New Jersey – Edmonton 2:3 (po pr.) | Philadelphia – Chicago 3:1 (kon.) | Montreal – Minnesota 0:3 (kon.)
St. Louis – Arizona 3:2 (2:0 po s.n.) | Calgary – Detroit 6:3 (kon.) | Anaheim – Vancouver 4:1 (kon.)
Los Angeles – Tampa 2:5 (kon.) | Colorado – Ottawa 3:4 (po pr.)
konec
Calgary Flames
6:3 (2:0, 3:3, 1:0)
Detroit Red Wings
Pátek 10.11.2017, 03:00 • Scotiabank Saddledome, Calgary • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:00.
     
    Všem hokejovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu kanadsko-americké NHL. Od tří hodin se můžeme těšit na souboj mezi Calgary Flames a Detroitem Red Wings!
     
    Calgary Flames

    Flames před dvěma dny nestačili na Vancouver a po třech výhrách v řadě v nesmírně vyrovnaném středu Západní konference zůstali na jedenáctém místě, z něhož ztrácí pouhé dva body na pátý Vancouver. Calgary se v úvodním měsíci soutěže trápilo v koncovce, to platí i o české hokejové legendě Jaromíru Jágrovi, jenž se po zranění vrátil na led, ale na svůj první gól v dresu kanadského týmu nadále čeká.

    Nejproduktivnější hráči:
    1. J. Gaudreau – 19 bodů (4+15)
    2. S. Monahan – 14 bodů (8+6)
    3. M. Tkachuk – 10 bodů (3+7).
     
    Detroit Red Wings

    Red Wings po solidním vstupu do soutěže zaznamenali sérii šesti porážek v řadě, během kterých získali jediný bod proti Washingtonu. V posledních pěti zápasech už se forma Detroitu ale zvedla, v Ottawě sice nebodoval, ale jinak porazil Floridu, Arizonu, Edmonton a naposledy i Vancouver. V tabulce Východní konference Rudým křídlům patří deváté místo, přičemž ztrácí jen dva body na čtvrté New Jersey Devils.

    Nejproduktivnější hráči:
    1. D. Larkin – 14 bodů (2+12)
    2. A. Mantha – 13 bodů (7+6)
    3. M. Green – 13 bodů (1+12).
     
    Vzájemné zápasy

    04.03.2017 Calgary – Detroit 3:2 po prodl.
    21.11.2016 Detroit – Calgary 2:3
    21.12.2015 Detroit – Calgary 4:2
    24.10.2015 Calgary – Detroit 3:2 po prodl.
    07.03.2015 Detroit – Calgary 2:5.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Calgary Flames: M. Smith (Läck) – D. Hamilton, Giordano (C), Stone, Brodie, R. Andersson, Kulak – Ferland, Monahan (A), J. Gaudreau – Frolík, Backlund, Tkachuk – Jágr, Jankowski, S. Bennett – Brouwer (A), Lazar, Versteeg.

    Detroit Red Wings: Mrázek (Howard) – Daley, Ericsson, Green, Ouellet, Jensen, Kronwall (A) – Nyquist, Zetterberg (C), Mantha – Abdelkader (A), D. Larkin, Tatar – Glendening, Nielsen, Helm – Frk, Athanasiou, S. Wilson.

    Rozhodčí: Joannette, Hebert – Knorr, Wheler.
     
    Před samotným zápasem se odehrává malý ceremoniál, který vzdává hold válečným veteránům. Po něm budou následovat hymny obou zemí.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:28
    Tatar posunul puk doprava na Nielsena a ten se postaral o první střelu na branku, se kterou však neměl Mike Smith žádné větší starosti.
     
    00:52
    Larkin nabil Greenovi, jenž zblízka přestřelil. Tentýž muž ještě z levého křídla nahazoval kotouč na branku, ale Smith byl opět pozorný.
     
    01:11
    Red Wings začali zápas mnohem aktivněji. Smith má za sebou již třetí zákrok, který musel vytáhnout proti Manthově pokusu z levého mantinelu.
     
