Švédsko – Česko 5:3 (kon.) | Švýcarsko – Kanada 2:3 (kon.)
konec
Švédsko
5:3 (1:1, 2:2, 2:0)
Česko
Středa 08.11.2017, 18:00 • Behrn Arena, Örebro • Euro Hockey Tour
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:42
    Hostující lavička si ještě bere oddechový čas, protože se bude vhazovat v útočném pásmu Čechů. Pavel Francouz zůstává na střídačce a budeme hrát v šesti mužích v poli.
    57:43 Dick AXELSSON - 5:3
     
    57:43
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    I tato přesilovka je využita po další fantastické kombinaci a troufám si říct, že je rozhodnuto! DICK AXELSSON navedl kotouč do středu útočného pásma, poté jej předal na levý kruh, kde stál připravený Andre Petersson, jenž puk vzápětí vrátil Axelssonovi, který si mezitím najel k pravé tyči, odkud touš také pohodlně zasunul do prázdné brány. Asistence: Andre Petersson, Erik Gustafsson.
     
    56:31
    Velká komplikace pro Čechy. Ladislav Šmíd vyhodil puk do hlediště a dostává menší trest za zdržování hry. Naši hráči budou nyní hrát ve třech.
     
    56:25
    V šanci byli také domácí! Linus Omark z pravého kruhu napálil jen tyč české brány. Nyní jsme měli obrovské štěstí.
    55:45 Zaťovič při vlastním oslabení přestřelil odkrytou bránu!
     
    55:45
    A dokonce mohlo udeřit na druhé straně! Martin Zaťovič ujel se svým parťákem do rychlého brejku, ale po přihrávce svého kolegy poloodkrytou bránu Enrotha trestuhodně přestřelil.
     
    54:46
    Jan Kovář navíc oslabuje náš tým. Následují tak dvě minuty za podražení Češi mají rázem situaci o něco složitější.
    53:31 Další šance! Jakub Klepiš neproměnil samostatný nájezd!
     
    53:31
    Ani teď není vyrovnáno! Jakub Klepiš uháněl sám na domácí bránu, avšak Enroth v bráně Švédů jeho svižnou střelu dokázal pokrýt ramenem a drží tak svůj tým ve vedení.
     
    50:32
    A znovu vyložená pozice na české straně! Jakub Klepiš uháněl se svým kolegy proti jednomu soupeři. Klepiš se rozhodl natlačit před bránu, ale z ideální pozice před Enrothem přestřelil domácí bránu. Tohle by mohlo Čechy mrzet.
    49:36 Málem bylo vyrovnáno! Gulaš z otočky orazítkoval tyč!
     
    49:36
    Vzápětí mohlo být znovu srovnáno! Milan Gulaš však napálil jen tyč Enrothovy brány. Nyní stáli při Švédsku všichni svatí.
    48:25 Dick AXELSSON - 4:3
     
    48:25
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédové jsou znovu o krok napřed a v dnešním duelu můžeme vidět stoprocentní využití přesilových her! Nádhernou kombinaci, při níž putoval kotouč z pravého kruhu z hole Linuse Omarka na levou stranu na Andre Peterssona, zakončil u pravé tyče DICK AXELSSON po geniální přihrávce právě Andreho Peterssona. Francouz neměl sebemenší šanci zasáhnout. Asistence: Andre Petersson, Linus Omark.
     
    46:49
    Vzápětí je zde ovšem výhoda přesilové hry pro Švédy. Vojtěch Mozík se odsedí menší trest za nedovolené bránění.
    41:40 "Ou." To je škoda! Mertl v obrovské šanci přestřelil
     
    41:40
    Češi se mohli potřetí dostat do vedení! Dominik Kubalík to udělal výborně a zpoza brány servíroval kotouč do předbrankového prostoru Tomáš Mertlovi, jenž se ocitl ve stoprocentní pozici. Ke smůle hostů však svatyni Enrotha přestřelil.
    35:21 Lukáš RADIL - 3:3
     
    35:21
    Česko právě vstřelilo branku!
    I další početní výhoda je využita a začínáme znovu od začátku! Od modré čáry pálil znovu Jakub Nakládal a tentokrát se již clonící LUKÁŠ RADIL raduje z gólu. Od jeho brusle se puk totiž odrazil za brankovou čáru a Enroth byl znovu bezmocný. Domácí lavička poté zvažovala ještě challenge, ale nakonec si po shlédnutí opakového záběru na kostce tuto variantu rozmyslela. Asistence: Jakub Nakládal, Jakub Klepiš.
     
    34:55
    Švédové nyní hráli v šesti a budou za to potrestáni. Následují dvě minuty za příliš mnoho hráčů pro domácí lavičku.
    32:07 Joakim LINDSTRÖM - 3:2
     
    32:07
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Také domácí využívají přesilovou hru a poprvé utkání se ujímají vedení! Staffan Kronwall vrátil po narážečce kotouč na pravou stranu JOAKIMU LINDSTRÖMOVI, jenž si nabruslil do prostoru kruhu a přesnou střelou na vzdálenější tyč otáčí stav zápasu. Francouz toho mnoho přes bránícího Šuláka a clonícího švédského hráče příliš neviděl. Asistence: Staffan Kronwall.
     
