vlastní poloviny.
     
    47
    V prvních dvou minutách druhého poločasu udělaly oba celky spoustu chyb, je tady ovšem roh domácích z pravé strany po dobré práci Correy.
     
    48
    Gabi centroval pravačkou na penaltu, kde Savič fauloval a hosté budou rozehrávat z vlastního vápna Barbosou.
     
    48
    Rozehrávka Barbosy pravačkou byla dlouhá. Poté Bakambu nevystřelil z osy hřiště, ale pouze posunul míč na pravou stranu, načež proti centru zasáhl Savič.
     
    49
    Přizemní centr Baccy z levé strany chytá bezpečně do náruče Oblak a bude rozehrávat domácí akci svojí pravou nohou.
     
    49
    Celkem dlouhý míč nezpracoval nikdo z domácích hráčů na pravé straně, navíc Correa fauloval Hernándeze a hosté rozehráli nakrátko.
     
    50
    Hostující hráči se rozhodli pro sérii krátkých přihrávek na pravé straně, nakonec křižný centr z pravé strany dopadl k Oblakovi před Baccou.
     
    51
    Godín si pomohl v rozehrávce s Oblakem. Poté spěchá do brejku Griezmann, ale je křižovaný protihráčem.
     
    51
    Correova individuální akce po pravé straně skončila ztrátou ve vápně hostů, poté to neměl vůbec jednoduché Godín a musel hrát přes Oblaka.
     
    52
    Další individuální akce. Tentokráte nevystřelil Griezmann z pravé strany, posléze navíc Gabi fauloval soupeře zezadu a hosté mají rozehrávku z vlastní poloviny.
     
    52
    Hostující rozehrávka nebyla komplikovaná. Villarreal se snažil rozpohybovat obranu soupeře, ale vše skončilo faulem Bakambua na Saúla.
     
    53
    Po nahrávce spoluhráče na pravé straně si Correa neobhodil bránícího fotbalistu. Na balonu ovšem nadále Atlético, konkrétně na polovině hřiště Partey.
     
    54
    Griezmann chtěl posunout míč špičkou kopačky křížem na pravou stranu na Gameira, ale tohle obrana hostů hezky přečetla. Atlético pokračuje od Oblaka nakrátko.
     
    55
    Gameiro sbíhal na hrot útoku, ale hostující obránce krásně pracoval tělem, což byla voda na mlýn pro vybíhajícího Barbosu, jenž chytil balon do náruče.
     
    55
    Bakambu dostává kartu za faul na Saúla na levé straně na polovině hřiště.
     
    56
    Atlético rozehrálo nakrátko, v úvodu své akce je domácí celek na polovině hřiště i s Parteyem hodně trpělivý.
     
    56
    Nejprve nevypadala hostující akce po pravé straně vůbec špatně, Trigueros nakonec křižnou přizemní střelou k levé tyči získal roh.
     
    57
    Griezman poslal míč po dobré práci spoluhráče špičkou kopačky z vápna, ale v útočné fázi byl pokrytý Gameiro, takže hraje Barbosa.
     
    57
    Fornals se dotkl balonu. Posléze hosté nic neuspěchali po pravé straně a vyšel jim přechod do útoku, po kontru Bacca napálil jeden z domácích hráčů z šestnácti metrů soupeře.
     
    58
    Saúl podražený zhruba osmnáct metrů před brankou hostů Sorianem a domácí hráči mají dobrou standardní situaci.
     
    59
    Krásný signál domácích, Gabi přihrával mezi dva obránce na Correu, ten křížem střílel k levé tyči. Poté se host zuby nehty ubránili.
     
    60
    Střídání v týmu Villarreal CF: ze hřiště odchází Roberto Soriano, přichází Samuel Castillejo.
     
    60
    Hostům se to moc nelíbí, ale Juanfran bude vhazovat z pravé strany z poloviny hrací plochy.
     
    61
    Atlético právě vstřelilo branku!
    Atlético jde do vedení! Luis odcentroval z levé strany, Griezmann poté přetáhl hru z jedničky levou nohou na pravé křídlo. ÁNGEL CORREA vsadil na razanci a tvrdou střelou na přední tyči dostal míč za Barbosu.
    61. Ángel CORREA - 1:0
     
    63
    Hostující celek kombinoval na vlastní polovině i s Costou. Poté Juanfran zastavil zřejmě Riuze na levé straně faulem zezadu.
     
    64
    Atlético velice dobře brání, je aktivní ve své defenzivě, a tak Costa přichází na levé straně o balon.
     
    64
    Oblak našel na pravé straně Saviče. Ten poslal dlouhý balon pouze do zámezí a hosté budou kontrovat Bakambuem.
     
    65
    Útočný faul Gaspara na Godína ve vápně domácích dává Atléticu možnost oddychnout si po práci v obraně, míč si bere Oblak.
     
