Antverpy – Charleroi 1:3 (kon.) | Anderlecht – Club Brugge 0:0 (kon.) | Oostende – Waregem 4:2 (kon.)
konec
KV Oostende
4:2 (2:0)
SV Zulte-Waregem
Neděle 05.11.2017, 20:00 • Versluys Arena, Ostende • Belgická liga • 14. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Belgická liga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat utkání mezi KV Oostende a SV Zulte-Waregem.
     
    KV Oostende

    Fotbalisté Oostende zatím letos nepřevádějí zrovna přesvědčivé výkony, neboť zatím okupují až třináctou pozici. Oostende ale vstoupí do dnešního utkání značně naladěno, neboť dokázalo vyhrát poslední dvě utkání. Především výhra 3:0 proti Charleroi byla překvapivá, neboť soupeř se pohybuje na třetí pozici. Oostende se letos neopírá zrovna o produktivní celek, neboť domácí tým dnešního utkání má třetí nejhorší ofenzívu soutěže.
     
    SV Zulte-Waregem

    O dost lepší pocity panují v kabině Waregemu, který se zatím pohybuje jedinou příčku za místama, které zaručují boj o titul. Waregem ukončil v minulém utkání čtyřzápasovou ligovou šňůru bez zisku jediného bodu, neboť dokázal vyzrát na Mechelen. Hostující celek dnešného utkání je ve venkovní tabulce zatím na šesté pozici, přičemž na hřištích soupeře třikrát zvítězil a třikrát odešel bez bodu.
     
    Úvodní sestavy:

    KV Oostende: Dutoit – Milić, Lombaerts, Tomašević – Capon, Siani, Jali, Bjelica – Vandendriessche, Musona, Akpala.
    Náhradníci: Vanhamel – Canesin, Conté, Özkan, Rezaeian, Rozehnal, R. Živković.

    SV Zulte-Waregem: Bostyn – Baudry, de Fauw, Hamalainen, Walsh – Coopman, De Mets, De Sart, Kaya – De Pauw, Olayinka.
    Náhradníci: Leali – Cordaro, I. Doumbia, Heylen, Leya Iseka, Madu, Šaponjić..
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hosté, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    3
    Z levé strany poslal do pokutového území nadýchaný centr De Sart, jeho pokus ale skončil až náruči připraveného Dutoita.
     
    4
    Poprvé si kulatý nesmysl užil také domácí celek, avšak kolmice za obranu nebyla přesná. S míčem v tuto chvíli hraje brankář Dutoit.
     
    5
    Další nakopávaný balón mířil na Akpalu, který si ale s těžkou přihrávkou nedokázal poradit. Míč tak pouze doputoval až k Bostynovi.
     
    6
    Hosté pondikli rychlý protiútok, který na pravé straně táhl De Mets. Jeho přízemní nabídka ale doputovala pouze do prostoru, kde se pohyboval Dutoit.
     
    7
    Uprostřed hrací plochy sio nedovoleným zákrokem vypomohl De Sart, jenž šel nohou až moc napřed. Oostende bude rozehrávat z hlouby pole.
     
    8
    Domácí se dostali k centru, který na hranici malého vápna musel odvracet De Fauw. Ten odhlavičkoval míč ven z nebezpečného prostoru.
     
    9
    Jali chtěl ihned po zisku míče nastartovat Musonu, který ale měl k míči příliš daleko. Kolmice tak neměla nárok na úspěšné pokračování.
     
    10
    Oostende je v úvodu utkání výrazně aktivnějším celkem a okamžitě si vytvořilo optickou převahu. Těžiště hry je v tuto chvíli na levé straně.
     
    11
    Capon pláchl po pravém křídle a poté namířil do šestnáctky nebezpečný centr. Ten zakončoval Akpala pouze do nohy protihráče.
     
    12
    V ochozech to pouze zahučelo! Aktivní Musona si to namířil až do střelecké pozice, odkud nastřelil pouze bližší konstrukci.
    12. Musona trefil pouze tyč.
     
    13
    Sledovali jsme tak první varování ze strany domácího celku. Nutno dodat, že střeleckému projektilu chybělo jen pár centimetrů.
     
    14
    Hosté se rozhodli uklidnit poněkud rozhárané minuty utkání a v tuto chvíli roztáčejí kolotoč přihrávek na své polovině hrací plochy.
     
    17
    Oostende právě vstřelilo branku!
    Domácí se dostávají do vedení! BRECHT CAPON dostal přihrávku za obranu, poté dokázal ustát souboj s jedním z obránců a následně zakončit do odkryté části branky.
    17. Brecht CAPON - 1:0
     
    18
    Na první branku dnešního utkání jsme tak nemuseli dlouho čekat. Domácí těžili i z velké aktivity, která byla zaslouženě zužitkována.
     
