RB Lipsko – Hannover 2:1 (kon.) | Freiburg – Schalke 0:1 (kon.) | Mönchengladbach – Mohuč 1:1 (kon.)
Augsburg – Leverkusen 1:1 (kon.) | Hamburg – Stuttgart 3:1 (kon.) | Dortmund – Bayern 1:3 (kon.)
konec
FC Augsburg
1:1 (0:0)
Bayer Leverkusen
Sobota 04.11.2017, 15:30 • WWK Arena, Augsburg • Německá Bundesliga • 11. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Krásné sobotní odpoledne, vítám všechny příznivce fotbalu. Německá nejvyšší soutěž Bundesliga pokračuje jedenáctým kolem a my se společně zaměříme na zápas Augsburgu, který v domácím prostředí přivítá Leverkusen.
     
    FC Augsburg

    Jihoněmecký tým vyhrál v loňském ročníku Bundesligy jen devětkrát a to stačilo na konečné třinácté místo, jediný bod nad sestupovou hranicí. V přípravných zápasech před sezonou ulovil Augsburg cenné výsledky, když zcela jasně porazil 4:0 anglický Southampton.

    Povedenou přípravu si hráči přenesli i do začátku Bundesligy. V prvních pěti kolech prohráli jen jednou, poté ale přišla pro Augsburg série čtyř zápasů bez vítězství. Před týdnem už ale Augsburg bodoval na plno. Na trávníku Brém dvakrát skóroval Michael Gregoritsch, z penalty udal konečný výsledek na 3:0 Alfred Finnbogason. Právě tyto tři body posunuly tým z jihu Německa do přesného středu tabulky na deváté místo. Augsburg se může spolehnout na dva střelce! Pět branek v sezoně má na svém kontě Gregoritsch i Finnbogason, oba dohromady se postarali o dvě třetiny gólů v letošní sezoně.
     
    Bayer Leverkusen

    Leverkusen se v posledních letech usadil výrazně v lepší části první Bundesligy. Až na minulý ročník! Tým ze západu Německa se trápil téměř po celou sezonu a obsadil konečné dvanácté místo.

    Ani letos nezačal Leverkusen nejlépe. První tři body přišly až ve čtvrtém kole v domácím prostředí proti Freiburgu, od té doby se ale začíná Leverkusen zvedat. S Wolfsburgem z toho byla ještě jen remíza 2:2, poté ale celek okolo střelce Kevina Vollanda ovládl zápas v Monchengladbachu 5:1, když všechny branky Leverkusenu padly ve druhém poločase. Před týdnem musel Leverkusen obracet utkání s poledním týmem tabulky. V domácím prostředí se podařilo vstřelit branku do sítě Kolína nad Rýnem Baileymu i Benderovi a nakonec z toho byla vydřená výhra 2:1.
     
    Posledních pět vzájemných zápasů

    17.02. 2017 Augsburg – Leverkusen 1:3
    21.09. 2016 Leverkusen – Augsburg 0:0
    05.03. 2016 Augsburg – Leverkusen 3:3
    04.10. 2015 Leverkusen – Augsburg 1:1
    21.02. 2015 Augsburg – Leverkusen 2:2
     
    Úvodní sestavy:

    FC Augsburg: Hitz – Opare, Danso, Gouweleeuw, Max – R. Khedira, Baier – Heller, Ku, Caiuby – Gregoritsch.
    Náhradníci: Luthe – Stafylidis, Schmid, Callsen-Bracker, Či Tong-won, Thommy, Finnbogason.

    Bayer Leverkusen: Leno – L. Bender, Tah, S. Bender, Wendell – Baumgartlinger, Aránguiz – Bailey, Havertz, Brandt – Volland.
    Náhradníci: R. Özcan – P. Retsos, Alario, Mehmedi, Pohjanpalo, Kohr, Bellarabi.

