Tottenham – Crystal Palace 1:0 (kon.) | Manchester City – Arsenal 3:1 (kon.) | Chelsea – Manchester Utd. 1:0 (kon.)
Everton – Watford 3:2 (kon.)
konec
Everton FC
3:2 (0:0)
Watford FC
Neděle 05.11.2017, 17:30 • Goodison Park, Liverpool • Anglická Premier League • 11. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek nedělního večera a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit zase na shledanou. (19:36:49)
     
    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 2:6. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 5:1. Fauly: 14:12.
     
    Je dobojováno. Ve velmi dlouhém utkání, které muselo být vlivem dlouhého ošetřování nastaveno o dvanáct minut, nakonec vítězí domácí hráči 3:2, kteří dohnali dvoubrankovou ztrátu a nakonec rozhodli z pokutového kopu. Ve druhém poločase jsme viděli všech pět branek. Zápas byl rozhodně hodně kvalitní a bylo na co koukat. Hosté sahali po třech bodech, nakonec ale odešli s prázdnou a z veledůležitých tří bodů se tak radují domácí hráči.
     
    90+13
    Konec zápasu.
     
    90+12
    Domácí drží míč co nejdále od vlastní branky a už to vypadá, že se nic nestane a že své vedení udrží.
    90+11. Penalta - Cleverley neproměnil penaltu.
     
    90+11
    Tom Cleverley ale neuspěl. Po jeho střele poslal míč jen vedle pravé tyče Pickfordovy brány a domácí tak stále vedou o jednu branku.
     
    90+10
    Domácí brankář fauloval soupeře a penalta tentokráte na straně hostů.
     
    90+8
    Domácí museli odkopnout míč pryč od vlastní branky, neboť před nimi dotírali hosté, kteří se dvěma střelami snažili o střelu.
     
    90+7
    Posledních pět minut utkání z nastavené doby mají hosté na to, aby s utkáním ještě něco udělali. Domácí hráči ale brání dokonale svůj předbrankový prostor, kam se hráči Watfordu jen těžko dostávají.
     
    90+6
    Střídání v týmu Watford FC: ze hřiště odchází Will Hughes, přichází Stefano Okaka.
     
    90+6
    Znovu se hráči Watfordu protlačili přes obranu domácích až před branku Pickforda, ale obrana mu znovu pomohla a poslal míč mimo ohrožení vlastní brány.
     
    90+4
    Hosté se snažili projít do blízkosti domácí branky, ale to se jim nepovedlo a rozjetí domácí hráči, kteří získali poprvé vedení v utkání, už míří na opačnou stranu.
    90+1. Leighton BAINES - 3:2
     
    90+1
    Everton právě vstřelil branku!
    LEIGHTON BAINES si postavil míč na značku pokutového kopu a poté penaltu bez větších problémů proměnil, když se trefil k pravé tyči Karnezisovy branky – 3:2. Domácí tak otáčejí skóre na svou stranu.
     
    90
    Nastavovat se bude ještě dvanáct minut.
     
    90
    Helebas fauloval soupeře v pokutovém území, dostává žlutou kartu a sudí nařizuje penaltu pro domácí tým!
     
    89
    Mariappa hlavičkoval kousek před brankou Evertonu, ale míč letěl jen vedle pravé tyče Pickfordovy branky.
     
    88
    Hosté se nedostali přes zhuštěnou obranu domácích před jejich branku a je z toho ztráta míče. Domácí fotbalisté už pronikají na polovinu svého soupeře.
     
    86
    Will Hughes posílal centr z levé strany v pokutovém území svému spoluhráči, ale jejich souhru překazila znovu pozorná obrana Evertonu, jenž zabránila další slibné akci hostů.
     
    85
    Střídání v týmu Everton FC: ze hřiště odchází Gylfi Sigurdsson, přichází Aaron Lennon.
     
    84
    Hra se trochu uklidnila, ani jeden tým se už nežene za každou cenu do útoku. Spíše si hráči hlídají svou polovinu, aby soupeře nepustili do zakončení.
     
    82
    José Holebas se dostal do blízkosti domácí branky, ale ke střele z levé strany se díky obránci Jagielky nedostal. Domácí tak otáčejí směr hry na druhou stranu.
     
