Stoke – Leicester 2:2 (kon.) | Huddersfield Town – West Brom 1:0 (kon.) | Newcastle – Bournemouth 0:1 (kon.)
Southampton – Burnley 0:1 (kon.) | Swansea – Brighton 0:1 (kon.) | West Ham – Liverpool 1:4 (kon.)
konec
Stoke City
2:2 (1:1)
Leicester City
Sobota 04.11.2017, 13:30 • Bet365 Stadium, Stoke on Trent • Anglická Premier League • 11. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 3:5. Rohy: 4:10. Ofsajdy: 0:5. Fauly: 12:8. (15:25:08)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí remízou 2-2 a oba celky si tak připisují po bodu. Sledovali jsme velmi vyrovnané utkání, které bylo velmi bohaté na brankové příležitosti.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Utkání se spíše už jen dohrává a vypadá to, že další branku už neuvidíme. Ještě ale nepředbíhejme, do konce zápasu ještě zbývá pár minutek.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    89
    Leicester sice dokázal vsítit branku, ta ale nemohla být uznána kvůli ofsajdu. Iheanacho si nepohlídal ofsajdovou linii.
     
    88
    Mimo jiné, hostující lodivod využil už všechny střídání, naopak domácí trenér stále může sáhnout k ještě jedné změně.
     
    87
    Choupo-Moting nedokázal vyzrát na před sebou stojícího Mahreze. Místo toho to zkusil Shaqiri, který pouze přihrál kolegovi Fletcherovi.
     
    86
    Střídání v týmu Stoke City: ze hřiště odchází Mame Diouf, přichází Saido Berahino.
     
    85
    Hra se nyní odvíjí ve středu hrací plochy, kde se svádí nespočet osobních soubojů. Aktivnější jsou nyní hosté, kteří spěchají po levé straně.
     
    81
    Do konce zápasu už nezbývá moc času. Hrát se bude už jen něco málo přes deset minut, můžeme počítat i s nastaveným časem.
     
    80
    Střídání v týmu Leicester City: ze hřiště odchází Demarai Gray, přichází Marc Albrighton.
     
    79
    A ten málem skončil vedoucí brankou. Moc hezky to udělal Vardy, který si zasekl balón kolem protihráče a poté zamířil jen těsně vedle tyče.
     
    78
    Posléze ještě následoval jeden centr, který pro změnu skončil v rukavici připraveného Schmeichela. Leicester zahájil rychlý protiútok...
     
    77
    Allen nahrál na pravou stranu na Dioufa, který poslal do šestnáctky centr. Ten dokázal na hranici malého vápna odvrátit Morgan.
     
    76
    Butland si přichystal výkop, kterým chtěl najít střelce druhé branky Crouche. Míč sice mířil na vysokého útočníka, ten byl ale výborně zastaven.
     
    75
    Jeden z hostů se pokusil vysunout rychlonohého Vardyho, který byl ale zachycen v ofsajdu. Domácí tak budou rozehrávat ze své poloviny.
    74. Peter CROUCH - 2:2
     
    74
    Stoke City právě vstřelilo branku!
    Je opět vyrovnáno! Ndidi sice odvrátil míč na rohový kop, ke kterému se postavil Shaqiri. Ten našel nadýchaným bochánkem hlavu PETERA CROUCHE, který svojí hlavičkou propálil Schmeichela.
     
    74
    Balón se však odrazil přesně na nohu střídajícího Kinga, který střílel hodně pohotově z první. Výsledkem je střela vedle tyče.
     
    73
    Lišky zahrávali rohový kop z levé strany. Ten rozehráli nakrátko, načež do šestnáctky přiletěl nebezpečný centr. Maguire se ale k hlavičce nedostal.
     
    72
    Vardy dokázal procedit balón kolem nohy Wimmera, jenomže následná přihrávka na Iheanacha mířila do ofsajdové pasti.
     
    71
    Zouma hodil míč pouze na hlavu Kinga, který ho odpravil pouze k protihráčům. Z levé strany zkoušel odcentrovat Pieters, svojí připravenost prokázal Maguire.
     
    70
    Momentálně sledujeme hluchou pasáž utkání, která nabízí vcelku hodně nepřeností. Nyní hru uklidňuje zadák Morgan, jenž raději přihrál Schmeichelovi.
     
    69
    Střídání v týmu Stoke City: ze hřiště odchází Ramadan Sobhi, přichází Peter Crouch.
     
    69
    Pokutovým územím Leicesteru nyní proletěl nadýchaný centr z kopačky Fletchera, naběhnuvšímu Dioufovi chyběl zhruba krok.
     
    68
    Diouf sice uspěl v hlavičkovém souboji, odražený míč sebral Morgan, který ho odkopl až na druhou stranu hřiště. Domácím se nyní vůbec nedaří.
     
