Finsko – Česko 2:3 (po pr.)
po prodl.
Finsko
2:3 (1:0, 0:1, 1:1 - 0:1)
Česko
Středa 08.11.2017, 18:25 • Hämeenlinna • Reprezentace do 18 let
Partner:
     
    Je hotovo! Čeští mladíci nejdříve dokázali otočit nepříznivý výsledek, nicméně v poslední minutě přišli o vedení. To je ale nemuselo až tolik mrzet, neboť v prodloužení vystřelil výhru Jan Jeník. Český výběr se bude po dnešním utkání připravovat na zítřejší zápas proti Švédsku. (20:42:39)
     
    Konec zápasu.
    64:29 JENÍK - 2:3
     
    64:29
    Česko právě vstřelilo branku!
    Prodloužení nakonec nabídlo branku! JAN JENÍK nejdříve s první střelou neuspěl, puk se odrazil zpět na jeho hokejku a poté už dokázal prostřelil Annunena. Asistence: Karel Plášek, Vojtěch Doktor.
     
    64:02
    Mohlo být rozhodnuto! Matiášek pádil sám na brankáře, jenomže jako zakončení si vybral střelu do betonu.
     
    63:23
    Kropáček to vzal na sebe, nicméně neprošel přes Utunena. Nyní hrají s pukem finští mladíci.
     
    63:11
    Hraje se zatím hodně opatrně. Je patrné, že ani jedna trojice nechce udělat žádnou chybu. To byl vzhledem k počtu hráčů na ledě mohlo mít fatální následky.
     
    62:12
    Kotouče si užila také česká trojice, která pronikla až do útočné třetiny. Jeník se velmi dobře prodral až branku, kde ale neprocedil puk na Šíra.
     
    61:23
    Utunen započal první útočnou akci prodloužení. K puku se posléze dostal Tanus, jehož objetí branky nakonec nepřineslo zakončení.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Čeští mladíci nakonec neudrželi hubené vedení a v poslední minutě dokázal soupeř srovnat krok. Nyní bude následovat prodloužení.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
    59:34 TANUS - 2:2
     
    59:34
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Je tomu skutečně tak! Hlavní rozhodčí uznal branku a stav je tak opět vyrovnaný! Branka je nakonec připsána KRISTIANU TANUSOVI, který ve skrumáží došoural puk za Dostála.
     
    59:34
    Finsko dokázalo dopravit kotouč do branky a znovu musí vše potvrdit videorozhodčí.
     
    59:11
    Finové se dostali do útočné třetiny a venku z branky je také Annunen.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:11
    Pomalu se nám blíží konec utkání a Češi stále velmi dobře brání. Domácí Finové zatím ještě nesáhli ke hře bez brankáře.
     
    57:47
    Je tomu skutečně tak! Rozhodčí branku nepotvrdil a Češi jsou stále ve vedení!
     
    57:47
    Dostál měl nyní hodně práce, aby udržel kotouč před brankovou čárou. Nakonec se to zřejmě podařilo, vše by měl potvrdit verdikt videorozhodčího.
     
    57:11
    Střondala poslal puk podél mantinelu na Svobodu, který si kotouče moc neužil. Soupeř mu okamžitě uzmul hrací předmět a okamžitě s ním pádí na opačnou stranu.
     
    56:01
    Finové výrazně zvýšili obrátky a momentálně nepouští naše reprezentanty ven z jejich třetiny. Nic nebezpečného jsme ale zatím neviděli.
     
    55:13
    Nespřesvědčivé počínaní na pravém křídle nakonec vedlo v zakončení v podání Hirvonena. Se slabou střelou ale neměl Dostál žádné potíže.
     
    54:40
    Kleiner nedokázal vyhodit puk z vlastní třetiny, což ale nemuselo vadit, protože se to povedlo jeho kolegovi Seemannovi.
     
    53:33
    Střondala dokázal uspět na buli proti Nevasaarimu, což českému týmu jednoznačně pomohlo. Následovalo totiž rychlé střídání formací.
     
    52:23
    Následovala ještě jedna šťiplavá střela z mezikruží, která pro změnu doputovala do ramene. Češi mají nyní pořádnou dávku štěstí.
     