    Rozhodčí: Dingert – Christ, Gerach.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Hlavní rozhodčí již přivádí obě úvodní jedenáctky na hrací plochu. Zápas jedenáctého kola nejvyšší německé soutěže tak může za několik málo okamžiků začít.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Do prvního poločasu vstoupili rozehrávkou hráči Leverkusenu. Na pravé straně ordinoval Bailey, ale jeho centr nenašel hlavu Kevina Vollanda.
     
    3
    Daniel Opare vhodil míč do hry zpoza postranní lajny. To samé se opakovalo jen o několik metrů blíže středové lajně. Augsburg nakonec rozehrál postupný útok od stoperů. Ten ale končí hned v zárodku.
     
    4
    Michael Gregoritsch už si hledal balon v plném běhu mezi obránci. V moment přihrávky ho však pomezní rozhodčí přichytil v ofsajdové pozici.
     
    5
    Lars Bender musel odvrátit nebezpeční jen za postranní lajnu. U balonu tak zůstali domácí fotbalisté. Po dlouhém autovém vhazování do vápna Leverkusenu se ale hosté s přehledem ubránili.
     
    6
    Po krátkodobém útoku Augsburgu se snaží Leverkusen převzít aktivitu na svou stranu. Leon Bailey na nic nečekal, z jednoho kroku vypálil na přední tyč, ale Hitz byl připraven.
     
    7
    Na levé straně byl faulován Brandt. Útočné snažení Leverkusenu tak mohlo pokračovat. Po Bailey tentokrát volil centr, ale domácí obrana obstála. Na druhé straně se už rozbíhal do protiútoku Michael Gregoritsch, ale míč k němu nedoputoval.
     
    8
    Havertz si několikrát vyměnil balon s Larsem Benderem. Tato spolupráce ale nikam nevedla a tak se zapojil i Julian Brandt, ale ani jeho pomoc nepomohla.
     
    9
    Už první minuty zápasu napověděly, že Augsburg bude spoléhat na rychlé přechody do útoku po zisku míče. Ani tentokrát se ale Michael Gregoritsch k balon neprobojoval.
     
    10
    Po obranném zásahu Maxe se mohli hosté přesunout na útočnou polovinu. Baumgartlinger uvolnil na levé straně Brandta, ale ten prováhal šanci na útok.
     
    11
    Lars Bender si to namířil od pravé postranní lajny až k ose trávníku, poté ale nepřesně přihrával na Vollanda. Hosté se ale udrželi u balonu a pokračují v tlaku.
     
    12
    Postupný útok Leverkusenu se neujal a tak to zkusil Aránguiz vzduchem na Vollanda. Míč ale jen proletěl nad hlavou hostujícího útočníka do zámezí.
     
    13
    Augsburg se dostal po několika dlouhých minutách s balonem na útočnou polovinu. Caiuby však neměl komu přihrát a tak zvolil cestu zpět.
     
    14
    Michael Gregoritsch si dělal prostor před vápnem, nakonec se dostal do šestnáctky, ale Sven Bender ho skvěle vytlačil ze střelecké pozice. Nakonec pálil zpoza vápna Caiuby jen nad branku Leverkusenu.
     
    15
    Ku nyní vystrašil Lena v hostující brance skákavou střelou z velké dálky. Bernd Leno měl co dělat, aby ho balon nepřeskočil a neskočil přesně pod břevnem.
     
    16
    Brandt vybojoval balon ve středu pole, poté chtěl vysunout do útoku Vollanda. Ten však proti přesile třech obránců neuspěl. Balon se však odrazil zpět k hostujícím fotbalistům.
     
    17
    Dlouhý pas na rozběhnutého Wendella nebyl přesný. Brazilský krajní obránce Leverkusenu se tak musel rychle vracet do obrany.
     
    18
    Aránguiz nebezpečně udeřil v hlavičkovém souboje Gregoritsche, který vyletěl z trávníku až téměř na lavičku náhradníků. Domácí střelec ale bude v pořádku.
     
    19
    Proti pravidlům se provinil také hostující Volland při napadání. Zcela zbytečně poslal k zemi rozehrávajícího Maxe.
     