    01:37
    Mantha křižnou přihrávkou na modrou čáru našel Ericssona, jenž mířil k vzdálenější tyči, ale Smith dobře vytáhl svůj levý beton.
     
    02:22
    Teď už domácí. Tkachuk si stahovačkou podržel puk a pak ho přihrál doprava na Frolíka, jehož střela Mrázkovi vypadla, ale kotouč proletěl kolem pravé tyče.
     
    02:36
    Curtis Lazar z levého kruhu nemířil přesně a český brankář ve službách Detroitu v tomto případě zasahovat nemusel.
     
    03:23
    Glendening tečoval spoluhráčovu střelu od modré, jenomže nenasměroval puk do prostoru mezi třemi tyčemi domácí klece.
     
    03:49
    Jankowského formace s Jágrem a Bennettem se i nyní jenom bránila a už pouští na led elitní útok Flames.
     
    04:21
    Johny Gaudreau nenápadně nabral rychlost a z vrcholku levého kruhu prověřil postřeh Petra Mrázka, který vyrazil puk do strany.
     
    04:57
    Frolík se obtočil kolem branky, ale za Mrázka puk nezasunul. Hostující gólman pak ještě musel zneškodnit střelu Stonea od modré čáry.
     
    05:18
    Anthony Mantha fauloval v útočném pásmu během akce jeho spoluhráčů. Rozhodčí jeho zákrok na Stonea posoudili jako hrubost a přiřkli Plamenům první přesilovku.
     
    05:45
    Parádní individuální akce od Gaudreaua, který prokázal svou mrštnost a prokličkoval se až do mezikruží. Mrázek se ale nenechal zahanbit a předvedl vynikající zákrok lapačkou!
     
    05:54
    Versteegova střela bez zpracování byla nepřesná a od mantinelu se odrazila až do středního pásma.
     
    06:29
    Kromě akce Johnyho Gaudreaua se Red Wings v pohodě brání a drží kotouč hodně daleko od vlastní svatyně.
     
    06:49
    Glendening podržel puk v hostujícím útočném pásmu, kde proti čtyřem sice neuspěl, ale alespoň získal pár cenných sekund.
     
    07:18
    Hosté v plném počtu.
     
    07:29
    Giordano na modré čáře zachytil pokus o vyhození a ihned poslal puk k brance. Žádný z jeho spoluhráčů ale netečoval a Mrázek vůbec zasahovat nemusel.
     
    07:57
    Athanasiou sebral puk Jágrovi a nahrál Manthovi, jehož střela Smithovi nadělala velké problémy, když mu vypadla z výstroje. I díky pozorným spoluhráčům ho ale do sítě nepustil a přerušil hru.
     
    08:41
    Andersson si nevěřil na střelu z osy hřiště a jenom nahodil do rohu, kde kotouč vybojovali hosté a vyhodili jej do bezpečí.
     
    08:59
    Jágrův útok se v předchozím zápase často dostával do ofsajdu, jenž přerušil domácí akci i v tomto případě.
     
    09:15
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Flames jdou v desáté minutě do vedení! MARK JANKOWSKI roztáhl hru doleva k Jaromíru Jágrovi. Jeho střela se od hrudníku nejistého Mrázka odrazila přesně do noh přijíždějícího Jankowského a ten trochu nečekaně přišel k prvnímu gólu ve své krátké kariéře! Mrázek ještě instinktivně máchl lapačkou, jenže puk prosvištěl k jeho levé tyči. Asistence: Jaromír Jágr, Sam Bennett.
    09:15 Mark JANKOWSKI - 1:0
     
    09:46
    Scott Wilson byl v útočném pásmu, když Athanasiou přejížděl modrou čáru a dostal se tak do odpískaného ofsajdu.
     
    10:33
    Daley dostal puk na pravé křídlo, odkud vystřelil. Puk byl ještě tečovaný a Smith musel rychle reagovat, aby vzápětí zlikvidoval i dorážku.
     
    10:49
    Znovu v akci domácí brankář, který před důrazným Henrikem Zetterbergem schoval puk pod lapačku a přerušil hru. Následuje komerční přestávka.
     
