New Jersey – Edmonton 2:3 (po pr.) | Philadelphia – Chicago 3:1 (kon.) | Montreal – Minnesota 0:3 (kon.)
St. Louis – Arizona 3:2 (2:0 po s.n.) | Calgary – Detroit 6:3 (kon.) | Anaheim – Vancouver 4:1 (kon.)
Los Angeles – Tampa 2:5 (kon.) | Colorado – Ottawa 3:4 (po pr.)
po prodl.
Colorado Avalanche
3:4 (1:2, 1:1, 1:0 - 0:1)
Ottawa Senators
Pátek 10.11.2017, 20:15 • Ericsson Globe, Stockholm, Švédsko • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    COLORADO AVALANCHE

    Hokejisté Colorada měli výborný vstup do nové sezóny, nicméně momentálně zaznamenávají spíše propad. Přesto je Colorado na osmé příčce Západní konference a drží si pozitivní bilanci osmi výher a šesti porážek. Lavinám se sice daří především na domácí půdě, avšak dneska z pozice domácího příliš těžit nemohou. Každopádně v posledních čtyřech utkáních Colorado třikrát vyhrálo!

    Posledních pět utkání

    6.11.2017 NY Islanders – Colorado 6:4
    5.11.2017 Philadelphia – Colorado 4:5 sn.
    3.11.2017 Colorado – Carolina 5:3
    29.10.2017 Colorado – Chicago 6:3
    28.10.2017 Vegas – Colorado 7:0

    Lídři kanadského bodování týmu

    Nathan MacKinnon 14 (4+10)
    Tyson Barrie 14 (2+12)
    Mikko Rantanen 12 (5+7)
     
    OTTAWA SENATORS

    Tým z hlavního města Kanady je na tom velmi podobně jako Colorado. Ve 14 utkáních Ottawa získala sedmnáct bodů, přičemž to aktuálně stačí na 8. místo Východní konference. I co se týče skóre jsou na tom Senátoři podobně jako jejich dnešní soupeř, když inkasovali shodných 47 branek a jen o tři více sami vstřelili. Oproti tří výher z posledních čtyř zápasů Colorada však Ottawa ve stejném úseku třikrát prohrála.

    Posledních pět utkání

    4.11.2017 Ottawa – Vegas 4:5
    3.11.2017 Ottawa – Detroit 3:1
    31.10.2017 Ottawa – Montreal 3:8
    28.10.2017 New Jersey – Ottawa 5:4 sn.
    27.10.2017 Ottawa – Philadelphia 5:4

    Lídři kanadského bodování týmu

    Mark Stone 16 (9+7)
    Derick Brassard 13 (6+7)
    Mike Hoffman 13 (4+9)
     
    POSLEDNÍ VZÁJEMNÉ ZÁPASY

    12.3.2017 Colorado – Ottawa 2:4
    3.3.2017 Ottawa – Colorado 2:1
    12.2.2016 Ottawa – Colorado 3:4
    26.11.2015 Colorado – Ottawa 3:5
    9.1.2015 Colorado – Ottawa 5:2
     
    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA V UTKÁNÍ

    Na soupiskách týmů není ani jeden český či slovenský hokejista.
     
    NHL GLOBAL SERIES

    Dnešní utkání bude první duelem v rámci NHL Global Series, které se odehraje ve švédském Stockholmu. NHL se tedy poprvé od roku 2011 vrací do Evropy, avšak bude se jednat o letošní druhý výlet mimo Severní Ameriku. Vancouver s Los Angeles totiž v rámci přípravy sehráli dvě utkání v Číně.

    Ve Stockholmu se dnes NHL ani zdaleka nebude hrát poprvé. Ve švédském hlavním městě se hrálo pokaždé od roku 2007 do roku 2011 a zároveň již ve Stockholmu hrála Ottawa i Colorado. Senátoři se Švédům předvedli naposledy v roce 2008 v rámci dvojutkání s Pittsburghem, Colorado sehrálo jedno utkání s Brynäs v roce 2001.
     
    ZAJÍMAVOSTI ZÁPASU

    Vůbec první utkání za Ottawu odehraje Matt Duchene, který se stal Senátorem před pár dny, když přestoupil právě z Colorada. Hned se tedy představí proti svým bývalým spoluhráčům.

