Alavés – Valencia 1:2 (kon.) | Atlético – Villarreal 1:1 (kon.) | Ath. Bilbao – Barcelona 0:2 (kon.)
Sevilla – Leganés 2:1 (kon.)
konec
Athletic Bilbao
0:2 (0:1)
FC Barcelona
Sobota 28.10.2017, 20:45 • San Mamés Stadium, Bilbao • Španělská LaLiga • 10. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mne je to pro dnešek vše, a tak vám přeji příjemný zbytek večera. U sledování dalších online přenosů na počtenou! Loučí se s vámi Daniel Kinc. (22:43:30)
    Barcelona sehrála výtečné utkání!

     
    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 8:5. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 6:5. Fauly: 15:12.
     
    Utkání je u konce! Barcelona nakonec zvládla nesmírně náročný duel na půdě Athletica Bilbaa na jedničku a z hřiště svého soupeře si po výhře 2:0 odváží všechny tři body!

    V prvním poločas nejprve poslal hosty do vedení kapitán Leo Messi, ovšem ve druhé půli měli nejprve navrch domácí. Ter Stegen pochytal několik jejich šancí a obránci zblokovali několik ran a nakonec ve druhé minutě zatloukli definitivní hřebíček do pomyslné rakve domácích, Barcelona tak drží neuvěřitelnou ligovou sérii bez porážek a po deseti duelech jasně vládne tabulce celé soutěže.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Domácí v samém závěru zahrávali ještě jeden rohový kop, ale centr z něj skončil jen v rukavicích ter Stegena!
    90+2. PAULINHO - 0:2
     
    90+2
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Jenže nic takového se konat nebude, lídr tabulky potvrzuje svou nesmírně důležitou výhru. Domácí už vrhli všechno do útoku a po chybě ve středu šli hosté do akce 3 na 2. Messi ze středu hranice vápna poslal míč doleva Suárezovi, jehož ránu z první ke vzdálenější tyči ještě gólman domácích vyrazil, ale dobíhající PAULINHO poté pohodlně doklepl míč do úplně prázdné branky – 0:2!
     
    90+1
    Nastavují se dvě minuty nad rámec druhého poločasu. Tolik času mají domácí na vyrovnání!
     
    90
    Rána pětinásobného držitele Zlatého míče nebyla vůbec špatná, protože dobře přeletěla zeď a kroutila se do šibenice, ovšem břevno nakonec přeletěla.
     
    89
    Závěr utkání je tady a Messi opět pomáhá svému celku. Na hranici vápna byl v dobré pozici faulován a sám nejspíš bude rozehrávat tuhle zajímavou standardní situaci.
     
    88
    O nic vážného se ale nejspíš jednat nebude, Chorvat sice odkráčel za postranní čáru, nicméně celou situaci přestál, zdá se, bez vážnějšího zranění a ve hře bude pokračovat.
     
    87
    Celá akce pokračovala, ale Ivan Rakitič byl na zadní tyči při vzdušném souboji faulován a navíc si s bolestivou grimasou vyžádal ošetření.
    86. Hlavička Adurize k bližší tyči
     
    86
    A po něm tutovka jako hrom pro domácí! Aduriz se na přední tyči odpoutal od svého strážce a hlavičkoval přesně k tyči, ale ter Stegen jeho pokus na čáře jednoruč vyrazil!
     
    85
    Ander Iturraspe se na pravé straně prodral k centru, míč z jeho kopačky byl sice hodně přetažený, ale i tak byl Semedo donucen k odvrácení balónu na rohový kop.
     
    84
    Bilbao je stále aktivnějším a je jasné, že už teď vrhne všechny své síly do útoku, protože proti lídrovi tabulky nemá co ztratit.
     
    83
    Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází Iñaki Williams, přichází Markel Susaeta.
     
    83
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází André Gomes, přichází Nélson Semedo.
     
    81
    Barcelonští obránci, jmenovitě Umtiti, s rozehrávkou hodně otáleli, a tak hlavní rozhodčí francouzskému stoperovi udělil žlutou kartu.
     
    80
    Přesně deset minut před koncem další akci celku v pruhovaném zakončil útočný faul.
     
    79
    Barcelona byla v útoku a Alba si narazil s Messim, který čechral lob za obranu na Suáreze, ale ten v pádu ani nataženou špičkou kopačky nezakončil.
     
