Nice – Dijon 1:0 (kon.) | Marseille – Caen 5:0 (kon.) | Méty – Lille 0:3 (kon.)
Saint-Étienne – Lyon 0:5 (kon.)
konec
OGC Nice
1:0 (1:0)
Dijon FCO
Neděle 05.11.2017, 15:00 • Allianz Riviera, Nice • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 12. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 3:6. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 14:9. (16:56:30)
     
    Tři nastavené minuty druhé půle uplynuly a zápas mezi Nice a Dijonem končí. První poločas nenabídl příliš brankových šancí. Nakonec se prosadil po faulu Mariého na Pléu z pokutového kopu Mario Balotelli. Od druhé půle určovali ráz hry především hostující fotbalisté. Tavares ale dnes neměl svůj den, střelec Dijonu se nemohl prosadit proti tvrdé obraně Danteho. Právě brazilský stoper ve službách Nice několikrát zachraňoval situaci na poslední chvíli. Těsně před koncem byl velmi přísně vyloučen Mario Balotelli za skluz na Balmonta. To už ale nic nezměnilo na to, že si dnes připisuje všechny tři body Nice.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Reynet musel daleko před své vápno, aby zabránil Pléovi k postupu k brance Dijonu. Vše zvládl hostující brankář s velkým přehledem.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.
    90. Červená karta
     
    90
    Před malou chvílí ukázal Mario Balotelli svou genialitu, když si hrudí zpracoval míč v běhu, poté se obtočil kolem obránce a vystřelil. Nyní je ale vyloučen po zbytečném faulu zezadu na Balmonta. Velmi přísná červená karta pro hostujícího útočníka.
     
    90
    Valentin Rosier měl proti sobě na pravé straně Jalleta. Hostující krajní obránce dokázal procpat míč do vápna, kde čekal na šanci Sammaritano. Jeho dělovka do středu branky Beníteze nerozhodila.
     
    89
    Pierre Lees-Melou si to namířil kolem Haddadiho přímo do vápna. Příliš si však předkopl balon před sebe a toho využil Baptiste Reynet k pohotovému vyběhnutí.
     
    88
    Portugalec ve službách Dijonu Xeka se odhodlal ke střele ze střední vzdálenosti. Benítez musel být pozorný a ukrýt střelu do rukavic.
     
    87
    Střídající Adrien Tamaze se dlouho držel u balonu, nedal hostujícím hráčům šanci dostat ke k míči. Nakonec to byl v posledních minutách aktivní Jallet, který chtěl centrovat. Jallet je ale nachytán v ofsajdovém postavení.
     
    86
    Dijonu se podařilo uzamknout domácí hráče v pokutovém území. Kombinace okolo šestnáctky však ovoce nepřinesla. Nice se dostalo lehce k balonu a může jít do útoku.
     
    85
    Parádní souhra ofenzivních hráčů Nice. Jallet na závěr celé akce centroval do vápna, kde byl připravený ke hlavičce Mendy. Míč však končí těsně nad břevnem hostující branky.
     
    84
    Mehdi fauloval Jalleta, který s rozehrávkou následně vůbec nespěchal. Nakonec vyzval ke spolupráci Danteho, který měl okolo sebe dostatek prostoru.
     
    83
    Posledních zhruba deset minut i s nastavením pro oba týmy. Především tedy pro Dijon, který je ve druhém poločase aktivnější a o srovnání stavu bojuje.
     
    82
    Střídání v týmu Dijon FCO: ze hřiště odchází Romain Amalfitano, přichází Florent Balmont.
     
    81
    A velmi povedený rohový kop. Dante se protlačil k hlavičce, ale míč se odrazil ještě k Mendymu, který pálil z dobré pozice jen do připraveného Reyneta.
     
    80
    Mario Balotelli si skvěle zpracoval hrudí míč v běhu, poté se otočil kolem obránce, ale Djilobodji se stačil ještě sklouznout pod trávníku a zblokoval míč na rohový kop.
     