    19
    Po delší době se s hracím předmětem seznámil také domácí brankář Dutoit, který ho okamžitě odkopl na opačnou stranu hřiště.
     
    20
    Jeden z domácích pláchl po pravé straně a krásnou přihrávkou nabíjel Akpalovi. Ten z místa trefil pouze pozorného Bostyna.
     
    21
    Na druhé straně se nedovoleného zákroku dopustil Tomašević a Waregemu se tak naskýtá standardní situace. Bude to zhruba ze třiceti metrů-
     
    22
    Do vápna přiletěl střílený centr, jenomže ten přeletěl všechny zúčastněné. Balón si tak našel Dutoit, který ho vyboxoval ven z pokutového území.
     
    23
    Kouskování hry pokračuje. Hamalainen se tak postavil k další exekuci standardní situace, která pro zmšněnu doletěla na hlavu Tomaševiće.
     
    24
    Hosté nyní trochu zatlačili svého soupeře do jeho vlastní šestnáctky, jenomže stále se nekoná žadné zakončení. Uvidíme, co předvede Baudry.
     
    25
    Po hraničním zákroku za šestnáctkou se k propadnuvšímu míči dostal Kaya, který byl ale zastaven náramně čistým skluzem.
     
    25
    Žlutou kartu dostává Kevin Vandendriessche (KV Oostende).
     
    26
    Sympatický kontr. Musona nastartoval své rychlé nohy, načež si všiml na druhé straně rozeběhnutého De Metse, jenž pálil bez přípravy vysoko nad branku.
     
    27
    Capon ukořistil balón kousek za polovinou hřiště a okamžitě ho cpal na Akpalu. Před ním ale včas zasáhl pozorný De Fauw.
     
    28
    Domácím se nyní nepovedlo přenesení hry na pravou stranu na Miliče a k míči se tak stěhuje Waregem. Baudry se zmocní autového vhazování.
     
    28
    Oostende právě vstřelilo branku!
    Už je to o dvě branky! KNOWLEDGE MUSONA si navedl míč na pravou nohu a poté i s drobnou teči propálil naprosto bezmocného Bostyna. Domácí odskakují na rozdíl dvou branek.
    28. Knowledge Musona (OOS) - 2:0
     
    29
    Další reflexivní zákrok musel vytasit Bostyn, jenž zlikvidoval táhlou střelu z hranice šestnáctky. Hostující brankář drží svůj celek v jednobrankovém závěsu.
     
    30
    Hosté se okamžitě pokusili o snížení skóre. Konkrétněji to byl Kaya, jehož ránu z dvaceti metrů musel Dutoit vyrazit za brankovou čáru.
     
    31
    Waregem se tak chopil rohového kopu, který ale nebyl rozehrán zrovna nejlépe. Centr odvrátil na přední tyči Musona.
     
    32
    De Mets zakřižoval Akpalu, nicméně domácí jsou nastěhovani na útočné polovině. Domácí Milič bude vhazovat kousek za polovinoi hřiště.
     
    33
    Žlutou kartu dostává Gertjan De Mets (SV Zulte-Waregem).
     
    34
    De Sart se neodvážil k průniku přes protihráče a raději nahrál vedle stojícímu De Fauwovi. Ten pro změnu přihrál křížem na čekajícího De Metse.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci. Hrát se bude ještě něco málo přes pět minut, nejspíše se bude i nastavovat.
     
    40
    De Mets chtěl oslovit Coopmana, který ale v době nahrávky nacházel v ofsajdovém postavení. To potvrdil i pomezní rozhodčí se svým praporkem.
     
    41
    Musona opět čaroval u hranice šestnáctky, načež se prosmýkl kolem dvojice bránících hráčů. Následný centr ale postrádal větší přesnost.
     
    42
    Co chybělo! Musona dostal přihrávku za vápno, kde si přichystal míč na pravou nohu a posléze nádherným obstřelem trefil pouze tyč.
    42. Musona olízl brankovou konstrukci.
     
    43
    Coopman dokázal zpracovat trochu kostrbatou přihrávku hrudí a následně ve spolupráci s kolegy roztáhl hru na pravou stranu.
     
    44
    Žlutou kartu dostává Davy de Fauw (SV Zulte-Waregem).
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Fotbalisté Oostende vstoupili do dnešního utkání velmi dobře a po úvodním dějství vedou 2-0. Faktem je, že domácí celek byl celý poločas výrazně aktivnější a vedení je naprosto zasloužené.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu SV Zulte-Waregem: ze hřiště odchází Davy de Fauw, přichází Ivan Šaponjić.
     
