Den Haag – Feyenoord 2:2 (kon.) | Ajax – Utrecht 1:2 (kon.) | Arnhem – Zwolle 0:0 (kon.)
Eindhoven – Twente 4:3 (kon.)
konec
HFC ADO Den Haag
2:2 (1:1)
Feyenoord Rotterdam
Neděle 05.11.2017, 12:30 • Cars Jeans Stadion, Haag • Nizozemská Eredivisie • 11. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:30.
     
    Dobré odpoledne všem fanynkám a fanouškům nizozemského fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání mezi HFC ADO Den Haag a Feyenoordem Rotterdam. Výkop je stanoven na 12:30.
     
    Feyenoord Rotterdam

    Úřadující šampión zatím neprožívá povedenou sezónu. Po deseti kolech patří dnešnímu hostujícímu celku až šestá pozice. Feyenoord totiž dosud získal jen sedmnáct bodů. Na výhru v domácí soutěži už navíc čeká tři kola. Naposledy dokázal porazit AZ Alkmaar. V minulém kole však pouze remizoval 1:1 na půdě Roda Korkrade. V týdnu navíc prohrál duel Ligy mistrů se Šachtarem Doněck.
     
    HFC ADO Den Haag

    Haag je na tom ještě hůře. Po deseti odehraných duel mu patří až dvanáctá pozice a na pásmo sestupu má k dobru jen čtyři body. Na domácí půdě navíc letos vybojoval jen čtyři body, porazit zde dokázal jen Spartu Rotterdam. Haag má problémy se střílením branek. Dosud jich domácí fotbalisté dokázali vsítit jen devět. Naposledy prohrál 2:0 na půdě Zwolle.
     
    Úvodní sestavy:

    HFC ADO Den Haag: Zwinkels – Ebuehi, Meißner, Kanon, Meijers – Immers, El Khayaty, D. Bakker – Becker, Falkenburg, Lorenzen.
    Náhradníci: Groothuizen, Coremans – Gorter, Johnsen, Ladan, B. Kuipers, Duplan, Pinas, van Kins, David, Hooi.

    Feyenoord Rotterdam: Jones – Nieuwkoop, Tapia, St. Juste, Haps – El Ahmadi, Toornstra, Vilhena – S. Berghuis, N. Jörgensen, Sam Larsson.
    Náhradníci: Bijlow, Ten Hove – Boëtius, Basaçikoglu, Diks, Nelom, S. Amrabat, Kramer, Hansson.

    Rozhodčí: Nijhuis – Honig, de Nas.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Oba týmy už nastupují na hrací plochu. Domácí budou hrát ve žlutozeleném, zatímco Feyenoord přijel v červenobílých dresech.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hosté obstarali výkop do prvního poločasu dnešního utkání. Domácí fotbalisté se ihned vydali napadat rozehrávku Feyenoordu, ale k míči se nedostali.
     
    2
    Před branku Feyenoordu přiletěl prudký centr z pravé strany hrací plochy. Na malé vápno si nabíhal aktivní Erik Falkenburg, před nímž odkopl míč do bezpečí Tapia.
     
    3
    Na druhé straně se Steven Berghuis pokusil odcentrovat z hranice pokutového území, jenže jeho krátký centr odhlavičkoval od přední tyče Kanon.
     
    4
    Feyenoord právě vstřelil branku!
    Feyenoord se hned v úvodu utkání ujímá vedení! Berghuis dostal přihrávku na pravou stranu, uvolnil rozběhnutého Nieuwkoopa, který odcentroval před branku a osamocený NICOLAI JÖRGENSEN hlavou otevřel skóre!
    4. Nicolai JÖRGENSEN - 0:1
     
    6
    Nicolai Jörgensen je po úvodní brance hodně nabuzený. Hostující útočník se dral mezi obránce domácího celku, nicméně důrazný Kanon mu míč odkopl od nohy.
     
