Edmonton – New Jersey 6:3 (kon.) | Anaheim – Nashville 3:5 (kon.) | Ottawa – Vegas 4:5 (kon.)
konec
Anaheim Ducks
3:5 (0:2, 2:2, 1:1)
Nashville Predators
Sobota 04.11.2017, 03:00 • Honda Center, Anaheim • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:42 P. K. Subban - 3:5
     
    59:42
    Nashville právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto o tom, kdo si dnes odnese výhru v základní hrací době. Dvakrát po sobě Nashville Predators netrefili odkrytou branku a vyhodili pouze na zakázané uvolnění. Když ale po vhazování v obranné třetině zkusil štěstí hostující obránce P. K. SUBBAN, už se nemýlil. Můžeme očekávat, že zbytek duelu už se bude jen symbolicky dohrávat. Asistence: Pekka Rinne, Austin Watson.
    47:41 Jakob SILFVERBERG - 3:4
     
    47:41
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Tak se přeci jen Anaheim Ducks dočkali snížení na rozdíl jednoho zásahu. I když domácí mají ve třetí třetině velký problém přecházet ze středního do útočného pásma, nyní to dokázali jednoduchým způsobem. Grant nastřelil puk o zadní mantinel a k odraženému kotouči se dostal autor tohoto zásahu JAKOB SILFVERBERG. Rinne měl u tyče jen kousek místa, ale švédský forvard ve službách domácích ho dokázal trefit. Máme tedy zaděláno na drama. Asistence: Derek Grant, Chris Wagner.
    39:45 Hampus LINDHOLM - 2:4
     
    39:45
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Tak tomuhle se říká opravdu rychle využitá přesilovka. Tak dlouho se dnes Anaheim Ducks trápili v početní výhodě, až ji teď stihli zužitkovat za dvě vteřiny. Hokej může být tak jednoduchý. Domácí vyhráli vhazování na modrou čáru, kde stál připravený obránce HAMPUS LINDHOLM. Na nic nečekal, okamžitě vypálil a střelou o tyčku překonal Pekku Rinneho v brance Predators. Dnes to vypadá na střelecký den obránců, a to na obou stranách. Asistence: Rickard Rakell.
    37:20 Viktor ARVIDSSON - 1:4
     
    37:20
    Nashville právě vstřelil branku!
    Predators odskakují zpátky do náskoku o tři zásahy. Zároveň tu máme vůbec první využitou přesilovku zápasu, doposud všechny góly padly při plném počtu hráčů na ledě. Na levý kruh dostal od Mattiase Ekholma ukázkově nabito VIKTOR ARVIDSSON, jenž střelou z první propálil Gibsona do pravého horního růžku. Velmi povedené zakončení a zasloužená radost na hostující straně. Tohle jsou další velké komplikace pro Anaheim. Asistence: Mattias Ekholm, Kevin Fiala.
    24:24 Antoine VERMETTE - 1:3
     
    24:24
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Jenže tu máme velmi brzy snížení Anaheimu zpátky na rozdíl dvou branek. Ducks ukázali, že umí vytvořit velmi pohlednou kombinaci. Nick Ritchie našel volného českého forvarda Ondřeje Kašeho, který z levého kruhu krásně vybídl ke skórování hráče jménem ANTOINE VERMETTE. Ten už neměl větší komplikace s posláním puku do klece, protože ji měl před sebou skoro celou prázdnou. Anaheim je tedy výsledkově zpátky v zápase, tak uvidíme, co chystají dál. Asistence: Ondřej Kaše, Nick Ritchie.
    23:05 Matt IRWIN - 0:3
     
    23:05
    Nashville právě vstřelil branku!
    Jakmile dnes dají hosté branku, můžete si být skoro jisti, že půjde o nějakou překvapivou situaci. Stejně tomu totiž bylo i tentokrát. Nashville Predators vyhráli vhazování v útočném pásmu a od modré čáry následně nenápadným způsobem vystřelil obránce MATT IRWIN. Před sebou měl klubko těl hráčů, to mu ale nezabránilo, aby Johna Gibsona překonal v horní polovina zařízení, pověsil kotouč pod břevno. Možná ještě do střely zasáhl zadák Ducks Sami Vatanen, což ale na výsledku nic nemění. Hosté tak vedou již o tři zásahy. Asistence: Yannick Weber, Frederick Gaudreau.
    19:11 Roman JOSI - 0:2
     
    19:11
    Nashville právě vstřelil branku!
    Už to vypadalo, že další trefu v této dvacetiminutovce neuvidíme, ale opak je pravdou. Ani tentokrát neměli Nashville Predators žádný větší tlak. Jenže využili momentu překvapení a dostávají se do vedení o dva zásahy. Konkrétně tak učinil švýcarský obránce ROMAN JOSI. Ten si vybruslil za mezikruží, porovnal puk na hokejce, přestože měl před sebou několik těl hráčů, nádherně našel volné místečko u pravé tyče Gibsonovy klece. A právě o tyčku poslal střelou zápěstím puk do sítě. Anaheim tak má další práci navíc. Asistence: Colton Sissons, Frederick Gaudreau.
    06:26 Scott HARTNELL - 0:1
     
    06:26
    Nashville právě vstřelil branku!
    Dvě přesilové hry soupeře sice Anaheim Ducks ubránili, ale při hře v pěti proti pěti už inkasují. Poměrně nečekaně, protože Predators neměli žádný větší tlak. Nahození z docela velké dálky ale těsně před zraky Johna Gibsona usměrnil bruslí do klece útočník Nashvillu SCOTT HARTNELL, který tak hosty posílá do vedení. Nebylo zřejmé úmyslné kopnutí, takže branka pochopitelně může platit. Kačeři musí od prvních minut utkání dohánět. Asistence: Roman Josi, Pontus Aberg.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 25. Vermette (O. Kaše, N. Ritchie), 40. H. Lindholm (Rakell), 48. Silfverberg (D. Grant, Wagner) – 7. Hartnell (Josi, Åberg), 20. Josi (Sissons, F. Gaudreau), 24. Irwin (Y. Weber, F. Gaudreau), 38. Arvidsson (Ekholm, Fiala), 60. P. K. Subban (Rinne, Watson)


    Anaheim Ducks: Gibson (R. Miller) – H. Lindholm, Manson, Beauchemin, Montour, Jaycob Megna, Vatanen – Rakell, Perry, Cogliano – Vermette, Silfverberg, N. Ritchie – D. Grant, O. Kaše, Rasmussen – Wagner, L. Shaw, Boll.
    Nashville Predators: Rinne (Saros) – Josi, Ekholm, Jemelin, P. K. Subban, Irwin, Y. Weber – Hartnell, Johansen, Arvidsson – F. Forsberg, Sissons, C. Smith – Fiala, Järnkrok, Åberg – C. McLeod, F. Gaudreau, Watson.

    Rozhodčí: O'Halloran, Skilliter – Shewchyk, Knorr

    Diváci: 16 523
    thejrc.org