    Velmi pikantní bude zápas hned pro sedm hráčů. Dres Colorada totiž oblékají čtyři Švédové (Patrik Nemeth – Anton Lindholm – Carl Söderberg – Gabriel Landsekog), dres Ottawy pro změnu tři (Erik Karlsson – Fredrik Claesson – Johnny Oduya)

    Od roku 2001 se Colorado mimo Severní Ameriku představilo jen jednou, když právě v tomto roce porazilo Brynäs. Naopak Ottawa odehrála tři utkání ve Švédsku v roce 2008, kdy porazila Frölundu, v prodloužení padla Pittsburghu a stejný tým následně dokázala přehrát.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Colorado Avalanche: Varlamov (J. Bernier) – Barberio, E. Johnson (A), Girard, Barrie, Zadorov, Bigras – Landeskog (C), MacKinnon (A), Rantanen – Andrighetto, Kerfoot, Jakupov – Nieto, Compher, Comeau – G. Bourque, C. Wilson, Grimaldi.

    Ottawa Senators: C. Anderson (Condon) – Claesson, E. Karlsson (C), Phaneuf (A), Oduya, Ch. Wideman, Ceci, Harpur – Z. Smith (A), Duchene, Hoffman – Dzingel, Brassard, Mark Stone – Pyatt, Pageau, Burrows – DiDomenico, N. Thompson.

    Rozhodčí: Pochmara, Kozari – Driscoll, Nowak.
     
    Po kanadské a americké hymně přichází Peter Forsberg, který za ohromného aplausu provede čestné buly. Ve středu ledové plochy se sejdou tři skvělí švédští hokejisté. Za Colorado Gabriel Landeskog, za Ottawu Erik Karlsson a již zmiňovaný Peter Forsberg.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:23
    Jako první se do útočného pásma dostalo Colorado. Rantanen to zkusil zakončení z pravého kruhu, nicméně kotouč byl sražen.
     
    00:48
    Nyní již Anderson musel zasahovat. Lepší vstup do zápasu mají Laviny, které znovu kombinují v útočném pásmu.
     
    01:15
    Poprvé se na ledě v dresu Ottawy zjevil Matt Duchene. Mike Hoffman (OTT) však kotouč vyhodil mezi diváky a dostává dvouminutový trest.
     
    01:41
    Krásná souhra na jeden dotek teď vyústila ve velkou šanci Gabriela Landeskoga. Kapitán Colorada pohotově vypálil z mezikruží, ale Anderson byl včas na ledě.
     
    02:08
    Tentokrát to zkoušel Rantanen, avšak jeho střela z prostoru mezi kruhy se vůbec nevlezla mezi tři tyče.
     
    02:47
    Znovu se Colorado vrátilo před Craiga Andersona. Zatím je to bez dalšího zakončení.
     
    03:00
    A další velmi dobrá střelecká příležitost. Nail Jakupov měl prostor nějaké tři čtyři metry před Andersonem, avšak rychlou střelu poslal jen do brankářovy lapačky.
     
    03:15
    Ottawa v plném počtu.
     
    03:36
    Nejistý zákrok Semjona Varlamova teď mohl potrestat Stone. Od betonu se kotouč odrazil k pravému kruhu, avšak proti zakončení dojíždějícího soupeře se ruský gólman stihl přesunout.
     
    04:09
    Compher se na druhé straně tlačil do velké šance. Jenže potenciální únik byl znemožněn rychle se vracejícím obráncem, který zakončení srazil k zadnímu mantinelu.
     
    04:36
    Rozhodčí pustili dva sporné souboje za bránou Ottawy a právě kanadský celek poté vyvezl kotouč aspoň do středního pásma.
     
    05:04
    Tutovka Gabriela Landeskoga. Po rychlém přečíslení si útočník Lavin stáhl kotouč na bekhend, který měl znamenat jasnou branku. Landeskog však zakončil mimo odkrytou část brány.
     
    05:55
    Další ofenzivní choutky Colorada jsou ukončeny sražením nevýrazného nahození.
     