    78
    Aduriz je jednoznačně nejaktivnějším mužem domácích barev. Nyní dostal prosto s míčem na levé straně, kolem Umtitiho sekl míč na střed a rychle mezi jeho nohama vypálil na přední tyč, nicméně ter Stegen zůstal pozorný.
     
    77
    To Aduriz na zadní tyči po centru Williamse z pravé strany zakončoval z voleje už mnohem lépe, ale míči dal příliš velkou razanci a poslal jen zhruba o metr nad břevno!
     
    76
    Athletic se po další době dostal k další střele, a to když si Beñat Etxebarria navedl míč na střelu z dálky, nicméně jeho přízemní rána byla hodně nepřesná.
     
    75
    A brazilský záložník nakonec uviděl za svůj faul žlutou kartu.
     
    74
    A vzápětí fauloval také jeho kolega ze středu pole, a sice Paulinho, který musel hasit brejk domácích nutným faulem.
     
    73
    Pasáž plná přerušení pokračuje, což se nyní povedlo také po faulu Busquetse, který takticky pozdržel hru.
     
    72
    Ofsajd zastavil v rozletu na hrotu opuštěné Adurize, kterému se výrok pomezního příliš nepozdával, ale nic s tím teď neudělá.
     
    71
    Hosté po delší době uklidňují hru a snaží se v poklidu kombinovat, nicméně domácí už nemají kam uhnout a musí velmi rychle napadat.
     
    70
    Dvacet minut dokonce. Iñigo Córdoba číhal na zadní tyči, kde chtěl zakončovat hlavou, ale nakonec jakoby se nemohl rozhodnout, jak přesně vystřelí, a tak nakonec nezakončil vůbec.
    Lionel Messi, který vstřelil zatím jedinou branku utkání, je zkrátka fenomenální!

     
    68
    Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází Mikel San José, přichází Beñat Etxebarria.
     
    67
    Domácí utahují otěže. Na zadní tyč byl opět sám García a už to vypadalo, že zakončí v pádu, jenže znovu na míč těsně špičkou kopačky nedosáhl.
     
    66
    Messi opět pohodlně vysunul Suáreze, a ten okamžitě z jedničky pálil křižně na zadní tyč, ovšem pozorný Unai Núñez si opět ve skluzu spravil své obranné povinnosti. Akce pokračovala centrem Messiho, ale ten byl nepřesný.
     
    65
    Dobrá možnost domácích. Williams se po dvakrát odvráceném centru a zasekávačce dostal ke střele, ke smůle Bilbaa ovšem mířil jen do rukavic ter Stegena!
     
    64
    Centr z následné standardní situace směřoval na zadní tyč, kde ale nikdo v pruhovaném nedoskočil, a Umtiti situaci zažehnal.
     
    63
    Piqué svedl ostrý souboj na obranné polovině s Adurizem, kterého nakonec fauloval a svůj prohřešek obdržel žlutou kartu.
     
    62
    Centr z něj obrana Bilbaa odvrátila, ale poté přišel další zajímavý centr k zadní tyči, kde si zabíhal Umtiti, avšak ten svůj důraz v souboji s brankářem Kepa Arrizabalagou hodně přehnal.
     
    61
    Messi znovu skvěle vysunul spoluhráče za obranu, který byl tentokrát André Gomes. Ten už se chystal na střelu z pravého strany, ale Unai Núñez mu znepříjemnil pozici a srazil balón na rohový kop.
     
    60
    Hodina hry je za námi, Barcelona stále drží hubený jednogólový náskok, nicméně utkání je stále otevřené a oba celky mají své šance.
     
    59
    Nakonec zkusil do obrany Katalánců vletět opět aktivní Aritz Aduriz, ale přesný pas dnes již poněkolikáté neobdržel.
     
    58
    Bilbao stále aktivně usazeno s míčem na polovině lídra tabulky, jenže obranná linie Barcelony stále plné své úkoly na jedničku a nepouští svého soupeře do dalších šancí.
     
    57
    Nakonec se po ošetření postavil zpět na nohy, a ve hře pokračovat. Jeho spoluhráči mezitím vyrážejí po pravé straně do útoku.
     
