Česko – Japonsko 1:2 (kon.)
konec
Česko
1:2 (1:1, 0:1, 0:0)
Japonsko
Pátek 10.11.2017, 15:00 • Zimní stadion Lovosice • Reprezentace žen do 18 let
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Zdravím Vás ze zimního stadionu v Lovosicích u druhého vzájemného utkání české a japonské ženské reprezentace do 18 let. První utkání, hrané ve středu v Kalich Areně v nedalekých Litoměřicích, Češky těsně ovládly výsledkem 2:1. Porazí svého soupeře i podruhé, nebo se Japonkám podaří sérii vyrovnat? To se dozvíte již od 15:00.
     
    Česká republika

    České reprezentantky se připravují na šampionát v ruském Dmitrově, který se bude hrát od 6. do 13. ledna 2018. Přičemž Rusko bude nejvyšší šampionát v této kategorii hostit poprvé. Český tým se zde představí v nižší skupině B proti Finsku, Švýcarsku a Německu.

    Pod novým trenérem Pavlem Zuziakem sehrály juniorky řadu přípravných zápasů. V prvním reprezentačním kempu, hraném v Roudnici nad Labem, se hráčky poprvé měly představit proti soupeřkám z Ruska. Nakonec ale nastoupily proti týmům starších dorostenců Litoměřic a Kralup nad Vltavou. Oběma týmům juniorky podlehly, Litoměřicím 3:7 a Kralupům nad Vltavou 1:6. Následně ovládly Kuortane Cup ve Finsku třemi výhrami, proti ženskému týmu Kärpätu Oulu, finské a norské reprezentaci.

    Nominace českého týmu: Anna Kotounová (HC Tábor), Eva Štumbaurová (HC Slavoj Český Krumlov), Alexandra Halounová, Sandra Halounová (obě HC Plzeň 1929), Aneta Zachová, Sabina Matoušková (obě HC Kladno 2001), Nikola Dýcková (HC Dukla Jihlava), Karolína Juřicová (BK Havlíčkův Brod), Barbora Hrůšová (HC Energie Karlovy Vary), Agáta Sarnovská (HC Stadion Litoměřice), Sára Čajanová (VHK ROBE Vsetín), Daniela Pejšová (Piráti Chomutov), Kristýna Hájková (HC Skuteč), Valentýna Černá (TJ Tesla Pardubice), Tereza Mazancová (BK Mladá Boleslav), Anna Fabšicová (HC Strakonice), Lucie Samohýlová (HC ZUBR Přerov), Pavlína Vlková (HC Krkonoše), Vivien Šmajdová (HC Stadion Cheb), Klára Seroiszková (HC Býci Karviná), Monika Krčková (VSK Technika Brno), Tereza Radová (HC Olomouc).
     
    Japonsko

    Tým Japonek na předchozím šampionátu hraném v Přerově a ve Zlíně vypadl z elitní skupiny pro mistrovství světa, což se svěřenkyním trenéra Fujisawy Yoshifumiho stává pokaždé od roku 2015. Předtím se dokázaly v nejvyšší skupině udržet alespoň dva roky Na předchozím šampionátu z duelů proti České republice, Finsku a Švýcarsku nezískaly Japonky ani bod, přestože dvakrát prohrály o jediný gól

    Nominace japonského týmu:
    Sato Meiová (Kushiro Bears), Ryo Sasakiová (Toyota Cygnus), Ota Koroková (Mikage Gredes), Seki Natsumiová (Daishin), Takenaka Senaová (Ontario Hockey Academy), Shiga Akaneová (Obihiro Ladies), Kurosu Wakanaová (Periglin), Yamamoto Makotová (Daishin), Ito Yukiová (Obihiro Ladies), Koyama Reiyaová (SEIBU Princess Rabbits), Ogawa Mimareuová (Daishin), Tsubeki Yukaová (Daishin), Enka Tadaová (Mikage Gredes), Aiten Sadoová (Mikage Gredes), Suzuki Hanawaová (Daishin), Ushio Azukiová (Periglin), Nagaoka Mayuová (Daishin), Wajima Yumeroová (Periglin)
     
    Předchozí vzájemný zápas

    8.11.2018, reprezentační kemp Litoměřice: Česko – Japonsko 2:1

    Branky a nahrávky: 23. Dýcková (Matoušková, Sarnovská), 55. Zachová (Černá) – 19. Jamamotoová (Nagaokaová, Sonojová).

