Stoke – Leicester 2:2 (kon.) | Huddersfield Town – West Brom 1:0 (kon.) | Newcastle – Bournemouth 0:1 (kon.)
Southampton – Burnley 0:1 (kon.) | Swansea – Brighton 0:1 (kon.) | West Ham – Liverpool 1:4 (kon.)
konec
Newcastle United
0:1 (0:0)
AFC Bournemouth
Sobota 04.11.2017, 16:00 • St James' Park, Newcastle upon Tyne • Anglická Premier League • 11. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Anglická Premier League má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Newcastle United a AFC Bournemouth.
     
    Newcastle United

    Tradiční účastník anglické nejvyšší soutěže Newcastle United se po jednoleté odmlce podíval zpět do Premier League. Start do letošního ročníku není vůbec špatný, přičemž Newcastle zatím okupuje sympatickou devátou pozici. Domácí celek dnešního klání se může pyšnit velmi dobrou defenzívou, která zatím inkasovala pouze devětkrát. Nicméně o nic lépe na tom není útočná vazba, která si drží průměr jednoho gólu na zápas. Newcastle bude zároveň chtít odčinit prohru z minulého zápasu, kdy nestačil těsně na Burnley poměrem 1:0.
     
    AFC Bournemouth

    Fotbalisté Bournemouthu se v loňské sezóně zařadili k týmům, které předváděly velmi slušené výkony. Ty je nakonec vynesly až na devátou pozici, což ale rozhodně neplatí o letošním ročníku. Hostující tým dnešního utkání se nachází až na předposlední příčce, avšak na mimo sestupující pozice mu schází pouhý bod. Svěřenci Eddieho Howea jsou velmi tragičtí, co se týče ofenzívy. Není se čemu divit, Bournemouth zatím nastřílel pouze šest branek a je tak druhým nejhůře střílejícím celkem Premier League.
     
    Úvodní sestavy:

    Newcastle United: Elliot – Yedlin, Lascelles (C), Lejeune, Manquillo – Shelvey, Gayle – Ritchie, Hayden, Atsu – Joselu.
    Náhradníci: Darlow – Clark, Gámez, Diamé, A. Mitrović, Jacob Murphy, Ayoze Pérez.

    AFC Bournemouth: Begović – Aké, Francis (C), S. Cook, Daniels – Ibe, Surman, Arter, Pugh – C. Wilson, J. King.
    Náhradníci: Boruc – Defoe, L. Cook, Fraser, Gosling, A. Smith, Mousset..
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hosté, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    3
    Poprvé se s míčem seznámil také hostující brankář Begovič, který vykopával od své svatyně. Ve středu hrací plochy byl následně faulován Joselu.
     
    4
    Také Newcastle se dostal na delší časový úsek k míči, z pravé strany to centrem zkoušel Shelvey, hlavička Joselua skončila v rukavici Begoviče.
     
    5
    Yedlin přihrál Shelveymu do hodně složitého prostoru, což logicky vedlo ke ztrátě míče. Hostující Ibe se následně dostal ke střele z úhlu, nicméně rozvlnil pouze boční síť.
     
    6
    Bournemouth si připravil první rohový kop utkání, který byl rozehrán nakrátko. Následně se Ibemu ale nepovedlo odcentrovat.
     
    7
    K prvnímu vážnějšímu ohrožení branky se dostal domácí Ritchie. Ten střílel křižně ke vzdálenější tyči, střela ale jen těsně minula tyč.
     
    8
    Následoval tak rohový kop pro Newcastlu, ke kterému se postavil Shelvey. Tomu se rozehrávka vůbec nepovedla a míč doputoval zpět za brankovou čáru.
     
    9
    Atsu si to namířil po levém křídle a poté vyprodukoval centr na malé vápno. Tam byl ale včas pozorný bosenský brankář Begovič.
     
    10
    Oba celky se střídají v držení míče, nyní to zkouší pro změnu hosté. Hrací předmět je momentálně v moci Akého, který roztáhl hru na pravou stranu.
     
    11
    Francis byl zahnán až k autu, odkud se pokoušel vysunout Wilsona. Hostující forvard se ale v době přihrávky pohyboval v ofsajdovém postavení.
     
    12
    Cook poslal prudkou přihrávku na Surmana, který pouze posunul na Wilsona. Ten si v souboji jeden na jednoho neporadil s Manquillem.
     
    13
    Opět aktivní Wilson operoval na pravé straně, kde nasadil jesličky Manquillovi. Následně se ale Ibe nepouštěl do ničeho vážnějšího.
     