    56
    Následně po levé straně unikl Suárez, který se dostal do kontaktu s Unai Núñezem, a ten po zůstal následně s bolestivou grimasou ležet na zemi.
     
    55
    A podobně dopadl za půlminuty se svým pasem i Williams, jenž viděl na zadní tyči úplně volného Garcíu, ale také domácí křídelník vyprášil jen rukavice připraveného německého gólmana ve službách FCB.
     
    54
    Cordoba se na levé straně dostal po pěkném průniku k centru, ale našel jen rukavice připraveného Marc-André Ter Stegena.
    53. Garcíova hlavička skončila na břevně!
     
    53
    A po něm přišla šance jako hrom pro domácí! Na centr si naskočil na zadní tyči volný García, který hlavičkoval přesně k tyči, ale jeho pokus nakonec skončil na břevně!
     
    52
    Aduriz na druhé straně číhal na další centr Williamse, ale včas jej předstoupil Umtiti, který odvrátil míč na rohový kop.
     
    51
    Messi se s míčem po pravé straně znovu rozběhl směrem vpřed, ale rázem u něj bylo hned trio strážců, kteří jej zablokovali ze všech stran a nepustili k centru.
     
    50
    Po dlouhém odkopu jednoho z obránců Athletica musel Ter Stegen ven z branky, nakonec si u levé lajny troufl i na kličku a poté pohodlně rozehrál.
     
    49
    Hosté se stále drží v útoku na polovině svého soupeře a jsou hodně aktivní. Domácí se mají co ohánět.
     
    48
    Zmatky ve vápně domácích. Tam byl nejprve s míčem Gomes, který snad třikrát zasekl a posunul balón Messimu, jenž se však ke střele proti čtyřnásobné přesile nakonec vůbec nedostal, a následnou Gomesova střela byla zablokována.
     
    47
    Busquets nešetrně atakoval svého soupeře ve středu hřiště a je prvním karetním hříšníkem celého duelu.
     
    47
    Nakonec se na malém vápně k hlavičce nikdo neprosadil a odvrácený míč se pokusil z hodně velké dálky napálit z voleje, ale nejen branku, ale málem také tribunu přestřelil.
     
    46
    Domácí fotbalisté uvedli míč do pohybu, čímž zahájili druhou půli. Ihned se navíc vydali dopředu a donutili Sergiho Roberta k zákroku a odvrácení míče na rohový kop.
     
    46
    Začal druhý poločas.
    První půle patřila jedinému muži!

     
    První poločas je za námi a zatím jsou na tom lépe hosté. Ti nejprve přežili tutovku Aduritze, aby o dvě minuty nejprve Leo Messi po parádní akci pálil jen do tyče, a následně v 36. minutě už po centru Alby uklidil míč z první ve vápně přesně do sítě. Sám Messi poté připravil šanci ještě pro Paulinha, jehož ránu zastavilo jen břevno.

    Uvidíme, co nám přinese druhý poločas. Buďte u něj s námi.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 21:47.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45
    První poločas skončil.
     
    45
    Obraně hostů nakonec na přední tyči pomohl Luis Suárez, který míč dokázal odvrátit a domácí se pak po pádu Adurtize při kontaktu s Piquém dožadovali penalty marně.
     
    44
    Závěr poločasu se blíží a domácí mají šanci k ohrožení Ter Stegena. Vybojovali totiž rohový kop.
     
    43
    Suárez si ukázal pohybem, kam chce míč. Centr nakonec směřoval příhodně na zadní tyč, ale uruguajský útočník na něj nedosáhl podle představ a pádu zakončoval daleko vedle branky soupeře.
     
    42
    K míči se tentokrát postavil netradičně Suárez, jehož pokus však našel útočiště jen ve zdi, a domácí tak další velkou šanci svého soupeře přežili.
     
    41
    Ander Iturraspe musel hasit akci Barcelony, při níž pronikl až na úplnou hranici šestnáctky opět sám Messi, a tak za svůj zákrok uviděl žlutou kartu a navíc má katalánský celek k dispozici velmi zajímavou standardní situaci.
    40. Břevno po ráně Paulinha!
     