    51:21
    Finové nyní sevřeli naše hokejisty, přičemž se do zakončení dostal Nevasaari. Střela z otočky skončila na připraveném Dostálovi.
     
    51:06
    Oddechový čas pro Česko.
     
    50:11
    Lauko sváděl u mantinelu souboj s přesilou protihráčů, proti kterým neměl logicky šanci. O několik vteřinek později pálil Kvasnica pouze do brankáře.
     
    49:11
    Hlavní rozhodčí nastavili hodně mírný metr. Na ledě tentokráte skončil střelec první branky Kivenmäki, avšak vylučovat se opět nebude.
     
    48:30
    Také člen první formace Klejna zkusil své štěstí z velké dálky. Jeho pokus nakonec skončil na vyrážečce Anunnena.
     
    47:22
    Nejdříve byl Jeník poslán k zemi, z následného kontru hodně nebezpečně pálil Nevasaari. Dostál stál i tentokráte na správném místě a střelu vyrazil do strany.
     
    46:11
    Aubrecht měl na modré čáře spoustu prostoru ke střele, kterou poslal daleko vedle branky. Finský strážce tyčí se za pukem pouze ohlédl.
     
    45:27
    Adámek posunul kotouč na svého obranného kolegu Doktora, který nahrál Střondalovi. Po střele nakonec musel reagovat Annunen, jenž skryl puk pod výstrojí.
     
    44:02
    Naš výběr zaznamenal velmi dobrý vstup do poslední třetiny a momentálně je to Česko, kdo má blíže k vítězství. Naopak Finové musí výrazně přidat.
    43:01 PLÁŠEK - 1:2
     
    43:01
    Česko právě vstřelilo branku!
    Naši mladíci okamžitě využívají nabízenou přesilovku! KAREL PLÁŠEK tak dlouho šťouchal do Annunena, až dokázal procedit puk za čáru. Obrat je na světě!
     
    42:49
    Vyloučení v týmu Finsko (Immonen – 2 min., hákování).
     
    42:22
    Dostál holí vyrazil lehké nahození a následně jeho kolega Kleiner vyvezl puk z vlastní třetiny. Čeští mladíci nyní mají velmi svěží pohyb.
     
    42:04
    Také Finové si vyzkoušili svůj první útočný výpad. Siikanen zavážel puk do útočné třetiny, kde ale neměl potřebnou podporu.
     
    41:35
    Co chybělo! Čajka si dokázal vybruslit až před brankáře a následnou střelou orazítkoval konstrukci. Velká škoda!
     
    40:11
    Odstartovala nám závěrečná perioda. Vhazování dokázal vyhrát český celek, konkrétněji to byl člen první formace Šír.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Ve druhé třetině předvedli čeští mladíci o poznání lepší výkon, který nakonec pramenil ve vyrovnávací branku. Ke konci třetiny měli ještě Finové k dispozici přesilovku 5 na 3, kterou ale nedokázali využít. Oba celky tak vstoupí do poslední periody za nerozhodného stavu 1:1.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:12
    Češi se nakonec dokázali ubránit a ihned pomysleli na útočení. Jejich snaha ale končí odpísknutým ofsajdem. Vhazovat se bude ve středu hrací plochy.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    38:59
    Další velmi důležitý zákrok. Na pravé straně se objevil zcela osamocewný Kokkonen, jenž trefil pouze přesunujícího Dostála.
     
    38:11
    Utunen nahrál vedle stojícímu Nevasaarimu, jehož nahození prosvištělo kousek vedle tyče. Čeští mladící se brání hodně srdnatě.
    37:25 Tanusova nebezpečná střela.
     
    37:25
    Finové si v v přesilovce pět na tři vytvořili obvrovský tlak. Tanus nejdříve pálil pouze do Dostála, následně náš brankář zalehl kotouč.
     
    36:38
    Vyloučení v týmu Česko (Arnošt – 2 min., podražení).
     
    36:07
    Vyloučení v týmu Česko (Lauko – 2 min., zásah do hlavy nebo krku + 10 min. osobní trest, zásah do hlavy nebo krku). Trest odpyká Matiášek.
     