    14
    Po odraženém balónu se do míče opřel hostující Daniels, který pouze trefil před sebou stojícího protihráče. Hosté se tak dostanou k autu.
     
    15
    To nebylo vůbec špatné. Joselu poslal centr napříč šestnáctkou až na Gaylea, který bohužel pro svůj celek trefil pouze Cooka.
    15. Gayle trefil pouze Cooka.
     
    16
    Newcastle se dostal ještě k rohovému kopu, který nepřinesl nic nebezpečného. Stav tak zůstává i nadále nezměněný.
     
    17
    Domácí začíná bušit do svého soupeře. Tentokráte se k pohotově ráně dostal Atsu, jenž pořádně protáhl zkušeného Begoviče.
     
    18
    Už, už to vypadalo, že se domácím podařilo vstřelit branku, avšak oslavy zabrzdil až praporek pomezního. Jednalo se totiž o ofsajd.
    18. Byl to opravdu ofsajd?
     
    19
    Z opakovaného záběru jsme si mohli všimnout, že následná dorážka byla v rámci pravidel. Newcastle tak byl obrán o regulérní branku.
     
    21
    Žlutou kartu dostává Andrew Surman (AFC Bournemouth).
     
    24
    Momentálně sledujeme hluchou pasáž utkání, která nenabízí nic zajímavého. Oba celky se nemohou prokousat hustinou těl.
     
    25
    Drobným faulem si vypomohl Manquillo, který zaškobrtl o nohu Ibeho. Hosté okamžitě rozehráli nabízenou standardní situaci.
     
    26
    Shelvey operoval ve středu hřiště, nicméně narážečka od Ritchieho vedla "do špeku". Hosté nepochodili s následnou snahou o rychlý kontr.
     
    27
    Ibe chvíli motal protihráče a poté přihrál na pravou stranu na Francise. Ten svůj centr přetáhl a následně se dostal brankář Elliot k míči.
     
    28
    Další velmi pohledná akce. Atsu dokázal zalepit těžkou přihrávku a poté byl jeho obstřel na zadní tyč sražen za brankovou čáru.
     
    29
    Domácí zahráli rohový kop nakrátko, což nebylo zrovna dobrým řešením. Výsledkem je centr hned na prvního hráče na hranici šestnáctky.
     
    30
    Tentokráte to zkoušel španělský forvard Joselu, který pálil z velmi dobré pozice. Střela mu ale vůbec nesedla a Begovič tak nemusel vůbec zasahovat.
     
    31
    Wilson si vyměnil balónem se svým útočným kolegou Kingem, kterému stačil odkopnout míč do zámezí vracející se Lejeune.
     
    32
    Ani roh v podání Bournemouthu nepřinesl nic slibného. Francis se totiž odhodlal po kombinaci k centru, který ale poslal až za branku.
     
    33
    Aké trochu zahnal Cooka, který ale nakonec ve spolupráci s Francisem dokázal vyvézt hrací předmět. Na levé straně ale neuspěl se svým průnikem Pugh.
     
    34
    Hostující útočná dvojice King – Wilson se hnala do protiútoku, který nakonec vzal na sebe první jmenovaný. Norský útočník ale pálil hodně vedle branky.
     
    35
    Lejeune dokázal přehlavičkovat Wilsona, jenomže následně už nezachytil balón na hrací ploše. Hosté se tak dostanou k autovému vhazování.
     
    36
    Wilson si nevěřil na souboj jeden na jednoho a raději přihrál naběhnuvšímu Ibemu. Ten se rozhodl pro přízemní centr, který skončil pouze u Elliota.
     
    37
    Francis se vrhl po míči skluzem, který nakonec doputoval na hlavu Wilsona. Následnou hlavičku ale stačil vyrazit nad břevno pozorný Elliot.
     
    38
    Domácí obránce Lascelles si při předchozím souboji způsobil nějakou menší bolístku, díky které musí být v péči lékařského personálu.
     
    39
    Kapitán Newcastlu nakonec odkulhal za postranní čáru. Následující minuty ukážou, jestli bude moci pokračovat ve hře.
     
    40
    King obdržel kolmici na hranici ofsajdu, následně si odstavil Lejeuneho a vypálil tvrdě pouze do brankáře. Ten s trochou štěstí vyrazil prudkou ránu.
    40. Kingova nepříjemná střela.
     