    11:12
    Frolík se nejprve podílel na zisku kotouče a o pár sekund později sám zakončoval z pravého kruhu. Svého krajana v hostujícím brankovišti ale nepřekvapil.
     
    11:22
    Stone jenom nahazoval z pravého konce modré čáry a trefil Backlunda. Mrázek toho asi moc neviděl, ale proti nepřesně letícímu puku zasahovat nemusel.
     
    11:42
    Vynikající střídání druhého útoku Flames končí vyhozením Detroitu na zakázané uvolnění. Tomu předcházela nepříjemná teč Tkachuka a pohotový zákrok Mrázka.
     
    11:48
    Jankowski vyhrál vhazování pod sebe na Giordana, který ihned střílel, ovšem nepříliš rychle letící puk Mrázek snadno zastavil.
     
    12:06
    Athanasiou už podruhé sebral puk z Jágrovy hokejky. Během rychlého postupu vpřed mu ale utekl a sebral jej právě český útočník Calgary, jenž se vzápětí dostalo do ofsajdu.
     
    12:57
    Versteeg přenesl hru doprava, ale Lazarův pokus Mrázek pohodlně vyrazil. Domácí posléze přišli o pásmo, nicméně velmi brzy se do něj vrátili.
     
    13:39
    Monahan se netradičně objevil až za Smithem a pomohl přesunout hru do útočné třetiny Flames, kde musel Mrázek vytáhnout zákrok proti pěknému pokusu Ferlanda.
     
    13:56
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Domácí jsou v úvodu zápasu lepším týmem a zaslouženě vedou už o dva góly! Sean Monahan vyhrál buly nad Zetterbergem, kotouč se dostal k JOHNYMU GAUDREAUOVI a ten ho z prostoru mezi kruhy poslal až za Mrázkova záda. Asistence: Sean Monahan.
    13:56 Johnny GAUDREAU - 2:0
     
    14:22
    Rychlý výpad Detroitu žádné ohrožení Smithovy branky nepřinesl, jeden z hráčů totiž zahrál vysokou holí a rozhodčí ihned přerušili hru.
     
    14:59
    Ericsson už byl mimo ideální úhel. Přesto zkusil vystřelit, ale kotouč šel od hokejky Anderssona do ochranné sítě.
     
    15:21
    Tatar sice získal puk pro Red Wings, ale při přechodu útočné modré čáry si neporozuměl s Abdelkaderem, jenž na přihrávku slovenského útočníka neměl šanci dosáhnout.
     
    15:48
    Giordano se postavil před Nyquista a zablokoval jeho střelu mimo prostor branky. Flames poté zahráli na icing.
     
    16:36
    Detroit se usadil v útočném pásmu, jenomže obránci Flames nepustili jeho hráče do žádného zakončení a jen je drželi u mantinelů.
     
    17:21
    TJ Brodie dojel vyhozený puk a sudí proto museli odpískat zakázané uvolnění Rudých křídel.
     
    17:39
    Petr Mrázek se v první třetině rozhodně nenudí. Nyní úspěšně vyrazil střelu Backlunda, který dostal čas i prostor k posunu do levého kruhu.
     
    18:06
    Mike Green na druhé straně protáhl svého jmenovce Smithe, který se hodně natáhl, aby vyrazil ránu zpoza pravého kruhu mimo tři tyče.
     
    18:39
    Jágr z krátkého mantinelu o kousek nenašel Hamiltona, který se musel o pár metrů vracet a střela z otočky už nebyla pro Mrázka moc nebezpečná.
     
    19:00
    Poslední minuta první třetiny.
     
    19:17
    Versteeg dojel nahození od Stonea a nyní musí absolvovat sérii soubojů v rohu útočného pásma.
     
    19:39
    Troy Brouwer vytáhl kotouč ze souboje a přihrál na modrou čáru, odkud Stone nevystřelil moc prudkou ránu a Mrázek si připsal rutinní zákrok. Stejně tak o pár sekund později po zakončení Gaudreaua.
     
