Inter – Turín 1:1 (kon.) | Cagliari – Hellas Verona 2:1 (kon.) | Chievo – Neapol 0:0 (kon.)
Fiorentina – AS Řím 2:4 (kon.) | Juventus – Benevento 2:1 (kon.) | Lazio – Udinese 0:0 (odl.)
Atalanta BC – Spal 1:1 (kon.) | Sassuolo – AC Milán 0:2 (kon.)
konec
Chievo Verona
0:0 (0:0)
SSC Neapol
Neděle 05.11.2017, 15:00 • Marco Antonio Bentegodi, Verona • Italská Serie A • 12. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Srdečně vítám všechny příznivce dobrého fotbalu u sledování duelu dvanáctého kola italské Serie A, v němž Chievo Verona přivítá SSC Neapol. Tak si to nenechte ujít, začínáme v 15 hodin.
     
    CHIEVO VERONA

    Verona se v posledních letech pohybovala v klidném středu tabilky Serie A a nejinak tomu je i v probíhajícím ročníku. Mussi volanti jsou momentálně jedenáctí s komfortním devítibodovým náskokem na sestupové pásmo. Chievo před dvěma týdny v městském derby udolalo Hellas 3:2, poté ale dvakrát v řadě prohrálo, a dnes tak žlutomodří už budou muset zase zabrat.
     
    SSC NEAPOL

    Jihoitalskému celku vyšel vstup do nové sezóny náramně. V Lize mistrů sice svěřenci kouče Sarriho ztrácejí na postup ze skupiny už šest bodů, Serii A ale o dva body před Interem Milán vedou. Po nedávných vítězstvích nad Janovem a Sassuolem dnes Neapol zaútočí na třetí výhru v řadě, v sestavě by nemělo chybět ani útočné trio Dries Mertens – Lorenzo Insigne – José Callejón, které letos společnými silami vstřelilo už úctyhodných 18 gólů.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Chievo Verona: Sorrentino – Cacciatore, Tomović, Gamberini, Gobbi – Depaoli, Radovanović, P. Hetemaj – Inglese, L. Castro, Birsa.
    Náhradníci: Confente, Seculin – Jaroszyński, N. Rigoni, Garritano, Stępiński, Gaudino, Bani, Pucciarelli, Pellissier, Meggiorini, Bastien.

    SSC Neapol: Sepe – Hysaj, Albiol, Koulibaly, Rui – P. Zieliński, Jorginho, Hamšík – Callejón, D. Mertens, L. Insigne.
    Náhradníci: Rafael Cabral, Reina – Allan, Ch. Maggio, Giaccherini, Nikola Maksimović, Chiricheş, Rog, Ounas, Diawara.

    Rozhodčí: Massa – Lo Cicero, Fiorito.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    V azurových dresech hrající fotbalisté Neapole krátce po rozehrávce o míč přišli a Dries Mertens poté navíc fauloval Lucase Castra, a Chievo tak bude mít čas a klid na rozehrávku.
     
    3
    Mário Rui se vydal kupředu po levém křídle a ačkoliv se mu nepodařilo odcentrovat, Neapol bude zahrávat rohový kop.
     
    4
    Užuž se zdálo, že Callejónův centr od rohového praporku byl značně přetažený, na vzdálenější tyči se jeden dostal k hlavičce Raúl Albiol. Ta ale postrádala přesnost i razanci.
     
    5
    Domácí gólman Stefano Sorrentino okamžitě poté poslal dalekonosný nákop na útočnou polovinu, kam si seběhl Përparim Hetemaj, jeho individuální akce ale neměla dlouhého trvání.
     
    6
    Svěřenci kouče Sarriho poprvé zahrozili. Lorenzo Insigne utekl po levém křídle a poté našel na ose hřiště střílejícího Hamšíka, jeho projektil byl ovšem zblokován do zámezí.
     
    8
    Z následného rohového kopu žádné nebezpečí pro Sorrentina nepramenilo a hráči ve žlutých dresech zakopli balon k půlící čáře.
     
    9
    Ruiův přízemní centr z levé strany byl zblokován Massimem Gobbim, neapolští fotbalisté ale ještě pokračují v kombinaci na útočné polovině.
     
    11
    Deset minut hry je za námi a Neapolští prakticky neustále drží balon na svých kopačkách, do šancí se ale nedostávají.
     
    12
    Vše podstatné se nyní odehrává ve středu hřiště, kde momentálně kombinují zadáci hostů.
     
    13
    Piotr Zieliński to vzal na sebe z uctivé vzdálenosti, jeho nepříliš razantní střela se ale stala snadnou kořistí Stefana Sorrentina.
     