    41
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci. Hrát se bude ještě něco málo přes pět minut. Uvidíme, jestli se bude i něco nastavovat.
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Máme za sebou úvodní dějství, které nenabídlo žádnou branku. Sledovali jsme poměrně vyrovnaný poločas, ve které se oba celky střídaly v držení míče. Největší šanci měl přeci jenom na svědomí Newcastle, který nastřelil tyč. Následná dorážka nemohla být uznána kvůli ofsajdu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož rozehrávku si vzali na starost tentokráte domácí. Ti budou hrát pro změnu zleva doprava.
     
    48
    Hned v úvodu utkání se k zakončení dostal holohlavý záložník Shelvey. Jeho pohotová rána skončila přeci jenom daleko od branky.
     
    49
    Dnes celkem neviditelný Gayle narazil na pravé straně do Danielse, nicméně i tak budou domácí alespoň vhazovat na útočné polovině.
     
    50
    Surman uspěl ve vzdušném souboji, poté ale Arter neprošel kolem vracející ho se Shelveyho. Míč má v tuto chvíli na kopačkách Lejeune.
     
    51
    Newcastle to v dnešním utkání hodně často zkoušeí centrama. Po jednom z nich přizvedl balón Cook a domácí se tak dostanou k šestému rohu.
     
    52
    A ten nebyl vůbec špatný. Nadýchaný centr směřoval na zadní tyč na Joselua, jehož hlavičku o zem musel Begovič vyrazit nad branku.
     
    53
    První zákrok ve druhém poločase má za sebou také Elliot, který musel krotit Pughovu slabou hlavičku. Následovat bude výkop od branky.
     
    54
    To jsou věci! Zničehonic pádil sám na branku Wilson, který měl spoustu času na zakončení. I přesto ale vypálil pouze do boční sítě.
    54. Wilson selhal v šanci.
     
    55
    Tohle byla jednoznačně největší příležitost Bournemouthu v tomto utkání. Naopak jsme si mohli všimnout nedůslednosti domácí obranné řady.
     
    56
    Střídání v týmu Newcastle United: ze hřiště odchází Jamaal Lascelles, přichází Ciaran Clark.
     
    57
    Domácí lodivod musel sáhnout k první změně své sestavy. Uvidíme, jak bude mít změna v obraně vliv na nadcházející minuty.
     
    58
    Ritchie ještě stačil patičkou zachránit kulatý nesmysl na hrací ploše, načež hostující Pugh se nedokázal prodat do pokutového území.
     
    59
    Po Manquillově tahání za dres zahrával soupeř standardku zhruba z pětatřiceti metrů. Centrovaný balón ale stačil odhlavičkovat jeden z domácích.
     
    60
    Na druhé straně vysunul Atsu Shelveyho, jehož následný centr skončil pouze na vracejícím se Ibem. Další rohový kop pro Newcastle United.
     
    61
    Ten si na značku postavil Shelvey, jehož skákavý centr mířil k přední tyči. Tam sice došlo k teči, nicméně balón byl posléze odpraven ze šestnáctky.
     
    63
    Žlutou kartu dostává Florian Lejeune (Newcastle United).
     
    64
    Bournemouth se dostal k dalšímu rohu, na který si naskakoval Aké. Míč sice letěl na hostujícího zadáka, ten se přesto prosadit nedokázal.
     
    65
    Atsu roztáhl hru na Manquilla, kterému se přízemní centr příliš nepovedl. Joselu tak neměl nárok na zachycení hracího předmětu.
     
    66
    Aktivní Atsu rozkmital své rychlé nohy a chtěl se protáhnout kolem Francise. Ten ale zapracoval ukázkově a alespoň odvrátil míč na roh.
     
    67
    Centrovaný balón tentokráte doletěl na hlavu Pugha, ktreý ho odvrátil ze šestnáctky. Newcastle ale bude rozehrávat ještě jeden roh.
     
    68
    Střídání v týmu Newcastle United: ze hřiště odchází Joselu, přichází Ayoze Pérez.
     
    69
    Surman předvedl odkopnutí míče s trochou štěstí, následně přihrával Shelvey Ayozemu do ofsajdu.Ten potvrdil i následný opakovaný záběr.
     
    70
    Už poměrně delší časový úsek čekáme na něco nebezpečné. Poslední velkou šanci registrujeme z kopačky Wilsona.
     
    71
    Elliot nasměroval svůj odkop na hlavu Haydena, kterého ale dokázal přehlavičkovat Aké. Na druhé straně si situaci nekomplikoval Clark, jenž raději poslal balón do zámezí.
     
    72
    Atsu polovysokým centrem hledal naběhnuvšího Haydena, před kterým velmi dobře zasáhl Francie. Bournemouth rozjíždí rychlou protiakci.
     
