Boston – Vegas 2:1 (kon.) | Washington – NY Islanders 4:3 (kon.) | Ottawa – Detroit 3:1 (kon.)
Tampa – NY Rangers 1:2 (po pr.) | Florida – Columbus 3:7 (kon.) | Minnesota – Montreal 6:3 (kon.)
St. Louis – Philadelphia 0:2 (kon.) | Winnipeg – Dallas 5:2 (kon.) | Colorado – Carolina 5:3 (kon.)
Calgary – Pittsburgh 2:1 (po pr.) | Arizona – Buffalo 4:5 (kon.) | Los Angeles – Toronto 5:3 (kon.)
po prodl.
Calgary Flames
2:1 (0:0, 0:0, 1:1 - 1:0)
Pittsburgh Penguins
Pátek 03.11.2017, 02:00 • Scotiabank Saddledome, Calgary • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Touto zprávou se s vámi loučím, držákům přeji dobrou noc a ranním ptáčatům příjemný závěr pracovního týdne! Mějte se fajn. (04:59:04)
     
    Na závěr vás nemohu ochudit o návštěvnost. Dnešní vítězství Flames sledovalo ve Scotiabank Saddledome celkem 18 837 diváků!
     
    Český útočník Jaromír Jágr vinou zranění do utkání s Pittsburghem ještě nezasáhl, ale česká stopa byla přesto vidět. Michael Frolík sice nebodoval a byl u jediné inkasované branky, ale jinak byl v ofenzivě aktivní, za necelých dvaadvacet minut dvakrát vystřelil a několikrát pálil mimo tři tyče. Český útočník měl navíc slušnou 67% úspěšnost při vhazování.
     
    Československá stopa v utkání:

    Michael Frolík (CGY) - 0+0, 2 střely, -1, 21:40.
     
    Trojici hvězd utkání nelze zpochybňovat, jen bych přece jen třetího Tristana Jarryho posunul výš. Dvaadvacetiletý brankář Pittsburghu si dnes připsal druhý start v NHL a vedl si výborně. Ačkoliv mu dvaceti zablokovanými střelami pomohli i jeho spoluhráči, proti ofenzivě Calgary si vedl slušně.

    Jako první ho šťastně překonal až Sean Monahan, jenž prolomil střeleckou smůlu obou týmů a právě díky tomu je možná stříbrný. Zaslouženou jedničkou je pak Mike Smith, pro kterého hovoří 43 zákroků, z nichž několik bylo opravdu výborných a parádní úspěšnost 97,7 %.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Mike Smith (CGY) 43 zák., 1 gól, 97,7 %
    2. Sean Monahan (CGY) 1+0
    3. Tristan Jarry (PIT) 32 zák., 2 góly, 94,1 %
     
    Drama končí, druhý bod zůstává v Calgary. Až se ale o dnešním utkání bude mluvit mezi fanoušky a v médiích, důvodem bonusového bodu bude jednoznačně brankář Mike Smith, který dnes pokryl 43 střel Penguins a byl hlavním hrdinou Flames.

    O jejich výhře rozhodla v prodloužení dvojice Matthew Tkachuk a Mark Giordano. Mladík Calgary vybojoval kotouč ve středním pásmu a nabil zkušenějšímu parťákovi, který rozhodl o tom, že kanadský klub i bez zraněného Jaromíra Jágra zdolal vítěze posledních dvou Pohárů.
     
    Statistky zápasu:

    Střely na branku: 34 – 44
    Přesilové hry: 1/4 – 0/1
    Zablokované střely: 7 – 20
    Vhazování: 55 % – 45 %
    Hity: 14 – 15
     
    Konec zápasu.
    62:19 Mark GIORDANO - 2:1
     
    62:19
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Akce se ovšem nevydařila podle představ, protože puku se okamžitě zmocnili domácí a rozhodují dnešní utkání! Výbornou práci odvedl Matthew Tkachuk, který vybojoval kotouč před modrou čárou, vyvezl ho do útočné třetiny a na pravé straně našel v kruhu pro vhazování zcela volného MARKA GIORDANA, který pěknou střelou do předního horního růžku vstřelil vítězný gól – 2:1! Asistence: Matthew Tkachuk.
     
    62:13
    Penguins si při rozehrávce pomohli Tristanem Jarrym, jenž nahazuje kotouč do středního pásma.
     
    61:25
    Phil Kessel se dostal po pravé straně do útočného pásma a proti jeho střele zasáhl Mike Smith betonem. Následně se na druhé straně neprosadil z levé strany jeden z domácích borců.
     
    60:43
    Sidney Crosby se dostal k puku na levé straně, výborně si počkal až mu mezi kruhy najede z druhé vlny Conor Sheary a poslal mu puk. Dělovku hostujícího útočníka ale brankář Mike Smith pokryl.
     
    60:17
    Prodloužení začalo útočnou akci Calgary, ale dva hráči za brankou Pittsburghu neuspěli a dopředu mohou jet Penguins.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Co k tomu říct. Už to vypadalo, že se dočkáme fotbalové bezbrankové remízy, ale nakonec tomu tak není. Ve čtvrté přesilové hře ukončil neprůstřelnost Tristana Jarryho útočník Sean Monahan, a když už se zdálo, že Calgary ubrání těsný náskok, udeřil nahozeným kotoučem Kris Letang. Obránce Pittsburghu tak odčaroval neprůstřelné kouzlo Mikea Smitha, který by si popravdě se svým protějškem čisté konto zasloužil. Takhle o něj oba borci přišli a čeká nás prodloužení.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

    Daniel Ryl

    Branky a nahrávky: 56. Monahan (J. Gaudreau, Brodie), 63. Giordano (Tkachuk) – 59. Hörnqvist (Letang, Malkin)


    Calgary Flames: M. Smith – Giordano (C), D. Hamilton, Hamonic, Brodie, Stone, Kulak – Ferland, Monahan, J. Gaudreau – Frolík, Backlund, Tkachuk – Lazar, Jankowski, S. Bennett – Brouwer, Stajan, Versteeg.
    Pittsburgh Penguins: Jarry – Letang, Dumoulin, Ruhwedel, Määttä, Trotman, Cole – Hörnqvist, Crosby (C), Sheary – Rust, Malkin, Kühnhackl – Kessel, Sheahan, Guentzel – Reaves, McKegg, Archibald.

    Rozhodčí: S. Kozari, K. Nicholson – S. Cherrey, D. Berg.

    Diváci: 18 837
    thejrc.org