    81
    Hosté mají míč ve své moci a nyní budou mít autové vhazování.
     
    80
    Jdeme do poslední desetiminutovky tohoto zápasu. Dostane se jeden z týmů do vedení, nebo dojde na dělbu bodů?
     
    79
    Jednalo se o Christiana Kabaseleho, který si zřejmě poranil levé rameno. Hřiště opouští na nosítkách a dochází k dalšímu nucenému střídání. Na trávník už se chystá Adrian Mariappa.
     
    77
    Dochází k dalšímu ošetření, jeden z hostů leží na trávníku a nevypadá to s ním dobře. Na řadu přicházejí nosítka.
     
    75
    S brankami se ve druhém poločase doslova roztrhl pytel, padly hned čtyři a po srovnání stavu skóre domácími hráči hra získala úplně nový náboj.
    74. Dominic CALVERT-LEWIN - 2:2
     
    74
    Everton právě vstřelil branku!
    A o chvíli později domácí hráči vybojovali rohový kop, ze kterého udeřili a srovnali tak stav utkání. DOMINIC CALVERT-LEWIN si vyskočil na letící míč v pokutovém území a hlavou ho nekompromisně umístil za Karnezisova záda – 2:2. Asistence: Leighton Baines.
     
    72
    Jonjoe Kenny vyslal z hranice velkého vápna pořádnou dělovku směrem k brance hostů, ale ta končí mimo tři tyče. Domácí ale ožili a vycítili šanci na srovnání stavu skóre.
     
    71
    Christian Kabasele se dostal do další šance před domácí brankou, jeho střela ale skončila jen vedle branky Evertonu a domácí hned spěchají na opačnou stranu.
     
    70
    Žlutou kartu dostává Miguel Britos (Watford FC).
     
    68
    Střídání v týmu Everton FC: ze hřiště odchází Wayne Rooney, přichází Dominic Calvert-Lewin.
    67. Baye Oumar Niasse - 1:2
     
    67
    Everton právě vstřelil branku!
    No a domácím se brzy podařilo dát kontaktní branku. BAYE OUMAR NIASSE se dostal do úniku před branku, prošel i za brankáře hostů a ač byl při své střele faulován, přesto dokázal balón dopravit do branky – 1:2. Hned je to z pohledu domácích zase veselejší. Bez asistence.
     
    65
    Domácí tak mají před sebou nelehký úkol. A sice dohnat své dvoubrankové manko. Proti rozjetým hostům to ale nebude nic jednoduchého.
    64. Christian KABASELE - 0:2
     
    64
    Watford právě vstřelil branku!
    Hosté zahrávali volný přímý kop, který zahrál Tom Cleverley a posadil míč na hlavu nabíhajícího CHRISTIANA KABASELEHO, který ho poslal za záda domácího brankáře. Hosté tak vedou už rozdílem dvou branek. Asistence: José Holebas.
     
    63
    Jejich šance ale neskončila brankou a naproti tomu domácí se také nedokázali prosadit před brankou hostů a ti spěchají zpět před domácí bránu.
     
    62
    Hosté mají znovu míč na svých kopačkách a dostávají se do blízkosti domácí branky.
     
    61
    Ademola Lookman se snažil dostat za obranu hostů, poté poslal míč nabíhajícímu spoluhráči, ale ten na něj nedosáhl. Akce domácích tak rázem končí.
     
    59
    Hosté sportovně předali míč domácím, kteří už míří před jejich branku.
     
    59
    Tak ne, Gomes opouští hrací plochu otřesen a na jeho místo tak nastupuje Karnezis. Došlo tak k nucenému střídání na hostující straně.
     
    55
    Střídání v týmu Everton FC: ze hřiště odchází Beni Baningime, přichází Ademola Lookman.
     
    56
    Stále se nehraje a brankář hostů je ošetřován. Vypadá to ale, že se bude moci vrátit zpět do hry.
    52. Sigurdssonovu střelu vyboxoval Gomes.
     
    52
    Velká šance domácích. Gylfi Sigurdsson pálil na branku hostů a jeho ránu zneškodnil znovu brankář hostů. Poté se ještě ke střele dostal Rooney, ale Heurelho Gomes z výskoku další střelu vykryl. Navíc se zranil v obličeji, kde se objevila krev. Dochází tak k jeho ošetření.
     