    7
    Nicolai Jörgensen operoval s míčem na hranici pokutového území a poslal krásný oblouček na pravou stranu. Rozběhnutý Karim El Ahmadi se do zakončení nedostal.
     
    8
    Domácí fotbalisté zahrávali rohový kop. Na centrovaný míč si naskočil stoper Wilfried Kanon, jež se dostal k hlavičce, jenže minul hostující svatyni.
     
    9
    Wilfried Kanon tentokrát uspěl na levé straně hrací plochy v hlavičkovém souboji s El Ahmadim. Domácí stoper prokázal důraz a odklidil balón do zámezí.
     
    10
    Domácí brankář Robert Zwinkels vystartoval ven z branky a došel si na hranici pokutového území pro odražený míč. Gólman Haagu poté poslal nepřesný odkop.
     
    11
    Steven Berghuis postupoval sám na branku domácího celku, jenže radost mu pokazil zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Ofsajd!
     
    12
    Domácí fotbalisté zahrávali rohový kop. Haag se pokusil o rozehrávku do kombinace, jenže Becker si nedokázal zpracovat vysokou přihrávku a hosté mohou zaútočit.
     
    13
    Lex Immers táhl akci domácích po pravé straně hrací plochy. Krajní záložník domácího celku vyslal prudký centr na malé vápno, kam si pro míč došel Jones.
     
    14
    Steven Berghuis poslal prudkou přihrávku mezi obránce domácího celku, jenže nikdo v červenobílém dresu jeho úmysl nepochopil a míč propadl k obráncům.
     
    15
    Steven Berghuis tentokrát táhl útok Feyenoordu po pravém křídle. Křídelník hostujícího celku si míč navedl na hranici šestnáctky, odkud se mu ale nepovedlo vypálit.
     
    17
    Sam Larsson se snažil prodloužit vysokou přihrávku za obranu domácího celku. Křídelník domácího celku však daroval balón Lorenzenovi.
     
    18
    Tonny Vilhena se po levém křídle snažil prodrat do blízkosti pokutového území. Domácí obránce Tyronne Ebuehi mu přišlápl nohu a dopustil se faulu.
     
    19
    Po přímém kopu se do odraženého míče opřel Renato Tapia. Hostující stoper sice dokázal obstřelit statického obránce, ale trefil jen prostor, kde stál Zwinkels.
     
    20
    Další ofsajd na straně Feyenoordu! Sam Larsson si řekl o přihrávku na křídlo, ale nepohlídal si své postavení a ocitl se v ofsajdu. Domácí budou rozehrávat.
     
    21
    Hosté se usadili v blízkosti pokutového území soupeře a snaží se najít skulinku v jeho defenzívě. Berghuis centroval z pravé strany, jenže Aaron Meijers jeho pobídku srazil na roh.
     
    22
    Sam Larsson ještě udržel míč na hrací ploše, jenže nikdo ze spoluhráčů se mu neuvolnil pro přihrávku a hosté museli vrátit hru až k brankáři Jonesovi.
     
    23
    Feyenoord zahrával další rohový kop. Centr od rohového praporku se snesl na zadní tyč, kde číhal Tapia, jenže domácí stoper Kanon byl ve výskoku úspěšnější.
     
    24
    Nicolai Jörgensen si v pokutovém území brousil zuby na zpětnou přihrávku z pravé strany. Autor dosud jediné branky pálil z hranice pokutového území, jenže minul branku.
     
    25
    Abdenasser El Khayaty zůstal ležet po ostrém souboji na polovině hrací plochy. Domácí fotbalisté zakopli míč do autu. Po krátké ošetření jim ho hráči Feyenoordu sportovně odevzdali.
     
    26
    Ridgeciano Haps pouze pohlídal příliš prudkou přihrávku za obranu Feyenoordu. Lorenzen se ještě zlobí na svého spoluhráče. Tady mohli domácí fotbalisté zazlobit.
     
