USA – Slovensko 1:2 (kon.)
konec
USA
1:2 (0:1, 0:1, 1:0)
Slovensko
sk Pátek 10.11.2017, 16:00 • Curt Frenzel Stadion (Augsburg) • Německý pohár
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    57:45
    Američania skúšajú hru bez brankára. David Leggio odišiel na striedačku, na ľad naskočil Ryan Malone.
     
    53:31
    USA dali gól! Ján Laco prvýkrát v zápase inkasoval. Americký tlak síce zoslabol, ale BOBBY SANGUINETTI presne namieril z ľavého krídla a poslal puk do siete. Asistencie: Jonathon Blum, Garrett Roe.
     
    50:18
    Do tretice výborný Ján Laco. Američania hrajú presilovku veľmi dobre, rýchlo si posúvajú puk a často strieľajú. Majú však problém prekonať slovenského brankára.
     
    49:54
    Ján Laco zase zachránil slovenský tím. Skúsený gólman vytiahol parádny zásah proti zakončeniu Ryana Stou z tesnej blízkosti.
     
    49:12
    Tréner amerického výberu Tony Granato si zobral oddychový čas. Jeho zverenci budú mať výhodu viac ako minútovej presilovke o dvoch hráčov.
     
    49:12
    Tlak amerického výberu je čoraz väčší a Slováci na to reagujú faulami. Dve trestné minúty za hákovanie dostal Adam Jánošík.
     
    48:23
    Prichádza ďalšie slovenské vylúčenie za rovnaký prehrešok. Dvojminútový trest za podrazenie si odsedí Michal Čajkovský.
     
    45:39
    Americkí hokejisti si svojou aktivitou vypýtali faul. Tomáš Marcinko podrazil Briana Giontu a inkasoval dve trestné minúty.
     
    43:53
    Gólové príležitosti na oboch stranách. Ján Laco najskôr neudržal puk po strele Matta Gilroya a musel riešiť nebezpečnú dorážku. Potom však prišiel samostatný nájazd Marcela Haščáka, ktorý bol v koncovke tiesnený a neprekonal Leggia.
     
    35:25
    Matej Paulovič dobre skryl svoju strelu za viacerých hráčov a David Leggio nepredviedol istý zákrok. Slovenský útočník dokonca zdvíhal ruky nad hlavu, ale puk skončil mimo brány.
     
    29:06
    Marek Hovorka využil nepresnú rozohrávku amerického výberu, natlačil sa pred bránu, ale jeho bekhendový pokus tentoraz neprešiel do siete. Nasleduje reklamná prestávka.
     
    26:05
    Slovensko dalo gól! MAREK HOVORKA zostal zabudnutý za americkými obrancami, dostal ideálnu prihrávku do jazdy a v samostatnom nájazde oklamal brankára Leggia vydareným blafákom. Asistencia: Juraj Bezúch.
     
    21:58
    Andy Miele inkasoval dve trestné minúty za napadnutie oblasti hlavy a krku, ku ktorým dostal automaticky aj desiatku.
     
    20:15
    Americkí hokejisti vstúpili do druhého dejstva so zmenou v bránkovisku. Ryan Zapolski zostal na striedačke, jeho miesto zaujal David Leggio.
     
    19:17
    Slováci sa dostali do prečíslenia troch proti dvom. Paulovič našiel v druhej vlne voľného obrancu Valacha, ale tomu strela vôbec nesadla.
     
    16:52
    Andy Miele dostal ideálnu prihrávku do predbránkového priestoru a pohotovo zakončil. Bol však veľmi blízko a nemohol lepšie namieriť.
     
    14:06
    Evidujeme ďalšie vylúčenie na americkej strane. Broc Little si pomohol hokejkou a dostal dve trestné minúty za hákovanie.
     
    11:11
    Druhýkrát v zápase sa bude vylučovať. Tentoraz je potrestaný Američan Brian Gionta, ktorý inkasoval dve minúty za nedovolené bránenie.
     
    07:32
    Prvé vylúčenie v zápase. Peter Ölvecký podrazil súpera za vlastnou bránou a dostal dve trestné minúty.
     
    05:50
    Ryan Stoa mohol rýchlo vyrovnať. Americký útočník sa zrazu ocitol na ľavom kruhu a jeho strela švihom len tesne minula cieľ.
     
    05:24
    Slovensko dalo gól! Zverenci Craiga Ramsayho sa presadili hneď pri prvej návšteve útočného pásma. Ladislav Romančík vypálil príklepom a jeho pokus tečoval do siete PATRIK LAMPER. Asistencie: Ladislav Romančík, Lukáš Cingel.

    Tomáš Lengyel

    Branky a nahrávky: 54. Sanguinetti (Blum, Roe) – 6. Lamper (Romančík, Cingel), 27. Hovorka (Bezúch)


    USA: Zapolski (21. Leggio) – Donovan, Gilroy, Gunderson, Sanguinetti, Reese, Welch, Blum, Billins – Little, O'Niell, Arcobello – Lasch, Miele, Stoa – Roe, Earl, Gionta (C) – Malone (A), Slater (A), Sexton.
    Slovensko: Laco (Rybár) – Čeresňák, Čajkovský (A), Jánošík, Mikuš, Romančík, Gernát, Valach, Ďaloga – Hovorka, Ölvecký (C), Bezúch – Bubela, Haščák, Hecl – Cingel, Marcinko (A), Lamper – Sádecký, Krištof, Paulovič.

    Rozhodčí: Piechaczek, Schrader – Gaube, Wölzmüller (všetci Nemecko)
    thejrc.org