    19
    Nyní fauloval Daniel Opare Juliana Brandta a je prvním potrestaným hráčem žlutou kartou v dnešním zápase.
     
    20
    Leverkusen měl navíc k dispozici volný přímý kop. Brandt našel přesným pasem ve vápna Aránguize, který v tísni hlavičkoval jen těsně vedle levé tyče.
     
    21
    Michael Gregoritsch měl na zádech přilepeného Wendella, přesto dokázal domácí útočník udržet balon a vybojovat navíc autové vhazování.
     
    23
    Augsburg se přesunul na delší dobu na útočnou polovinu. Daniel Opare chtěl najít centrem do vápna Gregoritsche, ale míče se ujal Lars Bender.
     
    24
    Jen málo prostoru stačilo Gregoritschovi k nebezpečné střele. Rakouský útočník se otočil s balonem a tvrdou ránou protáhl Lena. Míč ale končí vedle branky Leverkusenu.
     
    25
    Několik nebezpečných soubojů ve středu pole prošlo, ale Caiubyho pád už donutil hlavního rozhodčího odpískat. Michael Gregoritsch si postavil míč na místo přestupku, tvrdou ránou ale napálil jen obrannou zeď.
     
    26
    Tlak Augsburgu pokračoval rohovým kopem. Marcell Heller našel na přední tyči Khediru, ale ten v dobrém postavení hlavičkoval jen do obránce před sebou.
     
    27
    Tentokrát centroval od rohového praporku Philippe Max. Jeho přetažený pas našel Hellera, ale ten si v souboji pomohl lehkým faulem.
     
    29
    Leverkusen se po dlouhé době osvobodil. Po faulu na Larse Bendera se dostal na útočnou polovinu. Postupný útok však skončil ještě před vápnem Marwina Hitze.
     
    30
    Ani půlhodina hry nepřinesla nebezpečnější zakončení u jedné z branek. Wendell bojoval o balon u postranní lajny, obhodil si obránce a ten ho musel faulovat.
     
    31
    Sven Bender zůstal ležet na trávníku po srážce s Kuem. S hostujícím stoperem to nevypadá vůbec dobře a bude se muset nejspíše střídat.
     
    32
    Po centru z místa přestupku se dostal sice k hlavičce Volland, ale při souboji si pomohl přistrčením a ještě navíc byl sestřelen vyběhnutým brankářem.
     
    33
    Střídání v týmu Bayer Leverkusen: ze hřiště odchází Sven Bender, přichází Panagiotis Retsos.
     
    34
    Caiuby si vyměnil balon s Gregoritschem, který si skvěle naběhl do vápna a hlavičkou k tyči donutil Lena k vynikajícímu zákroku.
     
    36
    Volland se vydal za nakopnutým balonem na útočnou polovinu, dokázal se dostat před obránce, získal míč, ale poté nepřesně přihrál. Z protiútoku Augsburgu se zrodila jen zblokovaná střela Hellera.
     
    37
    Philippe Max rozehrával akci od rohového praporku. Tentokrát se ale k hlavičce nedostal Khedira ani nikdo jiný. Akce ještě pokračovala, ale Ku promáchl v pokutovém území nadějnou pozici pro střelu.
     
    38
    Tempo hry stále opadá. Ani jeden z týmů se nemůže dostat na delší čas na útočnou polovinu a zatlačit soupeře v pokutovém území.
     
    39
    Caiuby poněkolikáté nebezpečně fauloval, hlavní rozhodčí mu sečetl všechny jeho zákroky a uděluje mu žlutou kartu.
     
    40
    První poločas se pomalu blíží ke svému závěru. Dalším faulovaným se stal v rohového praporku Max, kterého poslal k zemi střídající Retsos. Další žlutá karta.
     
    41
    Domácí měli k dispozici zkrácený rohový kop. Maxův prudký centr do vápna našel na zadní tyči Caiubyho. Nakonec se míč odrazil do ohně před Lena a jeden z hostů zahrál rukou. Hlavní rozhodčí se poradil s videorozhodčím, ale nakonec z toho pokutový kop není.
     