    06:27
    Po delší době se Ottawa dostal do útočného pásma. K ohrožení Varlamovovy brány ale nedošlo. Colorado zatím hraje s naprostým klidem.
     
    06:42
    Slabé zakončení z levého kruhu si pohlídal Semjon Varlamov. Po zákroku ruského gólmana je tady první komerční přestávka.
     
    06:46
    Druhé vyloučení na straně kanadského týmu. Okamžitě po buly se Alexandre Burrows (OTT) srazil se spoluhráčem a jeho hokejka trefila tvář soupeře.
     
    07:24
    Až nyní se Colorado usadilo v útočném pásmu. Po dobré střele zprava byl Anderson ve špatném postavení, nicméně kotouč se v tu chvíli nacházel za bránou.
     
    07:36
    Další nepřesná střela se odrazila od zadního mantinelu. Anderson se ale rychle zorientoval a skokem se vrhl k tyči, kde kotouč skryl v lapačce.
     
    07:52
    Přesilová hra Colorada nevypadá vůbec špatně, ale Senátoři teď kotouč vyhazují až za Varlamova.
     
    08:16
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Jenže nyní už jdou Laviny do vedení. Po návratu do útočného pásma následovala povedená kombinace mezi Kerfootem a Wilsonem. Finální přihrávku od zadního mantinelu obstaral první zmíněný, jenž našel nebráněného NAILA JAKUPOVA, jehož střela z prvního doteku šla mimo dosah Andersona. Asistence: Alexander Kerfoot, Colin Wilson.
    08:16 Nail JAKUPOV - 1:0
     
    08:36
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Tak to je bleskové vyrovnání. Po icingu Colorada se vhazovalo u Varlamova a byl to Matt Ducehen, kdo vyhrál buly. Kotouč šel následně na modrou čáru, kde Karlsson oslovil Hoffmana, ale ten puk ještě předal doleva na FREDRIKA CLAESSONA. Rodák ze Stockholmu natáhl k tvrdé střele a svou první branku v sezóně umístil přesně k tyči. Asistence: Mike Hoffman, Erik Karlsson.
    08:36 Fredrik CLAESSON - 1:1
     
    10:04
    Senátoři jsou hodně při chuti. Znovu je na ledě formace Matta Duchenea, nicméně tentokrát šel puk přes mantinel. Další komerční přestávka.
     
    10:11
    Zakončením nyní přispěl také Zack Smith. Střelecký pokus z levého kruhu skončil sražen v ochranné síti.
     
    10:39
    Před Andersonem teď bylo husto, nicméně Barberiovo nahození od modré čáry prošlo jen vedle brány ottawského gólmana.
     
    11:33
    Colorado propadlo ve středním pásmu, což se pokusil využít Dzingel. Útočník Ottawy nakonec rozjel přečíslení, před bránou našel Stonea, avšak ten nedokázal zakončit povedenou kličku do protipohybu gólmana.
     
    12:18
    Ottawa nyní reklamovala vyhození kotouče mezi diváky, nicméně sudí rázně ukazuje, že tak bylo učiněno s přispěním mantinelu.
     
    12:57
    Jedovaté zakončení od modré čáry se zastavilo u Bourque, který byl zcela sám před Andersonem. Střelou z otočky však trestuhodně minul bránu.
     
    13:23
    Ofsajd nyní odpískán Coloradu. Laviny znovu začaly být aktivnější.
     
    13:51
    Do útočného pásma se nyní podívali také Senátoři. Kombinace ale nedospěla k nějakému pořádnému zakončení.
     
    15:03
    Poněkud nevýraznou pasáž ukončil Dzingel, který jemně usměrnil nahození od modré čáry. Varlamov stihl zareagovat!
     
    15:10
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Senátoři dokonale otáčejí nepříznivý vývoj zápasu. Po předchozí šanci se ještě dokázali udržet v útočném pásmu a následně Oduya vyprodukoval rychlé zakončení. To prošlo od modré čáry až na brankoviště, kde byl dobře zaparkovaný MARK STONE, jenž kotouč protečoval za bezmocného Varlamova. Asistence: Johnny Oduya, Chris Wideman.
    15:10 Mark STONE - 1:2
     
    16:26
    S odpovědí chtěl přispěchat Nathan MacKinnon, avšak jeho rychlé zakončení z levého kruhu šlo přesně do Andersonovy lapačky.
     
