Švédsko – Česko 5:3 (kon.) | Švýcarsko – Kanada 2:3 (kon.)
konec
Švédsko
5:3 (1:1, 2:2, 2:0)
Česko
Středa 08.11.2017, 18:00 • Behrn Arena, Örebro • Euro Hockey Tour
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Pro tuto chvíli je to z mé strany všechno. Přeji hezký večer a u dalších on-line přenosů na počtenou. (20:24:49)
     
    Je dobojováno. Velmi svižná první třetina přinesla nejen pohledný hokej, ale také dva góly. Za český tým se o něj postaral Jakub Nakládal, po němž vzápětí srovnával za Švédy Dennis Everberg. Za stavu 1:1 se šlo do třetiny druhé.
    Prostřední periody byla dvojnásobně bohatší na góly. Ale i po ní svítil na kostce nerozhodný stav. Znovu to byli naši, kdo se jako první ujal vedení. Ve 22. minutě Michal Birner vyhnal všechny pavouky z horního koutu Enrothovy brány. Poté se o slovo dvěma brankami přihlásili domácí. Nejprve srovnal na 2:2 šikovnou tečí Oscar Möller, jehož trefu za pár minut podpořil dalším přesným zásahem Joakim Lindström. Ani Švédům však náskok nevydržel dlouho. Mohla za to přesilovková trefa Lukáše Radila.
    Poslední dvacetiminutovka tedy slibovala skvělou podívanou. Byli to však domácí, kdo se tentokrát ujal vedení. Ve 49. minutě zakončoval parádní kombinaci Švédska Dick Axelsson, který následně v 58. minutě, rovněž v přesilové hře, pečetil po další nádherné souhře svého celku výhru Seveřanů v poměru 5:3.
     
    Nejlepší hráči zápasu

    Jakub Nakládal (Česko)
    Joakim Lindström (Švédsko)

     
    Konec zápasu.
     
    59:50
    Šulák svou střelou napálil jen bránícího Everberga a kotouč se poté odrazil do rohu kluziště. Tohle již Švédové zvládnou.
     
    59:42
    Hostující lavička si ještě bere oddechový čas, protože se bude vhazovat v útočném pásmu Čechů. Pavel Francouz zůstává na střídačce a budeme hrát v šesti mužích v poli.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta zápasu.
    57:43 Dick AXELSSON - 5:3
     
    57:43
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    I tato přesilovka je využita po další fantastické kombinaci a troufám si říct, že je rozhodnuto! DICK AXELSSON navedl kotouč do středu útočného pásma, poté jej předal na levý kruh, kde stál připravený Andre Petersson, jenž puk vzápětí vrátil Axelssonovi, který si mezitím najel k pravé tyči, odkud touš také pohodlně zasunul do prázdné brány. Asistence: Andre Petersson, Erik Gustafsson.
     
    57:21
    Česko navíc dokázalo vyhodit a unavená čtveřice míří na střídačku, odku do hry naskakují čerstvé síly.
     
    56:46
    Jan Kovář je zpět ve hře a Češi mají to nejhorší za sebou. Už jsme ve čtyřech.
     
    56:31
    Domácí lavička si kvůli této příležitosti vybírá oddechový čas.
     
    56:31
    Velká komplikace pro Čechy. Ladislav Šmíd vyhodil puk do hlediště a dostává menší trest za zdržování hry. Naši hráči budou nyní hrát ve třech.
     
    56:25
    V šanci byli také domácí! Linus Omark z pravého kruhu napálil jen tyč české brány. Nyní jsme měli obrovské štěstí.
    55:45 Zaťovič při vlastním oslabení přestřelil odkrytou bránu!
     
    55:45
    A dokonce mohlo udeřit na druhé straně! Martin Zaťovič ujel se svým parťákem do rychlého brejku, ale po přihrávce svého kolegy poloodkrytou bránu Enrotha trestuhodně přestřelil.
     
    55:21
    Dělovku Hersleyho Francouz dobře viděl a vyrazil puk před sebe. Češi se poté výborně osvobozují.
     
    54:46
    Jan Kovář navíc oslabuje náš tým. Následují tak dvě minuty za podražení Češi mají rázem situaci o něco složitější.
    Marken.cz

    Radomír Fukala

    Branky a nahrávky: 15. Everberg (Lander, Ahnelöv), 30. Möller (Lindström), 33. Lindström (Kronwall), 49. Axelsson (A. Petersson, Omark), 58. Axelsson (A. Petersson, Gustafsson) – 13. Nakládal (Nestrašil, Radil), 22. Birner (Řepík, Kundrátek), 36. Radil (Nakládal, Klepiš)


    Švédsko: Enroth (Hellberg) – Hersley, Kronwall, Ahnelöv, Gustafsson, Nygren, Fransson, Högström – Möller, P. Lindholm, Lindström – A. Petersson, Ryno, Omark – Cehlin, Andersson, Axelsson – Norman, Lander, Everberg – Asplund.
    Česko: Francouz (Mazanec) – Mozík, Šulák, Nakládal, Šmíd, Kundrátek, J. Krejčík, Moravčík, Vitásek – Radil, Nestrašil, Sekáč – Gulaš, Mertl, D. Kubalík – Řepík, Jan Kovář, Birner – Klepiš, Horák, Zaťovič – Lev.

    Rozhodčí: Gofman, Olenin – Pihlblad, Dahmén
    ocianews.com