    49
    V další šanci byli nyní domácí hráči. Tom Davies pálil z hranice velkého vápna, míč letěl před hostující branku, ale tam byla připravena pozorná obrana.
     
    47
    Domácí se nesmířili se stavem, jaký nyní svítí na ukazateli skóre a hned po zisku míče zamířili do prostoru před brankou Watfordu, ale jejich střela mířila mimo.
    46. RICHARLISON - 0:1
     
    46
    Watford právě vstřelil branku!
    Hosté se hned v úvodu druhého poločasu ujímají vedení. RICHARLISON se znovu dostal do blízkosti domácí branky a znovu obelstil brankáře Evertonu, tentokráte už jeho střela do odkryté části domácí branky zaplula – 0:1. Asistence: Andre Gray.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Střely na branku: 1 – 1
     
    První poločas tohoto utkání je za námi. V něm jsme neviděli ani jednu branku, ale šance byly na obou stranách. Asi nejblíže k ní měli hosté v devětatřicáté minutě, kdy Richarlison netrefil prázdnou branku. Uvidíme, co nám přinese druhý poločas, který začne v 18:35.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    V pokutovém území domácích bylo nyní velmi rušno. Hosté se tam natlačili a znovu zahrozili před brankou Evertonu. Ze skrumáže se ale domácí vymanili a poslali míč pryč od své branky.
     
    45
    Nad rámec řádné hrací doby v prvním poločase bude nastavena ještě jedna minuta navíc.
     
    44
    Hosté více ožili a znovu zahrozili před brankou Pickforda, tomu ovšem pomohla obrana, která zabránila další střele Watfordu.
     
    43
    Před dotírajícím Waynem Rooneym raději odkopl míč na malou domů jeden z hostujících obránců a brankář Watfordu tak bude mít další odkop od své brány.
     
    42
    Ve středu hřiště vybojovali míč hosté a okamžitě s ním spěchali opět před branku Evertonu. Jejich další střela ale letěla mimo domácí branku.
     
    41
    Hra se více otevřela a před malou chvílí byla k vidění také šance na straně Evertonu, střela Phila Jagielky ale zamířila jen nad branku Watfordu.
     
    40
    Na druhé straně si první zákrok připsal brankář Jordan Pickford, jenž do svých rukavic ukryl jedovatou střelu z kopačky Willa Hughese.
    39. Richarlison netrefil odkrytou domácí branku.
     
    39
    Velká šance na hostující straně. Richarlison byl vysunut do úniku, obešel i brankáře Pickforda a před ním pak byla prázdná brána. Jenže z levé strany trefil jen boční síť. Hned na to se pak chytal za hlavu, dobře věděl, že nebyl daleko od první branky zápasu.
     
    38
    Po jeho odehrání se pak míč dostal jen do připravené hostující zdi a zase se skóre nemění. Na úvodní branku utkání si tak budeme muset ještě počkat.
     
    37
    Richarlison přistrčil domácího hráče a Everton bude mít volný přímý kop z dobrých čtyřiceti metrů.
     
    36
    Hra byla znovu rozkouskována, po jedné za akcí skončil díky hostům míč za pravou postranní čárou a domácí tak měli autové vhazování. Po něm se ale do blízkost branky Watfordu nedostali.
     
    35
    José Holebas si nabíhal na levou stranu velkého vápna, kam na něho také mířil centr z pravé strany, ale na míč nakonec nedosáhl. Ten skončil za zadní čárou a odkop od své branky bude mít domácí Jordan Pickford.
     
    33
    Unikající Miguel Britos ztratil míč a poté ho získali domácí hráči. Poté byl faulován jeden z nich a následoval volný přímý kop. Po něm střílel Gylfi Sigurdsson, ale brankář hostů si celou situaci pohlídal.
     
    32
    Idrissa Gueye přihrál volnému Gylfimu Sigurdssonovi, tomu ale balón utekl a následně skončil jen na obraně hostů.
     
    31
    Na opačném konci hřiště si také obrana hostů počínala velmi dobře, když zastavila pronikajícího Bayeho Oumara Niasseho. Ten tak svou individuální akci do zdárného konce nedotáhl.
     
    30
    Proti nabíhajícímu Tomu Cleverleym zakročil Phil Jagielka a na malou domů poslal míč brankáři Jordanu Pickfordovi. Ten tak bude mít další odkop od své brány.
     
