Most – Trutnov 4:5 (0:1 po s.n.) | Kopřivnice – Val. Meziříčí 4:3 (kon.) | Poruba 2011 – Opava 9:0 (kon.)
Šumperk – SHK Hodonín 4:2 (kon.) | Sokolov – Řisuty 8:1 (kon.) | Dvůr Králové n. L. – Bílina 10:3 (kon.)
Tábor – Klatovy 7:3 (kon.) | Jablonec n/N – Vrchlabí 4:3 (kon.) | Letňany – Děčín 3:8 (kon.)
konec
HC Letci Letňany
3:8 (2:1, 1:2, 0:5)
HC Děčín
Středa 08.11.2017, 18:20 • Ice Arena, Praha-Letňany • 2. liga skupina Západ • 16. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:20.
     
    Hezký podvečer přeji všem příznivcům ledního hokeje. Dnes je na programu šestnácté kolo druhé hokejové ligy a v jeho rámci budeme prostřednictvím tohoto online přenosu sledovat utkání mezi týmy HC Letci Letňany a HC Děčín. Pojďme si oba celky představit.
     
    HC Letci Letňany

    Hokejisté pražských Letňan jsou letošním nováčkem druhé hokejové ligy a zatím se nacházejí na posledním místě v tabulce, tedy jedenáctém a na své konto si připsali deset bodů. Jejich největším skalpem ale byla minulý týden domácí výhra nad silným Vrchlabím, které smetli 8:1. Pak ale přišla těsná prohra v Trutnově 2:3 a Letci se tak na vyšší pozici neprobojovali. A po týdnu se představí znovu doma a brousí si zuby na děčínské Medvědy. Jakýkoli bodový zisk by pro ně byl rozhodně velmi cenný. Pro trest ve hře nebude hrát Martin Kotyra, jenž dostal v utkání s Trutnovem trest ve hře. Letňanům tak bude citelně chybět. Uvidíme, jak si proti severočeskému celku povedou.
     
    HC Děčín

    Hráči Děčína jsou na tom mnohem lépe. Letošní sezónu odstartovali s bravurou a dlouho drželi první příčku v tabulce. Nyní jsou na místě druhém s osmadvaceti body. Po výhře 5:2 ve Dvoře Králové pak přivítali na svém ledě hokejisty Sokolova, kteří po loňské neúspěšné sezóně zatím válí. Led Děčína vyloupili a připsali si po výhře 6:3 všechny tři body. Na Medvědy se tak dotáhli a ztrácejí na ně už jen pouhé dva body. Proto by Děčínští dnes znovu rádi plně bodovali, aby si svou pozici v tabulce udrželi. Čeká nás tak zajímavý duel. Do zápasu jistojistě nezasáhne agilní útočník Pavel Zajan, jenž v utkání se Sokolovem obdržel trest ve hře, který znamená automaticky stopku na následující utkání a disciplinární komise rozhodne, zda trest nebude ještě vyšší.
     
    Vzájemná utkání

    Oba celky se už v rámci letošní sezóny utkaly, na konci září Medvědi doma zvítězili 5:1. Na tuto výhru by tak rádi navázali i v Letňanech, rozhodně je ale nečeká nic jednoduchého. Domácí prahnou po odvetě a pokusí se favorita překvapit.
     
    Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile ráda provedu. Takže o nejdůležitější momenty tak rozhodně nepřijdete. Přeji tedy všem příjemnou počtenou.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Letci Letňany: Hamalčík (Pírs) – Gebell, Kučera Lukáš, Uhlíř, Lytvynov, Beran, Novák, Chvála – Honetschläger, Švarc, Prchal Vojtěch – Kadane, Kučera Jan, Dubský – Kučera Frank, Volek – Havlůj, Lojka, Prchal Václav

    HC Děčín: Lavinger (Šticha) – Hříbal, Balcar, Kaltenböck, Loukota, Chmel, Vaněk, Zdvořáček – Sladkovský, Volráb, Faigl – Oliverius, Chovanec, Chmelař – Vacek, Hašek, Kopta – Navarra

    Rozhodčí: Volf – Štětina, Schopf.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:20
    Hned v úvodu utkání se domácí dopustili zakázaného uvolnění a hra se tak stěhuje před domácího brankáře Hamalačíka, před kterým se bude vhazovat.
     