    46
    Střídání v týmu SV Zulte-Waregem: ze hřiště odchází Gertjan De Mets, přichází Alessandro Cordaro.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, o jehož rozehrávku se tentokráte postarali domácí. Ti budou ve druhém dějství hájit dvoubrankový náskok.
     
    48
    Za obranu domácího celku mířila kolmice, kterou musel odkopnout připravený Jali. Waregem se dostane ještě k autovému vhazování.
     
    49
    Hosté vstoupili do druhého poločasu hodně aktivně a okamžitě si vytvořili tlak. Další centr posílal do šestnáctky Baudry, avšak i tentokráte neúspěšně.
     
    50
    Akce ještě pokračovala k odraženému míči se dostal Hamalainen, který pálil metr vedle tyče. Dutoit nemusel vůbec zasahovat.
     
    50
    Tak pozor! Domácí Jali zajel do svého protivníka tak tvrdě, že okamžitě následovala červená karta. Kolem rozhodčího se seskupilo několik hráčů.
    50. Červená karta
     
    51
    Nicméně nezaujatý fanoušek se může těšit na velmi zajímavý budoucí průběh utkání. Hosté určitě vycítili větší šanci na vyrovnání.
     
    52
    Walsh nepochodil s průnikem kolem autové čáry, nicméně hra se přelila na druhou stranu.Tam je u míče De Sart ve spolupráci s Hamalainenem.
     
    53
    Kousek před šestnáctkou si ustlal Cordaro, jeho pád ale hlavní sudí neposoudil jako nedovolený. Poslední minuty přinášejí hodně kouskovanou hru.
     
    53
    Žlutou kartu dostává Alessandro Cordaro (SV Zulte-Waregem).
     
    54
    Hostující Cordardo dokázal propálit brankáře a tím páděm snížil stav utkání. Waregem se radoval z branky, nicméně před samotným zakončením údajně zahrál rukou Leya. Hlavní arbitr se bude muset podívat na opakovaný záběr.
     
    55
    Kolem hlavního arbitra se okamžitě seskupila početná skupina domácích hráčů, která ještě reklamovala hraní rukou v podání Leyi.
     
    56
    Tak nakonec se bude muset hlavní abitr ještě podívat na opakovaný záběr, který by už měl rozluštit tento zajímavý moment.
     
    57
    Tak nakonec branka neplatí! Stav je tedy stále 2-0. Domácí si v tuto chvíli určitě oddechli, nicméně hraní rukou bylo evidentní.
     
    58
    De Sartovi se nepodařilo přenést kulatý nesmyl na druhou stranu a následně je pískánov ve prospěch domácího celku.
     
    59
    Oostende se po červené kartě zatáhlo do úporné defenzívy, která jen stěží přelézá vlastní polovinu. Nyní to ale zkouší Akpala.
     
    60
    Do šestnáctky přiletěl velice zajímavý centr, který nakonec nalezl hlavu Leyi. Hostující forvard ale z dobré pozice zacílil hodně vedle.
     
    60
    Střídání v týmu KV Oostende: ze hřiště odchází Joseph Akpala, přichází Hasan Özkan.
     
    61
    Utkání se nám v posledních minutách trochu vyrovnalo a domácí tým se tak dostal z drtivého tlaku. Nicméně početní výhoda je patrná.
     
    66
    Hosté zahrávali hned tři rohové kopy v krátkém časovém sledu. Nejnebezpečnější byl ten třetí, který musel krotit samotný Dutoit.
     
    67
    Na pravém křídle si dovolil Baudry, který následně dokázal otřít balón o protihráče. Bude se konat další roh, znovu z pravé strany.
     
    68
    Tak to je neuvěřitelné, co hosté nedokázali proměnit! Jeden z hráčů Waregemu zakončoval z bezprostřední blízkosti pouze do nohy brankáře.
     
    68
    Waregem právě vstřelil branku!
    Máme sníženo! Další z řady centrů tentokráte nalezl přesně hlavu SANDERA COOPMANA, který bez váhání poslal balón do šibenice.
    68. Sander COOPMAN - 2:1
     
    69
    V tuto chvíli nás jistě čeká velmi zajímavá koncovka utkání. Waregem se dostal na rozdíl jediné branky, navíc hraje v početní výhodě.
     
    70
    Domácí hráči jsou místami až příliš pasivní. Soupeř logicky vycítil šanci, kterou před malým momentem dokázal zužitkovat.
     
    71
    Bjelica se dostal s míčem kousek za polovinu hřiště, tam byl ale hodně rychle odzbrojen. Hosté okamžitě přelezli útočnou polovinu.
     
    72
    Svojí připravenost musel prokázat domácí brankář Dutoit, do jehož prostoru směřoval další centr. Na opačné straně vyřešil nebezpečnou situaci Baudry.
     
    73
    Z větší vzdálenosti napřáhl ke střele De Sart, který ale mířil úplně mimo branku. Domácí jeho pokus ocenili ironickým tleskáním.
     