    67
    Na zelený pažit ulehl střelec první branky Vicente Iborra, který je okamžitě v péči lékařského personálu. Oba celky zatím dopňují tekutiny.
     
    66
    Střídání v týmu Leicester City: ze hřiště odchází Vicente Iborra, přichází Andy King.
     
    65
    Na hrací ploše se v tuto chvíli neděje nic nového. Stále sledujeme poměrně vyrovnané utkání, které přináší opravdu hodně fotbalové momenty.
    61. Riyad MAHREZ - 1:2
     
    61
    Leicester právě vstřelil branku!
    Nedáš – dostaneš! RIYAD MAHREZ se prosmýkl kolem Pieterse, navedl si balón na levou nohu a poté dokázal propálit Butlanda.
     
    60
    Domácí zahrávali rohový kop, který si na malém vápně dokázal najít kapitán Shawcross. Proti jeho hlavičce se ale blýskl skvělým zákrokem Schmeichel.
     
    59
    Střídání v týmu Leicester City: ze hřiště odchází Šindži Okazaki, přichází Kelechi Iheanacho.
     
    58
    Simpson dokázal zablokovat přihrávku a poté ještě zabojovat v souboji s Sobhim. Výsledkem je alespoň autové vhazování pro Stoke.
     
    57
    Pakliže platilo, že v prvním poločase měli více ze hry domácí, v tom druhém to je přesně naopak. Leicester od hvizdu udává tempo zápasu.
     
    56
    Mahrez je v dnešním utkání opravdu při chuti. Alžířan tentokráte operoval na levé straně šestnáctky, odkud poslal křižnou střelu kousek vedle vzdálenější tyče.
     
    55
    Fletcher se dopustil laciné ztráty balónu, avšak poté zabojoval a vybojoval míč zpět. Mahrez nebyl ani tentokráte faulován.
     
    54
    Proti pravidlům si před malým momentem počínal Pieters, který vletěl do Mahreze hodně ostře. Hostující křidelník toho snáší v dnešním klání opravdu dost.
     
    53
    Choupo-Moting dokázal vybojovat balón a poté přihrával za šestnáctku Shaqirimu. Toho ale opět zradilo zpracování kulatého nesmyslu.
    52. Mahrezova povedená střela.
     
    52
    Sympatický projektil vyprodukoval Mahrez, který pálil zhruba ze třiceti metrů. Nepříjemnou střelu musel Butland vyrazit nad branku.
     
    51
    Diouf byl u autové čáry napadán, a proto nahrál vedle stojícímu Shaqirimu. Střelec vyrovnávací branky ale nedokázal zpracovat naprosto jednoduchou přihrávku.
     
    50
    Po faulu na Japonce Okazakiho rozehrávali Lišky volný kop z hlouby pole. Místo centrovaného balónu se ale udála krátká kombinace u půlící čáry.
     
    49
    Na druhé straně zkoušel hezkou patičkou oslovit Choupo-Moting naběhnuvšího Shaqiriho. Včas ale byl u míče Maguire.
     
    48
    Simpson vhazoval kousek od pokutového území, balón se rozhodl adresovat Mahrezovi. Ten podle sudího ale nebyl zastaven nedovoleně.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož rozehrávku si vzali na starost tentokráte hosté. Ti budou hrát pro změnu zprava doleva.
     
    46
    Začal druhý poločas.
    Jon Moss musel nahradit zraněného hlavního rozhodčího Roberta Madleyho.

     
    První poločas nabídl skvělou a navíc ofenzivní podívanou. K vidění byly dvě branky, na každé straně jedna. Sledovali jsme velice vyrovnaný poločas, který určitě bavil nejednoho fanouška.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+4
    První poločas skončil.
     
    45+3
    Ten nakonec nepřinesl nic zajímavého a od vlastní svatyně tak bude vykopávat Butland. Nákop zřejmě nasměruje na vysokého Choupo-Motinga.
     
    45+2
    Leicester se po chvilkovém sevření podíval zpět na útočnou polovinu, kde dokázal vybojovat aut. Ten si vezme na starost zadák Simpson.
     
    45
    První poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    44
    Vardy prodloužil na Okazakiho, který na nic nečekal a okamžitě cpal před branku centr. Ten si s trochou štěstí nesrazil do branky vracející se Diouf.
     
    43
    Momentálně sledujeme fotbal nahoru a dolu. Poslední minutky jednoznačně musí diváky bavit, v tuto chvíli hrají s míčem hosté.
     
