Pardubice – Vítkovice 3:4 (kon.) | Třinec – Mountfield HK 0:3 (kon.) | Olomouc – Litvínov 1:3 (kon.)
Mladá Boleslav – Liberec 3:1 (kon.) | Chomutov – Kometa Brno 3:2 (po pr.)
po prodl.
Piráti Chomutov
3:2 (1:1, 1:0, 0:1 - 1:0)
HC Kometa Brno
Neděle 29.10.2017, 17:50 • SD ARÉNA • Tipsport extraliga • 18. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Díky za pozornost a někdy u extraligových onlajnů zase nashledanou, (20:15:14)
     
    O bod navíc dnes berou hokejisté Chomutova, kteří byli v utkání spíše šťastnějším celkem. Kometa vedla díky brance Martina Zaťoviče, jenž se prosadil o obránce Tomáše Slováka. Právě Slovák poté vyrovnal, Vojtěch Tomeček následně otočil. Martin Nečas ve třetí části vyrovnal, prodloužení následně rozsekl Jakub Sklenář po necelé minutě.

    Střely na branku: 17:23
    Hvězdy utkání: Ján Laco (21z.) – Martin Nečas (1+0)
     
    Konec zápasu.
    60:39 Jakub SKLENÁŘ - 3:2
     
    60:39
    Piráti právě vstřelili branku!
    Následná akce domácímu celku ovšem vyšla a Piráti vítězí. Kometě nevyšla akce po pravé straně a přišel protiútok. Michal Vondrka si najel před branku, kde našel volného JAKUBA SKLENÁŘE. Tomu se povedlo zakončit do odkryté branky, přesně pod víko. Asistence: Michal Vondrka a Ivan Huml.
     
    60:14
    Michal Vondrka to po vyhrané buly vzal na sebe a dostal se do pásma. Z levé strany pak zakončoval, ale branku Marka Čiliaka trefit nedokázal.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Závěr třetí třetiny se odehrál v bojovném duchu. Třetí část nabídla jedinou branku, na začátku poslední desetiminutovky vyrovnával parádním pokusem Martin Nečas. Utkání tak dospěje do prodloužení, pro oba celky půjde o druhé nastavení v řadě.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    58:51
    Michal Vondrka se dostal do útočné třetiny, kde byl ale dobře bráněn bránícím hráčem. Ten následně vyhodil kotouč až k brance Jána Laca.
     
    58:14
    Domácí v plném počtu.
     
    57:38
    Leoš Čermák se ocitl v dobré šanci. Mezi kruhy obešel dva bránící hráče a zakončoval. Svým pokusem ale nakonec trefil jen padajícího bránícího hráče.
     
    56:58
    Za brankou Pirátů se ke kotouči dostal obránce Tomáš Slovák, jenž projektil bekhendem vyhodil. Dobrá práce chomutovského defenzivního hráče.
     
    56:26
    Michal Vondrka se prokličkoval zpoza své branky až do zakončení. Z levého kruhu ovšem připraveného Marka Čiliaka nepřekonal!
     
    56:14
    Velká šance pro Kometu. Michal Poletín míří na lavici hanby za naprosto zbytečné a jasné hákování.
     
    55:52
    Kometa kombinuje za svou brankou a chystá akci, která by je dostala do trháku. Uvidíme, zda se to Kometě povede.
     
    55:07
    Ondřej Dlapa nahazoval na branku ze střední třetiny, kotouč nakonec skončil jen na ochranné síti, a to bez nějaké teče. Vhazovat se tak bude ve středovém kruhu.
     
    54:28
    Nahození ze střední třetiny Marek Čiliak ukryl na svých betonech a hned rozehrával. Následně Kometa vyhodila na icing, a tak musí být hostující brankář připraven.
    Marken.cz

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 14. Slovák (Tomica, Lauko), 36. V. Tomeček (Grman), 61. Sklenář (Vondrka, Huml) – 12. Zaťovič, 51. Nečas (J. Krejčík, Gulaši)


    Piráti Chomutov: J. Laco (Š. Lukeš) – Mrázek, Flemming, Grman, Valach, Dlapa, Slovák, L. Chalupa – Tomica, V. Růžička, Lauko – Poletín, Huml, V. Tomeček – Sklenář, Skokan, Vondrka – Koblasa, Šťovíček, J. Havel.
    HC Kometa Brno: Čiliak (Vejmelka) – Štencel, Barinka, J. Krejčík, Gulaši, Bartejs, Malec – M. Erat, Nečas, Zaťovič – Vincour, L. Čermák, T. Svoboda – H. Zohorna, Hruška, Mallet – V. Němec, Nahodil, Dočekal.

    Rozhodčí: Pešina, Pražák – Gerát, Hynek.
    thejrc.org