    74
    Dutoit si dával s následným odkopem od branky pochopitelně hodně na čas, navíc Musona prohrál hlavičkový souboj.
     
    75
    Hráči Waregemu trochu polevili při svém útočení a soupeř ihned vycítil šanci na skórování. Domácí se ale nemohou natlačit k zakončení.
     
    76
    Poslední vteřiny pronásleduje spoustu nepřeností, které předvádí oba celky. Na pravé straně nyní vybojoval Cordaro rohový kop.
     
    77
    Střídání v týmu KV Oostende: ze hřiště odchází Knowledge Musona, přichází Richairo Živković.
     
    78
    Po rohovém kopu vznikl v šestnáctce velký zmatek, ze kterého se odrazil balón k Leyovi. Ten v těžké pozici pálil slabě do hráče.
     
    79
    Na opačné straně se nejdřív na zelený pažit dostal Bjelica, hlavní sudí ale nechal pokračovat ve hře. S míčem tak opět hraje hostující celek.
     
    80
    Hamalainen vletěl do protihráče ramenem a hlavní sudí po chvilce váhání nařídil pokutový kop pro Oostende.
     
    81
    Z opakovaného záběru jsme si mohli všimnout vcelku jasného faulu. Hlavní sudí navíc musel řešit další debatu s hostujícími hráči.
     
    82
    Žlutou kartu dostává Sander Coopman (SV Zulte-Waregem).
     
    83
    Oostende právě vstřelilo branku!
    Domácí si berou dvoubrankové vedení zpět! K exekuci pokutového kopu se postavil SEBASTIEN SIANI, který pohotově zakončil na opačnou stranu.
    83. Sébastien SIANI - 3:1
     
    84
    Žlutou kartu dostává Onur Kaya (SV Zulte-Waregem).
     
    85
    Waregem tak bude muset opět dotahovat dvoubrankové manko. Nyní ale zbývá to konce už jen několik minut, o vítězi se zdá být rozhodnuto.
     
    86
    Kaya zahrával volný kop z levé strany hřiště. Prudký centr mířil do nebezpečného prostoru, kde nakonec kraloval jeden z domácích.
     
    87
    Oostende právě vstřelilo branku!
    Je hotovo! Naprosto jednoduchá akce putoval až na kopačku RICHAIRA ŽIVKOVIĆE, který z hranice malého vápna prostřelil brankáře počtvrté.
    87. Richairo ŽIVKOVIĆ - 4:1
     
    89
    Střídání v týmu KV Oostende: ze hřiště odchází Aleksandar Bjelica, přichází Ramin Rezaeian.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    90+1
    Waregem právě vstřelil branku!
    Hosté kosmeticky korigují výsledek! Cordardo poslal centr na hlavu BRIANA HAMALAINENA, který hlavičkou k tyči prostřelil Dutoita.
    90+1. Brian HAMALAINEN - 4:2
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Oostende nakonec dovedlo toto utkání do vítězného konce a připisuje si tak velmi cenné tři body. Zdálo se, že po snižující brance ze strany hostů bude následovat tlak, avšak vše zmařil Hamalainenův nepochopitelný zákrok uvnitř šestnáctky. Domácí tak využili penaltu a následně ještě vsítili jednu branku. Konečné slovo měli přeci jenom hráči Waregemu, jenž dokázali kosmeticky upravit skóre na konečných 4:2.
     
    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 7:6. Střely mimo: 5:8. Rohy: 2:10. (21:50:39)

    David Suchý

    Branky: 17. Capon, 28. Musona, 83. Siani (pen.), 87. R. Živković – 68. Coopman, 90+1. Hamalainen

    Karty:   25. Vandendriessche (OOS) – 33. De Mets (WAR), 44. de Fauw (WAR), 53. Cordaro (WAR), 82. Coopman (WAR), 84. Kaya (WAR)   50. Jali (OOS)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 7:6. Střely mimo: 5:8. Rohy: 2:10.
    KV Oostende: Dutoit – Milić, Lombaerts, Tomašević – Capon, Siani, Jali, Bjelica (89. Rezaeian) – Vandendriessche, Musona (77. R. Živković), Akpala (60. Özkan).
    Náhradníci: Vanhamel – Canesin, Conté, Özkan, Rezaeian, Rozehnal, R. Živković.

    SV Zulte-Waregem: Bostyn – Walsh, Baudry, Hamalainen, De Mets (46. Cordaro) – Coopman, De Sart, De Pauw – Leya Iseka, Kaya, de Fauw (46. Šaponjić).
    Náhradníci: Leali – Cordaro, I. Doumbia, Heylen, Olayinka, Madu, Šaponjić.
    thejrc.org