    79
    Mehdi Abeid se snad poprvé zapojil do hry. Jeho přízemní rána neměla potřebné parametry, aby překonala Beníteze v domácí brance.
     
    78
    Střídání v týmu Dijon FCO: ze hřiště odchází Jordan Marié, přichází Dylan Bahamboula.
     
    77
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Vincent Koziello, přichází Adrien Tameze.
     
    76
    Pléa si výborně naběhl do vápna, ale jeho pohyb zachytil také Djilobodji. Právě hostující stoper byl posledním hráčem, kterého musel Pléa obejít. To se mu nepodařilo.
     
    74
    Xeka se zničehonic opřel do balonu na dvaceti metrech od branky Nice. Jeho skákavý pokus nadělal Benítezovi pořádné starosti.
     
    73
    Koziello si několikrát vyměnil balon s Mendym. Právě druhý jmenovaný ještě našel Jalleta, který ale celou akci zpomalil a hostující obránci už se stačili vrátit.
     
    72
    Balotelli mohl na chvíli ulevit domácí obraně, ale při přechodu přes středovou lajnu si šlápl na balon a už ho nedokázal získat zpět.
     
    71
    Dante měl také problémy s rozehrávkou, když se mu na záda nalepil dotírající Tavares. Brazilec si ale pomohl přihrávkou na Beníteze.
     
    70
    Hostujícímu týmu se už začíná pomalu krátit čas na vyrovnávací branku. Dijon je ve druhém poločase aktivnější, ale nejblíže byl ke střele mezi tři tyče před malou chvíli Sammaritano.
     
    68
    Balotelli společně s Pléou pořádně zavařili hostující rozehrávce. Dijon ale zvládl přechod do útoku, Amalfitano ještě našel Sammaritana, který zpoza vápna pálil jen vedle pravé tyče.
     
    67
    Frédéric Sammaritano velmi špatně rozehrál rohový kop. Míč přeletěl celé vápno, nikdo z fotbalistů se míče nemohl ani dotknout. Xeka musel řešit přechod Nice do útoku faulem za žlutou kartu.
     
    66
    Střídání v týmu Dijon FCO: ze hřiště odchází Kwon Chang-hoon, přichází Mehdi Abeid.
     
    65
    Pohledá souhra Dijonu končí až nepřesným centrem z pravé strany od Sammaritana. Benítez jen kontroloval míč směřující mimo hru.
     
    64
    K míči se postavil sám faulovaný Mario Balotelli. Italova střela na přední tyč téměř překvapila Reyneta. Brankář Dijonu musel předvést povedený zákrok, aby uchránil svůj tým od druhé branky.
     
    63
    Ani rohový kop Nice nepřinesl nic nebezpečného. Mario Balotelli byl faulován těsně u vápna a domácí mají po dlouhé době šanci na ohrožení branky.
     
    62
    Nice začíná spoléhat na rychlé protiútoky. Walter se natlačil před obránce Dijonu, který jen s velkou klikou odvrátil míč na rohový kop.
     
    61
    Ve druhém poločase se nedaří ani jednomu z týmů finální fáze. Více mají míč na kopačkách hráči hostujícího Dijonu, ale Benítez ještě nemusel řešit nebezpečnou situace ve vápně.
     
    60
    Po hodině hry byl u balonu Kwon. Jeho postup se zadrhl u Le Marchanda, který s přehledem obral Korejce o balon. Na druhé straně pálil jen lehce po trávníku Balotelli, Reynet neměl příliš práce.
     
    59
    Také Nice se připomnělo v útoku. Lees-Melou si ale neporadil hned s prvním bránícím hráčem a celá akce velmi rychle končí.
     
    58
    Dante nepřesně odkopával, našel jen dobře postaveného Mariého, který sebral míč a namířil si to do vápna. Po jeho pobídce se ale ke střele Xeka neprosadil.
     
    56
    Ani nyní se nepodařilo Beníteze zaměstnat. Djilobodji sice vyhrál hlavičkový souboj, ale domácí branky neohrozil ani zdaleka.
     
