Buffalo – Washington 3:1 (kon.) | New Jersey – St. Louis 1:3 (kon.) | NY Islanders – Edmonton 1:2 (po pr.)
Pittsburgh – Arizona 3:1 (kon.) | Carolina – Florida 3:1 (kon.) | Columbus – Nashville 1:3 (kon.)
Montreal – Vegas 3:2 (kon.) | Calgary – Vancouver 3:5 (kon.) | Anaheim – Los Angeles 3:4 (po pr.)
konec
Montreal Canadiens
3:2 (2:1, 1:0, 0:1)
Vegas Golden Knights
Středa 08.11.2017, 01:40 • Bell Centre, Montreal • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:24
    Až nyní jeden z hostů rychle vypálil a Lindgren měl co dělat, aby nataženou levou nohou aspoň zpomalil kotouč. Ten se následně zjevil v brankovišti, ale obrana Montrealu si poradila.
    58:23 Erik HAULA - 3:2
     
    58:23
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Je tady drama. Po souhře na levé straně útočného pásma se Marchessault prezentoval fantastickou přihrávkou přes šíři kluziště. Kotouč přistál na hokejce ERIKA HAULY, jenž touš z prvního doteku poslal do zčásti odkryté brány. Asistence: Jonathan Marchessault, David Perron.
     
    57:34
    Maxime Legacé je na střídačce a Vegas to zkouší v šesti!
     
    52:43
    Lehkonen obdržel parádní přihrávku od Galchenyuka a poté se opřel do zakončení z první. Legacé se však fantasticky přesunul.
     
    37:30
    Vegas se usadilo v útočném pásmu a Smithova povedená střela se zastavila na tyči! Teď byli hosté velmi blízko.
     
    35:52
    Držením protihráče si pomohl Shea Weber (MTL). Dvě trestné minuty!
     
    31:52
    Velká šance hostů! Carrier šel od útočné modré čáry sám na Lindgrena, zvolil zakončení do horní části brány, avšak domácí brankář si poradil. Důležitý moment!
    23:31 Max PACIORETTY - 3:1
     
    23:31
    Montreal právě vstřelil branku!
    Zničehonic přichází třetí branka domácích. Výborná křížná přihrávka našla dobře postaveného Petryho, který byl nehlídán na pravém kruhu a okamžitě se rozhodl pro zakončení. Jeho střela by zřejmě neskončila gólem, avšak MAX PACIORETTY kotouč před Legacém dokázal tečovat přesně mezi nohy brankáře. Asistence: Jeff Petry, Andrew Shaw.
     
    18:17
    Tomáš Nosek (VEG) byl při napadání až příliš aktivní a dopustil se podražení.
    17:41 Pierre-Édouard BELLEMARE - 2:1
     
    17:41
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Sice již po přesilové hře, ale hosté snižují na rozdíl jediného gólu. PIERRE-ÉDOUARD BELLEMARE to vzal v útočném pásmu na sebe, krásně si nalevo pohrál se dvěma protihráči a tváří v tvář proti Lindgrenovi zvolil přesné zakončení mezi nohy! Asistence: Deryk Engelland.
     
    15:22
    Dvě trestné minuty za krosček si odsedí Max Pacioretty (MTL).
     
    15:06
    Gallagher se zjevil sám před Legacém a okamžitě zakončoval. Jenže hostující gólman se naprosto bleskově přesunul, načež předvedl skvělý zákrok.
    10:55 Jordie BENN - 2:0
     
    10:55
    Montreal právě vstřelil branku!
    A nyní už je to o dvě branky. Poměrně bez problémů se domácí napravo dostali do útočného pásma a Hudon ke střele od modré čáry vybídl JORDIEHO BENNA. Jeho první střela byla zblokována, nicméně záhy poté přišel druhý pokus, jenž zapadl přesně k tyčí Legacého brány. Asistence: Victor Mete, Charles Hudon.
    08:24 Brendan GALLAGHER - 1:0
     
    08:24
    Montreal právě vstřelil branku!
    Domácí jdou do vedení. Dlouhé vyhození dobruslil Engelland společně s Plekancem, avšak byl to český útočník domácího celku, kdo se ujal kotouče. Následovala bekhendová přihrávka před Legacého a toho již v pohodě překonal osamocený BRENDAN GALLAGHER. Legacé lapačkou máchl naprázdno. Asistence: Tomáš Plekanec, Jordie Benn.
     
    04:42
    Zničehonic se v šanci zjevil James Neal, jenž obdržel parádní křížnou přihrávku od Sbisy. Bývalý hráč Nashvillu byl sám před Lindgrenem, avšak ten se proti zakončení vytáhl.
     
    03:38
    Hodně práce měl nyní Legacé, kterého nejprve z vrcholu levého kruhu protáhl Weber a poté ještě z druhé strany Drouin. Hostující gólman předvedl dva kvalitní zákroky.
     
    01:47
    Přesilová hra pro Canadiens. Za držení protihráče je vyloučen Erik Haula (VEG).

    Lukáš Podleśny

    Branky a nahrávky: 9. Gallagher (Plekanec, Jo. Benn), 11. Jo. Benn (Mete, Hudon), 24. Pacioretty (Petry, A. Shaw) – 18. Bellemare (Engelland), 59. Haula (Marchessault, Perron)


    Montreal Canadiens: Lindgren (Montoya) – Mete, S. Weber (A), Alzner, Petry, Morrow, Jo. Benn – Galchenyuk, Drouin, Lehkonen – Pacioretty (C), Danault, A. Shaw – Byron, Plekanec (A), Gallagher – McCarron, T. Mitchell, Hudon.
    Vegas Golden Knights: Lagacé (Ferguson) – Schmidt, Sbisa (A), McNabb, Engelland (A), C. Miller, Hunt – Marchessault, W. Karlsson, R. Smith – Perron (A), Haula, Neal – O. Lindberg, Eakin, Tuch – Bellemare, Nosek, Carrier.

    Rozhodčí: Joannette, L'Ecuyer – Nansen, Racicot

    Diváci: 21 302
    thejrc.org