    19:55
    Trevor Daley dvakrát zkoušel Smithe ze středního pásma. Zkušený gólman se však nenechal napálit a s čistým kontem půjde i do druhé třetiny.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Je za námi velmi zajímavá první třetina, která se odehrála v solidním tempu a nabídla poměrně značnou střeleckou převahu Calgary. To se dostalo do vedení v desáté minutě po střele Jaromíra Jágra a šťastné dorážce dlouhovlasého Marka Jankowského. I další minuty pak patřily Plamenům, které zásluhou Gaudreaua odskočily do vedení 2:0 a to díky několika dobrým zákrokům brankáře Smithe udržely až do první přestávky.
     
    Střely na branku po 1. třetině: 15 – 10.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:28
    Brodieho dlouhou přihrávku Gaudreau nezpracoval, ale Flames se i tak usadili v útočném pásmu a snaží se něco vymyslet.
     
    20:46
    Mrázek dobře ucpal spodní část branky a nenechal otáčejícího se Ferlanda zasunout puk k levé tyči.
     
    21:21
    Darren Helm rychle pálil z levého křídla, ovšem Smith nastavil hokejku a poslal puk k zadnímu mantinelu.
     
    21:38
    Švédský útočník znovu střílel z prostoru levého kruhu pro vhazování, ale Smith na celou situaci dobře viděl a pohodlně zakročil.
     
    22:13
    Kronwall nezpracoval Manthovu přihrávku na modrou čáru a kotouč mu utekl až na obrannou polovinu Red Wings, kam se hráči v bílém musí vracet.
     
    22:47
    Curtis Lazar měl dostatečnou rychlost, ale z levé strany vystřelil jen do boční konstrukce Mrázkovy brány.
     
    23:02
    Mrázek vytasil beton proti Bennettově střele zápěstím a Detroit záhy dostal puk alespoň mezi modré čáry.
     
    23:36
    Jágr natáhl svou dlouhou hokejku a ještě ukořistil puk v útočném pásmu Flames. Hosté českého útočníka ale rychle odzbrojili a sami poté vjeli do ofsajdu.
     
    24:01
    Mike Smith a jeho nejlepší zákrok večera! Zuby si na něm vylámal Dylan Larkin, jenž po skvělé přihrávce od Tatara zakončoval z vnitřního okraje levého kruhu a mířil k vzdálenější tyči.
     
    24:26
    Dougie Hamilton si u modré čáry udělal pár kroků vpřed, ale nakonec vystřelil zápěstím jen doprostřed branky, kde byl Mrázek připravený.
     
    24:39
    Giordanovu střelu od modré šikovně tečoval Tkachuk a Mrázek měl co dělat, aby udržel puk ve své moci pod levým betonem!
     
    25:06
    Jankowski se vrátil s Greenem a znemožnil puk zakončovat po rychlé akci Athanasioua. O pár chvil později od modré pálil Ouellet, ale Smithovi moc vrásek na čele nepřidělal.
     
    25:37
    Matthew Tkachuk zády k brance přihrával, ale jeden z hostujících obránců kopl puk do Mrázka, který byl naštěstí pro Red Wings ve správný čas na správném místě.
     
    26:02
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Plameny unikají do tříbrankového vedení! Ericsson udělal osudovou chybu po rozehrávce Petra Mrázka. U mantinelu mu sebral puk Backlund a přihrál před rozjetého MICHEALA FERLANDA, jenž snadno projel mezi obranným párem Detriotu a forhendovým blafákem pokořil českého brankáře. Asistence: Mikael Backlund.
    26:02 Micheal FERLAND - 3:0
     
    26:43
    S další pohromou už spěchal Gaudreau, který dostal přihrávku do jízdy, ovšem v nadějném úniku před Mrázkem vystřelil nepřesně.
     
    27:41
    Po velkých problémech Red Wings přišel s uklidněním Abdelkader, jenže Smith nemusel vytahovat žádný těžký zákrok proti pokusu od modré čáry.
     
    28:04
    Vyloučení v týmu Calgary Flames (Sam Bennett – 2 min., sekání).
     