    65
    Oblak nenašel Correu na pravé straně, poté Godín hrál opět přes domácího brankáře z pozice stopera.
     
    66
    Další dlouhý míč odhlavičkovala hostující obrana. Poté Correa centroval na zadní tyč, kde Barbosa zasáhl s problémy.
     
    66
    Luis dostal naloženo v hlavičkovém souboji od Castilleja a sudí Undiano píská proti hostům.
     
    67
    Míč směřoval od pravé nohy na zadní tyč na pokrytého Correu. Poté zůstal na pravém křídle volný Gamiero, ale sám před Barbosou napálil míč do hostujícího brankáře.
     
    68
    Partey zakončil domácí kombinaci centrem z levé strany na zadní tyč, kde hlavičkoval ze záklonu Griezmann, Francouz poté poslal míč do Costy, načež Gabi pálil mimo tři tyče.
     
    69
    Costa faulovaný Correou a hosté budou rozehrávat standardní situaci z levé strany.
     
    69
    Střídání v týmu Villarreal CF: ze hřiště odchází Jaume Costa, přichází Antonio Rukavina.
     
    69
    Villarreal rozehrál nakrátko z vlastní poloviny, posléze se domácí mužstvo bránilo celkem dobře i díky Griezmannovi.
     
    70
    Míč si našel na pravé straně Castillejo, který nahrával pod sebe. Poté jeden z hostujících hráčů poslal míč z první do soupeře.
     
    70
    Fornals tvořil hru. Posléze se hra dostala na levou stranu k Rukavinovi, jehož centr byl ovšem zablokovaný.
     
    71
    První střela Fornalse z pravé strany z vápna domácích byla sražena, tu druhou chytil v pohodě Oblak.
     
    71
    Godín vrací balon dozadu až na pravačku Oblaka. Posléze se nic světového při akci domácích nestalo a útočí Villarreal z poloviny hrací plochy Triguoerosem.
     
    72
    Castillejo faulovaný zezadu Gabim a hosté rozehráli nakrátko.
     
    72
    Hostující kombinace na levé straně nebyla moc dobrá a málem skončila ztrátou Rukaviny. Poté neprošel přes bránícího protihráče Gaspar.
     
    73
    Rukavina centroval pravačkou z levé strany do ohně, ale domácí celek se bez problémů a zásahu Oblaka ubránil.
     
    73
    Fornals nahrával křížem na levou stranu na Rukavinu, ten se zbavil Correy. Následovalo přenesení hry na druhou stranu kde tvrdá pravačka Gaspara střílela křížem v dobré šanci vedle delší tyče.
     
    74
    Střídání v týmu Atlético Madrid: ze hřiště odchází Kévin Gameiro, přichází Luciano Vietto.
     
    75
    Oblak vykopával pravačkou. Poté svedl úspěšný souboj jeden na jednoho Grizemann, načež si standardní situaci bere Gabi.
     
    76
    Gabi neohrozil Barbosu. Poté ovšem odpískal sudí Undiano faul na domácího kapitána na levé straně.
     
    76
    Střídání v týmu Villarreal CF: ze hřiště odchází Pablo Fornals, přichází Denis Čeryšev.
     
    76
    Correa svojí špatnou hlavou daroval míč na pár sekund Villarrealu. Hostující celek poté vhazuje z levé strany.
     
    77
    Hernández se zapojil do hostující kombinace, ale napsala svojí tečku na levé straně, kde byl jeden z hostujících hráčů v zámezí. Aut pro domácí celek.
     
    77
    Výborný zákrok Juanfrana proti Čeryševovi na levé straně, hosté mají poté šanci díky autovému vhazování.
     
    78
    Saúl šel proti soupeři. Villarreal pokračoval po pravé straně, načež sudí neodpískal podle hostů faul na Čeryševa.
     
    79
    Hra se dostala až na polovinu hostů k Ruizovi. Poté faul na vlastní osobu vybojoval Godín a domácí celek asi nebude nikam pospíchat.
     
    79
    Bacca navíc za faul zezadu na Godína ve vápně Atlética vidí kartu.
     
    80
    Partey bojoval na polovině hřiště. Poté mu pomohl Gabi v souboji s Triguoersem, ale sudí nechal výhodu hostům kvůli nedovolenému zákroku domácího kapitána.
     