    55
    Právě faulovaný Kwon společně s Mariém se postavili k míči při rozehrávce volného přímého kopu. Nakonec to byl francouzský záložník, kdo pálil přes zeď. Po zásahu Le Marchanda budou hosté pokračovat od rohového praporku.
     
    54
    Rychlá akce Dijonu vedla po levé straně. Sammaritano si to namířil sám do vápna, ale na domácí obrana si nepřišel. Akce ale pokračovala a hosté budou rozehrávat volný přímý kop po faulu na Kwona.
     
    53
    Benítez musel rychle na zem. Kwon si naštěstí pro domácí příliš předkopl balon a tím dal šanci domácímu brankáři k pohotovému zákroku.
     
    52
    Pléa bojoval o balon u brankové lajny, nakonec ho získal a ještě donutil Yamberého k odkopu na rohový kop. Nice ale šanci nevyužilo, když se k hlavičce dostal jen domácí Haddadi.
     
    51
    Právě Frédéric Sammaritano se po rozehrávce na krátko dostal k centru do vápna. Jeho pokus však míří jen do dvacáté řady tribuny za brankou.
     
    50
    Sammaritano znovu u balonu. Nyní si poradil sám, kličkou do středu si vybojoval prostor a až Dante ho zastavil, když odrazil míč na rohový kop.
     
    49
    Amalfitano spolupracoval se Sammaritanem, druhý jmenovaný ale nepřesně vracet míč a do útoku se tak mohli hnát domácí. Balotelli ale zpomalil akci a čeká na spoluhráče.
     
    48
    Koziello mohl získat ve středu pole balon, místo toho si ale pomohl zatažením za dres a dostává první žlutou kartu v zápase.
     
    47
    Do druhého poločasu vstoupili rozehrávkou hostující hráči. Pléa ihned napadal a docílil svého. Zbrzdil útok Dijonu, při tom ale fauloval a hosté pokračují.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:02.
     
    První pětačtyřicetiminutovka nabídla pohlednou podívanou. Nice v úvodu tlačilo do hostující obrany, ale zmohlo se jen na střelu Mendyho do břevna po odpískaném ofsajdu. Následně pálil také Jallet, ale Reynet byl připraven na svém místě. Také Dijon si vytvořil mírný tlak, ale střelu na Beníteze neposlal. Nakonec se prosadil z pokutového kopu Mario Balotelli, který poslal brankáře k opačné tyči a s přehledem poslal Nice do vedení. V závěru poločasu se již domácí snažili uhájit jednobrankové vedení.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Lees-Melou inkasoval tvrdý úder do obličeje. Domácí záložník bude potřebovat ošetřit roztržené obočí.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje v prvním poločase jednu minutu.
     
    45
    Domácí vyhovuje výsledek prvního poločasu a tak si již hlídají jednobrankové vedení pro odchodem do šaten.
     
    44
    Minutu před pauzou se dostal k balonu domácí Mendy. Jeho přihrávka však nebyla na Pléu přesná. Domácí se ale po souboji Balotelliho s Yamberém ještě udrželi u balonu.
     
    42
    Z volného přímého kopu poslal míč do vápna Kwon. Na přední tyči tečoval míč hlavou Tavares, ale mezi tři tyče ho neusměrnil.
     
    41
    Dijon se snaží rychle srovnat krok, ale to se mu nedaří. Souquet nebyl daleko od žluté karty, když sestřelil skluzem Sammaritana.
    39. Mario BALOTELLI - 1:0
     
    39
    Nice právě vstřelilo branku!
    Míč si postavil na značku pokutového kopu MARIO BALOTELLI. Jak je jeho zvykem, tak při rozběhu změnil tempo, podíval se kam skáče brankář Dijonu a poté poslal balon k pravé tyči.
    38. Penaltový zákrok
     
    38
    Nyní už to pokutový kop pro Nice je! Pléa byl v pokutovém území stažen k zemi.
     
    37
    Sammaritano trápil domácí obránce pohybem před vápnem. Následně se ale jednatřicetiletý Francouz ke střele nedostal, ale Dijonu ještě pokračovala, ale Benítez už jen lehce sebral míč z trávníku.
     