    Sestava ČR: Juřicová (Štumbaurová) – Kotounová (C), Pejšová, Šmajdová (A), Krčková, Radová, Zachová, Vlková, Hrůšová – Matoušková, Dýcková (A), Sarnovská – S. Halounová, A. Halounová, Samohýlová – Čajanová, Mazancová, Fabšicová – Lornecová, Černá, Hájková – Seroiszková.

    Sestava Japonska: Satoová (Sasakiová) – Otaová (C), Šigaová, Sekiová (A), Takenaková, Nomuraová, Jamašitaová – Cucumiová, Suzukiová, Kojamaová, Wadžimaová, Itoová, Kurosuová, Ušioová, Satoová, Sonojaová, Nagaokaová, Jamamotoová, Ogawaová.
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Štumbaurová (Juřicová) – Kotounová (C), Pejšová, Šmajdová (A), Zachová, Hrůšová, Krčková, Hájková – Matoušková, Dýcková (C), Sarnovská – Halounová A., Halounová S. Lorencová – Čajanová, Mazancová, Seroiszková – Fabšicová, Černá, Radová – Samohýlová

    Japonsko: Satoová M. (Sasakiová) – Sekiová, Šigaová, Otaová, Takenakaová, Nomuraová, Jamašitaová – Cucumiová, Suzukiova, Kojamaová, Satoová A., Itoová, Kurosuová, Ušioová, Jamamotoová, Wadžimaová, Nagaokaová, Ogawaová.

    Rozhodčí: Malá – Dopitová, Novotná.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:07
    K první šanci se dostaly české hráčky. Daniela Pejšová projela křižmo přes střední pásmo. Byla však zastavena díky ofsajdu.
     
    01:35
    Vyloučení v týmu Japonsko (Jamamotoová – 2 min., hákování).
     
    02:13
    Češky začaly přesilovku stejně tak, jako celé utkání. Obrovskou aktivitou před brankou Satoové, která musí čelit mnoha střeleckým pokusům. Zatím se však drží.
     
    03:07
    Jak vařečkou se snažila promíchat puk do branky Veronika Lorencová z těsné blízkosti brankoviště. Na Satoovou však vyzrát nedokázala.
     
    03:28
    Mei Satoová zachránila další vyloženou šanci českého týmu. Z pravé strany se pokusila poslat puk za její záda Agáta Sarnovská. Rovněž neúspěšně.
     
    03:35
    Hosté v plném počtu.
     
    03:45
    Vyloučení v týmu Japonsko (Jamašitaová – 2 min., podražení).
     
    04:16
    Japonkám se podařilo vytlačit české hráčky až ke Karolíně Juřicové. Odsud se Češky snaží o rozehrávku a rychlý návrat zpět. Což se jim sice podařilo, ale ne tak rychle, jak by si představovaly.
     
    05:22
    I hráčky Japonska se přihlásily o šanci. Proti bráně Juřicové vypálila z mezikruží Wakana Kurosuová. Česká gólmanka poté kotouč vyrazila. Japonský nápor však částečně ustal až díky zakázanému uvolnění Češek.
     
    05:45
    Hosté v plném počtu.
     
    06:15
    Japonky nadále neopouštějí útočné pásmo. Češkám se ale daří kouskovat hru díky častým zakázaným uvolněním.
     
    06:47
    Sandra Halounová uklidila puk do bezpečí ze středního pásma. Japonky byly nuceny si pro něj dojet až k Mei Satoové, od níž zahájily protiútok. Ten již nebyl tak zdařený jako předchozí šance.
     
    07:46
    Japonsko právě vstřelilo branku!
    Nicméně stačil na vstřelení úvodního gólu utkání. Z pravé strany zavěsila do branky Štumbaurové kotouč MIJURU OGAWAOVÁ. Asistence: Mahiro Jamamotoová
     
    09:16
    Češky nechtějí nechat nic náhodě a nepříznivý stav se snaží obrátit. Souhra sester Halounových však v útočném pásmu naráží na důraznou japonskou obranu. Přesto se kotouč nakonec dostal k Sáře Čajanové, která z mezikruží Satoovou prověřila. Tvrdě, přesto neúspěšně.
     
    10:12
    Sabina Matoušková hledá volný prostor pro přihrávku na některou ze svých spoluhráček. Z každé strany ji však svírá japonská obránkyně. Matoušková tedy mezi nimi kličkuje.
     
