Zlínsko – Vel. Meziříčí 2:0 (kon.) | Hulín – Petřkovice 3:1 (kon.) | Uh. Brod – Val. Meziříčí 2:1 (kon.)
Rýmařov – Kroměříž 3:6 (kon.) | Mohelnice – Vyškov 2:2 (kon.) | Hlučín – Líšeň 2:4 (kon.)
HFK Olomouc – Prostějov 1:4 (kon.)
konec
1. HFK Olomouc
1:4 (0:1)
1. SK Prostějov
Sobota 04.11.2017, 14:00 • Stadion 1. HFK Olomouc, Olomouc-Holice, ul. Staškova. Kapacita: 2.900 míst. • Moravskoslezská fotbalová liga • 14. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Druhá půle byla jako podobně jako předchozí poločas ovlivněna brankou v jejím samotném začátku. Prostějov si tak pojistil své vedení druhou trefou a mohl mířit za pohodlným vítězstvím. Holice se ovšem vzpamatovala a ještě lehce svého soupeře zazlobila, když dokázala snížit na rozdíl jediné branky. Během pěti minut už ovšem byl znovu Prostějov u předchozího náskoku, který ještě dokonal proměněnou penaltou Karel Kroupa. HFK Olomouc tak ani tentokrát nedokáza bodovat, čímž zůstane stále na úplném dnu tabulky. Prostějov si naopak výhrou v regionálním derby potvrdil příslušnost k elitním týmům tabulky. Ode mě je to z MSFL pro dnešek vše, přeji hezký zbytek dne. (15:59:41)
     
    90
    Konec zápasu.
     
    89
    Prostějovu se nepodařilo svůj rohový kop dotáhnout k dokonalosti, vysoký centr tak letěl pouze za autovou čáru. Holice se tudíž znovu dostanou na pár chvil k balónu.
     
    88
    Zapletal se dostal k odraženému míči a mohl pálit hned z jedničky, proti jeho bombě ovšem vytáhl vynikající zákrok pozorný Mucha. Roh se tudíž bude kopat i na druhé straně, rána k tyči totiž nakonec skončila v zámezí.
     
    87
    Banasik vystihl soupeřovu rozehrávku a už už se valil na Neorala. Obrana Prostějova ovšem předvedla parádní návrat, který nakonec zabránil jasné šanci domácího týmu. Holice bude ještě kopat roh.
     
    86
    Holickým už moc sil nezbývá, i proto se tak prakticky permanentně musí bránit soupeřovým finesám. Hosté se už ani moc nesnaží, což se projevuje zejména přehráváním situací.
     
    85
    I hosté si připravili další střídání, místo Lukáše Hapala přichází na trávník Michal Zapletal.
     
    84
    Hornich se snažil bránit prostějovské ataky, jenomže Petrovič mu udělal krásnou kličku. Následně se hosté ovšem k šanci už neprotlačili, kvůli nepřesnosti o míč přicházejí.
     
    83
    Pančochář ukázal parádní techniku, když se znovu ukázal i ve sprinterském souboji s Banasikem. Hanáci však tuto situaci ustáli, míč letěl asi o půl metru nad horní tyč.
     
    82
    Domácím už se moc nedaří, neboť Pančochář je momentálně hlavním hráčem Prostějovských. Fládr před chvílí navíc pálil těsně vedle tyčky.
     
    80
    Na hrací plochu se nyní dostane i Tadeáš Spurný, na hřišti totiž nahradil Filipa Přikryla.
     
    80
    Prostějov právě vstřelil branku!
    KAREL KROUPA ukázal své zkušenosti a penaltový kop proměnil bez jakýchkoliv potíží. Mucha mu totiž skočil na jeho nevypočítatelný pohyb a skočil ke druhé tyčce.
     
    79
    Ke penaltovému puntíku se staví Karel Kroupa, sudí ještě řeší několik formalit. S exekutorstvím si tak musí prostějovský sniper počkat.
     
    78
    Buček se nestačil přesunout do správné pozice, čímž se postaral o hraní rukou. Bude se tak pískat penalta!
     
    76
    Holice dnes podruhé střídají, místo Nikolase Tilkeridise se dostane na hrací plochu Jakub Žůrek.
     
    75
    Olomoucká snaha sice vypadá sympaticky, prostupovat směrem na branku se však Holici vůbec, ale vůbec nedaří. Hosté se tak nemusí potýkat s žádnými starostmi, utkání se de facto je dohrává.
     
    Dnešní utkání sleduje 178 diváků.
     
    73
    Buček procházel podél vápna, jenomže ve střetu s protihráčem si neporadil. Místo postupu vpřed tak po ztrátě musí zařadit honem rychle zpátečku.
     
    72
    Holicím už v této situaci moc možností na zlepšení neschází, prostějovští fotbalisté se totiž snaží na maximum možného a hrají v psychické pohodě. Prostupovat do hloubky vápna tak prakticky není problém.

    Johan Čáp

    Branky: 65. Horka – 8. Fládr, 53. Sus, 71. Šteigl, 80. Kroupa (pen.)

    Karty:   61. Horka (HFK) – 30. Sus (PRO), 42. Rus (PRO), 49. Píchal (PRO), 63. Pančochář (PRO)   6. Řehák (HFK)


    1. HFK Olomouc: Mucha – Buček, Horka (C), Krejčí (63. Hornich), Seibert, Tilkeridis (76. Žůrek), Banasik, Plesník, Přikryl (80. Spurný), Bořil, Řehák
    Náhradníci: Kubica – Starý, Drmola, Spurný, Hornich, Žůrek

    1. SK Prostějov: Neoral – Kroupa (C), Hapal (85. Zapletal), Pančochář, Šteigl (72. Petrovič), Píchal (60. Sečkář), Machynek, Fládr, Rus, Schuster, Sus
    Náhradníci: Kvapil – Sečkář, Petrovič, Zapletal, Petržela

    Rozhodčí: Hlubinka – Gloser, Kovářčík

    Diváci: 178
    bahis siteleri