    29
    Kiko Femenía místo přihrávky zvolil střelu z rohu velkého vápna, jenže obránce Leighton Baines vše dobře viděl a míč pak zakopl do bezpečí.
     
    28
    Christian Kabasele se napřáhl k pořádné ráně z hranice velkého vápna, míč ale letěl moc vysoko a skončil tak nad břevnem Gomesovy branky.
     
    27
    Po další akci hostů následuje rohový kop.
     
    26
    Tom Davies se ocitl asi deset metrů za velkým vápnem a poté vyslal na branku Watfordu dalekonosnou střelu, ta ale končí zase vysoko nad brankou hostů.
     
    25
    Před brankou Watfordu si domácí hráči vypracovali další akci, na jejím konci pak byla střela Wayneho Rooneyho, jenž ale poslal míč mimo tři tyče.
     
    23
    Poté se na druhé straně zrodila další akce hostů, ale obrana domácích byla na svém místě a akci Watfordu zastavila.
    22. Bainesovu střelu vyboxoval hostující brankář.
     
    22
    Leighton Baines si naběhl na levou stranu pokutového území a svou střelu poslal okamžitě na hostující branku. Tu ale zastavil hostující brankář Heurelho Gomes svým pozorným zákrokem.
     
    20
    Andre Gray našel zadovkou volního spoluhráče, jenže jejich rozehru zachytila obrana Evertonu, která šanci hostů okamžitě zneškodnila.
     
    19
    Po hlavičkovém souboji uvnitř pokutového území hostů si nejvíce vyskočil brankář Heurelho Gomes a má tak míč znovu ve své moci. Hned na to ho odkopl daleko od vlastního zařízení.
     
    18
    Po nepřesné střele Kiko Femenía skončil míč za zadní čárou a domácí tak budou mít další odkop od své branky, který provede Jordan Pickford.
     
    17
    Leighton Baines nacentroval míč do pokutového území, kde si ho zpracovával Gylfi Sigurdsson, jenže z otočky pak střílel jen vysoko nad branku hostujícího Watfordu.
     
    16
    Ten se ale hostům příliš nepovedl, míč se ocitl za velkým vápnem, poté si ho na svou kopačku převzal Richarlison, ale jeho střela skončila úplně mimo.
     
    15
    Will Hughes se natlačil k zadní čáře a donutil domácí poslat míč za ni. Je z toho rohový kop pro hostující Watford.
     
    14
    Tom Davies se prosmýkl obranou hostů a dostal se až na hranici velkého vápna, kde ho čistě o míč obral jeden z hostů a znovu nepovolil hráčům Evertonu jít do zakončení.
     
    13
    Heurelho Gomes dostal míč na malou domů od svého spoluhráče Holebase a poté ho odkopl daleko od své branky. Útočit tak nyní budou hosté.
     
    11
    Michael Keane nyní odhlavičkoval míč do bezpečí po nebezpečném centru hostů z levé strany a poslal tak svůj tým znovu do rychlého protiútoku.
     
    10
    Další akce na straně Evertonu. Wayne Rooney chtěl doklepnout míč před velkým vápnem směrem na branku hostů, to se mu ale nepovedlo. Rázem tak Everton přichází o balón.
     
    9
    Gylfi Sigurdsson chtěl centroval kousek od pravé postranní čáry míč na volného Wayneho Rooneyho, hosté ho však zastavili a poslali do zámezí. Další autové vhazování pro Everton.
     
    8
    Na druhé straně se domácí hráči nastěhovali před branku Watfordu, několik přihrávek si poslali mezi sebou, ale nakonec o balón přišli.
     
    7
    Hosté zahrávali volný přímý kop z pravé strany. Míč se po jeho zahrání snesl do pokutového území, kde si na míč naskočil Kiko Femenía, ale hlavičkou ho mezi tři tyče neposlal.
     
    5
    Will Hughes dostal přihrávku do běhu a jeho prudká střela končí vysoko nad domácí brankou. Odkop tak bude mít Jordan Pickford.
     
    4
    Na druhé straně střílel z levé strny Will Hughes, jenže i ten nebyl přesný. Míč tak mají znovu ve své moci hráči Evertonu a spěchají s ním na opačnou stranu.
     