    40
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci. Hrát se bude ještě něco málo přes pět minut, počítat se dá také s nastaveným časem.
    39. Xherdan SHAQIRI - 1:1
     
    39
    Stoke City právě vstřelilo branku!
    Vedení hostujícího celku už ale neplatí! Zouma poslal přízemní přihrávku na Choupo-Motinga, který lehce přistrčil XHERDANU SHAQIRIMU. Švýcarský technik z úhlu dokázal propálit vyběhnuvšího Schmeichela.
     
    37
    Domácí neví, kde jim hlava stojí. Lišky se chopili exekuce dalšího rohu, po jehož centru hlavičkoval Iborra. Španělský záložník ale tentokráte těsně přestřelil.
     
    36
    Hosté jsou pokropeni živou vodou. Gray si to namířil po levém křídle a následně poslal centr na Okazakiho. Toho z bezprostřední blízkosti vychytal Butland.
     
    35
    Mahrez nastartoval své rychlé nohy a běžel do přečíslení. To ale skvělým zákrokem zastavil vracející se Zouma. Následovat bude roh.
     
    34
    Na první branku dnešního utkání jsme čekali něco málo přes půl hodinu. Stoke sice bylo aktivnějším týmem, avšak hosté dokázali skórovat z rohového kopu.
    33. Vicente IBORRA - 0:1
     
    33
    Leicester právě vstřelil branku!
    Hosté se dostávají do vedení! Leicester zahrával další roh, tentokráte v šestnáctce hlavičkoval Maguire přímo na nohu VICENTEHO IBORRY, který propálil všechno, co mu stálo v cestě.
     
    33
    Alžírský reprezentant rozehrával další rohový kop, tentokráte balón posadil na hlavu Wimmera. Shaqiri následně pohlídal dráhu míče za čáru.
     
    32
    Na opačnou stranu spěchal Mahrez, který po navedení míče na pravou stranu nasměroval svůj přízemní centr pouze do Wimmera.
    31. Choupo-Moting selhal v šanci.
     
    31
    Tak tohle byla slušná šance! Hosté totiž ztratili balón a do kontru se hnal Choupo-Moting. Ten se dostal až na penaltový puntík, odkud pouze trefil Schmeichela.
     
    30
    Lišky snad poprvé v dnešním uktání zamkli svého protivníka na jeho vlastní polovině, nicméně zatím se jedná o přihrávky daleko od domácí svatyně.
     
    29
    Hostující kapitán Morgan vyvezl míč až za polovinu hřiště, kde přihrál k autové čáře Simpsonovi. Ten ve spolupráci s Mahrezem vybojoval aut.
     
    28
    Gray opět motal na Zoumu, který se kličkama nenachal zamotat. Naopak hostující obránce nepustil za sebe přihrávku, což náležitě ocenili příznivci domácího celku.
     
    27
    Shaqiri oslovil Choupo-Motinga, který po krátkém kličkování nedokázal prostrčit balón na Sobiho. Domácí i přesto zůstávají u balónu.
     
    26
    Stoke opět trochu zatlačilo svého soupeře a za půlící čáru se podíval také robustní Zouma. Ten svojí přihrávku ale poslal pouze do nohu Fuchse.
     
    25
    Nehrálo se dobrou minutu, nicméně vše se zdá být připraveno. Byli jsme svědky málo vídaného momentu, od této chvíle bude hlavním sudím Jon Moss.
     
    24
    To jsou věci. Konat se totiž bude první střídání, avšak střídat bude sám hlavní sudí. Mezitím oba celky doplňují potřebné tělní tekutiny.
     
    23
    Následně domácí zahájili rychlou protiakci, kterou na levém křídle táhl Fletcher. Domácí středopolař se dostal až na hranici šestnáctky, kde si vylámal zuby na soupeři.
     
    22
    K exekuci se postavil pochopitelně technicky velmi dobře vybavený Mahrez. Alžíran zkoušel vypálit kolem zdi, nicméně míč poslal pouze do protihráče.
     
    21
    Gray to udělal znovu moc hezky, neboť se dokázal dostat mezi dva bránící hráče. Ti museli maličkého křidelníka srazit k zemi. Následovat bude přímý kop ze zajímavé pozice.
     
    16
    Hodně místa dostal ke střele Shaqiri. Ten si potáhl míč na svojí silnější nohu a poté vyprodukoval hodně nepovedený projektil.
     
    15
    Právě po jednom z nich spěchal do útoku rychlonohý Vardy, který sice stačil otřít balón o nohu Shawcrosse, míč se ale jako poslední dotkl právě anglického forvarda.
     
    14
    Stoke je v úvodu tohoto klání výrazně aktivnější. Naopak hosté vycházejí ze zajištěné obrany, ze které se pokouší vrhat do rychlých kontrů.
     