    35:59
    Tak tohle bylo hodně hraniční. Seemann byl zcela evidentně podražen, nicméně hlavní rozhodčí nechávají pokračovat ve hře.
     
    35:24
    Finové si chtěli okamžitě vzít vedení zpět, nicméně pokaždé narazili na dobře postavené protihráče. Nyní se bude vhazovat v naší třetině.
     
    34:47
    Stav je tak opět vyrovnaný, v tuto chvíli se hraje od začátku. Český výběr vyrovnávací branka jistě nakopne.
    33:46 ARNOŠT - 1:1
     
    33:46
    Česko právě vstřelilo branku!
    Máme vyrovnáno! DOMINIK ARNOŠT byl na pravém křídle úplně sám, což vyhodnotil naprosto dokonale. Razantní střela zamířila mimo Annunenův dosah. Asistence: Matěj Svoboda, Jakub Adámek.
     
    33:17
    Lauko se vrhl po střele tak obětavě, až to nepříjemně schytal. Český kapitán ihned po projektilu upadl na hrací plochu, kde je v péči lékaře.
     
    33:11
    Po Thomsonově hodně nebezpečné střele se kotouč odrazil přímo před Dostála, kde žádný z finských hráčů nedokázal zamést puk do sítě.
     
    33:01
    Česko je ve druhé třetině výrazně aktivnějším týmem. Před malým momentem zkoušel Kropáček vybídnout Matiáška, který před brankou ale promáchl.
     
    32:39
    Kleiner se dostal k propadnuvšímu touši jako první a pouze ho nápalil do útočné třetiny. Tam jeho kolegové ale nedokázali vyhrát v souboji o puk
     
    31:12
    To ale nyní už neplatí. Zničehonic se mezi kruhy zjevil Maccelli, jehož rána ke vzdálenější tyči nakonec skončila pouze na betonu českého brankáře.
     
    30:22
    Thomson si navedl puk do střelecké pozice, odkud nastřelil jednoho z clonících hráčů. Dostál už je delší časový úsek bez výraznějšího zákroku.
     
    29:45
    Finové nakonec dokázali odbránit i druhé oslabení a už se znovu hraje v pěti na obou stranách. Modře zbarvení hráči se okamžitě snaží o aktivitu.
     
    28:11
    Tentýž hráč posléze nahrál vedle stojícímu Střondalovi, který pro změnu vyprášil Annunenovu vyrážečku. Češi výrazně sevřeli svého soupeře.
     
    27:47
    Klejna to zkusil po buly nahozením na branku, které zapadlo přesně na hruď brankáře. Tomu v době střely neclonil žádný z hráčů.
     
    27:11
    Nejdříve ve velké šanci selhal Maki, který trefil pouze Dostála. Z následného protiútoku pálil jeden z českých hráčů přesně do stojícího brankáře.
     
    26:14
    Už, už se zdálo, že se Střondala dostane do velmi dobré střelecké pozice. Český mladík ale nedokázal zpracovat poskakující kotouč.
     
    25:53
    Vyloučení v týmu Finsko (Ketola – 2 min., hákování).
     
    25:47
    Český výběr se stále nemůže prodrat do nějaké slibnější příležitosti. Stále zůstává pouze u náznaků, které logicky nepřinesou vyrovnávací trefu.
     
    24:11
    Seppala dokázal vystihnout rozehrávku, avšak následně se zjevil ve statickém postavení. Švih holí zapadl přesně do rukavice brankáře.
     
    23:43
    Ketola si dokázal ramenem pomoci v souboji s Kropáček, což nakonec bylo v rámci pravidel. Finové se nyní dostali do naší třetiny.
     
    22:59
    Jeník nabíjel na modrou čáru Doktorovi, jehož táhlá střela proletěla kolem tyče. Na druhé straně musel být v pohotovosti Dostál.
     
    22:22
    Další nahození jednoho z českých hráčů prolétlo až na druhou stranu hřiště, což znamená jediné – zakázané uvolnění.
     
    21:11
    Český kapitán Lauko spěchal za nahozeným kotoučem, který ale nedokáza poslat zpět před branku. Místo toho trefil pouze oblouk branky.
     