    36
    Nice uklidňuje hru postupným útokem. Znovu se zapojil do hry Jallet s Lees-Melouem. Ani jeden se však nevypořádal s pevnou obranou Dijonu.
     
    34
    Rohový kop Nice byl velmi nebezpečný. Po přetaženém centru hlavičkoval ze vzdálenější tyče do ohně do malého vápna Walter. Reynet byl připraven.
     
    33
    Lees-Melou měl dobrou rychlost na levém kraji trávníku. Rosier se ale dostal před ofenzivního hráče Nice a odvrátil míč na rohový kop.
    32. Pléova ruka zmátla brankového rozhodčího
     
    32
    Hlavní rozhodčí ukazoval na značku pokutového kopu! Nakonec rozhodčí na brankové čáře mění názor. Míč sklouzl po ruce, ale byl to Pléa, který je hráčem Nice. Dijon tak bude rozehrávat.
     
    31
    Půlhodina hry nenabídla žádnou větší šanci. Oba brankáři se zatím dostávají do hry nejvíce při rozehrávce. Tentokrát to zkoušel Rosier dlouhým autem do vápna, ale ani tento pokus nevyšel.
     
    30
    Koziello fauloval na své polovině trávníku a tak měli hráči Dijonu příležitost poslat míč do vápna z klidové pozice. Nebezpečný centr se ale dostal jen k Dantemu, který míč odhlavičkoval daleko od svého brankáře.
     
    29
    Mendy znovu u balonu. Přešel středem trávníku jako nůž máslem, poté servíroval přihrávku Balotellimu, ale Ital si nepohlídal ofsajdové postavení a míč tak mají hráči Dijonu.
     
    28
    Marié měl před sebou dostatek prostoru pro protiútok, ale příliš dlouho otálel s přihrávkou na rozběhnutého Tavarese, až se k němu stáhl Mendy a o míč ho obral.
     
    27
    Dijon je v posledních chvílích aktivnějším týmem. Hosté drží balon, Nice naopak téměř nenapadá. Postupná akce Dijonu však končí velmi rychle po nepřesnosti Amalfitana.
     
    26
    Dijon se dostal z tlaku a hned zkouší útočit. Po centru Haddadiho se měl prosadit k hlavičce Tavares, ale Benítez se dostal výše.
     
    25
    Opět Dante v obranné činnosti. Brazilec měl na zádech přilepeného Tavarese, který se hrnul k míči. Domácí stoper ho ale udržel a ještě stačil přihrát Le Marchandovi.
     
    24
    Dante měl znovu co dělat. Kwon se už už chystal ke střele, ale domácí kapitán se natáhl ve skluzu a čistě Korejce odzbrojil.
     
    23
    Christophe Jallet si sběhl od postranní lajny až k vápnu, dostal parádní přihrávka na zadní tyč, ale střelou z první Reyneta nepřekonal. Brankář Dijonu předvedl parádní zákrok.
     
    22
    Walter se Souquetem se nyní nedohodli, kdo z nich půjde po míči. Přihrávka mezi ně tak končí bez doteku až za postranní lajnou.
     
    21
    Maxime Le Marchand je zpět na nohou a také zpět ve hře. Útok Nice začal od kapitána Danteho. Zkušený Brazilec našel dlouhým pasem Balotelliho. Útočník Nice však proti přesile neuspěl.
     
    20
    Na druhé straně se naopak dostal do dobrého postavení před vápnem Sammaritano. Jeho střela zpoza vápna však našla jen Le Marchanda. Ten se po zblokované střele jen těžce zvedá z trávníku.
     
    19
    Tlak Nice se začíná znovu zvyšovat. Hosté se nemohou dostat k balonu. Pléa byl tvrdě poslán k zemi, ale hlavní rozhodčí ponechal domácím výhodu. Ta však ohrožení branky Dijonu nepřinesla.
     