    14
    Mário Rui zblokoval centr na Hetemaje mimo hrací plochu, veronští fotbalisté budou mít k dispozici vhazování nedaleko rohového praporku.
     
    16
    Krátce poté ovšem hráči ve žlutém o balon přišli a Hysaj s Koulibalym už zakládají další protiakci Neapole.
     
    17
    Chievo poprvé zahrozilo. Po Depaoliho centru vznikl v prostoru před Sepem pořádný závar, následná střela jednoho z veronských hráčů ale nebyla přesná.
     
    18
    Na opačné straně hřiště prověřil Sorrentinovu pozornost Marek Hamšík, s jeho střelou z dobrých dvaadvaceti metrů si ale gólman Chieva bez potíží poradil.
     
    20
    Svěřenci kouče Sarriho kombinují na polovině hřiště, aktivně napadající fotbalisté Verony je blíže ke svému pokutovému území nepouštějí.
     
    21
    Domácí diváci si teď museli pořádně oddechnout. Rychlík José María Callejón se dostal ke střele z pravého okraje pokutového území a jeho projektil jen o pár centimetrů minul vzdálenější tyč!
     
    22
    Valter Birsa byl na polovině hřiště faulován napadajícím Mertensem, Chievo tak bude mít čas a klid na zopakování si rozehrávky.
     
    23
    Aktivně napadající Sarriho parta vytlačila domácí až k jejich vlastnímu brankáři, Stefano Sorrentino pro jistotu zakopl balon hluboko na útočnou polovinu.
     
    25
    Piotr Zieliński po pravé straně hřiště zavezl míč na útočnou polovinu, žádné nebezpečí pro Sorrentina z toho ale nakonec nepramenilo, jelikož hosté o míč velmi rychle zase přišli.
     
    26
    Po sérii odrazů a nepřesností na obou stranách to Elseid Hysaj nedaleko domácí šestnáctky schytal od veterána Gobbiho, tomu ale zákrok na albánského beka Neapole prošel.
     
    27
    Dries Mertens si nepohlídal ofsajdovou hranici, hra je tak přerušena a veronští fotbalisté budou mít spoustu času na rozehrávku.
     
    28
    Do kombinace Neapolských se začají vkrádat nepřesnosti, vedoucí tým tabulky v této pasáži utkání dominantním dojmem rozhodně nepůsobí.
     
    29
    Hamšíkův projektil zpoza hranice šestnáctky byl zblokován, svěřenci kouče Sarriho ale za hlasitého pískotu tribun ještě pokračují v kombinaci.
     
    31
    Po přerušení hry se strhla hromadná strkanice, do které se zapojili téměř všichni aktéři zápasu, nakonec se ale vše obešlo bez karetních trestů.
     
    32
    Hra je stále přerušena, na trávníku zůstává ležet jeden z fotbalistů Chieva a na nohy se mu zrovna nechce...
     
    34
    Sudí Massa se nakonec rozhodl trestat, žluté karty vyfasovali Ivan Radovanović a Mário Rui.
     
    35
    Už se konečně hraje. Mário Rui poslal zajímavý centr do pokutového území, míč ale zamýšleného adresáta Koulibalyho nenašel.
     
    36
    Deset minut před poločasovým hvizdem se na hrací ploše nic zajímavého neděje, nyní opět sledujeme kombinaci Neapolských na půli hřiště.
     
    38
    Marek Hamšík to nemyslel špatně, jeho kolmici na Insigneho ale chyběla přesnost a kulatý nesmysl nakonec skončil v zámezí.
     
    39
    Massimo Gobbi nic nevymýšlel a nakopl míč hluboko na útočnou polovinu, zamýšlený adresát jeho nákopu Roberto Inglese se ale k balonu nedostal.
     
    40
    Piotr Zieliński podél pravé postranní čáry zavezl míč na útočnou polovinu, poté se ale hosté uchýlili jen ke kombinaci poblíž půlící čáry.
     
    42
    Aktivně napadající hráči ve žlutém vytlačili Neapol až k Luigimu Sepemu, Partenopei musejí zakládat další akci z hloubi vlastní poloviny.
     
    43
    Hráči v azurově modrých dresech se ale daleko nedostali, v samotném závěru první půle je hra plná nepřesností na obou stranách.
     
    45
    Úvodní pětačtyřicetiminutovka bude o dvě nastavené minuty delší.
     
    45+1
    Mário Rui pro jistotu zblokoval Tomovićův nákop do autu, domácí ovšem krátce po nařízeném vhazování o balon přišli.
     