    27
    Nicolai Jörgensen dotíral na statického brankáře domácího celku. Robert Zwinkels nakonec musel hodně přidat a odkopl míč vysoko na tribunu.
     
    28
    Sheraldo Becker si nabíhal na přihrávku podél levé postranní čáry, jenže míč už opustil hrací plochu a skončil v zámezí. Feyenoord bude vhazovat.
     
    29
    Domácí fotbalisté nyní kombinují s míčem na vlastní polovině hřiště. Steven Berghuis napadal obránce Meijerse, který vybojoval vhazování.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina hry a hostující Feyenoord stále vede díky brance z úvodu dnešního duelu. Domácí fotbalisté se snaží kombinovat, ale obrana Feyenoordu je kompaktní.
     
    31
    Steven Berghuis nyní aktivně napadal kombinaci domácích obránců na polovině soupeře. Křídelník Feyennordu však na pomalou přihrávku nedosáhl.
     
    32
    Domácí celek nyní zahrával rohový kop. Centrovaný míč přiletěl na přední tyč, kde se do zakončení tlačil Thomas Meißner, ale obránce byl důraznější.
     
    33
    Thomas Meißner se na malém vápně natahoval po stříleném centru z pravé strany hrací plochy. Obránce Jerry St. Juste balón přizvedl na rohový kop.
     
    34
    Ridgeciano Haps táhl akci Feyenoordu po levé straně hrací plochy, ale Sheraldo Becker jej zastavil dobře načasovaným skluzem. Domácí navíc budou vhazovat.
     
    36
    Nicolai Jörgensen sprintoval po pravé straně za dlouhou přihrávkou na polovinu domácího celku. Ke střele se nakonec dostal El Ahmadi, jehož ránu schoval brankář do rukavic.
     
    37
    Wilfried Kanon uklidnil rozehrávku domácího celku na jeho polovině. Zatím sledujeme hodně ospalé utkání, ve kterém kralují obě defenzívy.
     
    38
    Renato Tapia poslal dlouhou přihrávku na pravou stranu hřiště. Nikdo v červenobílém dresu na jeho pobídku nedosáhl a míč skončil v zámezí.
     
    39
    Steven Berghuis napadal statického Meijerse na hranici pokutového území. Hostující střelec dokonce získal míč, jenže podle rozhodčího se dopustil faulu.
     
    40
    Berghuis se tentokrát natahoval po prudké přihrávce na hranici pokutového území. Aktivní fotbalista Feyennordu se dostal před obránce, jenže míč už nezachytil.
     
    41
    Tapia si počkal na vysokou přihrávku za obranu Feyenoordu a hlavou poslal malou domů do rukavic brankáře Jonese. Domácí stále čekají na první možnost.
     
    42
    Wilfried Kanon skvěle zachytil náběh Sama Larssona a důraznou hrou v pokutovém území jej poslal k zemi. Rozhodčí vše viděl a nechal pokračovat ve hře.
     
    43
    Domácí celek zahrával další rohový kop. Na vysoký centr číhal jediný domácí zakončovatel, proti němuž stáli hned tři zadáci Feyenoordu.
     
    44
    Hosté mohli v závěru prvního poločasu přidat druhou branku! Steven Berghuis dostal přihrávku do pokutového území, mířil na zadní tyč, jenže jeho technický pokus těsně minul branku!
     
