Švédsko – Česko 4:3 (kon.)
konec
Švédsko
4:3 (0:0, 2:2, 2:1)
Česko
Pátek 10.11.2017, 12:30 • Balašicha, Rusko • Turnaj čtyř (U20)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:30.
     
    NOMINACE ČESKÉHO TÝMU

    Brankáři: Jakub Škarek (Jihlava), Josef Kořenář (Benátky n. J.).

    Obránci: František Hrdinka (Ml. Boleslav), Lukáš Doudera (Litvínov), David Kvasnička (Plzeň), Jakub Galvas (Olomouc), Ondřej Buchtela (Chomutov/Kadaň), Ondřej Kachyňa (Litoměřice), Filip Haman (Frýdek-Místek).

    Útočníci: Martin Nečas (Kometa Brno), Martin Kaut (Pardubice), Daniel Kurovský (Vítkovice), Matěj Chalupa, Petr Kodýtek (oba Plzeň), Pavel Kousal, Ondřej Najman (oba Ml. Boleslav), Radovan Pavlík (Mountfield HK), Milan Davídek (K. Vary), Tomáš Havránek (Třebíč), David Kofroň (Frýdek-Místek), Matyáš Kantner, Filip Helt (oba Litoměřice).
     
    NOMINACE ŠVÉDSKÉHO MUŽSTVA

    Brankáři: Olle Eriksson Ek, Filip Gustavsson.

    Obránci: Filip Westerlund, Gustav Lindström, Linus Högberg, Adam Boqvist, Sebastian Walfridsson, Jesper Sellgren, Erik Brännström.

    Útočníci: Tim Söderlund, Emil Bemström, David Gustafsson, Elias Pettersson, Glenn Gustafsson, Linus Lindström, Fredrik Karlström, Jacob Olofsson, Jacob Svensson, Fabian Zetterlund, Axel Jonsson Fjällby, Isac Lundeström, Oskar Steen.
     
    Vzájemné utkání z Turnaje čtyř zemí ve Finsku

    Česko vs. Švédsko 4:2 (1:2, 1:0, 2:0)
    Branky a nahrávky: 20. Hrabík (Safin, Kvasnička), 31. Kodýtek, 48. Kodýtek, 52. Nečas (Doudera, Kaut) – 12. Fjellström, 17. Thilander (Stal Lyrenäs).
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    05:07
    Oba týmy předvádí aktivní a svižný hokej, který však nevede do vážnějších šancí ani na jedné straně. Hra se sice přelévá ze strany na stranu, ovšem brankáři zatím moc práce nemají.
     
    07:30
    První vážnější příležitost si vypracovali Švédové. Söderlund vystřelil z levé strany, Kořenář vyrazil puk před sebe, kde neúspěšně dorážel Steen.
     
    08:20
    Švédové jsou v těchto chvílích aktivnější ve střelbě. David Gustafsson však trefil Kořenáře jen do masky, přesto český brankář následně puk chytil.
     
    08:40
    Vyloučení v týmu Česko (Kodýtek – 2 min., vražení na hrazení).
     
    10:35
    Jen centimetry teď dělili Švédy od vedení. Steen mířil z těsné blízkosti opravdu přesně, naštěstí pro český tým rozezvučel jen tyč brankové konstrukce.
     
    10:40
    Češi v plném počtu.
     
    12:57
    Další slušná příležitost pro Švédy. Karlström našel zpoza branky mezi kruhy Linuse Lindströma, jehož bombu Kořenář neudržel. Lindström ještě zkoušel dorážky, český brankář však odolal.
     
    14:01
    Vyloučení v týmu Česko (HL – 2 min., příliš mnoho hráčů).
     
    14:55
    Švédové český tým sevřeli v jeho pásmu, až se dostal do šance znovu David Gustafsson, jemuž zpoza branky přihrál. Útočník HV 71 však po přihrávce Söderlunda zpoza branky neuspěl se střelou ani následnými dorážkami.
     
    16:01
    Český tým v plném počtu.
     