    11:57
    Kombinací mezi Ušiovou a Wadžimaovou se Japonky dostaly do útočného pásma. Posléze i ke střele na Štumbaurovou.
     
    12:30
    Vyloučení v týmu Česko (Lorencová – 2 min., podražení).
     
    12:58
    Moeka Cucumiová drží v úhlu mezi mantinelem a modrou čárou kotouč a čeká na ideální postavení některé ze spoluhráček. Toho se nedočkala, naopak Češky přesunuly hru na opačný konec ledové plochy.
     
    14:12
    Velmi rychle se ale vrátily zpět. Nicméně Eva Štumbaurová nyní nijakému extrémnímu tlaku z japonské strany čelit nemusela.
     
    14:30
    Domácí v plném počtu.
     
    14:57
    Veronika Lorencová se pustila do rychlostního souboje s Mijuru Ogawaovou, který ukončila přivřením soupeřky u mantinelu a následným odebráním kotouče. I tak ale v obranném pásmu českého týmu mají Japonky převahu.
     
    16:20
    Česko právě vstřelilo branku!
    Rychlý protiútok se vyplatil! Kombinační akci přes celou délku ledu zakončila přesně z první NIKOLA DÝCKOVÁ, která vrací český tým do hry. Asistence: Sabina Matoušková.
     
    16:58
    České hráčky po gólu opět oživly. Jejich průnik však zastavilo postavení mimo hru a následné vhazování ve středním pásmu. Po němž se na útočnou výpravu vydaly Japonky.
     
    17:25
    Češky se ale dokázaly otřepat a vrátit se zpět, nebo se o to alespoň pokusit, neboť byly opět zastaveny ofsajdem.
     
    18:14
    Akane Šigaová zahájila od vlastní branky další výpad směrem k Štumbaurové. Ten se Češkám povedlo narušit a od vlastní brány poslat kotouč do bezpečí.
     
    19:22
    Přesto se Eva Štumbaurová musí držet na pozoru. Japonky se držely na dostřel od její branky. Českou zeď ale prostřelit nedokázaly.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Počátek první třetiny přinesl drtivý tlak japonského týmu, který se během ní ujal vedení. V druhé polovině se hra víceméně vyrovnala a hrálo se na útočné výpady. Jeden z nich se podařilo Češkám proměnit, proto oba týmy odcházely do kabin za stavu 1:1.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:18
    Japonky začaly druhou periodu výpadem proti Štumbaurové. Češkám se podařilo rychle vyrazit kotouč na zakázané uvolnění.
     
    21:14
    Jumeka wadžimaová svedla souboj v rohu kluziště se Sárou Čajanovou. Přičemž česká útočnice z něj vyjela vítězně a započala obrat proti brance Satoové.
     
    23:11
    Kaho Suzukiová rozehrála kombinaci v útočném pásmu s Rami Kojamovou. Japonkám v klíčovém momentu puk ujel, což mělo za následek český protiútok.
     
    24:00
    Eva Štumbaurová čelila mnoha střelám ze strany Japonek. Všem dokázala odolat, navíc se české hráčky dostaly do protiútoku.
     
    24:56
    Hra nahoru – dolů nadále pokračuje. Herní převaha Japonek je pravidelně střídána českým výpadem proti brance Satoové. Žádný z týmu se ale k výraznější šanci dostat nemůže.
     
    26:06
    Kanami Sekiová nahodila od modré kotouč směrem k Juřicové. Ten se odrazil celkem brzy o brusle Mijuru Ogawaové. I tak ale japonské hráčky v útočném pásmu zůstaly a nadále vyvíjí tlak na českou gólmanku.
     
    27:33
    Tereza Radová neustála souboj s Otaovou a spolu s brankou v pádu narazila do mantinelu.
     
    27:33
    Vyloučení v týmu Japonsko (Takenakaová – 2 min., podražení).
     
    27:56
    Přesilovku zahájily Češky rozehrávkou Anny Kotounové od vlastní branky. Velmi rychle se dostaly před branku Satoové, kde hledají ideální postavení ke střele.
     
    28:58
    Vyloučení v týmu Česko (Kotounová – 2 min., podražení).
     
    29:25
    Vyrovnání početních sil nastartovalo k útoku japonské hráčky, které již poněkolikáté prověřily Štumbaurovou. Gólmanka českého celku se ale zatím sveřepě drží.
     
    29:33
    Hosté v plném počtu.
     