    45
    Den Haag právě vstřelil branku!
    A přichází trest! Domácí celek v samotném závěru prvního poločasu dotahuje krok! Po krásné akci na jeden dotek si na přihrávku do pokutového území naběhl AARON MEIJERS a nádhernou střelou vymetl horní roh branky!
    45. Aaron MEIJERS - 1:1
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas je minulostí! Hosté vlétli do zápasu jako velká voda a už ve 4. minutě otevřel skóre Nicolai Jörgensen ! Poté se hra uklidnila a prakticky celý první poločas se bojovalo ve středu hrací plochy. Až v závěru poločasu se Feyenoord dostal do šance, jenže Berghuis technickou střelou minul domácí svatyni. Naopak domácí celek z následné akce dokázal vyrovnat. Po krásné kombinaci vyrovnal Aaron Meijers ! Do kabin se proto odchází za stavu 1:1.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Domácí fotbalisté obstarali výkop do druhého poločasu dnešního utkání. Feyenoord však bleskově vybojoval balón a Ridgeciano Haps získal pro hosty vhazování.
     
    47
    Sam Larsson získal míč na polovině hrací plochy a rozběhl Stevena Berghuise, který centroval na malé vápno. Před Larsson odklidil nebezpečí Kanon.
     
    48
    Nyní se už hosté dostali do zakončení. Steven Berghuis se klamavým pohybem uvolnil do střelecké pozice, jenže jeho přízemní střela skončila v rukavicích pozorného brankáře.
     
    49
    A dalši zakončení hostů! Sam Larsson si patičkou připravil míč na pravačku a technickou střelou to zkoušel na zadní tyč. Domácí brankář byl připraven.
     
    50
    Jens Toornstra sprintoval za prudkou přihrávkou do pokutového území. Wilfried Kanon mu tělem zatarasil cestu a brankář Zwinkels si došel pro míč.
     
    51
    Po rohovém kopu se do zakončení dostal také domácí celek! Erik Falkenburg hlavičkoval ze značky pokutového kopu, ale Jones byl připraven.
     
    52
    Wilfried Kanon musel dávat pozor na náběh Stevena Berghuise a prudký centr z levé strany hřiště raději zakopl do zámezí. Hosté mohou pokračovat v kombinaci.
     
    53
    Karim El Ahmadi nyní skvěle napadal rozehrávku domácího celku a získal pro Feyenoord vhazování. Haps poté spěchal za dlouhou přihrávku, ale už nestačil odcentrovat.
     
    54
    Na druhou stranu sprintoval domácí Erik Falkenburg, jenže akci domácího mužstva zastavuje zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Ofsajd!
     
    55
    Den Haag právě vstřelil branku!
    Domácí celek otáčí vývoj dnešního utkání a ujímá se vedení! Zelenožlutým se povedla rozehrávka rohového kopu. Jones nedosáhl na centrovaný míč a dobře postavený WILFRIED KANON hlavou dopravil míč do sítě!
    55. Wilfried KANON - 2:1
     
    57
    Mohlo být vyrovnáno! Karim El Ahmadi se po rohovém praporku opřel do odraženého míče. Rána z voleje mu sice sedla, jenže míč letěl jen do míst, kde stál Robert Zwinkels!
     
    58
    Sheraldo Becker sprintoval za prudkou přihrávkou za obranu hostujícího celku. Aktivní fotbalista domácího celku se sice dostal před svého strážce, ale Jones byl u míče dříve.
     
    59
    Střídání v týmu Feyenoord Rotterdam: ze hřiště odchází Bart Nieuwkoop, přichází Sofyan Amrabat.
     
    60
    Ridgeciano Haps operoval s míčem na levé straně hrací plochy. Krajní obránce Feyenoordu si hledal prostor, odkud by odcentroval, ale domácí obrana zatím hraje kompaktně.
     
    61
    Střídající Amrabat si naběhl na hranici pokutového území, kam přiletěl zajímavý centr z pravé strany, jenže obrana Haagu jej nepustila k zakončení.
     
    62
    Hosté zahodili další vyloženou šanci! Steven Berghuis dostal přihrávku na hranici pokutového území, měl moře prostoru, ale placírkou vypálil nad břevno!
     
    63
    Střídání v týmu Feyenoord Rotterdam: ze hřiště odchází Jens Toornstra, přichází Jean-Paul Boëtius.
     
    64
    Do rozehrávky Feyenoordu se nyní zapojuje také brankář Jones. Hostující gólman poslal vysokou přihrávku na polovinu soupeře a Feyenoord může znovu kombinovat.
     