    42
    Augsburg pokračuje v lehkém tlaku. Ku chtěl najít v šestnáctce Gregoritsche, ale to se mu vůbec nepodařilo. Rychlý protiútok musel faulem zastavit Baier.
     
    43
    Julian Baumgartlinger ztratil balon ještě na vlastní polovině. Toho využil Michael Gregoritsch, který se už chystal do útoku, ale míč k němu nedoputoval. Následná rozmíška u středového kruhu končí žlutou kartou pro Baileyho a Gouweleeuwa.
     
    45
    Poslední minuty prvního poločase patří Augsburgu. Michael Gregoritsch vybojoval ještě pro svůj celek další rohový kop. Další Maxův centr od rohového praporku Lena neohrozil.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje v prvním poločase tři minuty.
     
    45+2
    Nedávno potrestaný Leon Bailey chtěl odčinit svou žlutou kartou v útoku. Jeho střela po kličce do středu trávníku se ale mezi tři tyče nevešla.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Tři nastavené minuty uplynuly a první poločas tak končí bez branek. V úvodu zápasu se ani jednomu týmu nechtělo příliš do útoku. Nakonec to bal Leverkusen, který se jako první vytvořil tlak. Ten ale dokázal zužitkovat jen ke střele Baileyho se kterou si Marwin Hitz bez problémů poradil. Na druhé straně trávníku byl aktivní také střelec Augsburgu Michael Gregoritsch. Rakouský útočník několikrát ohrozil branku Leverkusenu, ale Bernda Lena nepřekonal pravou nohou, ani hlavičkou po rohovém kopu a tak zůstává stav zápasu bez branek. Černou kaňkou prvního poločasu je zranění Svena Bendera, který musel již po půlhodině opustit trávník.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:33.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Do druhého poločasu vstoupil rozehrávkou domácí celek. Michael Gregoritsch uvedl míč do hry ze středového kruhu. Ihned poté se míč dostal na levé stranu, odkud centroval Max, našel přesně nohu Michaela Gregoritsche, ale ten trefil jen střed branky.
     
    48
    Leverkusen právě vstřelil branku!
    Velké zaváhání Kevina Dansa! Rakouský stoper Augsburg podklouzl, když na něj směřoval dlouhý pas. KEVIN VOLLAND byl velmi blízko s přehledem se dostal k balonu, poté si navedl míč ke středu vápna a střelou do vzdálenějšího rohu překonal Marwina Hitze.
    48. Kevin VOLLAND - 0:1
     
    49
    Augsburg právě vstřelil branku!
    Velmi rychle je srovnáno. Druhý poločas začíná gólovou přestřelkou. Po rohovém kopu hlavičkoval Gregoritsch, ale Leno jeho prudký pokus udržel před brankovou lajnou. Poté se ale k dorážce dostal KEVIN DANSO, který se vykupuje z chyby z před malé chvíle.
    49. Kevin DANSO - 1:1
     
    51
    Druhý poločas začal v mnohém vyšším tempu než skončil ten první. Michael Gregoritsch si chtěl vybojovat pokutový kop, ale hlavní rozhodčí neposoudil jeho pád jako faul.
     
    52
    Caiuby byl faulován a domácí tak mohli poslat míč do vápna. Maxův pas měl najít Gregoritsche, ale naopak šli do útoku hosté. Brandtův pokus o průnik do vápna byl zastaven.
     
    54
    Po divokém úvodu druhé půle se hra nyní uklidnila. Postaral se o to převážně Leverkusen, který drží balon na svých kopačkách.
     
    55
    Havertz vybojoval na pravé straně autové vhazování pro Leverkusen. Wendell vhodil míč do hry, ale po chvíli se k němu dostal Philippe Max a je po akci hostujícího celku.
     
    56
    Tvrdý faul na Cauibyho. Volland ale zůstává bez žluté karty. Domácí záložník se jen těžce zvedá z trávníku.
     
    57
    Cauiby je zpět na nohou a hra může pokračovat. O další faul se ale postaral domácí Baier, který naopak poslal na zem Kevina Vollanda.
     