    13
    Na druhé straně si míč potáhl k pokutovému území Gray, jenž dokázal procedit balón na Vardyho. Ten ale neměl na zakončení téměř žádný prostor.
     
    12
    Domácí se z levé strany hřiště dostali na pravou, kde hýřil aktivitou Diouf. Senegalský křidelník nakonec poslal přízemní centr pouze na nohu protihráče.
     
    11
    O přenesení hry z vlastní poloviny se pokusil bývalý hráč londýnské Chelsea Zouma. Realizace celé myšlenky ale hodně pokulhávala.
     
    10
    Ndidi šel do Pieterse proti pravidlům a hlavní sudí tak musel odpískat faul. Shaqiriho standardní situace z levé strany přeletěla všechny zúčastněné.
     
    9
    Velmi dobře vystoupil z obranné linie Shawcross, který dokázal čistým způsobem odzbrojit Okazakiho. Autového vhazování se ujme Wimmer.
     
    8
    Leicester se tak chopil úvodní rohového kopu, který na malém vápně dokázal odhlavičkovat Diouf. Lišky ale zůstávají i nadále u balónu.
     
    7
    Allen to zkusil individuálně, nicméně před šestnáctkou narazil na Mahreze. Z následného protiútoku zkoušel z úhlu vypálit Vardy, jeho střela byla sražen pouze za čáru.
     
    6
    Uprostřed hrací plochy se nedovoleným zákrokem prezentoval obránce Wimmer. Ten až příliš agresivně vletěl do Okazakiho.
     
    5
    Na pravém křídle operoval Simpson, který se ale neodvážil k ničemu nebezpečnému. Místo toho následovala nepřesná přihrávka na Ndidiho.
     
    4
    Poprvé se s míčem seznámil také hostující brankář Schmeichel, který ho pouze posunul před sebou stojícímu Morganovi.
     
    3
    Domácí začali velice poklidnou kombinací, po které následovalo nepřesné přenesení hry. Nyní už hrajou hostující hráči.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní výkop si vzali na starost domácí, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Stoke City: Butland – K. Zouma, Shawcross (C), Wimmer – Diouf, D. Fletcher, Allen, Pieters – Shaqiri, Sobhi – Choupo-Moting.
    Náhradníci: Grant – Adam, Afellay, Berahino, Crouch, Jesé, Martins Indi.

    Leicester City: Schmeichel – Simpson, Morgan (C), Maguire, Fuchs – Mahrez, Ndidi, Iborra, Gray – Okazaki – Vardy.
    Náhradníci: Hamer – Albrighton, Amartey, Dragović, Iheanacho, A. King, Slimani..
     
    Leicester City

    Na druhé straně se Leicester marně pokouší navázat na veleúspěšnou sezónu 2015/16, kdy k překvapením všech dokázal vystoupat až na samotnou první příčku a zároveň tak nadzvednout nad hlavu titul pro mistra Premier League. V letošní sezóně se Lišky pohybují zatím kolem středu tabulky, nyní je to jedenáctá pozice. Leicester se může pyšnit čtyřzápasovou šňůrou bez prohry, přičemž v těchto zápasech inkasoval pouze dvakrát.
     
    Stoke City

    Fotbalisté Stoke City stále marně tápají při snaze o dosažení pozic zaručujíc pohárovou Evropu. Jinak tomu není ani v letošní sezóně, přičemž Stoke zatím patří až čtrnáctá pozice. Domácí celek dnešního utkání zvítězil pouze ve třech případech a na první sestupovou pozici má náskok tří bodů. Svěřenci Marka Hughese trápí příliš propustná defenzíva, která inkasovala vůbec nejvíckrát ze všech týmů anglické nejvyšší soutěže.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Anglická Premier League má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Stoke City a Leicester City.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:30.

    David Suchý

    Branky: 39. Shaqiri (Choupo-Moting), 74. Crouch (Shaqiri) – 33. Iborra (Maguire), 61. Mahrez (Ndidi)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 3:5. Rohy: 4:10. Ofsajdy: 0:5. Fauly: 12:8.
    Stoke City: Butland – K. Zouma, Shawcross (C), Wimmer – Diouf (86. Berahino), D. Fletcher, Allen, Pieters – Shaqiri, Sobhi (69. Crouch) – Choupo-Moting.
    Náhradníci: Grant – Adam, Afellay, Berahino, Crouch, Jesé, Martins Indi.

    Leicester City: Schmeichel – Simpson, Morgan (C), Maguire, Fuchs – Mahrez, Ndidi, Iborra (66. A. King), Gray (80. Albrighton) – Okazaki (59. Iheanacho) – Vardy.
    Náhradníci: Hamer – Albrighton, Amartey, Dragović, Iheanacho, A. King, Slimani.
    thejrc.org