    00:33
    Děčín právě vstřelil branku!
    Hosté se velmi brzy ujímají vedení. DANIEL VOLRÁB pláchl všem, ujel po levém křídle a poté propálil Hamalčíka – 0:1. Asistence: Ondřej Hříbal.
     
    01:01
    Letňany právě vstřelily branku!
    Medvědi se ale příliš dlouho z vedení neradovali. Hned prakticky po vhazování se dostali do útočného pásma, kde se k puku dostal MARTIN DUBSKÝ, jenž v prostoru před brankou Děčína prostřelil Lavingera – 1:1. Je srovnáno a začíná se znovu od začátku. Asistence: Ladislav Kadane.
     
    01:20
    Letňany právě vstřelily branku!
    Během jediné minuty padly tři góly. Nyní znovu do děčínské sítě. MAREK NOVÁK vybojoval kotouč a z pravého kruhu pak střelou zápěstím překonává znovu Lukáše Lavingera – 2:1. Bez asistence.
     
    02:50
    Od modré čáry pálil děčínský Patrik Balcar, jeho rána ale byla zablokována a domácí tak nepustili hosty k žádné střele, která by jejich branku ohrozila.
     
    03:00
    Slibně se rozvíjející akci Medvědů zastavil ofsajd a hra se tak stěhuje zpět do středního pásma, kde se také za malý okamžik bude vhazovat.
     
    03:40
    Před brankou Děčína vznikla další skrumáž, ve které se ale nikdo z domácích hráčů nedokázal zorientovat a hosté si tak mohli oddychnout.
     
    04:15
    Lukáš Lavinger nyní čelil nebezpečné střele z levé strany, kotouč ale dokázal vyrazit do bezpečí a další akci rozjetých Letců tak zastavil.
     
    06:10
    Jaromír Chmel se marně snažil protlačit se do útočného pásma a ke střele se tak nedostal. Na druhé straně pak Lavinger vykryl další střelu domácího celku.
     
    06:49
    Havlůj hledal svou přihrávkou v útočném pásmu svého spoluhráče, Patrik Balcar ale jejich souhru vystihl a vyhodil puk šetrně do útočného pásma tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění.
     
    08:19
    Dlouho se drželi Medvědi v útočném pásmu, kde si několikrát vyměnili kotouč, ale jejich pobyt tam byl bez větší šance. Hamalčík tak nemusel zasahovat. Následně pak do rychlého brejku zamířili Letci.
     
    08:50
    Frank Kučera se dostal ke střele těsně před hostující brankou. Syn slavného otce Františka Kučery ovšem netrefil odkryté místo u Lavingerovy levé tyče.
     
    09:47
    Velká šance Děčína. Tomáš Faigl se ocitl tváří v tvář domácímu brankáři Hamalčíkovi, ten jeho následnou střelu chytá! Moc nechybělo a mohlo být vyrovnáno.
     
    10:40
    Radim Vacek se dostal po pravém křídle před Hamalčíkovu branku, poté se pokoušel najít lépe postaveného spoluhráče, přihrávka však adresáta nenašla.
     
    11:25
    Nyní se ocitl pod další střelou brankář Hamalčík, jenž vykryl ránu od modré čáry jednoho z hostujících obránců.
     
    11:47
    Hned na to pálil ze stejného místa také Jan Kaltenböck, jeho dělovku z velké dálky znovu ovšem Hamalčík pokryl. Hra je přerušena a bude se vhazovat v jeho těsné blízkosti.
     
    12:53
    Zakázaného uvolnění se dopustili Medvědi a hra se tentokráte stěhuje před jejich branku, kde se bude vhazovat před Lukášem Lavingerem.
     