    40
    Už to mohlo být 0:2! Rakitič si narazil u levé lajny s Messim a poté svého spoluhráče parádní kolmicí vysunul dopředu. Argentinec ve vápně posunul míč na střelu Paulinhovi a ten z první napálil tvrdou ranou břevno!
     
    39
    Barcelona vybojovala po akci na levé straně rohový kop. K tomu se postavil Rakitič, ale jeho centr ani napotřetí v zápas nebyl přesný, atak se obrana domácích ubránila.
     
    38
    Messi si znovu naváděl míč na hranici vápna, aby si připravil střeleckou pozici, ale soupeř mu vystavil stopku a čistým způsobem jej odzbrojil.
     
    37
    Hosté jsou na koni po úvodní vstřelené brance a snaží se i nadále tvořit hru, a hrát výhradně směrem dopředu.
    36. Lionel MESSI - 0:1
     
    36
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Katalánci se ujímají vedení po parádní akci. LIONEL MESSI opět rozjel celou akci, když si narazil s Paulinhem a poté z jedničky kolmicí vysunul na levé straně Albu. Ten balón dostihl přesně na brankové čáře, zvedl hlavu a odcentroval přesně do míst, kam si sám Messi opět naběhl a z první zamířil levačkou mimo dosah brankáře domácích – 0:1!
     
    35
    Boveda si navedl míč z obranné poloviny na střed hřiště, odkud hledal za obranou Aduritze, ale ten na něj nedosáhl a balón skončil jen u Ter Stegena.
     
    34
    Messi nadvakrát na obranné polovině vybojoval míč a nadvakrát zvládl i rozehrát, a dopředu se tak pokusil vyslat Suáreze, ten však běžecky nestačil a balón tak doputoval jen k obráncům soupeřem.
     
    33
    Přes Albu se dostal míč ke Gomesovi, jemuž španělský bek přihrávku vracel pod sebe na hranici vápna, ale střela přímým nártem z jedničky se mezi tyče nevešla.
     
    31
    André Gomes na levé straně vykoupal kličkou Bovedu, ale poté si míč příliš předpíchl, a Laporte jej obral, a tak jej portugalský záložník alespoň fauloval.
     
    30
    Půlhodina hry je za námi, oba celky si už vypracovaly po jedné obrovské šanci, ale ani jeden z nich skóre duelu otevřít nedokázal.
     
    29
    Na druhé straně se neprosadili ani domácí, kteří se prokombinovali také dopředu, a jejich postup zakončoval střelou García, jenž vypálil, ale taktéž hodně nepřesně.
     
    28
    Po sérii rychlých přihrávek to byl Brazilec Paulinho, kdo se dostal ke střele. Nakonec zkusil vypálit křižně na zadní tyč, ovšem jeho rána se mezi tyče nevešla.
     
    27
    Barcelona se nyní snaží uklidnit divokou pasáž hry a v poklidu kombinuje s míčem na kopačkách na obranné polovině.
     
    26
    Iñaki Williams na pravé straně dostihl velmi těžký míč a okamžitě jej centroval do vápna, kde byli hned tři jeho spoluhráči, ani jeden z nich ale nezakončil.
     
    25
    Samotný rohový kop žádné vzrušení nepřinesl, centr směřoval opět na hlavu Piquého, ale ten se znovu k hlavičce nedostal.
     
    24
    Vzápětí se po chybě obrany a faulu na Roberta dostal ke střele z pravé strany ve velmi těžkém úhlu Luis Suárez, nicméně jeho pokus byl na rohový kop.
     
    23
    Další vlnu pozdvižení rozpoutal svou akcí Ivan Rakitič, který se prodral ke střele přes dva soupeře až na hranici vápna, kde vypálil pohotově k tyči, ale Kepa Arrizabalaga jeho pokus pokryl v rukavicích.
     
    22
    Napodobit svého kolegu se pokusil svým průnikem Gomes, ale proti trojnásobné přesile neměl nárok a míč doputoval k brankáři domácích.
    21. Akce Messiho a nastřelená tyč!
     
    21
    Co víc, nakonec z toho byla tutovka jako hrom! Paulinho poslal míč Suárezovi, který narazil Messimu a ten šel sám na branku. Gólmanovi udělal rychlou kličku, míč si přehodil z levačky na pravačku, ale trefil jen tyč!
     
