Boston – Minnesota 5:3 (kon.) | Toronto – Vegas 4:3 (1:0 po s.n.) | Washington – Arizona 3:2 (po pr.)
NY Rangers – Columbus 5:3 (kon.) | Dallas – Winnipeg 1:4 (kon.) | Vancouver – Detroit 2:3 (kon.)
konec
Vancouver Canucks
2:3 (0:1, 0:1, 2:1)
Detroit Red Wings
Úterý 07.11.2017, 04:00 • Rogers Arena, Vancouver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání

    Justin Abdelkader (DET) (0 + 2)
    Michael Del Zotto (VAN) (1 + 0)
    Tomáš Tatar (DET) (1 +0) (06:53:52)
     
    Československá stopa v utkání

    Martin Frk (DET) (1 + 0, 3 střely na branku, čas na ledě 10:36)
    Tomáš Tatar (DET) (1 + 0, 3 střely na branku, čas na ledě 14:33)
     
    Střely na branku v zápase

    Vancouver Canucks: 28

    Detroit Red Wings: 30
     
    Sledovali jsme hodně zajímavý průběh zápasu. Detroit ve Vancouveru dlouho vedl. Nejdříve 1:0, potom dokonce 2:0. Ale domácí dvěma slepenými góly ve třetí třetině srovnali výsledek a pomalu to vypadalo, že zápas půjde do prodloužení. Proti byl ovšem detroitský Tomáš Tatar, jenž něco málo přes minutu do konce základní hrací doby rozhodl. I když ještě Canucks měli v posledních sekundách třetí třetiny velké šance na srovnání, nakonec končí bez bodu. Red Wings bezpochyby podržel brankář Jimmy Howard, hlavní strůjce dnešního úspěchu hostů. Detroit tedy bere další venkovní výhru. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezké úterý.
     
    Konec zápasu.
     
    59:59
    Tak přeci jen stihl Sven Bärtschi vypálit. Ale Jimmy Howard opět na svém místě, znovu přerušil hru. Necelá jedna sekunda zbývá do konce základní hrací doby.
     
    59:57
    Ještě jedno vhazování, ale teď už by se museli domácí hokejisté hodně snažit, aby zvládli vyrovnat.
     
    59:46
    Dvě veliké šance Boesera a ještě Henrika Sedina, ani jeden domácí útočník ale netrefil puk přesně za Jimmyho Howarda.
     
    59:30
    Vancouver Canucks to zkoušejí se šesti hráči na ledě a bez gólmana.
    58:46 Tomáš TATAR - 2:3
     
    58:46
    Detroit právě vstřelil branku!
    Hodně nepříjemná situace pro Kosatky. První velkou šanci Red Wings neproměnili, když se zaskvěl Jacob Markström. Ale potom přišlo další vhazování v útočném pásmu Detroitu, které hosté zvládli lépe. Načež dostal pěknou přihrávku k pravé tyči slovenský útočník TOMÁŠ TATAR. Ten trefil bez větší přípravy naprosto ideálně prostor u levé tyče. Neměl sice úplně snadnou pozici, avšak uspěl. Dokáže ještě Vancouver něco s výsledkem udělat? Asistence: Justin Abdelkader, Dylan Larkin.
     
    58:38
    Frans Nielsen měl na hokejce rozhodnutí, ale jen těsně nepřekonal Jacoba Markströma mezi betony. Teď brankář Canucks svůj tým podržel nad vodou, jen co je pravda.
     
    58:06
    Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny. Gustav Nyquist nestihl Kronwallovu rozehrávku z obranného pásma.
     
    57:43
    Pomalu se blíží závěr základní hrací doby. Dorsettovi přeskočil puk v obranné třetině hokejku. Kdyby se na puk dostal někdo z Red Wings, je z toho velká šance.
     
    56:51
    Domácí sice drží kotouč v útočném pásmu, ale zatím bez výsledku. Nikdo v modrém dresu se nemá k tomu, aby překvapil Jimmyho Howarda.
     
    56:18
    Athanasiou si najel na pravou stranu a ještě čekal, jestli mu spoluhráč pošle puk do jízdy. To se ale nestalo a Canucks hned mířili na druhou stranu.
     
    55:38
    Jake Virtanen byl v útočném pásmu moc brzy, takže je pískáno domácí postavení mimo hru.
     
    55:19
    Je vidět na obou stranách nervozita, ale zároveň touha vyhrát ještě v základní hrací době. Nyní ale obě strany střídají a posílají do hry čerstvé síly.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 48. D. Sedin (Vanek, H. Sedin), 50. Del Zotto (Horvat) – 5. Helm (Nielsen, Abdelkader), 36. Frk, 59. Tatar (Abdelkader, D. Larkin)


    Vancouver Canucks: Markström (A. Nilsson) – B. Hutton, Ch. Tanev, Del Zotto, Gudbranson, D. Pouliot, Biega – Bärtschi, Horvat, Boeser – D. Sedin, H. Sedin, Virtanen – Vanek, Burmistrov, Gagner – M. Granlund, B. Sutter, Dorsett.
    Detroit Red Wings: Howard (Mrázek) – Ericsson, Daley, Ouellet, Green, Kronwall, Jensen – Athanasiou, Zetterberg, Mantha – Tatar, D. Larkin, Frk – S. Wilson, Nielsen, Helm – Abdelkader, Glendening, Nyquist.

    Rozhodčí: Peel, Rank – Gibbons, Shewchyk

    Diváci: 17 836
    thejrc.org