    45+2
    Lorenzo Insigne se pokusil o narážečku s Jorginhem, tento záměr mu ale nevyšel podle představ a Neapolští o míč opět přišli.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Po první půli se jde do kabin za bezbrankového stavu, což tribuny veronského stadionu kvitují potleskem. Domácí si za svůj dosavadní výkon zaslouží uznání, protože ačkoliv byla Neapol jasně aktivnějším celkem, do žádných větších šancí (kromě střely Callejóna, která mířila těsně vedle) se svěřenci Maurizia Sarriho nedostali.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:04.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Hned první akci Neapolských po změně stran přibrzdil ofsajd, ve kterém se ocitl rychlík Lorenzo Insigne.
     
    49
    Po Albiolově nepovedeném nákopu na útočnou polovinu skončil míč až v zámezí a Stefano Sorrentino s rozehrávkou pochopitelně vůbec nespěchá.
     
    50
    Insigne opět uvízl v postavení mimo hru, fotbalisté Chieva jsou velmi dobře takticky připraveni a rychlonohé křídelníky Neapole brání i formou ofsajdové pasti.
     
    51
    Do rychlého protiútoku se vydal Fabio Depaoli, jeho následná přihrávka na Ingleseho ale nebyla vůbec přesná a u míče jsou opět hosté.
     
    53
    Po změně stran se utkání ještě nedostalo do tempa, hra je plná nepřesností a zaváhání v rozehrávce na obou stranách.
     
    53
    Žlutou kartu dostává Piotr Zieliński (SSC Neapol).
     
    54
    Kalidou Koulibaly zrychlil hru šikovnou přihrávkou na rozběhnutého Lorenza Insigneho, ten ale u levé postranní čáry o míč v souboji s Depaolim přišel.
     
    55
    Dries Mertens byl stažen k zemi bránícím Gobbim, hra je tak přerušena a Neapolští budou mít k dispozici standardku z pravé strany hřiště.
     
    57
    Luigi Sepe teď poněkud neohrabaným způsobem vyrazil nákop směřující do předbrankového prostoru, Chievo tak bude mít k dispozici rohový kop.
     
    58
    Z této standardní situace ale žádné nebezpečí pro svěřence Maurizia Sarriho nepramenilo.
     
    59
    Insigneho přízemní centr z levé strany trefil jen prvního bránícíh hráče Verony, načež domácí zakopli míč do bezpečí.
     
    61
    Střídání v týmu Chievo Verona: ze hřiště odchází Valter Birsa, přichází Riccardo Meggiorini.
     
    62
    Právě střídající Riccardo Meggiorini teď prodloužil nákop gólmana Sorrentina směrem k Inglesemu, hrotový útočník Chieva se ale k míči pořádně nedostal.
    Hosté mají na tribunách početnou a hlasitou podporu.

     
    64
    Hysajův nákop na Kalidoua Koulibalyho byl příliš prudký a balon skončil v zámezí, domácí brankář Sorrentino ani tentokrát s rozehrávkou ani trochu nespěchá.
     
    65
    Marek Hamšík se po dalším Insigneho centru dostal uvnitř pokutového území k hlavičce, ta ale postrádala přesnost a míč proletěl vysoko nad břevnem.
     
    66
    Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Mário Rui, přichází Christian Maggio.
     
    67
    Neapolští teď hráče ve žlutém prakticky nepouštějí k míči, sami se ale na druhou stranu do šancí nedostávají, a tak sledujeme poměrně hluchou část hry.
     
    69
    Piotr Zieliński to po zdánlivě nekonečné kombinaci Neapole vzal na sebe, střela polského reprezentanta zpoza hranice pokutového území ale byla značně nepřesná.
     
    70
    Dvacet minut před koncem stále čekáme na první gól i na první opravdu gólovou šanci, prvnímu týmu tabulky už se čas na prolomení domácí obranné hráze začíná pomalu krátit.
     
    72
    Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Piotr Zieliński, přichází Allan.
     
    73
    José María Callejón se přes svého strážce Fabrizia Cacciatoreho k míči neprokousal a navíc se provinil útočným faulem, Stefano Sorrentino tak bude mít spoustu času na rozehrávku.
     
    74
    Fotbalisté Chieva už se vyloženě jen brání, což teď Lucas Castro dokázal prostým zakopnutím míče co nejdál do bezpečí.
     
    76
    Střídání v týmu Chievo Verona: ze hřiště odchází Fabio Depaoli, přichází Samuel Bastien.
     
    77
    Dries Mertens to přehnal s agresivitou při napadání a po jeho faulu byla hra znovu přerušena.
     
    78
    Marek Hamšík u pravé postranní čáry ukličkoval Gobbiho, ale poté o balon sám přišel a domácí ho zakopli do bezpečí.
     