    58
    Střídání v týmu Bayer Leverkusen: ze hřiště odchází Julian Baumgartlinger, přichází Lucas Alario.
     
    60
    Po hodině hry je stav vyrovnaný. Cauiby se dostal k centru z pravé strany, ještě hledal Hellera na druhém konci vápna, ale jednatřicetiletý fotbalista už na míč nedoskočil.
     
    61
    Cauibyho tvrdý zákrok Vollanda pěkně nabudil. Prudkou střelu brazilského hráče ale Leno řešit nemusel. Míč končí vysoko nad brankou.
     
    62
    Kombinace Leverkusenu na pravé straně končí jen odpískaným útočným faulem Kevina Vollanda. Domácí tak mohou rozehrát útočnou akci z klidové pozice.
     
    63
    Philippe Max hledal pasem přes třicet metrů nabíhajícího Gregoritsche. Rakouský útočník Augsburgu byl sice bráněný, ale dokázal udržet balon. Následná přihrávka do vápna Daniela Opareho proletěla kolem všech hráčů bez doteku.
     
    63
    Caiuby by měl ubrat. Nyní sestřelil při hlavičkovém souboji Havertze a byl velmi blízko druhé žluté kartě.
     
    65
    Oba týmy se vybouřily v úvodu druhého poločasu a nyní už znovu jen vyčkávají. Po rychlém přechodu do útoku po pravé straně přišla nepřesná hlavička Caiubyho.
     
    66
    Augsburg se dostal do tlaku. Na pravé straně si poradil Opare s Khedirou s obránci, poté se dostal balon ke Gregoritschovi, ale ten proti přesile nedokázal vystřelit.
     
    67
    Leno se musel zapojit do rozehrávky Leverkusenu. Po dlouhém nákopu hostujícího týmu se dostal k balonu Gregoritsch, ale byl přichycen v ofsajdovém postavení.
     
    68
    Střídání v týmu Bayer Leverkusen: ze hřiště odchází Julian Brandt, přichází Dominik Kohr.
     
    69
    Khedira zvedl v souboji o balon až téměř k hlavě protihráče a to nemůže hlavní rozhodčí tolerovat. Augsburg ztrácí balon.
     
    70
    Augsburg se velmi rychle dostal zpět k míči. Hráči Leverkusenu se snaží napadat rozehrávku, ale nedaří se jim to, tak jak by si představovali. Opare kombinoval s Khedirou, ale vše ukončuje Leno.
     
    71
    Wendell měl co dělat, aby udržel na zádech rozběhnutého Hellera. Nakonec si pomohl zpětnou přihrávkou na Bernda Lena, který pomohl a s přehledem útok rozehrál.
     
    73
    Ani jednomu týmu se nedaří udržet se déle u balonu. Augsburg sice hledá Gregoritsche dlouhým nákopem, ale rakouský útočník nedokáže sklepávat na své spoluhráče.
     
    74
    Na pravém kraji ordinoval s balonem Opare a Khedira. Jejich spolupráci velmi rychle ukončil Wendell.
     
    75
    Střídání v týmu FC Augsburg: ze hřiště odchází Marcel Heller, přichází Erik Thommy.
     
    76
    Augsburg se vydal hned ve čtyřech napadat, ale žádnému z ofenzivních hráčů se nepodařilo získat balon.
     
    77
    Řada nepřesností na obou stranách. Nejprve nepřesně přihrával Baier, poté také hostující Aránguiz. Nakonec se zmocnil balonu opět Bernd Leno.
     
    78
    Leon Bailey se připomněl na trávníku. Jamajčan centroval do vápna na Vollanda, ale uspěl jen brankář Augsburgu Marwin Hitz.
     
    79
    Parádní akce Leverkusenu nekončí brankou. Dominik Kohr si několikrát narazil s Havertzem, následně přesunul míč ke kopačce Vollanda. Jeho dělovka je zblokována na rohový kop.
     
    80
    Lars Bender si naskočil na pas od rohového praporku, ale svou hlavičku umístil jen do středu branky, kde byl připravený Marwin Hitz.
     