    13:17
    Jan Chovanec si vyměnil dvakrát kotouč s Ondřejem Koptou, následná střela prvně jmenovaného skončila mimo tři tyče.
     
    14:10
    Tentokráte se zakázaného uvolnění dopustili Letci a vhazovat se nyní bude před brankářem Petrem Hamalčíkem.
     
    14:14
    Nabito na modrou čáru dostal Martin Zdvořáček, ten okamžitě vyslal tvrdou ránu směrem k domácí brance, jenže Hamalčík si připisuje další úspěšný zákrok a stále tak drží těsné vedení svého celku.
     
    14:19
    Další šance Děčína. Jaroslav Hašek poslal puk před branku domácích volnému Danielu Volrábovi, ten ale svou střelou vyprášil jen beton domácího brankáře.
     
    15:30
    A znovu se snažili protlačit hosté do útočného pásma, ale opět je zastavilo postavení mimo hru. Ta se tak stěhuje do střední třetiny a rázem je tak u konce další slibná šance Děčína.
     
    16:43
    Po delší době akce na straně Letců. Volek se dostal až do těsné blízkosti Lukáše Lavingera, ale svou střelou trefil přímo děčínského brankáře, jenž ukryl kotouč na své hrudi.
     
    17:23
    Vyloučení v týmu HC Děčín (Jan Chovanec – 2 min., podražení).
     
    17:23
    V závěru první třetiny přichází první vyloučení. Hostující Jan Chovanec dostává dvě minuty za podražení a domácí si zahrají jako první přesilovou hru.
     
    18:30
    Domácí se uhnízdili v pásmu Medvědů, ale ti se dokázali dostat ke kotouči a okamžitě ho vyhazují až před branku Petra Hamalčíka. Pošetřili tak cenné vteřiny ze svého oslabení.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:23
    Chovanec skáče na ledovou plochu a Medvědi jsou kompletní.
     
    19:50
    Další velká šance hostů, po které není vyrovnáno. Lukáš Sladkovský se dostal do těsné blízkosti Petra Hamalčíka, překonat ho ale nedokázal!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je za námi. V ní jsme hned v úvodu viděli v rozmezí necelé jedné minuty tři branky. Nejprve otevřel účet dnešního utkání Daniel Volráb, hned na to ale srovnal Martin Dubský a aby toho nebylo málo, o chvilku později strhl vedení na stranu Letňan Marek Novák. Do konce první části hry měli hosté několik šancí, ale ty k vyrovnání zatím nevedly. Domácí tak zatím drží těsné vedení a uvidíme, co nám přinese druhá třetina, která začne přibližně v 19:05.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:05
    Daniel Volráb vyhrál vhazování ve středním pásmu a hosté se tak vydávají poprvé ve druhé třetině do útočného pásma.
     
    20:48
    Tam ale nic nevymysleli a do protiútoku se dostali Letci. Frank Kučera dostal nahrávku od Volka a poté vystřelil, jeho ránu ovšem Lavinger dokázal pokrýt.
     
    21:30
    Martin Dubský se dostal do úniku před Lukáše Lavingera a tváří v tvář se dostal k jedovaté střele, hostující brankář ale dalším zákrokem kryje a drží svůj tým!
     
    22:05
    Letňany právě vstřelily branku!
    Tentokráte už to ale domácím vyšlo a jdou do dvoubrankového náskoku. Domácí se znovu natlačili před hostující branku a kotouč do ideální pozice dostal LUKÁŠ LOJKA, jenž kotouč umístil pod víko Lavingerovy klece – 3:1. Asistence: Vojtěch Prchal.
     
    23:00
    Jaroslav Hašek se dostal ke střele těsně před domácí brankou, tu ale zase kryje Petr Hamalčík, na kterém si Medvědi dnes už několikrát vylámali zuby.
     
    23:27
    Vyloučení v týmu HC Letci Letňany (Tomáš Chvála – 2 min., podražení).
     