    20:02
    Odstartovala nám druhá třetina, jehož vhazování dopadlo tentokráte lépe pro Finsko.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Finové vstoupili do tohoto utkání lépe a po jediné brance zatím vedou těsně 1-0. Sledovali jsme hodně vyrovnanou třetinu, která byla chudá na gólové šance.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:23
    Lauko dokázal skvělým způsobem vypíchnout puk Nousiainenovi a poté uháněl z úhlu sám na brankáře. Slabé zakončení ale narazilo pouze do betonů.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    18:47
    Momentálně sledujeme hluchou pasáž utkání, která nenabízí nic záživného. Finové jsou v tuto chvíli v držení puku za vlastní brankou.
     
    17:59
    Had šel do jednoho z protihráčů na hranici faulu, poté se k puku dostal Sklenář, který se nedostal ani ke střele.
     
    17:43
    Had byl v souboji s Tanusem hodně důrazný. Poté se ke střele od modré čáry dostal Utunen, jehož dělovka zaplula přimo do rukavice.
     
    16:12
    Hodně nebezpečně pálil střelec první branky Kivenmaki, který tentokráte z úhlu trefil pouze Dostálovo rameno.
     
    15:25
    Hirvonen si neporozuměl s Immonenem, nicméně naštěstí pro Finy se žádný z hráčů soupeře nedostal k odraženému touši.
     
    14:25
    Češti mladíci se při první přesilovce nedostali k ničemu vážnému. Naopak Finové bránili hodně zodpovědně a navíc sami jednou vystřelili.
     
    13:30
    Finsko je v plném počtu.
     
    13:15
    Tentokráte to zkusil individuálně Kvasnica, který zavezl puk až za branku. Následně ale Klejnovi odskočil puk za čáru, je pískán ofsajd.
     
    12:11
    Náš výběr se tak dostal k první přesilové hře zápasu. Uběhla necelá minuta a stále se bílo-červení hráči nemohou usadit v pásmu.
     
    11:30
    Vyloučení v týmu Finsko (Maccelli – 2 min., krosček).
     
    11:20
    Čajka se prodíral kolem mantinelu, kde nakonec vybojoval puk. Následné nahození Kleinera prolétlo pouze kolem branky.
     
    10:11
    Utajenou střelu vypustil ze své hokejky Kvasnica a Annunen raději přikryl puk ve své lapačce. Tentokráte se bude vhazovat ve finském obranném pásmu.
     
    09:23
    Velmi dobře nyní zapracoval Jeník, kterrý nepustil kolem mantinelu Nevasaariho. I přesto se bude vhazovat po Dostálově pravici.
     
    08:01
    Utunen vyvážel puk z vlastní třetiny, jenomže poté nedokázal přihrát na hokejku svého kolegy. Je pískáno zakázené uvolnění.
     
    07:11
    Češi se po inkasované brance stále nedostali k delší práci s pukem, se kterým hraje spíše náš dnešní protivník.
     
    06:12
    Finové pořádně zamkli náš celek a poté se před Dostálem udál menší závar. Tanus ale nedokázal našeho brankáře prostřelit.
     
    05:11
    Suhonen byl u puku jako první a následně se u mantinelu strhla mela hráčů. Z ní vyjeli úspěšnějí čeští reprezentanti.
     
    04:16
    Klejna nahodil za branku na Sklenáře, který si ale s těžkou přihrávkou nedokázal poradit. Oba celky tak střídají.
     
    03:11
    Náš výběr se tak vrhl na opačnou stranu, jenomže to vedlo pouze ke ztrátě. Posledně si vylámal zuby také Suhonen.
     
    02:45
    Od modré čáry to zkoušel Ketola, jenomže finský zadák nedokázal propálit blok několik hráčů.
    01:28 KIVENMAKI - 1:0
     
    01:28
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Tak to byla ukázková branka! Náš výběr se vrhl do útočení, avšak zapomněl na OTTA KIVENMÄKIHO, který po sólovém nájezdu zakončil pod horní tyč. Asistence: Pekka Suhonen, Lassi Thomson.
     
    01:22
    Finové také zkusili poprvé zahrozit, avšak nepřešli ani střední pásmo. Těžiště hry je momentálně za domácí brankou.
     
