Košice – Zvolen 3:4 (1:2 po s.n.) | Banská Bystrica – Poprad 4:5 (kon.) | Nitra – Nové Zámky 4:0 (kon.)
Trenčín – Detva 2:1 (kon.) | Žilina – Lipt. Mikuláš 3:1 (kon.)
konec
HK Nitra
4:0 (1:0, 2:0, 1:0)
HC MIKRON Nové Zámky
sk Pátek 03.11.2017, 18:00 • Nitra Aréna • Tipos Extraliga (SR) • 18. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Hokejisti Nitry vyhrávajú štvrtý zápas v rade. V dnešnom dueli dokonale využili nedisciplinovanosť Nových Zámkov, ktoré až trikrát inkasovali v početnom oslabení. Hrdinom zápase je jednoznačne Tomáš Mikúš, ktorý zaznamenal hattrick a pridal k tomu ešte jednu gólovú asistenciu. Okrem neho môže žiariť úsmevom aj mladý gólman Frederik Foltán, ktorý vychytal prvé čisté konto v tejto sezóne. S konštatovaním, že pod Zoborom sa zrodilo jasne víťazstvo domácich 4:0 sa s vami lúčim, ďakujem za pozornosť a teším sa na ďalšie prenosy z hokejovej Tipsport Ligy. (20:33:20)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:28
    Teraz spravili menšiu chybičku v rozohrávke aj domáci. Do zakončenia sa dostal Vladimír Škoda, ale ani jemu sa nepodarilo zrušiť čisté konto mladého brankára Nitry.
     
    58:42
    Jamie Milam zaviezol puk do útočného pásma. Prihrávkou hľadal na ľavej strane Tomáša Mikúša, ktorému zrejme dosiahnutý hattrick nestačí. Obrancovia Nových Zámkov si ale poradili.
     
    58:00
    Do konca dnešného duelu zostáva presne 120 sekúnd. Opäť sa bude vhadzovať v útočnom pásme Nových Zámkov, keďže sa individuálnu akciu Štěpána Novotného zastavil zákrok Frederika Foltána.
     
    57:29
    Hra je teraz prerušená. Pravdu povediac, neviem čo teraz hlavní rozhodcovia pískali. Každopádne, vhadzovať sa bude v obrannom pásme Nitry, po ľavej ruke Frederika Foltána.
     
    57:00
    Domáci hokejisti teraz vynikajúco napádali rozohrávku súpera. Nové Zámky sa nevedeli dostať ani len z vlastnej obrannej tretiny. Dnes veľa šancí nemali a zrejme pod Zoborom ani len neskórujú.
     
    55:44
    Jakub Ručkay prenikal do útočného pásma po pravej strane. V súboji s Eduardom Šimunom skončil na ľadovej ploche, ale tentokrát hlavní rozhodcovia vylučovať nebudú.
     
    55:18
    Hra je prerušená, pretože po súboji so Štěpánom Novotným zostáva na ľade ležať Filip Kuzma. Drží sa za svoje pravé rameno, ale na hráčsku lavicu odchádza po vlastných.
     
    54:35
    Niečo viac ako päť minút zostáva do konca zápasu. Vhadzovať sa bude v obrannom pásme Nových Zámkov, pretože tie si pomohli len ďalším zakázaným uvoľnením.
     
    53:20
    Domáci hokejisti mali šancu pridať aj svoj piaty. Mimoriadne aktívny Anthony Luciani sa dostal do zakončenia, ale z tesnej blízkosti nedokázal zdvihnúť puk do hornej časti brány.
     
    52:38
    Nitra dala gól!
    TOMÁŠ MIKÚŠ je hrdinom dnešného zápasu. V záverečnej desaťminútovke skompletizoval svoj hattrick. Brankár Patrik Romančík vyrazil pred seba strelu Mezeia od modrej čiary a z tesnej blízkosti ho krásne vyškolil domáci útočník. Asistencie: Branislav Mezei a Michal Krištof.
     
    51:56
    Domáci hokejisti si zahrajú ešte jednu presilovú hru. Karola Csányiho podrazil v stredovom kruhu Arturs Salija a už poslušne smeruje na trestnú lavicu.
     
    51:38
    Opäť sledujeme úsek hry, v ktorom sa hrá dlho bez prerušenia. Domáceho brankára teraz preveril Martin Jass, no jeho strela od modrej čiary nemala veľkú šancu na úspech.
     
    50:20
    Domáci hokejisti sa teraz usadili v útočnom pásme. Jakub Ručkay sa snažil prestrčiť puk na Anthonyho Lucianiho, no kanadský legionár sa do koncovky nedostal.
     
    49:48
    Tak teraz sme videli smolný moment, keď zrejme vlastný spoluhráč trafil Róberta Lantošiho hokejkou do tváre. Ten aj trošku krváca, no vylučovať sa tentokrát nebude.
     
    49:27
    K strele sa dostal Miroslav Pupák, ktorý dnes alternuje na pozícii útočníka. Jeho pokus ale nesmeroval do priestoru brány, a tak nemusel Patrik Romančík ani len zasahovať.
     
    48:44
    Hra je prerušená, pretože Nitrania sa nedostali do útočného pásma v súlade s pravidlami. Na ľad naskakuje štvrtá domáca formácia, ktorá dnes nedostala príliš veľa priestoru.

    Miroslav Kováčik

    Branky a nahrávky: 19. Versteeg (Mikúš, Blackwater), 24. Mikúš (Krištof, Paulovič), 32. Mikúš (Ordzovenský, Mezei), 53. Mikúš (Mezei, Krištof)


    HK Nitra: Foltán – Rýgl, Mezei, Ordzovenský, Milam, Kuzma, Versteeg, Mich. Pupák, Korím – Kutálek, Krištof, Paulovič – Rzavský, Blackwater, Mikúš – Luciani, J. Ručkay, Csányi – Mir. Pupák, Kollár, Šille.
    HC MIKRON Nové Zámky: Romančík – Plášil, M. Novák, Hruška, Jass, Salija, Prapavessis, D. Novák, Šimek – Fábry, Špirko, Škoda – Raenko, Dubinin, Monja – Cetkovský, Novotný, Zbořil – Lantoši, Šimun, R. Varga.

    Rozhodčí: Milan Novák, Vladimír Goga – Roman Výleta a Jozef Tvrdoň.
    thejrc.org