    18
    Jallet se rozběhl po levé strany, spolupracoval s Lees-Melouem, ale obrana Dijonu opět obstála ještě před pokutovým územím.
     
    16
    Jordan Marié se rozhodl pro individuální akci. Po jeho střele z velké dálky neměl Benítez žádné potíží se zákrokem a snadno ukryl balon v rukavicích.
     
    15
    Dante měl velmi problémy po zpětné přihrávce od Le Marchanda. S poskakujícím balonem si ale poradil ještě před napadajícím Tavaresem.
     
    14
    Na pravé straně úřadoval Pierre Lees-Melou. Čtyřiadvacetiletý Francouz si poradil s Haddadim, poté ještě hledal před brankou Pléu, ale Reynet skvěle skočil proti balonu.
     
    13
    Postupný útok Nice se začíná zadrhávat. Mendy opět nepřihrál přesně, když na něj vystartoval napadající Kwon. Dijon se velmi snadno dostal k balonu.
     
    12
    Také Dijon se pokouší útočit. Po zvládnutí úvodu zápasu se snaží dostat hosté na útočnou polovinu. Kwon byl znovu aktivně u balon, ještě chtěl najít Tavarese, ale ten je odzbrojen.
     
    11
    Mendy nepřesně přihrál Walterovi a byl z toho nebezpečný brejk Kwona. Korejec však pod tlakem Le Marchanda nemohl zamířit přesně mezi tři tyče.
     
    10
    V první desetiminutovce byli výrazně aktivnější domácí fotbalisté. Dijon se zatím k ničemu nedostal, má problémy se vůbec udržet u balonu.
     
    9
    Teď měli hosté velké štěstí. Po Koziellově přiťuknutí tečoval míč v malém vápna Balotelli. Balon se převalil přes brankáře, ale za čáru se nedostal.
     
    8
    Tentokrát se rozběhl s balonem Balotelli. Jeho počínání ale zastavil ještě před vápnem Yamberé. Útočná akce Nice ale pokračuje, nakonec se balon dostal ještě k Mendymu, ale ani on nezakončil.
     
    7
    Po centru z pravé strany se balon odrazil přesně proti noze Mariému, který z první pálil jen těsně nad břevno domácí branky.
     
    6
    Dijon se pokouší uklidnit hru postupným útokem. Přihrávka na Tavarese ale končí jen u domácího brankáře Beníteze. Po dlouhém nákopu se však dostali k balonu znovu hráči Dijonu.
    4. Walter pálil po odpískaném ofsajdu do břevna
     
    4
    Alassane Pléa byl podražen třicet metrů od branky Dijonu a domácí měli šanci dostat míč do vápna po volném přímém kopu. To se také podařilo, po skrumáži v šestnáctce nejprve pálil Balotelli, ale míč se ještě odrazil na kopačku Waltera, který z blízkosti napálil břevno. Už před tím ale byl pískán ofsajd.
     
    3
    Ani hráčům Nice se první útok nevyvedl podle představ. Danteho přihrávka na rozběhnutého Balotelliho nebyla dostatečně přesná. Úvod zápasu je plný nepřesností na obou stranách.
     
    2
    Fotbalisté Dijonu rozehráli první poločas ze středového kruhu. Dále než několik metrů za polovinu se však nedostali a tak do prvního útoku míří domácí.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hlavní rozhodčí již přivádí obě úvodní jedenáctky na hrací plochu. Zápas dvanáctého kola nejvyšší francouzské soutěže Ligue 1 tak může za několik málo okamžiků začít.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    OGC Nice: Benítez – Souquet, Dante (C), Le Marchand, Jallet – Walter, Koziello, N. Mendy, Lees-Melou – Pléa, Balotelli.
    Náhradníci: Clementia – Burner, M. Sarr, Makengo, Tameze, Lusamba, Srarfi.

    Dijon FCO: Reynet (C) – Rosier, Yambéré, Djilobodji, Haddadi – Marié, Amalfitano – Kwon Chang-hoon, Xeka, Sammaritano – Tavares.
    Náhradníci: Allain – Abeid, Balmont, Bahamboula, Chafik, Varrault.