    20
    Osmělují se na útočné polovině také a snaží se najít cestu ke střele, kterou by mohli ohrozit branku.
    19. Únik Aduritze!
     
    19
    Dvě šance domácích! Nejprve po rozehrání přímého kopu a povedeném signálu Iñaki Williams místo střely centroval, aby vzápětí García vysunul kupředu Aduritze, který šel úplně sám na branku, ale jeho technickou ránu k tyči Ter Stegen svou levačkou zastavil!
     
    18
    Nadějná akce domácích! Po průniku na pravé straně se k centru dostal Iñaki Williams, který našel hlavu Aduritze, ale jeho zakončení směřovalo jen do rukavice Ter Stegena!
     
    17
    Na centr z něj si na bližší tyči naskakoval Piqué, ale byl dobře ustrážen a k hlavičce se nedostal. Vzápětí centroval ještě Sergi Roberto, ale také se neshledal s přesností a zamířil do rukavic brankáře domácích.
     
    16
    Paulinho vybojoval míč na středu útočné poloviny a přes Rakitiče jej dostal k Messimu, který jej ještě posunul na Suáreze, a jeho rána z první pravačkou byla sražena na rohový kop.
     
    15
    A domácím se nepovedl ani následný rohový kop, který byl hodně přetžaený a doplachtil daleko za zadní tyč, kde se nikdo v pruhovaném nevyskytoval.
     
    14
    Iñigo Lekue si navedl míč z levé strany na střed hranice vápna, kde si vypracoval velmi dobrou střeleckou pozici, ale nebylo mu to nic platné, neboť jeho pokus pozorný Umtit zablokoval.
     
    13
    Právě Jordi Alba se poté sám vydal dopředu, a to znovu po levé lajně, když si zabíhal na pas Umtitiho, ale krajní bek Barcelony byl příliš netrpělivý a skončil v ofsajdu.
     
    11
    Alba z levé strany přihrávkou mezi středového hráče našel Paulinha, který se snažil patou prodloužit balón na Suáreze, ale ten jeho záměr nepochopil a celou situaci přeběhl.
     
    10
    Po levé lajně se pak dopředu k centru hnal Iñigo Córdoba, ale ani on se úspěšné akce nedočkal, a také jemu rozhodčí odmával těsný ofsajd.
     
    9
    Oba celky se snaží hrát postupem času hodně aktivně a útočit zejména po křídlech hřiště. Jednu takovou akci nyní předvedli znovu fotbalisté Bilbaa, ale Piqué přihrávku do vápna přečetl.
     
    8
    Barcelona se opět, jakmile byla možnost, vydala středem dopředu, jenže Messi byl na celou akci sám, a neprošel kupředu přes stopery.
     
    7
    Na druhé straně na pravé straně kombinoval velmi dobře se spoluhráčem Iñaki Williams, jenž se nakonec rozběhl za dlouhou kolmicí po zemi, ale nakonec ji nedoběhl a navíc byl dobře křižován Albou.
     
    6
    První zajímavá akce utkání. K Suárezovi dlouhý centr neodletěl, nicméně obrana Athleticu jej odvrátila jen k Messimu, který vypálil levačkou z hranice vápna a jeho pokus směřující do šibenice ukryl Kepa Arrizabalaga ve svých rukavicích.
     
    5
    Barcelona drží míč na svých kopačkách stále a pořád. Umtiti se pokusil na obranné polovině o riskantní kličku, ta mu vyšla a navíc hostující stoper vybojoval faul.
     
    4
    Následně akci domácího Bilbaa zastavil útočný faul na levé straně a hosté rychle rozehráli. Gomes si zabíhal na dlouhý pas, ale zastavil jej praporek rozhodčího – ofsajd.
     
    3
    Na druhé straně táhl akci středem García, který chtěl kolmicí po pravé strany vysunout Williamse, nicméně Umtiti pohotově zareagoval a jeho pas zachytil.
     
    2
    Úvod duelu je velmi opatrný, hostující fotbalisté jsou ale stále u míče a snaží se najít okénko v obraně soupeře. Nakonec jako první pronikl dopředu Messi, který si chtěl narazit se Suárezem, ale pas byl nepřesný.
     