    28:19
    Athanasiou vystřelil pár okamžiků po vyhraném vhazování od Larkina, leč Smithe překonat nedokázal.
     
    28:43
    Detroit právě vstřelil branku!
    Rudá křídla využívají svou první přesilovku a snižují své manko! Anthony Mantha u brankoviště nezazmatkoval po přihrávce od Larkina a ještě přesunul kotouč k druhé tyči, kam si nabruslil MARTIN FRK a jednoduše zamířil do zcela odkryté branky. Pro Frka je to už šestý gól v sezóně! Asistence: Anthony Mantha, Dylan Larkin.
    28:43 Martin FRK - 3:1
     
    29:09
    Luke Glendening měl v úmyslu přidat kontaktní gól, ale při zakončení z levého kruhu neměl dostatečně přesně seřízená mířidla.
     
    30:32
    První útok Calgary připravil pozici pro Giordana, jehož střela také nebyla moc přesná. Domácí kapitán se musel rychle vracet a vleže zastavil rychlý brejk Red Wings.
     
    31:19
    Jankowského útok se už poněkolikáté dostal pod velký tlak, ze kterého však Tatar ani Larkin nevymysleli žádný gólový moment. Smith zastavil hru a rozjel komerční pauzu.
     
    32:06
    Athanasiou s Frkem a Manthou ukázali několik rychlých přihrávek, jenže posledně jmenovaný těsně před Smithem nezvedl puk do sítě.
     
    32:23
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Důležitý gól pro sebevědomí domácích hráčů, kteří se už začínali dostávat pod nepříjemný tlak! Frk zachyboval za vlastní brankou a odevzdal puk Backlundovi. Ten nahrál na modrou Kulakovi, jenž se postaral o nahození a to za Mrázkova záda protečoval MATTHEW TKACHUK! Asistence: Brett Kulak, Mikael Backlund.
    32:23 Matthew TKACHUK - 4:1
     
    32:23
    Lavička Detroitu si vyžádala kontrolu u videa pro údajné nedovolené bránění brankáři, ovšem rozhodčí usoudili, že lehký kontakt Tkachuka a Mrázka neměl žádný vliv na počínání českého brankáře.
     
    33:09
    Vyloučení v týmu Calgary Flames (Mark Giordano – 2 min., podražení).
     
    33:24
    Athanasiou z úhlu nepokořil Smithe, jehož klec posléze z podobné pozice úplně minul Mantha a rozvlnil jen ochrannou síť.
     
    33:51
    Martin Frk dostal nabito před levý kruh, ale svou oblíbenou střelou golfákem minul horní tyč Smithe, který chvíli předtím rozhýbal nějakou bolístku na ruce.
     
    34:14
    Brodie dostal čas na vyhození a poslal puk přes všechny čáry až za Mrázkovo pracoviště.
     
    34:52
    Zetterberg vrátil puk na modrou, ze které vypálil Kronwall. Puk byl ještě tečovaný, ale stejně zaplul do Smithovy výstroje.
     
    34:57
    Brouwer a Abdelkader se po přerušení pustili do šarvátky, kterou jasně ovládl domácí útočník! Oba hráči míří na pět minut na trestnou lavici.
     
    35:09
    Domácí v plném počtu.
     
    35:36
    I po skončení přesilovky zůstali Red Wings nastěhovaní u Smithe, který nejprve vyrazil střelu Greena a pak přihlížel nepřesné teči Zetterberga.
     
    35:49
    Detroit právě vstřelil branku!
    Hosté podruhé v zápase snižují na rozdíl dvou branek! Anthomy Mantha se uvolnil a z pravého mantinelu vykouzlil výtečnou bekhendovou přihrávkou. Ta prošla přes Brodieho i dalšího domácího obránce až k FRANSI NIELSENOVI, jenž jenom nastavil hokejku a překonal přesunujícího se Smithe. Asistence: Anthony Mantha, Mike Green.
    35:49 Frans NIELSEN - 4:2
     