    30:21
    Japonky se drží v útočném pásmu, přičemž nacházejí pozici ke střele. To se jim ale příliš nedaří.
     
    30:48
    Japonsko právě vstřelilo branku!
    Svou převahu nakonec Japonky zúročit dokázaly. Přesilovku ztečováním střely za záda Juřicové využívá KAHO SUZUKIOVÁ. Asistence: Reika Sasakiová
     
    30:48
    Domácí v plném počtu.
     
    31:10
    Vyloučení v týmu Česko (Kotounová – 2 min., hákování).
     
    31:48
    Obrovská šance stála před Nikolou Dýckovou. Ta se nikým nehlídána vydala vstříc brance Satoové, kterou se z hranice mezikruží pokusila překonat. Japonská gólmanka však trefu na poslední chvíli vyrazila.
     
    31:58
    Vyloučení v týmu Japonsko (Šigaová – 2 min., hákování).
     
    33:10
    Domácí v plném počtu.
     
    33:50
    Eva Štumbaurová dokázala odolat dlouhodobému tlaku ze strany japonského celku, čímž drží českou reprezentaci zatím pouze s jednogólovou ztrátou.
     
    33:58
    Hosté v plném počtu.
     
    34:29
    Souboj o kotouč mezi Vivien Šmajdovou a Airi Satoovou nakonec ovládla česká hráčka. Přestože ji Japonky nadále napadaly, dokázala projít na hranici středního a útočného pásma. Tam český celek přišel o puk definitivně a Japonky zahájily protiútok.
     
    36:23
    Veronika Lorencová projížděla s pukem za vlastní brankou. V rohu kluziště byla sražena k zemi Cucumiovou, která ji zároveň obrala o puk.
     
    37:23
    České hráčky se marně snaží vyvézt kotouč z obranné třetiny. Pokud se jim náhodou zadaří, jsou velmi rychle o puk obrány a Japonky se vrátí zpět.
     
    37:56
    Vyloučení v týmu Česko (Šmajdová – 2 min., hákování).
     
    38:20
    Agátě Sarnovské se povedlo zastavit kotouč, na který měla zálusk Rami Kojamová, již připravená ke střele. Následně Češky poslaly puk na opačný konec ledové plochy.
     
    39:24
    Další tvrdý souboj byl k vidění mezi Terezou Radovou a Akane Šigovou, tentokrát poblíž japonské branky.
     
    39:56
    Domácí v plném počtu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Převážnou většinu druhé periody měl více ze hry japonský celek, který se také ujal vedení. Češky měly několik šancí, přičemž pouze jedna bezprostředně ohrozila branku Mei Satoové.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:17
    Třetí třetina přinesla opět prvotní útok českých hráček. Nikterak důrazná šance však byla Japonkami ihned odražena. Anna Kotounová se tedy musela vydat pro kotouč na opačný konec kluziště, přičemž s ní se přesunulo i těžiště hry.
     
    41:34
    Několik střel na Juřicovou psalo z holí Airi Satoové a Rami Kojamové. Všechny z nich si dokázala česká gólmanka pohlídat. Následně byly na chvíli Japonky vytlačeny z útočného pásma.
     
    42:52
    Akci Češek japonské hráčky prakticky okamžitě zastavily vyhozením kotouče na zakázané uvolnění. Jehož následkem se Češky již nadobro usadily v útočném pásmu.
     
    44:12
    Alexandře Halounové se povedlo vybojovat puk a následně poslat do slibné příležitosti Sandru Halounovou. Druhá z Halounových však musela čelit další japonské protiobraně, Přesto se českým tým v útoku udržel.
     
    45:35
    České hráčky nechtějí nechat nic náhodě a nadále pronikají do útočného pásma. Šanci na své holi měla Daniela Pejšová, která sama projela po pravém křídle, až před vystřelením o kotouč přišla.
     
    46:21
    Další akce českého celku byla zastavena již tradičně, ofsajdem. Po něm se do útočné příležitosti dostaly Japonky. Příliš vzruchu před brankou Štumbaurové však nenadělaly.
     
    47:37
    I přes dvojnásobné sevření našla Anna Kotounová před modrou čárou Terezu Radovou, které nabila na střelu. Radová poté prudce vypálila na Satoovou, která její šanci dokázala pokrýt.
     