    79
    Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází José María Callejón, přichází Adam Ounas.
     
    81
    Kalidou Koulibaly za zbytečný zákrok na polovině hřiště vyfasoval žluté napomenutí.
     
    82
    Střídající Riccardo Meggiorini dostal v pokutovém území Neapole naloženo od Raúla Albiola a vypadá to, že bude muset po nešťastné srážce s hostujícím stoperem střídat.
     
    83
    U postranní čáry už se vysvlékl do dresu Mariusz Stępiński, mezitím se ale Meggiorini postavil na nohy a hra už opět pokračuje.
     
    85
    Střídání v týmu Chievo Verona: ze hřiště odchází Roberto Inglese, přichází Mariusz Stępiński.
     
    86
    Lucas Castro hraničním způsobem obral o míč střídajícího Ounase, zákrok mu ale prošel a následovat bude další odkop od veronské svatyně.
     
    87
    Fotbalisté Chieva se na chvilku dokonce podívali na útočnou polovinu a hned se jim z toho podařilo vytěžit autové vhazování, se kterým Massimo Gobbi pochopitelně vůbec nespěchá.
     
    89
    Ivan Radovanović si nepřidělával starosti a z poloviny hřiště odkopl míč až k vlastnímu brankáři, po jehož nákopu na útočnou polovinu ale domácí o balon zase přišli.
     
    90
    Lorenzo Insigne zkusil štěstí z levého okraje pokutového území, jeho projektil ale Stefano Sorrentino zkušeně vyrazil do zámezí.
     
    90+1
    Z nařízeného rohového kopu hosté nic nevytěžili, na vstřelení gólu jim ale zbývá ještě pět nastavených minut!
     
    90+2
    Fabrizio Cacciatore po sérii odrazů poblíž vlastní šestnáctky radši zakopl míč do zámezí, Neapol tak bude zahrávat další roh.
     
    90+3
    Insigneho kolmice do pokutového území nikoho v azurově modrém dresu nenašla, Neapoli se čas na vstřelení vedoucího gólu začíná rychle krátit.
     
    90+4
    Zmar jihoitalského celku teď potvrdil i Raúl Albiol, který neměl komu přihrát, a tak jednoduše vypálil, jeho pokus ale postrádal potřebnou přesnost.
    90+4. Raúl Albiol (NEA)
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Vedoucí tým tabulky překvapivě klopýtl a na hřišti veronského Chieva uhrál pouze bezbrankovou remízu. Hosté byli po celý zápas jasně aktivnější, nedokázali si ale vytvořit žádné větší šance, a remíza je tak vzhledem k průběhu zápasu zasloužená. Svěřenci Maurizia Sarriho budou muset zpytovat svědomí, po porážce s Manchesterem City v Lize mistrů se totiž proti průměrnému Chievu nedokázali odrazit zpět na vítěznou vlnu. Domácí naopak musíme pochválit za velmi organizovaný a takticky vyspělý výkon.
     
    Držení míče: 27 % : 73 %.
    Střely na branku: 1:5. Střely mimo: 2:6. Rohy: 2:11. Ofsajdy: 0:5. Fauly: 7:7.
     
    To je z mé strany již vše, příště na počtenou! (16:58:56)

    Vojtěch Balon

    Branky:

    Karty:   34. Radovanović (CHV) – 34. Rui (NEA), 53. P. Zieliński (NEA), 81. Koulibaly (NEA)


    Držení míče: 27 % : 73 %.
    Střely na branku: 1:5. Střely mimo: 2:6. Rohy: 2:11. Ofsajdy: 0:5. Fauly: 7:7.
    Chievo Verona: Sorrentino – Cacciatore, Tomović, Gamberini, Gobbi – Depaoli (76. Bastien), Radovanović, P. Hetemaj – Inglese (85. Stępiński), L. Castro, Birsa (61. Meggiorini).
    Náhradníci: Confente, Seculin – Jaroszyński, N. Rigoni, Garritano, Stępiński, Gaudino, Bani, Pucciarelli, Pellissier, Meggiorini, Bastien.

    SSC Neapol: Sepe – Hysaj, Albiol, Koulibaly, Rui (66. Ch. Maggio) – P. Zieliński (72. Allan), Jorginho, Hamšík – Callejón (79. Ounas), D. Mertens, L. Insigne.
    Náhradníci: Rafael Cabral, Reina – Allan, Ch. Maggio, Giaccherini, Nikola Maksimović, Chiricheş, Rog, Ounas, Diawara.

    Rozhodčí: Massa – Lo Cicero, Fiorito
    thejrc.org