Orange 20 – Košice 1:7 (kon.)
konec
HK Orange 20
1:7 (0:2, 1:1, 0:4)
HC Košice
sk Úterý 31.10.2017, 17:00 • Easton Aréna, Piešťany • Tipos Extraliga (SR) • 16. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Košickí hokejisti v dnešnom dueli potvrdili úlohu papierového favorita. Ešte v polovici duelu síce viedli len 1:2, no následne pridali ďalších päť presných zásahov. V záverečnom dejstve sa postupne presadili Peter Boltun, Ladislav Nagy, Patrik Koyš a tiež netradičný strelec Martin Dudáš. Oceliari sa tak dostávajú na druhé miesto tabuľky a už môžu premýšľať nad zajtrajším duelom v Nových Zámkoch. Naopak, mladíci prehrali ôsme stretnutie za sebou, čo nie je dobrým signálom pred decembrovým svetovým šampionátom. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (19:23:37)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:24
    V samotnom závere stretnutia uvidíme ešte jednu presilovú hru. Zahrajú si ju zverenci Ernesta Bokroša, pretože na trestnú lavicu si za sekanie sadá obranca Martin Bača.
     
    59:05
    Beží nám záverečná minúta dnešného duelu. Hra sa ešte presťahuje pred Joakima Lundströma, pretože možno trochu nekoncentrovaní košickí hokejisti si nerozumeli v rozohrávke.
     
    58:30
    Hostia mohli pridať aj ôsmy gól. Do brejku sa dostal Marek Hovorka, ale tiesnený domácim obrancom nedokázal kvalitnejšie zakončiť než do betónov Samuela Hlavaja.
     
    58:09
    Košice dali gól!
    Tretia tretina zápasu sa mení na košickú exhibíciu. Brankár Samuel Hlavaj druhýkrát vyťahuje puk zo svojej brány, pretože ho peknou strelou švihom prekonal aj MARTIN DUDÁŠ. Asistencie: Dávid Šoltés a Eduard Šedivý.
     
    56:49
    V priebehu pár sekúnd musel dvakrát zasahovať Joakim Lundström. Najskôr poľahky chytil pokus Viliama Čacha a po vyhranom vhadzovaní súpera kryje aj dobrú strelu obrancu Davida Híleka.
     
    56:22
    Petr Kafka zahodil ďalšiu obrovskú šancu. David Pacan vymyslel krásnu útočnú akciu, pred bránou našiel českého útočníka, no ten podobne ako pred šiestym gólom Košíc trafil pravú žrď.
     
    55:10
    Hostia sa previnili zakázaným uvoľnením, a tak sa hra presťahuje pred Joakima Lundströma. Presilová hra tak zostane nevyužitá, pretože Andrej Leško je pripravený naskočiť na ľad.
     
    54:37
    Hostia predviedli prakticky totožnú akciu ako pred pár sekundami. K ďalšej strele sa dostal Dávid Šoltés, no z rovnakého miesta trafil len obetavého domáceho obrancu.
     
    53:57
    Košičania to teraz pekne vymysleli. Blake Kessel posunul puk do priestoru ľavého kruhu na vhadzovanie, odtiaľ prudko vystrelil Dávid Šoltés, ale trafil len pripraveného Samuela Hlavaja.
     
    53:16
    Od modrej čiary tvrdo vystrelil Václav Čízek, no jeho pokus vyrazil domáci brankár. Následne je hra prerušená a presilová hra hostí je tak na svete. Vylúčeným hráčom je Andrej Leško za faul kolenom.
     
    52:26
    Košice budú hrať presilovú hru, keďže jeden z domácich hráčov sa zrejme previnil podrazením. Každopádne, ešte stále má hlavný rozhodca ruku nad hlavou a poskytuje hosťom výhodu.
     
    51:40
    Táto presilová hra domácim hokejistom prišil nevychádza. Košičania to hrajú veľmi skúsene a už po niekoľkýkrát vyhadzujú puk cez všetky čiary až za Samuela Hlavaja.
     
    50:25
    Mladíci sa tlačili do zakončenia. Dokonca jedna zo striel smerovala aj Joakima Lundströma, ale švédsky brankár ju bez väčších problémov vyrazil do bezpečného priestoru.
     
    49:50
    Domáci hokejisti dostávajú výhodu presilovej hry. Na trestnú lavicu odchádza strelec tretieho košického gólu Jakub Suja, ktorý dostáva menší trest za držanie.
     
    49:13
    Tretí útok hostí sa dostal do útočného pásma. David Pacan smeroval svoju prihrávku na modrú čiaru, ale jednému z košických obrancov puk ušiel do strednej časti ľadovej plochy.
     
    48:32
    Predošlá situácia sa ešte riešila s oboma trénermi. Diváci na štadióne v Piešťanoch síce pískajú, no osobne som nezaregistroval žiadne porušenie pravidiel. Po ďalšom ofsajde sa bude vhadzovať v strednom pásme.
     
    47:57
    Košice dali gól!
    Hostia sa teraz doslova pohrali s mladými hokejistami tímu HK Orange 20. Petr Kafka si vymenil puk s Marekom Hovorkom a zívala na neho prázdna brána. Český útočník síce trafil len pravú žrď, no následne puk upratal do brány PATRIK KOYŠ. Asistencie: Petr Kafka a Marek Hovorka.

    Miroslav Kováčik

    Branky a nahrávky: 30. Kundrik (Zeleňák, Marcinek) – 2. Petráš (Vrábeľ), 11. Hovorka (Čížek, Koyš), 37. Suja (Petráš, Vrábeľ), 42. Boltun (Hričina, Nagy), 47. Nagy (Boltun, Hričina), 48. Koyš (Kafka, Hovorka), 59. Dudaš (Šoltés, Šedivý)


    HK Orange 20: Durný (47. Hlavaj) – Hedera, Hílek, Fereta, Zeleňák, Švarc, Dlapka, Matejovič, Leško – Jaško, Kundrik, Marcinek – Vybiral, Čacho, Vašaš – Smolka, Okuliar, Musliu – Václav, Šmída, Mesaroš.
    HC Košice: Lundström (Habal) – Kessel, Pulli, Čížek, Bača, Dudáš, Šedivý, Matejka, Michalčin – Hričina, Boltun, Nagy – Kafka, Hovorka, Koyš – Klíma, Pacan, Šoltés – Vrábeľ, Suja, Petráš.

    Rozhodčí: Vladimír Fridrich, Milan Novák – Martin Krajčík, Tomáš Gegáň.
    bahis siteleri