    23:27
    Děčín si zahraje první přesilovou hru v utkání. Tomáš Chvála dostává dvě minuty za podražení a hosté mají šanci dostat se na dostřel jediné branky.
     
    23:51
    Ondřej Hříbal se dostal ke střele, ale opět pálil jen do připraveného Petra Hamalčíka.
     
    24:14
    Záhy pálil od modré čáry Jan Kaltenböck a jeho tvrdá rána skončila na domácím brankáři, které poté před dotírajícími hráči Děčína přerušil hru.
     
    25:00
    Martin Zdvořáček nahodil kotouč před domácí branku, k dorážce před ní se ale nikdo z hostů nedostal. Přesilovka Medvědů se tak už chýlí ke svému konci.
     
    25:27
    Letňany jsou kompletní.
     
    25:50
    Děčín právě vstřelil branku!
    Medvědi jsou Letcům na dostřel jediné branky. Tomáš Faigl poslal před branku kotouč pro volného MARTINA ZDVOŘÁČKA, který se v těsné blízkosti Hamalčíka nemýlil – 3:2. Asistence: Tomáš Faigl a Michal Oliverius.
     
    26:48
    Do samostatného úniku se dostal Jaroslav Hašek, děčínský matador ovšem před Hamalčíkem neuspěl. Ten nastavil svůj levý beton a jeho střelu pokryl.
     
    27:29
    Na druhé straně střílel od modré čáry domácí Beran, Lukáš Lavinger ale pohotovým zákrokem jeho šanci zneškodnil.
     
    29:30
    Medvěd drží Letce pod tlakem, ale před Hamalčíkem znovu nenašli prostor ke střele, která by mohla vést k vyrovnání. Po zisku kotouč pak domácí míří až před Lavingera.
     
    29:36
    Další střela mířila na Hamalčíka. Z pravého kruhu ji vyslal Ondřej Hříbal, ale trefil pouze právě domácího brankáře, jenž si připisuje další přesný zákrok.
     
    29:56
    Vyloučení v týmu HC Děčín (Ondřej Hříbal – 2 min., krosček).
     
    30:00
    V polovině utkání byli Medvědi u puku, Roman Navarra ho odvezl až před domácí branku, kde hosté kombinují.
     
    31:45
    Medvědi se dokázali dvakrát osvobodit a nyní se dokonce ve vlastním oslabení dostali do šance. Jaroslav Hašek střílel do Hamalčíka a ten jeho ránu znovu pokryl.
     
    31:56
    Hosté jsou už v plném počtu.
     
    33:01
    Jan Chovanec se dostal do úniku před domácí branku, před Petrem Hamalčíkem svůj blafák ale do zdárného konce nedotáhl.
     
    33:37
    Další šance Děčína. Radim Vacek střílel z bekhendu, ale znovu se předvedl domácí brankář, jenž jeho přízemní projektil zneškodnil. Hra je přerušena a vhazuje se těsně před ním.
     
    33:57
    Děčín právě vstřelil branku!
    O dvacet vteřin později už se ale Medvědi prosazují. Ti udrželi útočné pásmo po vhazování a ke střele z dálky se pak dostal JAN KALTENBÖCK, jenž vymetl růžek domácí branky – 3:3. Je vyrovnáno a znovu se tak začíná znovu od začátku. Děčínští smazali dvoubrankové manko. Asistence: Michal Oliverius.
     
    35:12
    Václav Prchal se natlačil do těsné blízkosti Lavingerovy branky, ale tu přestřelil. Ke kotouči se tak dostali znovu hosté a míří rychle do útočného pásma.
     
    35:56
    Další střele čelil Lukáš Lavinger a ten po střele z prostoru mezi kruhy dalším zákrokem podržel svůj tým.
     
    37:00
    Daniel Volráb objel domácí branku a poté marně hledal adresáta na přihrávku. Domácí se tak dostali k puku a už ho zavážejí směrem k děčínské brance.
     
    38:12
    Vyloučení v týmu HC Děčín (Lukáš Lavinger – 2 min., sekání). Trest odpyká Jan Chovanec.
     