    37:01
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Obrovská radost v ochozech Scotiabank Saddledome! Kulak přihrávkou z rohu obranného pásma našel Gaudreaua, který na malém prostoru okamžitě zrychlil a v situaci dvou na jednoho přihrál pod hokejkou Ericssona na JAROMÍRA JÁGRA, jenž si chvíli počkal na střelu a poslal puk nad bližší beton padajícího Mrázka! Pro českou legendu je to první gól v probíhajícím ročníku! Asistence: Johnny Gaudreau, Brett Kulak.
    37:01 Jaromír JÁGR - 5:2
     
    37:55
    Pětkrát pokořený Mrázek si trochu vylepšil reputaci, když zastavil Hamiltonovu střelu z vrcholku pravého kruhu.
     
    38:06
    Ferland vyjel zpoza branky před Mrázka, který jeho rychlou střelu zápěstím z několika málo metrů vyrazil.
     
    38:47
    Tatar s Athanasiouem a Manthou jsou rozhodně nejnebezpečnějším útokem Detriotu. Smith a jeho obránci se proti nim rozhodně nenudili, ale na stavu 2:5 se nic nezměnilo.
     
    39:00
    Poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:15
    Zetterberg z levého křídla nahodil puk do domácího brankoviště, u kterého se marně snažil dorážet dnes zcela neviditelný Nyquist. Smith byl u kotouče jako první a přerušil hru.
     
    39:56
    Detroit právě vstřelil branku!
    Necelé čtyři sekundy před koncem druhého dějství Red Wings znovu snižují! Nielsen se rozjel na levé křídlo a přihrávkou pod sebe oslovil Ericssona, jehož dělovku Smith vyrazil do volného prostoru u mezikruží. Tam se jako první zjevil ANTHONY MANTHA a nikým neobtěžován dorazil puk za rozhozeného Smithe. Asistence: Jonathan Ericsson, Frans Nielsen.
    39:56 Anthony MANTHA - 5:3
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Parádní hokejová podívaná se přenesla také do druhé dvacetiminutovky, ve které diváci v Calgary viděli hned šest branek! Flames se už třikrát dostali do tříbrankového vedení, jenže Rudá křídla vždy poměrně rychle odpověděla a ještě tak živí naději na nějaký ten bodový zisk. Z pohledu českého fanouška rozhodně byla nejdůležitější situace z osmatřicáté minuty, kdy po úniku Gaudreaua poprvé v dresu s plamenem na hrudi skóroval pětačtyřicetiletý útočník Jaromír Jágr. Jeho krajan Mrázek naopak nezažívá nejlepší večer a nenaváže na čisté konto ze svého předchozího vystoupení v brankovišti Detroitu.
     
    Střely na branku po 2. třetině: 25 – 31 (15:10, 10:21).
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:33
    Střelecký účet třetí třetiny otevřel domácí kapitán a novopečený otec Mark Giordano, nicméně Mrázek ránu od modré pokryl.
     
    40:55
    Red Wings dvakrát v řadě zahráli na zakázané uvolnění. Mezi nimi ale stihli vystřídat, takže to pro ně neznamená žádné větší starosti.
     
    41:15
    Stone při nahození trefil brusli čárového rozhodčího. Mrázek se mezitím už vydal za branku a měl štěstí, že kotouč nesměřoval do jeho brány.
     
    41:58
    Po dalším icingu se hosté dostali až do útočného pásma, kde vydrželi jen pár sekund, ale díky přečíslení 3 na 2 se před Smithe vrátili. Frk se snažil uvolnit stahovačkou, při které byl faulovaný a nemohl proto ideálně zakončovat.
     
    42:01
    Vyloučení v týmu Calgary Flames (Dougie Hamilton – 2 min., sekání).
     
    42:13
    Zetterberg vyhrál buly nad Backlundem, ale jeho tým se nepřesnou přihrávkou vyhnal ven z útočného pásma.
     
    42:42
    Právě švédský kapitán Red Wings při další akci vystřelil do zadního mantinelu a od něj se kotouč odrazil do středu hřiště.
     