    19:01
    Začala poslední minuty první třetiny.
     
    19:50
    Ještě jedna dobrá příležitost Švédů a znovu po přihrávce zpoza branky. Glenn Gustafsson ji adresoval Gustavu Linströmovi, který z voleje napálil puk jen do středu branku, kde byl připravený Kořenář.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    V úvodním dějství byli i díky dvěma přesilovým hrám aktivnější Švédové, kteří však Kořenáře nepřekonali, a tak na ukazateli skóre stále svítí dvě nuly.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:38
    Kaut s Kousalem se vydali kupředu na jediného obránce, jehož kolega však stihl celou situaci dojet a z přečíslení tak nic nebylo.
     
    21:17
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Brzy po začátku prostředního dějství jdou hráči Tre Kronor do vedení. FREDRIK KARLSTRÖM přihrál z levé strany Gustavu Lindströmovi, který mu puk vrátil a útočník Linköpingu překonal Kořenáře. Asistence: Gustav Lindström.
     
    25:55
    Česko právě vstřelilo branku!
    LUKÁŠ DOUDERA napřáhl na pravé straně modré čáry a propálil vše, co mu stálo v cestě, takže máme vyrovnáno. Asistence: Matyáš Kantner.
     
    26:31
    Vyloučení v týmu Česko (Helt – 2 min., hrubost).
     
    27:39
    Česko právě vstřelilo branku!
    A máme tu obrat ve vlastním oslabení. DANIEL KUROVSKÝ se vydal na útočný výpad. Jeho první střelu z dálky vyrazil Gustavsson do vzduchu, odkud se kotouč snesl mezi kruhy, kde si ho vítkovický útočník znovu našel a pohotovou ranou mezi betony otáčí skóre zápasu. Asistence: Lukáš Doudera, Kryštof Hrabík.
     
    28:31
    Češi přestáli i třetí oslabení a navíc se v něm dostali do vedení.
     
    30:12
    Z mezikruží pálil David Gustafsson, Kořenář vyrazil puk před sebe, kde dorážel Wahlgren, ale neuspěl. Když puk volně ležel vedle Kořenářova betonu, sebrali ho obránci a situaci uklidnili..
     
    33:05
    Kodýtek s Kofroněm se dostali do přečíslení dva na jednoho, v němž to na sebe vzal prvně jmenovaný plzeňský útočník, který však Gustavssona střelou na bližší tyč nepřekvapil.
     
    34:12
    Vypadá to, že vedení hodně zvedlo české sebevědomí. V další situaci dva na jednoho Kurovský čekal na spoluhráče z druhé vlny, ale nakonec nepřihrál ani Buchtelovi, který s ním jel. Na druhou stranu pak vyrazili Švédové. Glenn Gustafsson vystřelil v situaci dva na jednoho, ovšem Kořenář byl pozorný.
     
    34:34
    Vyloučení v týmu Česko (Havránek – 2 min., držení protihráče).
     
    35:24
    Karlström se v přesilovce proháčkoval od pravého mantinelu mezi kruhy, odkud mířil do šibenice, v níž se včas objevila Kořenářova lapačka.
     
    35:42
    Kořenář předvedl další parádní zákrok lapačkou a chytil Glennu Gustafssonovi téměř jistý gól. Útočník Örebro dorážel po Zetterlundově střele z levé strany, ale nevyrovnal.
     
    36:34
    Češi zvládli i čtvrté oslabení, a stále tak drží těsný náskok.
     
    38:33
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédové se dostali do dalšího přečíslení dva na jednoho, které vyřešili gólově. Kalrström přihrál zleva doprava FABIANU ZETTERLUNDOVI, jenž poslal puk bez váhání do bližšího horního rohu české branky. Asistence: Fredrik Karlström.
     
    39:01
    Začala poslední minuta druhé třetiny.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    44:35
    Švédové mohli jít do vedení. Zetterlund přihrával brankovištěm zprava doleva Glennu Gustafssonovi, který v dobrá¨é pozici minul puk.
     
