Boston – Minnesota 5:3 (kon.) | Toronto – Vegas 4:3 (1:0 po s.n.) | Washington – Arizona 3:2 (po pr.)
NY Rangers – Columbus 5:3 (kon.) | Dallas – Winnipeg 1:4 (kon.) | Vancouver – Detroit 2:3 (kon.)
konec
New York Rangers
5:3 (0:0, 1:2, 4:1)
Columbus Blue Jackets
Úterý 07.11.2017, 01:15 • Madison Square Garden, New York • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je z mé strany protentokrát vše, dobrou noc a příště na počtenou! (03:50:36)
     
    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA:

    Do tohoto zápasu nezasáhl žádný český ani slovenský hokejista.
     
    TŘI HVĚZDY ZÁPASU:

    1. Mika Zibanejad (NYR) 0+3
    2. Pavel Bučněvič (NYR) 1+1
    3. Michael Grabner (NYR) 2+0
     
    Námi sledované utkání se do tempa dostávalo pomalu, druhá a třetí třetina ale přinesly parádní podívanou. Blue Jackets vedli 2:0 a poté ještě 3:2, v obou případech ale parta Johna Tortorelly o náskok přišla a závěr zápasu jednoznačně patřil Rangers. Blueshirts tak přidali čtvrtou výhru v řadě, zatímco Columbuští si z třízápasového tripu po kluzištích soupeřů odvezou jen tři body ze šesti možných.
     
    Konec zápasu.
    59:11 Michael GRABNER - 5:3
     
    59:11
    Rangers právě vstřelili branku!
    A je dobojováno. MICHAEL GRABNER si poslal kotouč do volného prostoru, poté ovládl sprinterský souboj a bez potíží poslal puk do odkryté branky Jackets. Asistence: Jesper Fast a Ryan McDonagh.
     
    58:49
    Jonesova rána od modré byla zblokovaná, tlak v šesti hrajících Blue Jackets ale začíná gradovat.
     
    58:14
    Gólman Blueshirts opět přerušil hru a zdá se, že Sergej Bobrovskij ještě před následujícím vhazováním opustí svou svatyni...
     
    57:19
    Bjorkstrandovu ránu z pravého kruhu vyrazil Henrik Lundqvist jen před sebe, o dorážku se pokoušející Jenner se už ale do zakončení neprokousal.
     
    56:35
    Nick Foligno dokázal tečovat Werenskiho nahození od modré, ale puk po jeho jemné teči vyletěl až do ochranné sítě, a Jackets tak byli vykázáni do středního pásma.
     
    55:56
    Svěřenci Alaina Vigneaulta už se soustředí především na defenzívu, nyní Rangers pro jistotu jen vyhodili puk na zakázané uvolnění.
     
    55:12
    J. T. Miller zavezl puk do útočného pásma, vzápětí o něj ale přišel a na opačnou stranu už vyráží Boone Jenner.
     
    54:29
    Bekhendový pokus Pierrea-Luca Duboise z mezikruží Lundqvist ukryl ve své výstroji a přerušil hru, následovat bude další komerční přestávka.
     
    53:42
    Wennbergův pas zpoza Lundqvistovy svatyně v předbrankovém prostoru nikoho v bílém dresu nenašel a Steven Kampfer posléze dostal puk do bezpečí.
     
    53:03
    Nutivaarův pokus z pravého kruhu si Henrik Lundqvist pohlídal, svěřenci Johna Tortorelly ale ještě pokračují v kombinaci v útočném pásmu.
     
    52:12
    Zuccarello zavezl puk do útočného pásma a přenechal ho rozjetému Nashovi, který se natlačil až před Bobrovského, ležícího gólmana Jackets ale nepřekonal!
    51:27 Pavel BUČNĚVIČ - 4:3
     
    51:27
    Rangers právě vstřelili branku!
    Další využitá přesilovka a domácí poprvé v zápase vedou. PAVEL BUČNĚVIČ dostal nabito na pravý kruh, vyměnil si kotouč se Shattenkirkem a poté přesnou ranou z voleje překonal Sergeje Bobrovského. Asistence: Mika Zibanejad a Kevin Shattenkirk.

    Vojtěch Balon

    Branky a nahrávky: 33. Grabner (J. T. Miller, Holden), 46. Shattenkirk (Zuccarello, Zibanejad), 50. Kreider (Bučněvič, Zibanejad), 52. Bučněvič (Zibanejad, Shattenkirk), 60. Grabner (Fast, McDonagh) – 21. Panarin (Werenski, S. Jones), 25. J. Anderson (R. Murray), 49. Bjorkstrand (Dubinsky, Jenner)


    New York Rangers: H. Lundqvist (Pavelec) – M. Staal (A), Kampfer, Holden, McDonagh (C), Skjei, Shattenkirk – Kreider, Zibanejad, Bučněvič – Rick Nash (A), K. Hayes, Zuccarello – Vesey, Desharnais, J. T. Miller – Grabner, Fast, Carey.
    Columbus Blue Jackets: Bobrovskij (Korpisalo) – Werenski, S. Jones, J. Johnson (A), D. Savard, R. Murray, Nutivaara – Panarin, N. Foligno (C), J. Anderson – Jenner (A), Dubinsky, Bjorkstrand – Motte, Wennberg, Hännikäinen – Milano, Dubois, Dalpe.

    Rozhodčí: O'Rourke, Furlatt – Nagy, Gibbs

    Diváci: 17348
    thejrc.org