    Rozhodčí: Thual – Lombard, Mouysset.
     
    Posledních pět vzájemných zápasů

    04.03. 2017 Dijon – Nice 0:1
    18.12. 2016 Nice – Dijon 2:1
    18.02. 2012 Dijon – Nice 3:0
    11.01. 2012 Nice – Dijon 4:3
    24.09. 2011 Nice – Dijon 1:1
     
    OGC Nice

    Nice se teprve poprvé od svého návratu do Ligue 1 v roce 2002 umístilo v minulé sezoně na medailové pozici. Tým z jihu Francie předváděl po celou sezonu skvělé výkony, především v jasní části, kdy si připsal i dvanáct zápasů bez porážky. Nice hrálo také základní skupinu Evropské ligy. V konkurenci Schalke, Krasnodaru a Salzburgu ani dvě výhry na postup do playoff nestačily. V domácí soutěži se muselo Nice sklonit jen před giganty Monakem a PSG, ze třetího místa si zajistilo předkolo Ligy mistrů.

    Nakonec Nice skončilo v základní skupině Evropské lize. Nejprve si poradila lehce 5:1 s Waregemem, ani s Vitesse neměla Nice potíže. Poté ale přišly dvě porážky s Laziem, ale i tak je tým okolo Maria Balotelliho zatím na druhé postupové pozici.

    V domácí soutěži se ambicióznímu celku vůbec nedaří. V lize už Nice nepoznalo čtyřikrát za sebou pocit získaného bodu, v součtu s dvěma porážkami z Evropské ligy čeká Nice na body více než měsíc. Trenéru Lucienu Favremu tak může dělat radost jen to, že se po zranění vrátil italský kanonýr Mario Balotelli, týmu však v posledních dvou zápasech ke vstřelení gólu nepomohl.
     
    Dijon FCO

    Dijon bojoval v minulém ročníku Ligue 1 až do posledních kol o záchranu. Díky čtyřem získaným bodů v posledních dvou zápasech se posunulo na konečné šestnácté místo o bod nad sestupové pásmo.

    Podobně je na tom i nyní. Z jedenácti odehraných zápasů si připsal dvanáct bodů a patří mu čtrnáctá pozice v tabulce nejvyšší francouzské soutěže. V poslední době se Dijonu podařila ubránit mírná prohra 1:2 na vlastním trávníku proti supersilnému PSG. Následně ale stejným výsledkem porazil Mety na jeho hřišti. Před týdnem naskočil Dijon v tu dobu třetí tým tabulky Nantes 1:0, když se o jedinou branku zápasu zasloužil již v prvním poločase Julio Tavares.
     
    Krásné nedělní odpoledne, vítám všechny příznivce fotbalu. Francouzská nejvyšší soutěž Ligue 1 pokračuje dvanáctým kolem a my se společně zaměříme na utkání Nice, které před domácím publikem přivítá Dijon.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    Vít Schück

    Branky: 39. Balotelli (pen.)

    Karty:   48. Koziello (NIC) – 67. Xeka (DIJ)   90. Balotelli (NIC)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 3:6. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 14:9.
    OGC Nice: Benítez – Souquet, Dante (C), Le Marchand, Jallet – Walter, Koziello (77. Tameze), N. Mendy, Lees-Melou – Pléa, Balotelli.
    Náhradníci: Clementia – Burner, M. Sarr, Makengo, Tameze, Lusamba, Srarfi.

    Dijon FCO: Reynet (C) – Rosier, Yambéré, Djilobodji, Haddadi – Marié (78. Bahamboula), Amalfitano (82. Balmont) – Kwon Chang-hoon (66. Abeid), Xeka, Sammaritano – Tavares.
    Náhradníci: Allain – Abeid, Balmont, Bahamboula, Chafik, Varrault.

    Rozhodčí: Thual – Lombard, Mouysset
    thejrc.org