    16:48
    Nyní byla Ottawa blízko dalšího gólu. Rychlé nahození Codyho Ceciho se totiž zastavilo až na tyči!
     
    17:41
    A obrovská možnost také na druhé straně. Hned dva hráči Colorada si najeli před bránu, kam směřovala přihrávka z pravého kruhu. Anderson se však bleskově otočil a hokejkou dokázal znemožnit téměř stoprocentní gól.
     
    18:27
    Colorado se znovu snaží kombinovat před Andersonem. Ten zatím nemusel předvést další zákrok.
     
    18:57
    Znovu se Laviny nastěhovaly do útočného pásma. Závěr první třetiny zatím patří týmu, který je dnes veden jako domácí.
     
    19:34
    Jenže nyní už je puk v moci Senátorů, kteří tak mohou rozjet možná poslední akci periody.
     
    19:51
    Nepřesnosti na obou stranách teď zapříčinily ofsajd Colorada.
     
    19:58
    Ještě jednou je časomíra zastavena. Vhazovat se bude mezi modrými čarami.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Úvodní perioda dnešního zápasu je u konce a nutno říci, že k vidění je zajímavá podívaná. Více ze hry mělo od začátku Colorado, které nevyužilo několik šanci, ale v 9. minutě Nail Jakupov využil přesilovou hru. Jenže Ottawě stačilo jen dvacet vteřin na to, aby Fredrik Claesson povedenou střelou vyrovnal. Laviny navíc v prostřední pasáži třetiny nepředváděly ideální hokej a Mark Stone to potrestal druhým gólem Senátorů. V závěru třetiny jsme ještě viděli šance na obou stranách, ale čtvrtá branka již nepřišla.
     
    STŘELY NA BRÁNU PO 1. TŘETINĚ

    Colorado Avalanche – 10
    Ottawa Senators – 9
     
    Další třetina začne přibližně v 21:14.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:28
    Colorado obstaralo první ofenzívu druhé třetiny. Výsledkem byla střela, jež zamířila pouze do blokujícího obránce.
     
    20:56
    Ani důraznými hity teď ottawští obránci nezískali kotouč. Také úvod druhé třetiny patří Coloradu.
     
    21:30
    Až nyní se Karlssonovi podařilo vyvést puk z obranného pásma a posunout kotouč k Varlamovovi.
     
    21:52
    Do bránění Jakupovovy akce se nyní musel zapojit také Craig Anderson, který touš odrazil do středního pásma. Jakupov mezitím naboural do brány.
     
    22:28
    Ottawa se poprvé ve třetině pokusila prodrat až do útočného pásma. Místo toho je odpískán faul Matta Duchenea.
     
    22:47
    Jeden z ottawských obránců teď inkasoval úder vysokou holí. Ani jeden z rozhodčích však nereagoval.
     
    23:23
    Po poměrně jednoduchém zakončení do Varlamovovy náruče se strhla šarvátka mezi Barberiem a Stonem. Obránce Colorada soupeře sekl, útočník Ottawy mu to oplatil podobnou mincí.
     
    23:53
    Ani jeden z celků nyní nemůže získat nějakou výraznou převahu. Trochu více se to útočného pásma tlačí Ottawa, nicméně nějaké pořádné ohrožení Varlamova nepřichází.
     
    24:15
    Až nyní si Varlamov připisuje další zákrok. Střelu z levého kruhu v pohodě schoval v lapačce.
     
    24:51
    Hned čtyřikrát během třiceti vteřin nyní Karlsson střílel z pravé strany. Nejvíce nadějné bylo zakončení z kruhu, které se otřelo o konstrukci Varlamovovy brány.
     
    25:02
    Varlamov si připsal důležitý zákrok, když lapil Oduyovu střelu. Hoffman se po dorážce natahoval marně.
     
    25:49
    Nebezpečně tečované nahození od modré čáry prolétlo poměrně vysoko nad bránou Semjona Varlamova. Každopádně si však Ottawa udržuje mírnou převahu.
     