    38:35
    Medvědi se dostali ve vlastním oslabení do šance, tu ale zastavilo postavení mimo hru, která se tak stěhuje zpět do středního pásma.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:05
    Michal Oliverius v další šanci v oslabení. Dostal přihrávku do úniku přes celé hřiště a jen těsně minul domácí branku!
     
    39:40
    Poté se domácí dostali do medvědího teritoria, ale hosté se dokázali dostat ke kotouči a vyhazují ho až před brankáře Hamalčíka.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také druhá třetina je za námi. V ní se domácí dostali do dvoubrankového náskoku. Ve třiadvacáté minutě se trefil Lukáš Lojka a Letňany si pojistily své vedení. O tři minuty později ale dokázal vsítit kontaktní branku Martin Zdvořáček, na kterou navázal šest minut před vypršením druhé části hry Jan Kaltenböck, jenž děčínské manko vymazal. Čeká nás tak jistě zajímavá třetí třetina, která začne přibližně v 19:55.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:12
    Medvědi jsou v plném počtu.
     
    41:00
    Frank Kučera se hnal do rychlého brejku, ovšem puk mu vypíchl Ondřej Hříbal a akci domácího útočníka tak zastavil.
     
    41:55
    Honetschläger se dostal jako další ke střele před Lavingerem, ale nakonec pálil pouze mimo tři tyče. Do akce se tak nyní vydávají hosté.
     
    42:28
    Ale hned na to se hráči Letňan znovu natlačili před Lavingera, kde střílel Marek Novák, ale Lukáš Lavinger ji znovu zneškodnil a stále drží akcie děčínského týmu.
     
    42:57
    Dominik Volek se prodral za děčínskou obranu, dostal se i ke střele, ale vylámal si zuby znovu na pozorném Lavingerovi, který jeho projektil chytil.
     
    44:08
    Ladislav Kadaně vystihl rozehrávku Děčína, posléze se dostal do úniku, ale Lukáš Lavinger znovu drží svůj tým dalším pohotovým zákrokem!
     
    45:21
    Děčín právě vstřelil branku!
    Medvědi otáčejí stav utkání na svou stranu a jdou do vedení. Děčínsko akci založil Jan Chovanec, který přenechal puk Tomáši Faiglovi a druhý jmenovaný ho ještě přistrčil na modrou čáru RADOMÍRU VAŇKOVI, který bombou od modré čáry propálil vše, co mu stálo v cestě. Asistence: Tomáš Faigl a Jan Chovanec.
     
    46:03
    Děčín právě vstřelil branku!
    A už je to o dva góly. Medvědi po vedoucí brance znovu zaútočili a to se vyplatilo. JAROSLAV HAŠEK nechytatelnou střelou mezi nohy Hamalčíka nedal domácímu brankáři žádnou šanci a ten tak musí popáté lovit kotouč ze své sítě – 3:5. Asistence: Daniel Volráb a Tomáš Faigl.
     
    47:09
    Frank Kučera vyzkoušel svou střelou pozornost Lukáše Lavingera, který uspěl a připsal si tak další veledůležitý zákrok.
     
    48:23
    Lojka se snažil projít do útočného pásma, přes obránce Jana Kaltenböcka ale neprošel a hosté tak po zisku kotouče míří znovu do útočného pásma.
     
    48:46
    Vyloučení v týmu HC Letci Letňany (Václav Prchal – 2 min. + 2 min., vysoká hůl).
     
    48:46
    Medvědi budou hrát přesilovou hru. Větší trest na dvě plus dvě minuty za vysokou hůl dostal Václav Prchal a už sedí na trestné lavici.
     
    49:30
    Medvědi se zatím nedostali do útočného pásma, kotouč drží čtveřice domácích hráčů a to co nejdále od vlastní branky.
     
    49:57
    Nyní už ale ano, Lukáš Sladkovský pálil zblízka na domácí branku a tu jen těsně minul.
     
