Nice – Dijon 1:0 (kon.) | Marseille – Caen 5:0 (kon.) | Méty – Lille 0:3 (kon.)
Saint-Étienne – Lyon 0:5 (kon.)
konec
OGC Nice
1:0 (1:0)
Dijon FCO
Neděle 05.11.2017, 15:00 • Allianz Riviera, Nice • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 12. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 3:6. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 14:9. (16:56:30)
     
    Tři nastavené minuty druhé půle uplynuly a zápas mezi Nice a Dijonem končí. První poločas nenabídl příliš brankových šancí. Nakonec se prosadil po faulu Mariého na Pléu z pokutového kopu Mario Balotelli. Od druhé půle určovali ráz hry především hostující fotbalisté. Tavares ale dnes neměl svůj den, střelec Dijonu se nemohl prosadit proti tvrdé obraně Danteho. Právě brazilský stoper ve službách Nice několikrát zachraňoval situaci na poslední chvíli. Těsně před koncem byl velmi přísně vyloučen Mario Balotelli za skluz na Balmonta. To už ale nic nezměnilo na to, že si dnes připisuje všechny tři body Nice.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Reynet musel daleko před své vápno, aby zabránil Pléovi k postupu k brance Dijonu. Vše zvládl hostující brankář s velkým přehledem.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.
    90. Červená karta
     
    90
    Před malou chvílí ukázal Mario Balotelli svou genialitu, když si hrudí zpracoval míč v běhu, poté se obtočil kolem obránce a vystřelil. Nyní je ale vyloučen po zbytečném faulu zezadu na Balmonta. Velmi přísná červená karta pro hostujícího útočníka.
     
    90
    Valentin Rosier měl proti sobě na pravé straně Jalleta. Hostující krajní obránce dokázal procpat míč do vápna, kde čekal na šanci Sammaritano. Jeho dělovka do středu branky Beníteze nerozhodila.
     
    89
    Pierre Lees-Melou si to namířil kolem Haddadiho přímo do vápna. Příliš si však předkopl balon před sebe a toho využil Baptiste Reynet k pohotovému vyběhnutí.
     
    88
    Portugalec ve službách Dijonu Xeka se odhodlal ke střele ze střední vzdálenosti. Benítez musel být pozorný a ukrýt střelu do rukavic.
     
    87
    Střídající Adrien Tamaze se dlouho držel u balonu, nedal hostujícím hráčům šanci dostat ke k míči. Nakonec to byl v posledních minutách aktivní Jallet, který chtěl centrovat. Jallet je ale nachytán v ofsajdovém postavení.
     
    86
    Dijonu se podařilo uzamknout domácí hráče v pokutovém území. Kombinace okolo šestnáctky však ovoce nepřinesla. Nice se dostalo lehce k balonu a může jít do útoku.
     
    85
    Parádní souhra ofenzivních hráčů Nice. Jallet na závěr celé akce centroval do vápna, kde byl připravený ke hlavičce Mendy. Míč však končí těsně nad břevnem hostující branky.
     
    84
    Mehdi fauloval Jalleta, který s rozehrávkou následně vůbec nespěchal. Nakonec vyzval ke spolupráci Danteho, který měl okolo sebe dostatek prostoru.
     
    83
    Posledních zhruba deset minut i s nastavením pro oba týmy. Především tedy pro Dijon, který je ve druhém poločase aktivnější a o srovnání stavu bojuje.
     
    82
    Střídání v týmu Dijon FCO: ze hřiště odchází Romain Amalfitano, přichází Florent Balmont.
     
    81
    A velmi povedený rohový kop. Dante se protlačil k hlavičce, ale míč se odrazil ještě k Mendymu, který pálil z dobré pozice jen do připraveného Reyneta.
     
    80
    Mario Balotelli si skvěle zpracoval hrudí míč v běhu, poté se otočil kolem obránce, ale Djilobodji se stačil ještě sklouznout pod trávníku a zblokoval míč na rohový kop.
     
    79
    Mehdi Abeid se snad poprvé zapojil do hry. Jeho přízemní rána neměla potřebné parametry, aby překonala Beníteze v domácí brance.

    Vít Schück

    Branky: 39. Balotelli (pen.)

    Karty:   48. Koziello (NIC) – 67. Xeka (DIJ)   90. Balotelli (NIC)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 3:6. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 14:9.
    OGC Nice: Benítez – Souquet, Dante (C), Le Marchand, Jallet – Walter, Koziello (77. Tameze), N. Mendy, Lees-Melou – Pléa, Balotelli.
    Náhradníci: Clementia – Burner, M. Sarr, Makengo, Tameze, Lusamba, Srarfi.

    Dijon FCO: Reynet (C) – Rosier, Yambéré, Djilobodji, Haddadi – Marié (78. Bahamboula), Amalfitano (82. Balmont) – Kwon Chang-hoon (66. Abeid), Xeka, Sammaritano – Tavares.
    Náhradníci: Allain – Abeid, Balmont, Bahamboula, Chafik, Varrault.

    Rozhodčí: Thual – Lombard, Mouysset
    thejrc.org