Edmonton – Detroit 0:4 (kon.) | NY Islanders – Colorado 6:4 (kon.) | Chicago – Montreal 0:2 (kon.)
Calgary – New Jersey 5:4 (2:1 po s.n.)
po s.n. (2:1)
Calgary Flames
5:4 (1:1, 2:2, 1:1 - 0:0)
New Jersey Devils
Pondělí 06.11.2017, 03:00 • Scotiabank Saddledome, Calgary • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Matthew TKACHUK - 5:4
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Calgary Flames.
    Autorem vítězné branky je MATTHEW TKACHUK.
    51:11 Andy GREENE - 4:4
     
    51:11
    Devils právě vstřelili branku!
    Jesper Bratt po kolmé přihrávce Bena Lovejoye od modré čáry zavezl puk za bránu a podél hrazení ho posunul na ANDYHO GREENA, který na levém křídle rychle vypálil z úhlu a puk zamířil k překvapení Mikea Smitha pod horní tyč! Asistence: Jesper Bratt a Ben Lovejoy.
    46:54 Micheal FERLAND - 4:3
     
    46:54
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Sean Monahan na levém křídle od hrazení v blízkosti útočné modré čáry přihrál mezi kruhy pro vhazování Johnnymu Gaudreauovi, která krátkou kolmou přihrávkou mezi dvěma protihráči našel před bránou MICHEALA FERLANDA. Poslední jmenovaná hráč poté rychle převzal puk a střelou zápěstím z blízkosti zamířil k levé tyči! Calgary vede 4:3 a je blíže výhře! Asistence: Johnny Gaudreau a Sean Monahan.
    32:37 Brian GIBBONS - 3:3
     
    32:37
    Devils právě vstřelili branku!
    Mike Smith se vydal za bránu, aby zastavil nahození Devils a rozehrál, jenže na levém křídle u hrazení zachytil jeho rozehrávku BRIAN GIBBONS a okamžitě puk zápěstím poslal směrem na přední tyč, kde zamířil pod horní tyč! Po deseti sekundách je znovu vyrovnáno!
    32:27 Sean MONAHAN - 3:2
     
    32:27
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Johhny Gaudreau na pravé straně útočného pásma neumožnil Devils vyhodit a Micheal Ferland krásnou přihrávkou z ostrého úhlu našel mezi kruhy pro vhazování SEANA MONAHANA, který si zpracoval rychle puk a krásnou střelou zápěstím z blízkosti zamířil nad lapačkou Keitha Kinkaida do vzdálenějšího pravého horního rohu brány! Flames poprvé v dnešním zápase vedou! Asistence: Micheal Ferland a Johnny Gaudreau.
    31:11 Michael STONE - 2:2
     
    31:11
    Calgary právě vstřelilo branku!
    MICHAEL STONE na pravé straně napřáhl od modré čáry k prudké střele s příklepem, která nad pravým ramenem Keitha Kinkaida, kterému skvěle clonil ve výhledu Michael Frolík, zamířila do vzdálenějšího levého horního rohu brány – 2:2! Asistence: Kris Versteeg a Michael Frolík.
    21:56 Ben LOVEJOY - 1:2
     
    21:56
    Devils právě vstřelili branku!
    Nico Hischier dostal na levém křídle v rychlosti puk do jízdy od Jimmyho Hayese a z úhlu napřáhl k prudké střele, kterou Mike Smith pouze vyrazil, a BEN LOVEJOY po dobruslení akce na vzdálenější pravé tyči skóroval z dorážky do prázdné brány! Devils získali zpět ztracené vedení. Asistence: Nico Hischier a Jimmy Hayes.
    11:07 Michael FROLÍK - 1:1
     
    11:07
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Mikael Backlund nabral na pravém křídle rychlost a sjížděl si mezi kruhy pro vhazování, kde už se chystal zakončovat, místo něj to ale udělal MICHAEL FROLÍK, který si najel na volný puk a krásnou střelou zápěstím v oslabení zamířil do vzdálenějšího pravého horního rohu brány! Vyrovnáno 1:1! Asistence: Mikael Backlund.
    01:34 Taylor HALL - 0:1
     
    01:34
    Devils právě vstřelili branku!
    Mark Giordano rozehrával na obranné modré čáře a napadající Nico Hischier mu puk skvěle vypíchl. Následoval sprint do pravého kruhu a prudká střela, kterou na vzdálenější levé tyči Mike Smith skvěle vyrazil pravým betonem, proti dorážce TAYLORA HALLA už byl ale bezmocný! Devils vedou 1:0! Asistence: Nico Hischier.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 12. Frolík (Backlund), 32. Stone (Versteeg, Frolík), 33. Monahan (Ferland, J. Gaudreau), 47. Ferland (J. Gaudreau, Monahan), rozh. náj. Tkachuk – 2. Hall (Hischier), 22. Lovejoy (Hischier, J. Hayes), 33. Gibbons, 52. A. Greene (Bratt, Lovejoy)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Taylor Hall (NJD)
    1:0   Sean Monahan (CGY)
    2. série:
    1:0   Jesper Bratt (NJD)
    1:0   Kris Versteeg (CGY)
    3. série:
    1:1   Drew Stafford (NJD)
    2:1   Matthew Tkachuk (CGY)


    Calgary Flames: M. Smith (Läck) – Giordano (C), D. Hamilton, Brodie, Stone, Kulak, Bartkowski – J. Gaudreau, Monahan (A), Ferland – Tkachuk, Backlund, Frolík – S. Bennett, Jankowski, Lazar – Versteeg, Stajan, Brouwer (A). Hlavní trenér: Glen Gulutzan.
    New Jersey Devils: Kinkaid (Schneider) – A. Greene (C), Müller, J. Moore, Severson, Butcher, Lovejoy – Hall (A), Hischier, Bratt – Wood, Henrique (A), Stafford – Boyle, Zacha, J. Hayes – Gibbons, Coleman, Noesen. Hlavní trenér: John Hynes.

    Rozhodčí: Frederick L'Ecuyer, Trevor Hanson. Čároví: Scott Cherrey, Steve Miller

    Diváci: 17839
    thejrc.org