    50:27
    Zakázané uvolnění Medvědů a hra se stěhuje do jejich teritoria. Vhazovat se bude před Lukášem Lavingerem a domácí tak v oslabení získali útočné pásmo.
     
    50:57
    Děčín právě vstřelil branku!
    Hosté svou přesilovou hru využívají v její druhé části. Hašek našel před brankou úplně volného LUKÁŠE SLADKOVSKÉHO, před kterým zívala odkrytá klec, kterou bez větších problémů trefil – 3:6. Asistence: Jaroslav Hašek a Michal Oliverius.
     
    52:00
    Balcar střílel od modré čáry, obránce Letňan ale jeho ránu zablokoval a nedopustil další akci Děčína před vlastní brankou.
     
    53:10
    Děčínští se znovu rozjeli směr útočné pásmo, zastavil je ale ofsajd. Hra se stěhuje do středního pásma, kde se za malý okamžik bude vhazovat.
     
    53:50
    Lukáš Sladkovský se dostal do další střely, kterou ale vykryl Petr Hamalčík a zároveň pak přerušil hru. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    54:30
    Na druhé straně pálil Vojtěch Prchal, bylo to ale mimo tři tyče a Lukáš Lavinger tak nemusel vůbec zasahovat.
     
    54:57
    Děčín právě vstřelil branku!
    Jan Chmelař našel svou přihrávkou před domácí brankou úplně volného ONDŘEJE KOPTU, který poté svou prudkou střelou prostřelil bezmocného Petra Hamalčíka – 3:7. Asistence: Jan Chmelař a Patrik Balcar.
     
    56:14
    Nepřesnosti v rozehrávce Děčína a ke kotouči se tak dostávají znovu domácí, kteří se ještě snaží dostat před medvědí branku.
     
    57:01
    Děčín právě vstřelil branku!
    Další branka v domácí síti. Radim Vacek poslal kotouč přes půlku hřiště na rozjetého MICHALA OLIVERIUSE, který se dostal do úniku a děčínský kapitán pak provedl efektní blafák, po němž kotouč končí za zády Hamalčíka – 3:8. Asistence: Radim Vacek.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:20
    Dubský se snažil dorážet před brankou Děčína střelu Lojky, ale to se mu nepovedlo. Domácí ztratili kotouč a už míří před děčínskou klec.
     
    59:39
    Lukáš Sladkovský ještě střílel na domácí branku, bylo to ale mimo. Po zisku kotouče se pak ještě domácí dostali do útočného pásma, ale už to nic neřeší, zápas je u samého konce.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Medvědi nakonec dotáhli dvoubrankové manko, zápas otočili a přidali další čtyři branky a získali tak všechny tři body do tabulky. Domácí tak sahali po třech bodech, nakonec odešli z ledu s prázdnou.
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek středečního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (20:33:30)

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 2. Dubský (Kadane), 2. Novák, 23. Lojka (Vojtěch Prchal) – 1. Volráb (Hříbal), 26. Zdvořáček (Faigl, Oliverius), 34. Kaltenböck (Oliverius), 46. Vaněk (Faigl, Chovanec), 47. Hašek (Volráb, Faigl), 51. Sladkovský (Hašek, Oliverius), 55. Kopta (Chmelař, Balcar), 58. Oliverius (Vacek)


    HC Letci Letňany: Hamalčík (Pírs) – Gebell, Kučera Lukáš, Uhlíř, Lytvynov, Beran, Novák, Chvála – Honetschläger, Švarc, Prchal Vojtěch – Kadaně, Kučera Jan, Dubský – Kučera Frank, Volek – Havlůj, Lojka, Prchal Václav
    HC Děčín: Lavinger (Šticha) – Hříbal, Balcar, Kaltenböck, Loukota, Chmel, Vaněk, Zdvořáček – Sladkovský, Volráb, Faigl – Oliverius, Chovanec, Chmelař – Vacek, Hašek, Kopta – Navarra

    Rozhodčí: Volf – Štětina, Schopf
    thejrc.org