    43:13
    Tomáš Tatar předvedl pěknou individuální akci, kterou zakončil jen střelou do Smithe. Ten ho vychytal i o pár sekund později, když levačkou vyrazil puk do ochranné sítě.
     
    43:33
    Brouwerovi se povedlo vyhodit, čímž zkrátil domácí oslabení o několik cenných sekund.
     
    44:01
    Domácí v plném počtu.
     
    44:17
    Athanasiou po kličce nestihl zakončit a Gaudreau chytře vyhodil kotouč tak, aby se nemuselo pískat domácí zakázané uvolnění.
     
    45:16
    Málem to bylo jen o gól! Helmovu střelu z pravé strany Smith jenom vyrazil k Nielsenovi a jeho bekhendová dorážka skončila na tyči za již bezmocným brankářem! Útočník Detriotu pak měl před sebou odkrytou část branky, nicméně u první tyče předvedl důležitý zákrok obránce Stone.
     
    45:45
    Gaudreau přinutil Mrázka udělat rutinní zákrok. Český gólman se rozhodl rychle rozehrát, ale jeho spoluhráče obral o puk Jágr, jenž se se svým útokem natlačil k brankovišti a přidělal Mrázkovi další várku problémů.
     
    46:31
    Jágr se vrátil do vlastního pásma a osvobodil Calgary, za které Tkachuk alespoň nahodil, aby domácí pětice mohla vystřídat.
     
    47:17
    Maritn Frk mimo hlavní dění zbytečně odhodil Sama Bennetta a vysloužil si menší trest za nedovolené bránění.
     
    47:43
    Domácí se po soupeřově vyhození usadili v útočném pásmu, ovšem zatím si jenom přihrávají u modré čáry.
     
    48:00
    Gaudreau z vrcholku levého kruhu neuspěl a Ericsson poté poměrně jednoduše vyhodil puk přes celé hřiště.
     
    48:25
    Další hostující vyhození překlopilo přesilovku Flames do druhé poloviny. Ta první rozhodně nebyla povedená.
     
    48:42
    Darren Helm vystrašil domácí fanoušky i Smithe střelou z levého mantinelu. Přesná ale nebyla a zastavila se o zadní mantinel.
     
    49:14
    I Jágr se teď zapojil do domácí přesilovky, která byla nebezpečná až v samotném závěru po střelách Backlunda a Tkachuka, kdy Mrázek u pravé tyče rychle vytasil rukavici.
     
    49:17
    Hosté v plném počtu.
     
    49:49
    Red Wings po návratu Frka předvedli dobré střídání, během kterého dvakrát pálil Athanasiou a jednou i Larkin, ale Smith svůj tým podržel několika zákroky.
     
    51:35
    Po trochu vlažnější pasáži plné osobních soubojů dostal možnost vystřelit až Abdelkader, jenže Smith zůstal i protentokrát nepřekonán.
     
    52:13
    Detroit je aktuálně jasně lepším týmem. Abdelkader z mezikruží ale minul a Larkina zase vychytal Mike Smith.
     
    53:12
    Athanasiou to zkusil z obrovské dálky, Smith poté zvolil rozehrávku a Flames pod tlakem vyhodili na zakázané uvolnění.
     
    53:59
    Abdelkader je v těchto minutách hodně vidět. Nyní pálil od modré čáry a znovu prověřil Smithe, jenž musel rychle na zem.
     
    54:08
    Kotouč vyletěl mezi diváky a hra je přerušena. Pokračovat se bude po krátké reklamní přestávce.
     
    54:52
    Tomáš Tatar nehraje vůbec špatný zápas. Nyní dostal zadovku od Athanasioua a prudce vypálil zápěstím do lapačky pozorného Smithe.
     
    55:51
    Zetterberg nechal puk za sebou a umožnil domácímu celku rozjet protiútok. Během toho byl hodně aktivní Jágr, který vyprodukoval hned dvě střely, ovšem přesná nebyla ani jedna z nich. Diváci přesto aplaudují!
     
    56:13
    Hra se začíná poměrně hodně kouskovat. Nyní se přerušuje kvůli tomu, že kotouč vyletěl na střídačku. Vhazuje se ve středním pásmu.
     