    73
    Ta putovala na nohu Pugha, který si navedl míč na pravou nohu a následně vystřelil na Elliota. Střela ale měla opačnou rotaci a stočila se daleko od branky.
     
    74
    Wilson jen bezmocně máchl rukama, neboť čekal na podporu svých spoluhráčů. Výsledkem je pouze odkop od domácí svatyně.
     
    75
    Wilson měl zničehonic spoustu času na střelu, kterou opřel pouze o Manquilla. Španělský obránce schytal ránu do břicha, což určitě není nic příjemného.
     
    76
    Střídání v týmu AFC Bournemouth: ze hřiště odchází Callum Wilson, přichází Adam Smith.
     
    76
    Střídání v týmu AFC Bournemouth: ze hřiště odchází Jordon Ibe, přichází Jermain Defoe.
     
    77
    Žlutou kartu dostává Simon Francis (AFC Bournemouth).
     
    78
    Aké se vydal na útočný výlet, který nakonec skončil až těsně před šestnáctkou. Nicméně bylo to s faulem a pro hosty se naskýtá zajímavý přímý kop.
     
    79
    Balón si postavil Arter, který svým centrem hledal Cooka. Ten byl ale ustrážen a žádné zakončení se tak nekonalo.
     
    80
    Oba celky se stále střídají v držení míče, nicméně hraje se uprostřed hrací plochy. Fotbalisté Bournemouthu mají přeci jenom optickou převahu.
     
    81
    Utkání se nám dostalo do závěrečné desetiminutovky. Diváci stále marně čekají na jakoukoliv branku, nicméně stále zbývá ještě dostatek času.
     
    82
    Střídání v týmu Newcastle United: ze hřiště odchází Christian Atsu, přichází Jacob Murphy.
     
    83
    King dribloval s míčem až k hranici šestnáctky a následným centrem hledal na zadní tyči Pugha. Ten ale jeho záměr vůbec nepochopil.
     
    84
    Žlutou kartu dostává Jonjo Shelvey (Newcastle United).
     
    85
    Mimo jiné, španělský kormidelník Rafael Benítez už sáhl ke všem třem změnám. Naopak hostující trenér může ještě jednou vystřídat.
     
    89
    Pugh se protáhl kolem Ritchieho a poté přihrál Surmanovi. Ten pro změnu oslovil Smitha, který byl ale čistým způsobem obrán o míč.
     
    90
    To je něco! Hostující Pugh se zjevil sám před brankářem, jenomže střela se odrazila od tyče a následně zpět do hry. Hosté se mohli těsně před nastaveným časem dostat do vedení.
    90. Pugh trefil pouze tyč.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    90+2
    Newcastle zahrával standardku zhruba ze třiceti metrů. Ta byla rozehrána zřejmě cvičeným signálem, která vypadal tak trochu komicky.
     
    90+2
    Bournemouth právě vstřelil branku!
    Hosté to přeci jenom dokázali! Už v nastaveném čase si na rohový kop naskočil STEVE COOK, který hlavičkou do proti pohybu nedal brankáři žádnou šanci.
    90+2. Steve COOK - 0:1
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Bournemouth nakonec dokázal toho utkání doválčit do vítězného konce a připisuje si tak velmi překvapivé tři body. Tyto body jsou hodně důležité, neboť se hosté trochu přiblíží nesestupovým pozicím. Naoapak Newcastle musí smutnit, dnešní utkání určitě nebylo to pravé ořechové.
     
    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 9:6. Rohy: 11:9. Ofsajdy: 5:1. Fauly: 11:12. (17:52:54)

    David Suchý

    Branky: 90+2. S. Cook (Surman)

    Karty:   63. Lejeune (NEW), 84. Shelvey (NEW) – 21. Surman (BTH), 77. Francis (BTH)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 9:6. Rohy: 11:9. Ofsajdy: 5:1. Fauly: 11:12.
    Newcastle United: Elliot – Yedlin, Lascelles (C) (56. Clark), Lejeune, Manquillo – Ritchie, Hayden, Shelvey, Atsu (82. Jacob Murphy) – Gayle, Joselu (68. Ayoze Pérez).
    Náhradníci: Darlow – Clark, Gámez, Diamé, A. Mitrović, Jacob Murphy, Ayoze Pérez.

    AFC Bournemouth: Begović – Aké, Francis (C), S. Cook, Daniels – Ibe (76. Defoe), Surman, Arter, Pugh – C. Wilson (76. A. Smith), J. King.
    Náhradníci: Boruc – Defoe, L. Cook, Fraser, Gosling, A. Smith, Mousset.
    thejrc.org