    49:01
    O další prověření Satoové se postarala Nikola Dýcková. Nahození Barbory Hrůšové do branky z pravé strany hranice brankoviště však do branky dostrčit nedokázala. Což se nepovedlo ani Hrůšové z dorážky.
     
    49:13
    Vyloučení v týmu Česko (Sarnovská – 2 min., nedovolený zásah tělem (ženy)).
     
    50:30
    Přesilovka Japonky nabudila k útočné příležitosti. Zatím ale pouze hledají vhodnou pozici ke střele, Češkám se navíc daří jejich kombinaci narušovat.
     
    51:13
    Domácí v plném počtu.
     
    51:38
    Ofsajdový smolík nyní připadl Japonkám, jejíchž druhý průnik do útočného pásma v řadě byl zabrzděn díky postavení mimo hru.
     
    52:20
    Vyloučení v týmu Japonsko (Jamašitaová – 2 min., podražení).
     
    52:59
    Češky začaly přesilovku velice aktivně. V podstatě se usídlily v útočném pásmu, odkud vysílají na Satoovou jednu střelu za druhou. Japonské obraně se ale daří všechny šance, byť trochu se štěstím blokovat.
     
    54:02
    Vyloučení v týmu Japonsko (Takenakaová – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    54:20
    Japonky pokračují ve čtyřech.
     
    54:36
    Ve dvojnásobné přesilovce předvádějí Japonky velice agresivní hokej, díky kterému blokují vyložené šance českého celku.
     
    54:45
    Oddechový čas pro domácí.
     
    54:45
    Vyloučení v týmu Japonsko (Jamašitaová – 2 min., podražení).
     
    55:15
    V opětovné dvojnásobné přesilovce opět musí čelit Mei Satoová enormnímu množství střeleckých pokusů ze strany českých hráček. Těm zatím odolává zcela úspěšně.
     
    56:02
    Japonky pokračují ve čtyřech.
     
    56:07
    Kombinaci ve střelu proměnila Vivien Šmajdová. K její smůle však trefou našla pouze nohy před ní stojící protihráčky. Tlak českého týmu však i nadále graduje.
     
    56:45
    Hosté v plném počtu.
     
    57:19
    Po dlouhé době se hra přesunula před Evu Štumbaurovou. Zde ji Češky velmi rychle přerušily vyhozením kotouče na zakázané uvolnění.
     
    57:39
    Přes střední pásmo se marně snažila projít Sabina Matoušková. Její dílo však dokončila Daniela Pejšová. Té se povedlo i zakončit, z mezikruží vyslala tvrdou střelu na Satoovou. K její smůle však nepřesnou.
     
    58:01
    Vyloučení v týmu Japonsko (Takenakaová – 2 min., podražení).
     
    58:42
    Český závěrečný tlak nezná konce. Mei Satoová se drží zuby – nehty, přesto zvládá enormnímu množství střel čelit.
     
    59:47
    Na několikrát odražený kotouč od holí japonských obránkyň definitivně na branku nasměrovala Agáta Sarnovská. Její pokud však postrádal důraza Satoová jej bez obtíží zachytila.
     
    Konec zápasu.
     
    Ani enormní tlak českého týmu na vyrovnání nestačil. Japonky tedy vrátily domácím hokejistkám prohru stejným výsledkem jako z úvodního středečního utkání. Na oba týmy čeká ještě utkání zítra od 13:00 zde v Lovosicích.
     
    To je pro dnešek ode mne vše. Těším se u zítřejšího vzájemného duelu obou týmu. Na počtenou! (16:56:30)

    Vít Trubička

    Branky a nahrávky: 17. Dýcková (Matoušková) – 8. Ogawaová (Jamamotoová), 31. Suzukiová (Sasakiová)


    Česko: Štumbaurová (Juřicová) – Kotounová (C), Pejšová, Šmajdová (A), Zachová, Hrůšová, Krčková, Hájková , Vlková– Matoušková, Dýcková (C), Sarnovská – Halounová A., Halounová S. Lorencová – Čajanová, Mazancová, Seroiszková – Fabšicová, Černá, Radová – Samohýlová
    Japonsko: Satoová M. (Sasakiová) – Sekiová, Šigaová, Otaová, Takenakaová, Nomuraová, Jamašitaová – Cucumiová, Suzukiova, Kojamaová, Satoová A., Itoová, Kurosuová, Ušioová, Jamamotoová, Wadžimaová, Nagaokaová, Ogawaová.

    Rozhodčí: Malá – Dopitová, Novotná
    ocianews.com