    56:33
    Nielsen nabral rychlost a projel pravým křídlem, odkud vystřelil do Smithe. K dorážce se dostal Daley, jenže zleva přestřelil.
     
    57:13
    Gaudreau trochu zpomalil rychlý brejk Flames. Ferland ho přesto zakončil dobrou přihrávkou na Monahana, který zblízka nepropálil Mrázka.
     
    57:25
    Petr Mrázek vysprintoval na střídačku a pustil do hry šestého útočníka Red Wings!
     
    57:37
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Pravděpodobně je rozhodnuto! Mantha přišel o puk na útočné modré čáře, Monahan ho posunul na JOHNYHO GAUDREAUA a ten neměl problém z poloviny trefit prázdnou klec. Asistence: Sean Monahan.
    57:37 Johnny GAUDREAU - 6:3
     
    58:22
    Jankowski s Jágrem se nastěhovali do útočné třetiny, ovšem nějaké větší problémy hostující obraně nenadělali. Přesto se hraje daleko od Smithe, což je pro Flames nejdůležitější.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    59:32
    Mantha přenášel hru doleva, jenže kotouč v rohu vybojoval Andersson a rozjel kontr Gaudreaua, jehož otočka kolem brány Mrázka nepřekvapila.
     
    59:50
    Deset sekund před koncem Mrázek udržel puk před brankovou čárou po Ferlandem tečované střele od modré čáry.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Poslední dějství bylo tím nejméně záživným, což ale vůbec nevadí hráčům a fanouškům kanadského Calgary, které před vlastním publikem odehrálo jeden z nejlepších zápasů v sezóně a připsalo si čtvrté vítězství z posledních pěti zápasů. Velký podíl na tom má také Jaromír Jágr, který ve druhé třetině vstřelil svůj první gól v sezóně a k němu přidal ještě jednu asistenci na další premiérovou trefu Jankowského. Detroit dnes odstartoval vlažněji a přes nadmíru solidní druhou polovinu zápasu odletí z Calgary bez bodového zisku.
     
    Střely na branku: 34 – 42 (15:10, 10:21, 9:11).
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Jaromír Jágr (CGY) 1+1
    2. Johnny Gaudreau (CGY) 2+1
    3. Anthony Mantha (DET) 1+2.
     
    Československá stopa v utkání:
    Jaromír Jágr (CGY) 1+1, 2 střely, čas na ledě 12:56
    Michael Frolík (CGY) 0+0, 2 střely, čas na ledě 17:35
    Martin Frk (DET) 1+0, 1 střela, čas na ledě 13:01
    Tomáš Tatar (DET) 0+0, 4 střely, čas na ledě 14:18
    Petr Mrázek (DET) 60 minut, 28 zákroků, 5 gólů, 84,8%.
     
    Z tohoto utkání je to vše, mějte se fajn. (06:01:52)

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 10. Jankowski (Jágr, S. Bennett), 14. J. Gaudreau (Monahan), 27. Ferland (Backlund), 33. Tkachuk (Kulak, Backlund), 38. Jágr (J. Gaudreau, Kulak), 58. J. Gaudreau (Monahan) – 29. Frk (Mantha, D. Larkin), 36. Nielsen (Mantha, Green), 40. Mantha (Ericsson, Nielsen)


    Calgary Flames: M. Smith (Läck) – D. Hamilton, Giordano (C), Stone, Brodie, R. Andersson, Kulak – Ferland, Monahan (A), J. Gaudreau – Frolík, Backlund, Tkachuk – Jágr, Jankowski, S. Bennett – Brouwer (A), Lazar, Versteeg.
    Detroit Red Wings: Mrázek (Howard) – Daley, Ericsson, Green, Ouellet, Jensen, Kronwall (A) – Nyquist, Zetterberg (C), Mantha – Abdelkader (A), D. Larkin, Tatar – Glendening, Nielsen, Helm – Frk, Athanasiou, S. Wilson.

    Rozhodčí: Joannette, Hebert – Knorr, Wheler

    Diváci: 18 788
    ocianews.com