    26:42
    Colorado po delší době přesunulo hru do blízkosti Craiga Andersona. Jenže jediné nahození na amerického gólmana letělo mimo tři tyče.
     
    27:18
    Dobře teď kotouč tečoval Kerfoot, který se nacházel kousek před Andersonem. Puk ale vylétl nad břevno.
     
    27:32
    Trvá dobrá pasáž ze strany Colorada. Ottawa se naopak dopouští zakázaného uvolnění.
     
    27:56
    Znovu šel kotouč až za brankovou čáru vedle Varlamova, avšak v tomto případě se jednalo o nahození od červené čáry a icing se tak nepíská.
     
    28:21
    Výborně to udělal Oduya, který si položil soupeře a po kličce do strany zakončoval z levého kruhu. Puk prolétl jen pár centimetrů vedle vzdálenější tyče Varlamovovy brány.
     
    29:07
    Na druhé straně bylo k vidění přečíslení dvou na jednoho. Claesson se však položil do přihrávky a srazil kotouč k zadnímu mantinelu.
     
    29:41
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Znovu máme vyrovnáno. Laviny se dokázaly usadit v útočném pásmu, kde dobře hrál Girard. Nová akvizice Colorada udržela kotouč u modré čáry a následně ke střele vybídla Comeaua. Jeho zakončení by gól zřejmě nepřineslo, avšak díky skvělé teči ALEXANDERA KERFOOTA puk skončil za zády zkoprnělého Andersona. Asistence: Blake Comeau, Samuel Girard.
    29:41 Alexander KERFOOT - 2:2
     
    31:08
    Po komerční přestávce se znovu pokračuje. Poblíž útočného pásma nyní kombinují hokejisté Ottawy, nicméně jejich snaha o proniknutí před Varlamova je zatím neúspěšná.
     
    31:35
    A další komerční přestávka. Tentokrát ji svým pohodovým zákrokem obstaral Semjon Varlamov.
     
    31:56
    Karlssonovo svižné nahození od modré čáry bylo tečováno bránícím Barriem. Naštěstí pro Coloradao šel kotouč přesně na Varlamova.
     
    32:43
    Nevýrazná pasáž ve středním pásmu. Nakonec přišlo pouze nahození letící do Varlamovovy lapačky.
     
    33:21
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Zničehonic jdou Senátoři opět do vedení. Červenat se musí Varlamov, který neudržel Phaneufovu střelu od modré čáry a dovolil tak dorážku CHRISI DIDOMENIOCOVI. Mladý útočník se v pohodě natáhl do brankoviště a posunul volný kotouč do prázdné brány. Asistence: Dion Phaneuf, Tom Pyatt.
    33:21 Chris DIDOMENICO - 2:3
     
    34:19
    Senátoři si zahrají přesilovou hru. Dvě trestné minuty za hrubost si odsedí J. T. Compher (COL).
     
    34:51
    Začátek přesilové hry zatím Ottawě nesedí. Colorado touš naprosto v klidu vyhazuje do středního pásma.
     
    35:23
    A nyní už kotouč letí za Andersona. Oba celky na led posílají čerství síly.
     
    35:37
    Rychlá přihrávka od pravé tyče teď směřovala na osamoceného Burrowse. Jenže do finální části kombinace Ottawy se položil obránce.
     
    36:19
    Colorado v plném počtu.
     
    36:55
    Duchene vybojoval další přesilovou hru pro Sens. Podražením se provinil Gabriel Bourque (COL).
     
    37:21
    Po solidním nahození Erika Karlssona se kotouč zastavil před Varlamovem. Stone se pokusil dorážet, nicméně je odpískána přihrávka rukou v podání Burrowse.
     
    37:39
    V oslabení nyní zahrozil Landeskog, který vyvezl kotouč do útočného pásma Colorada a posléze se zprava dokonce natlačil před Andersona. Střela už ale nepřišla.
     
    38:24
    Erik Karlsson se prezentoval dvěma pohlednými kličkami. Jenže na útočné modré čáře pak nahodil puk jen do Comeaua.
     
    38:33
    Matt Nieto šel sám na Andersona, avšak před gólmanem byl faulován Chrisem Widemanem (OTT). Po jeho sekání je nařízeno trestné střílení.
     