    65
    Sheraldo Becker z pravé strany odcentroval do pokutového území, kam ovšem nespěchal nikdo ve žlutozeleném dresu a obrana hostů získala míč.
     
    66
    Haps se snažil procedit prudkou přihrávku mezi obránce domácího celku, jenže Wilfried Kanon nechal nohy u sebe a následně odkopl míč daleko od branky.
     
    67
    Další snadná práce pro domácího stopera. Wilfried Kanon si pohlídal Berghuisův náběh po pravé straně hrací plochy a konstruktivně rozehrál.
     
    68
    Do rozehrávky domácího celku se nyní zapojil také brankář Robert Zwinkels. Gólman Haagu nakopl míč na polovinu soupeře, kde jej získali domácí.
     
    69
    Další Zwinkelsův nákop prodloužil Aaron Meijers za obranu Feyenoordu, jenže pozorný Haps si pomohl malou domů. Hosté však potřebují hrát na opačné straně hřiště.
     
    70
    Domácí fotbalisté naopak hrají velmi aktivně. Sheraldo Becker si nabíhal na vysokou přihrávku na pravé křídle, kde mu nepomohl nikdo v zeleném.
     
    71
    Hra Feyenoordu je v posledních minutách hodně statická. Hosté se jen velmi obtížně dostávají do blízkosti pokutového území. Domácí defenzíva kraluje.
     
    72
    Amrabat táhl akci Feyenoordu po pravé straně a vyslal prudkou přihrávku na hranici pokutového území. Do odraženého míče se opřel Karim El Ahmadi, ale minul branku o pořádný kus.
     
    73
    Další snadná práce pro domácí defenzívu. Fotbalistům Feyenoordu odskakuje míč daleko od nohou a defenzíva Haagu má sandnou práci.
     
    74
    Střídání v týmu HFC ADO Den Haag: ze hřiště odchází Erik Falkenburg, přichází Björn Maars Johnsen.
     
    75
    Domácí zahrávali rohový kop. Do odraženého míče se z otočky položil Björn Maars Johnsen, jehož ránu srazil obránce Feyenoordu na další roh.
     
    76
    Tentokrát se už domácím jeho rozehrávka příliš nepovedla. Centrovaný míč přiletěl pouze k prvnímu obránci, který jej okamžitě odkopl ven ze šestnáctky.
     
    77
    Jean-Paul Boëtius chtěl přenést hru na pravé křídlo, ale Tyronne Ebuehi jeho úmysl přečetl, vystartoval proti míči a hlavou jej odklidil do bezpečí.
     
    78
    Hra je přerušena! Jeden z domácích fotbalistů zůstává po souboji u postranní čáry ležet na hrací ploše a drží se za levou nohu. Uvidíme, zda bude schopen pokračovat.
     
    79
    Sheraldo Becker dostal pěknou přihrávku na hranici pokutového území. Domácí fotbalista se s míčem pokoušel otočit, ale při manévru přišel o balón.
     
    80
    Hostům se ve druhém poločase vůbec nedaří a příznivci Feyenoordu dávají svou nevoli najevo hlasitým pískáním. Zatím je to velké trápení.
     
    81
    Fotbalisté Feyenoordu se dožadovali odpískání pokutového kopu. Steven Berghuis neustál souboj v pokutovém území, ale píšťalka zůstala němá.
     
    82
    Nicolai Jörgensen se bez přípravy pokusil přenést hru do volného prostoru na pravém křídel. Za míčem sprintoval Tonny Vilhena, jenže jej nedohnal na hřišti.
     
    83
    Tyronne Ebuehi mohl rozhodnout o triumfu domácího celku! Rychlý fotbalista Haagu si naběhl na vysoký centr, ale z voleje minul zadní tyč!
     
