Chabarovsk – Soči 2:0 (kon.) | Dynamo Moskva – Čerepovec 0:1 (kon.) | Kazaň – N.Novgorod 1:2 (kon.)
konec
Amur Chabarovsk
2:0 (0:0, 2:0, 0:0)
HK Soči
Pondělí 06.11.2017, 08:00 • Platinum Arena, Chabarovsk • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám co nejpříjemnější zbytek pondělí. Na počtenou! (10:30:51)
     
    Dohráno! Z dnešního vyrovnaného zápasu odcházejí šťastnější hráči Chabarovsku, kteří si po výhře 2:0 připisují do tabulky další tři body a kvapem se tak přibližují první osmičce Východní konference. Soči se dnes na Sibiři neprezentovalo úplně špatným výkonem, na vítězství to dnes ale rozhodně nestačilo.
     
    Československá stopa
    Michal Jordán (CHA) – 0+0, 6 střel, ice time 24:29
    Jan Kolář (CHA) – 0+0, 2 střely, ice time 22:28
    Tomáš Zohorna (CHA) – 0+0, 1 střela, ice time 18:29
    Adam Polášek (SOC) – 0+0, 3 střely, ice time 24:36
     
    Statistiky utkání
    Střely na branku: 35 – 23
    Vhazování: 31 – 28
    Hity: 19 – 17
    Trestné minuty: 6 – 12
    Využití přesilovek: 0/5 – 0/2
     
    Konec zápasu.
     
    59:23
    Casey Wellman pronáší pryž do útočného pásma, Soči má poslední šanci nějak zvrátit průběh utkání ve svůj prospěch!
     
    58:48
    Hostující svatyně zeje prázdnotou, ne led naskakuje šestý hráč Soči! Amur se krátce poté dopouští icingu a trenér soupeře si bere oddechový čas.
     
    57:44
    Soči zbývá na vyrovnání něco málo přes dvě minuty. Dá se čekat, že každou chvílí odvolá brankáře a zkusí své stěstí v power-play.
     
    56:51
    Bogdan Potěchin zachytil přihrávku jednoho z protihráčů v útočném pásmu a bez váhání puk rychle poslal směrem na branku, rychlý Šikin ránu z mezikruží kryje vyrážečkou.
     
    55:38
    Amuru se povedlo velmi rychle vymanit ze sočského nátlaku, zmocnit se kotouče a poslat jej až na druhý konec ledové plochy. Každou sekundou je blíže ke čtvrtému vítězství v řadě.
     
    54:16
    Pět a půl minuty do konce základní hrací doby, Chabarovsku se stále daří bránit jeho dvoubrankový náskok. Soupeřům už zdánlivě docházejí síly, jejich útoky už nejsou ani zdaleka tak agresivní jako dříve.
     
    52:40
    Alexej Byvalcev se rychlostí blesku přesunul od modré čáry k brankovišti a zakončil, Šikin jeho pokus kryje vyrážečkou. Obrana Soči teď selhala.
     
    51:52
    Celek z pobřeží Černého moře vyhrál vhazování v útočném pásmu a jeden z jeho obránců se takřka okamžitě poté pokusil zaskočit maskovaného muže v bráně Amuru, ten však stále ne a ne povolit.
     
    50:44
    Hosté jsou na ledě mnohem aktivnější a snaží se, seč jim síly stačí, vstřelit kontaktní gól. Chabarovsk se plně soustředí už jen na bránění svého náskoku, dopředu se nehrne.
     
    49:29
    Chomickij drží kotouč za vlastní brankou a čeká, až jeho celek dostřídá. Soči se následně pokusí se znovu přesunout do útoku a finskému strážci soupeřovy branky pořádně zavařit.
     
    48:39
    Krátká série přihrávek vyústila ve střelecký pokus Jyrkiho Jokipakky, Metsola na něj odpovídá dobře umístěnou lapačkou. Následuje komerční přestávka.
     
    47:14
    Amur se po nějaké době znovu usazuje před brankovištěm Soči, defenzíva soupeře mu teď pořádně znepříjemňuje život a vůbec mu nedovoluje ani vystřelit na branku.
     
    46:10
    Dělovka Vladislava Ušenina z levého kruhu doslova promáčkla mřížku Šikinovy helmy, gólman hostujícího celku bude muset zápas dochytat v masce Konstantina Barulina.

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 34. O. Li, 39. Vl. Ušenin (Byvalcev, Kuzmin)


    Amur Chabarovsk: Metsola (Alikin) – J. Kolář, Averin, Jordán, Kuzmin, Turbin, Berďukov, Jančevskij – Byvalcev, T. Zohorna, O. Li – Gorškov, Vl. Ušenin, Vj. Ušenin – Rasskazov, Litovčenko, Potěchin – Klopov, Dědunov, Jurtajkin – Picard.
    HK Soči: Šikin (Barulin) – Jokipakka, Chochlov, Polášek, Čmychov, Chomickij, Ščitov, Mamkin – Lapenkov, Cvetkov, Šmeljov – Wellman, Laričev, Collins – Padakin, Chlopotov, A. Ivanov – Točickij, Ščegolkov, Grebenščikov.

    Rozhodčí: Jeřábek, Ravodin – Sazonov, Zacharenkov

    Diváci: 7 100 (vyprodáno)
    ocianews.com