    38:33
    K trestnému střílení se pochopitelně rozjel faulovaný Matt Nieto, který zvolil střelu na lapačku. Jenže Anderson kotouč dokázal nadzvednout nad břevno!
    38:33 Neproměněné trestné střílení Matta Nieta (COL)
     
    38:55
    Colorado v plném počtu.
     
    39:38
    Hra se poměrně rychle přesunula od Varlamova až do útočného pásma Lavin. Uvidíme, zda si Colorado připraví ještě jednu šanci.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Také druhá perioda je minulostí a nadále má navrch Ottawa. Lepší vstup do třetiny mělo opět Colorado, nicméně to se v druhé části téměř vůbec nedostávalo k zakončení a celkově zaznamenalo jen tři střelecké pokusy. Přesto se Alexander Kerfoot ve 30. minutě radoval z vyrovnání. Radost útočníka Colorada však netrvala dlouho. Ve 34. minutě Varlamov neudržel Phaneufovu střelu a Chris DiDomenico z pohotové dorážky vrátil vedení kanadskému týmu. V závěru třetiny ještě mohlo být vyrovnáno, ale Matt Nieto neproměnil trestné střílení.
     
    STŘELY NA BRÁNU PO 2. TŘETINĚ

    Colorado Avalanche – 14
    Ottawa Senators – 21
     
    Další třetina začne přibližně v 22:13.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:28
    Elitní formace Colorada se na úvod třetí třetiny snažila usadit v útočném pásmu. Jenže nyní už Burrows vyváží kotouč do neutrální zóny.
     
    40:52
    Nathan MacKinnon se zleva hodlal natlačit až před bránu, avšak proti sobě měl Oduyu, který ho v rozhodujícím momentu připravil o kotouč.
     
    41:15
    Zakázané uvolnění Colorada. Vhazovat se bude u Semjona Varlamova.
     
    41:25
    Karlsson puk na modré čáře posunul ke svému švédskému kolegovi z obrany. Claesson však zakončoval pouze do Varlamova.
     
    41:51
    Znovu jsme viděli svižné nahození z levé strany útočného pásma Ottawy. Tentokrát kotouč ani neprošel přes hradbu těl.
     
    42:21
    Do výborné pozice se dostal Wideman, který byl zcela sám u pravého kruhu.Tvrdou střelu ale dokázal zneškodnit pohotový Semjon Varlamov!
     
    42:58
    Až nyní se do útočného pásma znovu vrátilo také Colorado. Nevýrazné nahození z velkého úhlu šlo přesně do Andersonovy rukavice, který touš následně dokázal rozehrát ještě před hvizdem.
     
    43:18
    Další zakončení Lavin už přišlo z mezikruží. Kotouč ale pro změnu vůbec neletěl do prostoru brány.
     
    44:48
    Výborně se nyní Stone zleva prodral až před Varlamova. Cestou odmítl několik soupeřů, nicméně posléze bekhendem zakončoval jen vedle brány.
     
    45:21
    Ottawa má ve třetí třetině více ze hry. Brassard se tlačil přes obránce, avšak ten ho důrazně odstavil.
     
    45:37
    Jemně tečované nahození teď nevypadalo vůbec špatně. Bohužel pro Senátory šlo usměrnění pouze mimo tři tyče.
     
    46:19
    Opravdu hodně dlouho hra nebyla přerušena. Kotouč jde rychle z čepelí hokejek, nicméně nějaká výrazná šance teď nepřichází.
     
    46:41
    Přečíslení tří na jednoho nevyužili hráči Ottawy. Ceci z pravého kruhu dobře střílel na vyrážečku, avšak Varlamov zasáhl a následný pokus o dorážku Pageaua znamenal hru vysokou holí.
     
    47:54
    Obrovské chyby se dopustil Girard, který byl laxní při rozehrávce a u modré čáry puk přenechal napadajícímu Pageauovi. Forvard Ottawy tak postupoval sám na Varlamova, ale ten si s bekhendovou kličkou poradil!
     
    48:23
    Vůbec teď Colorado nenachází cestu do útočného pásma. Anderson je ve třetí třetině stále bez zákroku.
     