    01:12
    První střelecký pokus vyprodukoval obránce Klejna, který spíše nahazoval na branku. Annunen jeho střelu kontroloval.
     
    00:33
    Úvodní bule byla vhozena, lépe jí zvládl český výběr. Konkrétněji to byl Šír, který poslal prudký puk za vlastní bránu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Finsko: Annunen – Kokkonen, Utunen (C), Thomson, Salmela, Ketola, Seppälä, Nousiainen – Macceli, Tanus (A), Nevasaari – Oden, Kivenmäki, Mäki – Siikanen, Petman, Suhonen – Moilanen, Immonen, Hirvonen

    Česko: Dostál – Had, Klejna, Adámek, Doktor, Seemann, Kleiner, Aubrecht – Lauko (C), Šír, Kvasnica – Jeník, Strondala, Plášek (A) – Kropáček, Čajka, Matiášek – Sklenář, Artnošt, Svoboda

    Rozhodčí: Pajula, Salonen – Nittyla, Nieminen.
     
    Český výběr hráčů do osmnácti let odehrál v loňském ročníku celkem tři trunaje pěti zemí, konkrétněji to bylo ve švédském Sundsvallu, švýcarském Zuchwillu a v anglickém Plymouthu. V prvním jmenovaném turnaji obsadili naši reprezentanti třetí příčku, přičemž náš dnešní soupeř se umístil až na poslední pozici. Vítězem celého turnaje byli Američané, jenž dokázali zvítězit ve všech čtyřech zápasech. Povedenější turnaj se odehrál v již zmiňovaném Zuchwillu, kde náš výběr do osmnácti let ovládl celý turnaj. Na druhé pozici se objevili právě Finové, kteří měli na Česko tříbodové manko. V posledním turnaji v Plymouthu se opět zaskvěla Amerika, které stačilo devět bodů na celkové vítězství. Česká republika se opět dostala pouze na třetí pozici, naopak Finové skončíli ještě o příčku hůře.

    Co se týče mistrovství světa hráčů do osmnácti let, tam se naše barvy zrovna nepředvedly. Český výběr se nacházel ve skupině B společně s Amerikou, Ruskem, Švédskem a Běloruskem. Velmi jistým dojmem se jevili Američané, kteří zvítězili všechny čtyři zápasy. Druhým v pořadí bylo Rusko, následovalo Švédsko a až na čtvté příčce se nacházela Česká republika. Ta dokázala zvítězit pouze v jediném případě, přičemž se potýkala s druhou nejhorší defenzívou své skupiny.

    Češi se tak probojovali do čtvrtifinále až se čtvrtého místa, což jim logicky přisoudilo celek z prvního místa skupiny A. Tím byl právě dnešní soupeř z Finska, který si s naším výběrem poradil až po prodloužení (6:5). Česko se za předvedený výběr nemuselo vůbec stydět, nicméně Finové působili kompaktnějším dojmem, což je vyneslo až do samotného finále. Tam se utkali s Američany, kteří dokázali zvítězit 4:2.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Ve finské Hämeenlinně nám startuje turnaj pěti zemí hráčů do osmnácti let. V dnešním utkání na sebe narazí domácí reprezentace Finska a Česka.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 2. Kivenmäki (Suhonen, Thomson), 60. Tanus – 34. Arnošt (Svoboda, Adámek), 44. Plášek, 65. Jeník (Plášek, Doktor)


    Finsko: Annunen – Kokkonen, Utunen (C), Thomson, Salmela, Ketola, Seppälä, Nousiainen – Macceli, Tanus (A), Nevasaari – Oden, Kivenmäki, Mäki – Siikanen, Petman, Suhonen – Moilanen, Immonen, Hirvonen
    Česko: Dostál – Had, Klejna, Adámek, Doktor, Seemann, Kleiner, Aubrecht – Lauko (C), Šír, Kvasnica – Jeník, Strondala, Plášek (A) – Kropáček, Čajka, Matiášek – Sklenář, Artnošt, Svoboda

    Rozhodčí: Pajula, Salonen – Nittyla, Nieminen

    Diváci: 420
    thejrc.org