    80
    Hernández a Bacca získali pro hosty roh z pravé strany.
     
    80
    Gaspar neuspěl proti protihráči na pravé straně, ale je tady další roh pro hosty.
     
    81
    Villarreal právě vstřelil branku!
    První větší chyba Atlética v zápase končí gólem. Roh z pravé strany šel na přední tyč na malé vápno, kde Godín neuhlídal CARLOSE BACCU a Oblak už nemohl moc, co dělat se zakončením hlavou z výskoku pod břevno domácí branky.
    81. Carlos BACCA - 1:1
     
    82
    Gabi centroval při standardní situaci z pravé strany na zadní tyč, kde Trigueros odehrál míč hlavou na roh.
     
    83
    Godín byl pohlídaný na přední tyči. Následně hosté vyhnali soupeře i díky Baccovi až k Oblakovi.
     
    84
    Barbosa jednoduchým zákrokem přiblížil Villarreal k cennému bodu z hřiště Atlética.
     
    85
    Díky dobré práci Griezmanna a Vieta vidíme faul hostujícího hráče a standardní situaci domácích z dvaceti metrů. Álvaro González navíc dostává kartu.
     
    86
    Griezmannova levačka napálila balon za branku hostů a Barbosa bude vykopávat od vlastní pokladnice.
     
    87
    Bakambu faulovaný na levé straně na polovině hřiště Griezmannem, ale hosté rozehráli jen nakrátko.
     
    87
    Correa presoval, poté po sérii nepřesností a ztrát v podání domácích je z toho útok Atlética po levé straně pro Luise.
     
    88
    Correův centr z pravé strany letěl výrazně mimo tři tyče, respektive vedle přední brankové konstrukce, takže pokračujeme výkopem v podání Barbosy.
     
    88
    Balon dolétl od kopačky Barbosy do středového kruhu na polovinu domácích. Následně chce zápas rozhodnout Vietto na levé straně.
     
    89
    Partey zasáhl pravou nohu soupeře a dostává kartu.
     
    89
    Naprosto zbytečná chyba Barbosy dává domácím šanci na aut z pravé strany.
     
    89
    Jenže dlouhý balon po pravé straně dopadl až k Barbosovi. Ale hosté další nepřesností v rozehrávce připravili domácím aut.
     
    90
    Oblak oslovil levého beka domácích. Poté Luis nešel do souboje jeden na jednoho, a tak Partey podržel balon.
     
    90+1
    Luis vybojoval roh z levé strany, ale následný snadný zákrok pro Barbosu.
     
    90+1
    Dvě minuty se nastavují!
     
    90+1
    Na začátku domácí akce byly ruce Oblaka. Poté Juanfran nahrával po pravé straně Parteyovi.
     
    90+2
    Juanfran a ještě jeden domácí hráč získali roh pro domácí z pravé strany.
     
    90+2
    Bakambu odvedl vynikající práci v obraně, poté navíc Correovi utekl míč do autu a Barbosa bude vykopávat od vlastní branky.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Atlético nesplnilo roli předzápasového favorita a v souboji s Villarralem ztratilo dva body. Domácí celek může především litovat svých zahozených šancí z posledních dvaceti minut prvního poločasu. Mužstvo z Madridu udělalo víceméně za celý duel jednu větší chybu v obraně.

    Tu ovšem potrestal vinou Godína na malém vápně Bacca a Oblak nemohl adekvátně reagovat na zakončení hlavou pod břevno své branky. V závěru už si nikdo nevypracoval žádnou větší příležitost. Ještě za stavu 1:0 mohl (zřejmě) pohřbít hostující naděje na body Gameiro, ale sám před Barbosou napálil brankáře Villarrealu. I proto se Atlético se svým soupeřem rozešlo smírně.
     
    Pro dnešek je to vše, děkuji za pozornost a hezký zbytek dne! (20:22:08)

    Vít Muzikář

    Branky: 61. Á. Correa (Griezmann) – 81. Bacca (Castillejo)

    Karty:   89. Partey (ATM) – 25. Trigueros (VLR), 55. Bakambu (VLR), 79. Bacca (VLR), 85. Álvaro González (VLR)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 8:2. Rohy: 11:6. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 13:20.
    Atlético Madrid: Oblak – Torres Juanfran, Savić, Godín, Luís – Á. Correa, Gabi (C), Partey, Saúl Ñíguez – Gameiro (74. Vietto), Griezmann.
    Náhradníci: Moyà – F. Torres, Augusto Fernández, Vietto, Lucas Hernández, Gaitán, J. Giménez.

    Villarreal CF: Barbosa – M. Gaspar (C), Álvaro González, V. Ruiz, J. Costa (69. Antonio Rukavina) – Fornals (76. Čeryšev), Hernández, Trigueros – R. Soriano (60. Castillejo) – Bakambu, Bacca.
    Náhradníci: Cantero – Čeryšev, Castillejo, N. Sansone, Antonio Rukavina, Bonera, Guerra.

    Rozhodčí: Undiano – Díaz, Prieto
    ocianews.com