    48:46
    Přihrávka rukou odpískána po souhře dvou útočníků Ottawy. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    49:07
    Barberio chtěl vymazat nulu na kontě zákroků Craiga Andersona ve třetí třetině. Nahození zleva však nešlo do prostoru brány.
     
    49:27
    Před pár vteřinami už si Anderson připsal první zákrok třetiny, ale záhy poté šel kotouč až k Varlamovovi.
     
    50:01
    Senátoři velmi dobře brání střední pásmo. Překonání neutrální zóny se Coloradu jen zřídkakdy podaří.
     
    50:38
    Jedovatou přihrávku od mantinelu se pokusil tečovat Nail Jakupov. Místo toho však kotouč prolétl k protějšímu hrazení.
     
    50:44
    Matt Duchene si po rychlé akci navedl kotouč na střed útočného pásma. Poté ale vystřelil přesně do Varlamovovy náruče.
     
    51:27
    Colorado se po komerční přestávce snaží najít k cestu pořádnému ohrožení Andersonovy brány. Nic takového se ale nekoná.
     
    51:48
    Ani souhra Ottawy teď nepřináší moc zajímavých momentů. Gólmani se do hry zapojují pouze rozehráváním nepřesných přihrávek zpoza brány.
     
    52:26
    Konečně se Colorado dostalo k přímému zakončení, jež letělo mezi tři tyče. Anderson však v pohodě zasáhl.
     
    52:53
    Colorado právě vstřelilo branku!
    To byla nádhera v podání elitní formace Avalanche! Dva hráči Ottawy se zasekli u modré čáry a zničehonic tak vzniklo přečíslení. Landeskog přihrávkou doprava našel Rantanena, ale ten akci vyšperkoval přihrávkou před odkrytou bránu. NATHANU MACKINNONOVI sice zakončení nesedlo, ale kotouč se přeci jenom došoural za brankovou čáru. Asistence: Mikko Rantanen, Gabriel Landeskog.
    52:53 Nathan MACKINNON - 3:3
     
    53:56
    Okamžitě po inkasování vyrovnávací branky se Ottawa nastěhovala do útočného pásma. Varlamov tuto pasáž ukončuje pohodovým zákrokem.
     
    54:03
    Eriku Karlssonovi se dnes příliš nedaří střely od modré čáry. Jeho další pokus byl nyní sražen a kotouč zamířil na střídačku Colorada.
     
    54:22
    Tentokrát se Karlsson prezentoval rozehrávkou o mantinel. Kotouč si to opět namířil mimo hrací plochu.
     
    54:48
    Colorado se marně snaží o návrat do útočného pásma. Dvakrát bylo zastaveno již u červené čáry.
     
    55:16
    Rantanen se připomněl pohlednýma kličkami, nicméně nakonec o kotouč v souboji s obráncem přišel. Mike Hoffman však puk obloučkem vrátil soupeři.
     
    56:36
    Aktivní Erik Karlsson se zjevil v pozici levého křídla, nicméně svižnou střelou z kruhu rozvlnil pouze boční síť Varlamovovy brány.
     
    57:11
    Krásně se MacKinnon nalevo protáhl kolem obránce a hodlal vyslat jedovatou střelu. Jenže chvíli před zakončením se střelec zatím poslední branky poroučel na led.
     
    57:49
    Colorado se teď jednoznačně více tlačí do útoku. Problémem Lavin je však fakt, že jen málokdy se dostanou až k přesnější střele.
     
    58:39
    Po Brassadově přihrávce si to dopředu namířil Fredrik Claesson, který je očividně při chuti a pokusil se Varlamova překonat po rychlém objetí brány. Ruský gólman byl připraven!
     
    59:08
    Ofsajd odpískán Ottawě. Od prodloužení nás dělí necelá minuta hry.
     
    59:23
    Pyatt vyhrál bruslařský souboj o vyhozený kotouč a ještě před brankovou čárou se bekhendem pokusil překvapit Varlamova. Bez úspěchu.
     