    84
    Střídání v týmu Feyenoord Rotterdam: ze hřiště odchází Renato Tapia, přichází Michiel Kramer.
     
    85
    Sheraldo Becker znovu udržel míč v blízkosti pokutového území soupeře. Poté se po křídle tlačil do šestnáctky, ale pomohl si útočným faulem.
     
    86
    Střídání v týmu HFC ADO Den Haag: ze hřiště odchází Melvyn Lorenzen, přichází Elson Hooi.
     
    87
    Feyenoord právě vstřelil branku!
    Tak pozor! Feyenoord v závěru vyrovnává a ještě se vrací do boje o vítězství! KARIM EL AHMADI vlétl s míčem do pokutového území a prudkou přízemní střelou propálil domácího brankáře!
    87. Karim El Ahmadi - 2:2
     
    89
    Střídání v týmu HFC ADO Den Haag: ze hřiště odchází Abdenasser El Khayaty, přichází Donny Gorter.
     
    90
    Duel se pomalu chýlí ke svému konci a fotbalisté Feyenoordu se v jeho závěru tlačí do útoku. Úřadující šampión se ještě pokusí o vstřelení rozhodující branky.
     
    90+1
    Nastavují se čtyři minuty!
     
    90+2
    Nicolai Jörgensen se hádal s hlavním rozhodčím a nakonec uviděl žlutou kartu.
     
    90+3
    Feyenoord se usadil v blízkosti pokutového území soupeře a snaží se dostat do střelecké pozice. Zejména Berghuis je nyní hodně aktivní a žádá si přihrávku.
     
    90+4
    V samotném závěru zahodil Steven Berghuis obrovskou šanci! Hostující kanonýr zakončoval na malém vápně, ale z dobré pozice těsně minul branku!
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Feyenoord dnešní utkání nezvládl a pouze remizoval 2:2! Hosté přitom vlétli do utkání ve velkém stylu a po čtyřech minutách otevřel hlavou skóre Nicolai Jörgensen ! Domácí však vyrovnali v závěru první půle, kdy se trefil Aaron Meijers ! Po přestávce měl Feyenoord několik náznaků, ale domácí obrana odolala a v 55. minutě poslal žlutozelené do vedení Wilfried Kanon ! Feyenoord poté dlouho obléhal pokutové území, ale vyrovnání se dočkal až v 87. minutě zásluhou Karima El Ahmadiho. Přeci jen si hosté mohli odvézt vítězství, ale v závěru nastaveného času minul Berghuis z malého vápna branku!
     
    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 4:7. Střely mimo: 4:7. Rohy: 11:2. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 6:8.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný zbytek dne! (14:25:37)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 45. Meijers, 55. Kanon – 4. N. Jörgensen, 87. El Ahmadi

    Karty:   90+2. N. Jörgensen (FEY)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 4:7. Střely mimo: 4:7. Rohy: 11:2. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 6:8.
    HFC ADO Den Haag: Zwinkels – Ebuehi, Meißner, Kanon, Meijers – Immers, El Khayaty (89. Gorter), D. Bakker – Becker, Falkenburg (74. Johnsen), Lorenzen (86. Hooi).
    Náhradníci: Groothuizen, Coremans – Gorter, Johnsen, Ladan, B. Kuipers, Duplan, Pinas, van Kins, David, Hooi.

    Feyenoord Rotterdam: Jones – Nieuwkoop (59. S. Amrabat), Tapia (84. Kramer), St. Juste, Haps – El Ahmadi, Toornstra (63. Boëtius), Vilhena – S. Berghuis, N. Jörgensen, Sam Larsson.
    Náhradníci: Bijlow, Ten Hove – Boëtius, Basaçikoglu, Diks, Nelom, S. Amrabat, Kramer, Hansson.

    Rozhodčí: Nijhuis – Honig, de Nas
    thejrc.org