    1
    Hostující fotbalisté uvedli míč na pokyn píšťalky rozhodčího do pohybu a načali dnešní utkání! To začínají v pohodlné kombinaci na obranné polovině.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Oba celky jsou již na hrací ploše. Domácí nastupují v tradičních červeno-bílých pruhovaných dresech, hosté se oděli do modrého.
     
    Úvodní sestavy:

    Athletic Bilbao: Arrizabalaga – Bóveda, Núñez, Laporte, Lekue – Iturraspe (C), San José – I. Williams, Raúl García, I. Córdoba – Aduriz.
    Náhradníci: Herrerín – Etxeita, Saborit, Susaeta, Etxebarria, M. Rico, Merino.

    FC Barcelona: ter Stegen – Roberto, Piqué, Umtiti, Alba – Paulinho, Busquets, Rakitić, A. Gomes – Messi (C), L. Suárez.
    Náhradníci: Cillessen – Digne, Semedo, Denis Suárez, Alcácer, Deulofeu.

    Rozhodčí: Juan Martinez Munuera.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    04.02.17 (liga) Barcelona – Ath. Bilbao 3:0
    11.01.17 (pohár) Barcelona – Ath. Bilbao 3:1
    05.01.17 (pohár) Ath. Bilbao – Barcelona 2:1

     
    FC Barcelona

    Katalánci i v letošní sezóně patří společně s Realem k největším favoritům a zatím to vše do puntíku potvrzují. V tabulce jsou zatím na 1. místě se ziskem 25 bodů za osm výher a pouhou jednu jedinou remízu. Největší konkurent z Madridu pak zaostává o pět bodů.

    V posledním ligovém zápase přivítala Barcelona na svém hřišti Malagu, které nedovolila skórovat, sama dala dva góly a pohodlně zvítězila 2:0.

    Nejlepším střelcem FCB a také celé soutěže je již tradičně taktéž, podobně jako na straně domácích Aduritz, Leo Messi, který nasázel už 11 (!) branek!

     
    Athletic Bilbao

    Celek z Baskicka se zatím herně trápí a v tabulce mu patří až 11. místo se ziskem 11 bodů za tři výhry, dvě remízy a čtyři porážky. Athletic, který v předchozích sezónách patříval mezi nejlepší celky, tak zatím zůstává za očekáváním.

    V minulém ligovém kole Bilbabo zaváhalo na hřišti Leganés, kde branku nevstřelilo, a domácí tak jediná trefa stačila k výhře a zisku tří bodů – 1:0.

    Nejlepším střelcem domácích je již tradičně útočník Aritz Aduriz, jenž má na svém kontě již 4 přesné zásahy.
     
    Vítám všechny fanynky a fanoušky toho nejlepšího španělského fotbalu. Dnes se v rámci dalšího kola LaLigy představí před svým vlastním publikem domácí Athletic Bilbao, na jehož hřiště zavítá soupeř z čela tabulky – FC Barcelona. Utkáním vás provede Daniel Kinc.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

    Daniel Kinc

    Branky: 36. Messi (Alba), 90+2. Paulinho (L. Suárez)

    Karty:   41. Iturraspe (ATB) – 47. Busquets (BAR), 63. Piqué (BAR), 75. Paulinho (BAR), 81. Umtiti (BAR)


    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 8:5. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 6:5. Fauly: 15:12.
    Athletic Bilbao: Arrizabalaga – Bóveda, Núñez, Laporte, Lekue – Iturraspe (C), San José (68. Etxebarria) – I. Williams (83. Susaeta), Raúl García, I. Córdoba – Aduriz.
    Náhradníci: Herrerín – Etxeita, Saborit, Susaeta, Etxebarria, M. Rico, Merino.

    FC Barcelona: ter Stegen – Roberto, Piqué, Umtiti, Alba – Paulinho, Busquets, Rakitić, A. Gomes (83. Semedo) – Messi (C), L. Suárez.
    Náhradníci: Cillessen – Digne, Semedo, Denis Suárez, Alcácer, Deulofeu.

    Rozhodčí: Juan Martinez Munuera
    ocianews.com