    47:54
    Galvas vyrazil po levé straně útočného pásma kupředu, u tyčky si však na Gustavssona nepřišel.
     
    49:44
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Máme tu druhý obrat duelu. Svensson zatáhl v situaci tři na dva puk do pásma, protáhl se podél mantinelu a přihrál před branku, kde se nejlépe orientoval FABIAN ZETTERLUND, který posílá Švédy podruhé v zápase do vedení. Asistence: Jacob Svensson a Jesper Sellgren.
     
    53:47
    Vyloučení v týmu Švédsko (Sellgren – 2 min., podražení).
     
    55:47
    Švédové první oslabení zápasu přežili bez inkasovaného gólu.
     
    57:05
    Söderlund vystihl Douderovu rozehrávku a v tísni postupoval na Kořenáře, jehož chtěl překonat forhendovou kličkou. Puk však zůstal ležet před brankovou čárou, kde ho sebral jeden z obránců a uklidnil situaci.
     
    57:49
    Oddechový čas pro české trenéry.
     
    58:01
    Začali poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:08
    Švédové se dopustili zakázaného uvolnění, takže se hra stěhuje do jejich pásma, což znamená Kořenářovu cestu na střídačku a nasazení šesti českých bruslařů v poli.
     
    58:33
    Haman dvakrát pálil od modré , jeho druhou střelu dorážel Kaut, ale na Gustavssona nevyzrál.
     
    58:52
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Vypadá to, že je rozhodnuto. ERIK BRÄNNSTRÖM si našel za vlastní brankou volný puk a trefil přes celé kluziště přesně opuštěnou českou branku. Bez asistence.
     
    59:19
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu Švédsko (Söderlund – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Česko (Hrabík – 2 min., hrubost).
     
    59:25
    Vyloučení v týmu Švédsko (Svensson – 2 min., držení hole).
     
    59:25
    Češi si vylepší přesilovku na pět na tři, neboť Kořenář je znovu na střídačce.
     
    59:46
    David Gustafsson dojel puk v českém pásmu, ale prázdnou branku netrefil.
     
    59:49
    Česko právě vstřelilo branku!
    Jedenáct vteřin před závěrečnou sirénou využil početní výhodu pět na tři TOMÁŠ HAVRÁNEK, který dává výsledku konečnou podobu. Jelikož poté čas přibližně během čtyř vteřin spadl na 0:01, kapitán Kodýtek a hlavní kouč Filip Pešán celou situaci reklamovali. Výsledkem bylo posunutí časomíry na 0:07, což už Švédové ubránili.
     
    Konec zápasu.
     
    Také třetí vystoupení české dvacítky na turnaji čtyř zemí v Balašiše skončilo jednogólovým rozdílem. Tentokrát se radovali Švédové, takže tým kouče Filipa Pešána odjíždí z posledního turnaje před světovým šampionátem se ziskem tří bodů za výhru v prodloužení nad Finy a porážku ve stejné části duelu s Ruskem. (14:49:01)

    Kateřina Kundertová

    Branky a nahrávky: 22. Karlström (G. Lindström), 39. Zetterlund (Karlström), 50. Zetterlund (Svensson, Sellgren), 59. Brännström – 26. Doudera (Kantner), 28. Kurovský (Doudera, Hrabík), 60. Havránek


    Švédsko: Gustavsson (Eriksson) – Westerlund, Lidström, Högberg, Boqvist, Walfridsson, Sllegren, Brännström – Söderlund, Bemström, D. Gustafsson, Pettersson, G. Gustafsson, Linström, Karlström, Olofsson, Svensson, Zetterlund, Jonsson Fjällby, Lundeström, Steen.
    Česko: Kořenář (Škarek) – Doudera, Galvas, Haman, Hrdninka, Kvasnička, Buchtela, Jeřábek – Pavlík, Havránek, Kaut, Kantner, Kodýtek, Chalupa, Kofroň Hrabík, Davídek, Helt, Kousal, Kurovský, Kubík.
    thejrc.org