    3
    Jonjoe Kenny byl faulován uprostřed hřiště, poté byli domácí znovu u míče a zahrozili před brankou hostů, kde střílel Wayne Rooney, ovšem míč poslal jen vedle branky Watfordu.
     
    2
    Hosté si stejnou situaci vyzkoušeli o chvilku později, poté se dostali na levou stranu velkého vápna, jejich střela ale skončila mimo tři tyče.
     
    1
    Domácí fotbalisté se dostali brzy k míči a mířili s ním před hostující branku, ale hosté balón zakopli do zámezí a Wayne Rooney provedl první autové vhazování tohoto utkání.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Oba celky jsou už na hrací ploše a utkání tak bude moci za malou chvíli začít.
     
    Úvodní sestavy:

    Everton FC: Pickford – Kenny, Jagielka (C), M. Keane, Baines – Baningime, Gueye, Davies – Rooney, Niasse, G. Sigurdsson.
    Náhradníci: Robles – A. Williams, Holgate, Bešić, Lennon, Calvert-Lewin, Lookman.

    Watford FC: Gomes (C) – Femenía, Kabasele, Britos, Holebas – Hughes, Doucouré, Cleverley – Carrillo, Gray, Richarlison.
    Náhradníci: Karnezis – Mariappa, Janmaat, Capoue, Watson, Okaka, Sinclair.

    Rozhodčí: Graham Scott – Richard West, Mick McDonough.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile ráda provedu. Takže o nejdůležitější momenty a také videa z gólových příležitostí tak rozhodně nepřijdete. Přeji tedy všem příjemnou počtenou.
     
    Vzájemná utkání

    Oba celky se spolu naposledy utkaly v květnu letošního roku a úspěšnější byl tehdy Everton, který doma zvítězil 1:0. Hosté tak mají svému soupeři co vracet.
     
    Watford FC

    Hosté z Watfordu jsou na osmém místě v tabulce s patnácti body a mají tedy úplně jiné starosti než domácí tým. Nemají daleko páté místo zaručující postup do skupinové fáze Evropské ligy. Na to ztrácejí pouhopouhý bod. A dnes by rádi na hřišti Evertonu připsali další jakýkoli bodový zisk. Uvidíme, co nám dnešní duel nabídne a jak dopadne. Nenechte si ho rozhodně ujít.
     
    Everton FC

    Domácí Everton na tom není zatím vůbec dobře. V tabulce Premier League je totiž na nelichotivém osmnáctém místě, které odsuzuje týmy na této pozici k sestupu do druhé anglické ligy. Což by rozhodně hráči domácího celku nechtěli dopustit. Musí tak sbírat body do tabulky, a to i v dnešním utkání. Zatím jich mají na svém kontě osm. Proti Watfordu to ovšem nebude nic lehkého.
     
    Hezký nedělní podvečer přeji všem příznivcům fotbalu. Dnes je na programu další kolo anglické Premier League a my v jeho rámci budeme prostřednictvím tohoto online přenosu sledovat utkání mezi týmy Everton FC a Watford FC. Pojďme si oba celky přiblížit.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

    Vendula Zdražilová

    Branky: 67. Niasse, 74. Calvert-Lewin (Baines), 90+1. Baines (pen.) – 46. Richarlison (Gray), 64. Kabasele (Holebas)

    Karty:   70. Britos (WAT), 90. Holebas (WAT)

    Neproměněná penalta: 90+11. Cleverley (WAT), mimo


    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 2:6. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 5:1. Fauly: 14:12.
    Everton FC: Pickford – Kenny, Jagielka (C), M. Keane, Baines – Baningime (55. Lookman), Gueye, Davies – Rooney (68. Calvert-Lewin), Niasse, G. Sigurdsson (85. Lennon).
    Náhradníci: Robles – A. Williams, Holgate, Bešić, Lennon, Calvert-Lewin, Lookman.

    Watford FC: Gomes (C) (59. Karnezis) – Femenía, Kabasele (79. Mariappa), Britos, Holebas – Hughes (90+6. Okaka), Doucouré, Cleverley – Carrillo, Gray, Richarlison.
    Náhradníci: Karnezis – Mariappa, Janmaat, Capoue, Watson, Okaka, Sinclair.

    Rozhodčí: Graham Scott – Richard West, Mick McDonough
    thejrc.org