Columbus – Boston 4:3 (2:0 po s.n.) | Philadelphia – Arizona 3:4 (po pr.) | NY Islanders – Vegas 6:3 (kon.)
Florida – Tampa 5:8 (kon.) | Ottawa – Montreal 3:8 (kon.) | St. Louis – Los Angeles 4:2 (kon.)
Vancouver – Dallas 1:2 (po pr.) | San Jose – Toronto 3:2 (kon.)
konec
San Jose Sharks
3:2 (0:1, 1:0, 2:1)
Toronto Maple Leafs
Úterý 31.10.2017, 03:30 • SAP Center, San Jose • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání

    Tim Heed (SJS) (1 + 1)
    Frederik Andersen (TOR) (36 zásahů)
    Joe Pavelski (SJS) (1 + 0) (06:14:02)
     
    Československá stopa v utkání

    Tomáš Hertl (SJS) (0 + 0, 1 střela na branku, čas na ledě 17:19)
    Roman Polák (TOR) (0 + 0, 0 střel na branku, čas na ledě 18:02)
     
    Střely na branku v zápase

    San Jose Sharks: 39

    Toronto Maple Leafs: 18
     
    Máme za sebou zajímavé a hlavně napínavé utkání mezi San Jose a Torontem. Celý duel se nesl ve znamení návratu dlouholetého Žraloka Patricka Marleaua na led, kde 19 roků působil. Také že si vysloužil od fanoušků Sharks obrovské ovace. Samotný zápas ale pro zkušeného útočníka dobře nedopadl. Lépe jej totiž zvládli Sharks. Nutno říci, že zaslouženě. Po většinu utkání měli domácí více ze hry a tvořili si více šancí, za vše hovoří počet střel na branku. Kalifornské partě také pomohlo, že za celý zápas neměla ani jednoho vyloučeného hráče, naopak sama jednu přesilovku využila. I když se Maple Leafs v závěru třetí třetiny mocně dotahovali, nakonec nemají ani bod. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezké úterý.
     
    Konec zápasu.
     
    59:33
    Hosté si vybírají oddechový čas a Frederika Andersena zatím posílají do branky. Dá se ale čekat, že brzy odjede zpátky na střídačku.
    58:50 Nazem KADRI - 3:2
     
    58:50
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Jenže pozor, ještě stále není konec. Hosté dramatizují závěr základní hrací doby. Když už se zdálo, že San Jose nebude mít žádné potíže náskok o dva zásahy ubránit, napřáhl od modré čáry obránce Andreas Borgman. Ten se sice prvního gólu v NHL nedočkal, puk totiž tečoval NAZEM KADRI. Ale tohle zakončení bylo pro Leafs důležité. Poslední minuta třetí třetiny tedy ještě může být hodně zajímavá, i když to tak původně nevypadalo. Tak se nechme překvapit. Asistence: Andreas Borgman, Morgan Rielly.
    57:47 Joel WARD - 3:1
     
    57:47
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Nejspíš máme rozhodnuto o vítězi tohoto zápasu. Toronto Maple Leafs totiž odvolali brankáře a zkusili hru se šesti hráči na ledové ploše. Jenže sotva dojel Frederik Andersen na střídačku, získali domácí hokejisté puk na své hole. Čehož využil útočník JOEL WARD, který trefuje odkryté zařízení a dává tak svůj první gól sezóny. Uvidíme, zda to ještě hosté zkusí bez brankáře jednou. Asistence: Chris Tierney, Melker Karlsson.
     
    57:22
    San Jose se podle očekávání v závěru utkání stahuje čím dál více před svou branku. To ale hostům nebrání v šancích. Jones musel tasit zákrok pravým betonem.
     
    56:48
    Už se domácí osvobodili aspoň vyhozením do středního pásma. Tam Nikita Zajcev dlouho hledal cestu, jak dostat Toronto zpátky až před Martina Jonese.
     
    56:30
    Vlasic vyhodil puk z obranného pásma, jenže nikdo jej netečoval. Takže další domácí zakázané uvolnění a Sharks budou nadále muset bojovat před svým gólmanem.
     
    56:00
    Jestli jsme nejdříve sledovali drtivý tlak San Jose, teď je to přesně v opačném gardu. Žraloci přestali hrát a Martin Jones se nyní rozhodně nenudí. Ale zatím neinkasuje.
     
    55:30
    Marleau vybídl ke střele van Riemsdyka, ale ten se neprosadil, protože z první pálil úplně vedle. Pak Sharks dostávají puk aspoň do středního pásma.
     
    54:48
    A ještě jedna šance pro Gardinera. Toronto se na konec základní hrací doby přeci jen dokázalo zvednout a ještě usiluje o vyrovnání. Zatím ale není střelecky přesné.
     
    54:12
    Mohlo být klidně vyrovnáno po kuriózní situaci. Matthewsovi se totiž málem povedlo ze vzduchu u pravé tyče sklepnout puk za Jonese. Ale brankář Sharks to ještě stihl.
     
    53:51
    Také Martin Jones si na konci třetí třetiny zachytá. Reilly dostal puk na modrou čáru a z tohoto místa také zakončoval. Gólman Žraloků zasáhl v rozkleku a přerušil hru.
     
    53:44
    Další icing San Jose, tentokrát už jednoznačný.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 28. Pavelski (Heed, J. Thornton), 45. Heed (Burns, Couture), 58. J. Ward (Tierney, M. Karlsson) – 13. Matthews (N. Zajcev, W. Nylander), 59. Kadri (Borgman, Rielly)


    San Jose Sharks: M. Jones (Dell) – J. Ryan, Burns, Vlasic, Braun, Dillon, Heed – Labanc, J. Thornton, Pavelski – Hertl, Couture, M. Karlsson – Donskoi, Tierney, Bødker – Meier, Carpenter, J. Ward.
    Toronto Maple Leafs: Andersen (McElhinney) – Rielly, Hainsey, Gardiner, N. Zajcev, Borgman, R. Polák – Hyman, Matthews, W. Nylander – Marleau, Kadri, Komarov – J. van Riemsdyk, Bozak, Marner – M. Martin, D. Moore, Co. Brown.

    Rozhodčí: St. Pierre – O'Halloran – Heyer, Rody

    Diváci: 17 562
    ocianews.com