    59:56
    V samotném závěru ještě zakončoval Mark Barberio. Jeho tvrdá střela nebyla přesná, nicméně po návratu do brankoviště puk poskakoval u tyče. Anderson si poradil.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    Třetí třetina přinesla pouze jednu branku a po šedesáti minutách je stav utkání vyrovnaný. Colorado sice nemělo střeleckou převahu, nicméně z pěti střel na bránu ve třetí třetině dokázalo vytěžit vyrovnání z hokejky Nathana MacKinnona. Ten v 53. minutě těžil z výborné souhry jeho spoluhráčů a zajistil tak Coloradu aspoň jeden bod. Jde se do prodloužení!
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:30
    První zajímavější šanci v prodloužení měla Ottawa. Jenže Hoffman vše překombinoval a od tyče už přečíslení nevyřešil přesnou přihrávkou.
     
    60:59
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Je rozhodnuto! Colorado špatně střídalo a dopustilo další přečíslení. Erik Karlsson puk potáhl do útočného pásma, kde kotouč přenechal Brassardovi. Druhý nejproduktivnější hráč Senátorů mohl zakončovat, ale místo toho ještě našel volného MARKA STONEA, který vypálil do odkryté části brány. Asistence: Derick Brassard, Erik Karlsson.
    60:59 Mark STONE - 3:4
     
    Konec zápasu.
     
    První utkání NHL Global Series mezi Coloradem a Ottawou je tedy u konce! Lepší vstup do zápasu měly Laviny, které se v 9. minutě radovaly po trefě Naila Jakupova. Do konce třetiny však Ottawa dokázala otočit vývoj utkání. Nejprve totiž vyrovnal Fredrik Claesson, načež druhou branku Sens přidal Mark Stone.

    Také ve druhé třetině jako první skórovalo Colorado. Ve 30. minutě se i přes pouhé tři střely v periodě prosadil Alexander Kerfoot, jenž na kostku vrátil vyrovnaný stav. Bohužel pro Avs si slabší chvilku vybral Varlamov, jenž ve 34. minutě daroval pohodlnou dorážku Chrisi DiDomenicovi.

    A i do třetice se z první trefy ve třetině radovali Avalanche, neboť Nathan MacKinnon v 53. minutě vyrovnal a tím zařídil prodloužení. Hra tři na tři trvala pouhých 59 sekund, protože přesně po této době Ottawa dobře vyřešila přečíslení a Mark Stone rozhodl o vítězství kanadského týmu.
     
    STŘELY NA BRÁNU

    Colorado Avalanche – 19
    Ottawa Senators – 32
     
    TŘI HVĚZDY UTKÁNÍ

    1. Mark Stone (OTT) 2+0
    2. Alexander Kerfoot (COL) 1+1
    3. Fredrik Claesson (OTT) 1+0
     
    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA V UTKÁNÍ

    Do dnešního utkání nezasáhl ani jeden český či slovenský hokejista.
     
    S konstatováním, že dnešní utkání v Ericsson Globe ve Stockholmu sledovalo 13 396 diváků se s vámi loučím. U dalších on-line přenosů na shledanou. (23:02:43)

    Lukáš Podleśny

    Branky a nahrávky: 9. Jakupov (Kerfoot, C. Wilson), 30. Kerfoot (Comeau, Girard), 53. MacKinnon (Rantanen, Landeskog) – 9. Claesson (Hoffman, E. Karlsson), 16. Mark Stone (Oduya, Ch. Wideman), 34. DiDomenico (Phaneuf, Pyatt), 61. Mark Stone (Brassard, E. Karlsson)


    Colorado Avalanche: Varlamov (J. Bernier) – Barberio, E. Johnson (A), Girard, Barrie, Zadorov, Bigras – Landeskog (C), MacKinnon (A), Rantanen – Andrighetto, Kerfoot, Jakupov – Nieto, Compher, Comeau – G. Bourque, C. Wilson, Grimaldi.
    Ottawa Senators: C. Anderson (Condon) – Claesson, E. Karlsson (C), Phaneuf (A), Oduya, Ch. Wideman, Ceci, Harpur – Z. Smith (A), Duchene, Hoffman – Dzingel, Brassard, Mark Stone – Pyatt, Pageau, Burrows – DiDomenico, N. Thompson.

    Rozhodčí: Pochmara, Kozari – Driscoll, Nowak

    Diváci: 13 396
    thejrc.org