    81
    Michael Gregoritsch byl sestřelen skluzem Aránguize. Tentokrát se to obejde bez žluté karty, ale domácí budou rozehrávat nebezpečnou akci volným přímým kopem.
     
    82
    Ani nyní se Maxův centr neujal. Michael Gregoritsch byl v dobrém postavení v pokutovém území, ale míč k němu nedoputoval.
     
    83
    Po faulu na Baileyho měli k dispozici volný přímý kop také hráči Leverkusenu. Po zblokovaném míči se bude kopat také od rohového čtvrtkruhu.
     
    84
    Wendell našel na středu vápna Vollanda, který hlavičkoval jen do obránce před sebou. Rohový kop se ale bude opakovat. Brazilec tentokrát vybídl k obranné hlavičce jen Dansa.
     
    84
    Střídání v týmu FC Augsburg: ze hřiště odchází Ja-Čeol Ku, přichází Či Tong-won.
     
    85
    Caiuby byl znovu velmi blízko druhé žluté kartě. Po odehrání míče sestřelil k zemi Aránguize. I tentokrát to nechává hlavní rozhodčí bez karty.
     
    87
    Leverkusen se usadit na útočné polovině. Po kombinaci na levé straně se musel Alario obrátit přihrávkou až na svého brankáře.
     
    88
    Agsburg se stáhl do obrany a čeká do předvede v posledních minutách hostující celek. Domácí se stačili ubránit a míč už tak je znovu u Lena na druhém konci trávníku.
     
    89
    Pohledná kombinace Leverkusenu neskočila ani zakončením. Kohr oživil hru na levém kraji, ale přesnou přihrávku na Vollanda nepřidal.
     
    90
    Střídající Lucas Alario se vydal napadat, ale sám proti výrazně přesile neměl šanci získat balon. Erik Thommy na druhé straně trávníku držel balon u rohového praporku a čekal na své spoluhráče.
     
    90+1
    Dominik Kohr hledal v prostoru před vápnem Leona Baileyho, ale Kevin Danso byl mnohem dříve u balonu a s přehledem ho odpravil do bezpečí.
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase dvě minuty.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Dvě nastavené minuty druhého poločasu jsou minulostí a zápas tak končí remízou 1:1. Po nepříliš pohledném prvním poločase plném osobních soubojů a žlutých karet přišel bleskový start druhé půle. Po obrovské chybě Kevina Dansa využil zaváhání Kevin Vollanda, který se zcela zdarma dostal k míči v blízkosti pokutového území a střelou k vzdálenější tyči poslal Leverkusen do vedení. Radost hostujícího týmu ale netrvala příliš dlouho. O několik sekund později dorazil pokus Gregoritsche do sítě Leverkusenu právě Kevin Danso, který tak odčinil své zaváhání. Další brankovou příležitost již utkání nepřineslo a tak k oběma týmům putuje bod.
     
    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 6:4. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 13:15. (17:25:27)

    Vít Schück

    Branky: 49. Danso – 48. Volland (Tah)

    Karty:   19. Opare (AUG), 39. Caiuby (AUG), 43. Gouweleeuw (AUG) – 40. P. Retsos (LEV), 43. Bailey (LEV)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 6:4. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 13:15.
    FC Augsburg: Hitz – Opare, Danso, Gouweleeuw, Max – R. Khedira, Baier (C) – Heller (75. Thommy), Ku (84. Či Tong-won), Caiuby – Gregoritsch.
    Náhradníci: Luthe – Stafylidis, Schmid, Callsen-Bracker, Či Tong-won, Thommy, Finnbogason.

    Bayer Leverkusen: Leno – L. Bender (C), Tah, S. Bender (33. P. Retsos), Wendell – Baumgartlinger (58. Alario), Aránguiz – Bailey, Havertz, Brandt (68. Kohr) – Volland.
    Náhradníci: R. Özcan – P. Retsos, Alario, Mehmedi, Pohjanpalo, Kohr, Bellarabi.

    Rozhodčí: Dingert – Christ, Gerach
    thejrc.org