    30:51
    Milan Gulaš navíc vzápětí posílí Čechy do čtyř. Odsedí si totiž menší trest za nedovolené bránění.
    29:52 Oscar MÖLLER - 2:2
     
    29:52
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Krásná kombinace domácích znamená vyrovnání! Po rychlý brejk, po kterém se dvěmi přihrávkami dostali Švédové do útočného pásma, následoval pas od pravého mantinelu v podání Joakima Lindströma do předbrankového prostoru, kde do něj OSCAR MÖLLER šikovně nastavil hůl a po jeho teči kotouč rozvlnil síť za Pavlem Francouzem. Asistence: Joakim Lindström.
    21:55 Michal BIRNER - 1:2
     
    21:55
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi jako první dávají branku ve druhé části a podruhé jdou dnes do vedení! Od pravého mantinelu našel Michal Řepík rozjetého MICHALA BIRNERA, jenž potáhl kotouč do mezikruží a následně naprosto výstavní ranou vymetl horní roh švédské brány. Asistence: Michal Řepík, Tomáš Kundrátek.
     
    21:30
    Rynö s Omarkem ujížděli po špatném střídání našich do přečíslení dvou proti jednomu. První jmenovaný se rozhodl pro střelu z levé strany, kterou ovšem Pavel Francouz výborně zneškodnil.
    14:45 Dennis EVERBERG - 1:1
     
    14:45
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Náskok našemu celku nevydržel dlouho a máme znovu srovnáno! Roman Horák ztratil kotouč v útočném pásmu a Švédové uháněli do protiakce. Anton Lander předal puk DENNISI EVERBERGOVI, který překonal modrou čáru a z pravého kruhu svižnou střelou k vzdálenější tyči rozradostnil švédské publikum. Asistence: Anton Lander, Lonas Ahnelöv.
    12:55 Jakub NAKLÁDAL - 0:1
     
    12:55
    Česko právě vstřelilo branku!
    Přesilová hra je využita a Češi se ujímají vedení! Andrej Nestrašil z prostoru pravého kruhu naservíroval kotouč JAKUBU NAKLÁDALOVI, jenž se nikterak nerozpakoval a tvrdou ranou jej napálil k levé tyči domácí brány. Výbornou práci před Enrothem odvedl Lukáš Radil, jenž dokonale zakryl výhled švédskému brankáři. Asistence: Andrej Nestrašil, Lukáš Radil.
     
    11:34
    Patrick Cehlin fauloval kolenem jednoho z našich hráčů ve středním pásmu a jde si odpočinout na dvě minuty. První přesilovka pro Česko.
    10:26 Ryno na konci krásné švédské akce, Francouz připraven!
     
    10:26
    Vyložená pozice také na straně Švédska! Rynömu přiťukl jeden z jeho spoluhráčů puk do jízdy a ten tak mohl po pravé straně postupovat na Francouze. Svou svižnou střelu namířil mezi ruku a tělo, ale český brankář s mírnými obtížemi udržel puk ve výstroji.
    05:07 Andrej Nestrašil v první velké příležitosti přestřelil bránu!
     
    05:07
    To byla velká škoda pro Česko! Andrej Nestrašil si najel na přihrávku zpoza brány a z velmi dobré pozice před švédskou bránou nebezpečně zakončil. Ke smůle Čechů však přestřelil svatyni Enrotha.
    Marken.cz

    Radomír Fukala

    Branky a nahrávky: 15. Everberg (Lander, Ahnelöv), 30. Möller (Lindström), 33. Lindström (Kronwall), 49. Axelsson (A. Petersson, Omark), 58. Axelsson (A. Petersson, Gustafsson) – 13. Nakládal (Nestrašil, Radil), 22. Birner (Řepík, Kundrátek), 36. Radil (Nakládal, Klepiš)


    Švédsko: Enroth (Hellberg) – Hersley, Kronwall, Ahnelöv, Gustafsson, Nygren, Fransson, Högström – Möller, P. Lindholm, Lindström – A. Petersson, Ryno, Omark – Cehlin, Andersson, Axelsson – Norman, Lander, Everberg – Asplund.
    Česko: Francouz (Mazanec) – Mozík, Šulák, Nakládal, Šmíd, Kundrátek, J. Krejčík, Moravčík, Vitásek – Radil, Nestrašil, Sekáč – Gulaš, Mertl, D. Kubalík – Řepík, Jan Kovář, Birner – Klepiš, Horák, Zaťovič – Lev.

    Rozhodčí: Gofman, Olenin – Pihlblad, Dahmén
    thejrc.org