Šumperk – Opava 3:1 (kon.) | Val. Meziříčí – Poruba 2011 3:1 (kon.) | Mor. Budějovice – Klatovy 4:0 (kon.)
Havlíčkův Brod – Žďár n/S 8:1 (kon.) | Písek – Kolín 1:4 (kon.) | Bílina – Sokolov 5:8 (kon.)
David Servis – Tábor 2:3 (1:3 po s.n.) | Pelhřimov – Nymburk 2:4 (kon.) | Děčín – Most 6:1 (kon.)
Vrchlabí – Kobra 2:7 (kon.) | Trutnov – Jablonec n/N 5:4 (2:0 po s.n.) | Letňany – Řisuty 3:2 (kon.)
konec
BK Havlíčkův Brod
8:1 (1:1, 5:0, 2:0)
SKLH Žďár nad Sázavou
Sobota 11.11.2017, 17:00 • ZS Kotlina (kapacita: 4 000) • 2. liga skupina Střed (ČR) • 14. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dámy a pánové, za sledování onlajnu děkuje a hezký sobotní večer přeje Richard Wagner. (19:25:06)
     
    Duel je u konce. Domácí slaví vysoké vítězství, Žďár odjíždí na Bouchalky s řádným výpraskem. Hattrick zaznamenal Lukáš Endál.
     
    Konec zápasu.
     
    59:24
    Domácí se ještě snažili před Slámovou brankou. Luboš Voříšek z levého křídla nakonec ale střílel jen nad.
     
    58:38
    V Kotlině se slaví vysoké vítězství, závěr zápasu si užívá i brankář Bruslařů, který nyní zachytil lehký projektil z kruhu.
     
    58:13
    Bruslaři jsou kompletní, Plameny se sice držely před brankou domácích, ale k pořádnému zakončení se skrze invenci bránících hráčů nedostaly.
     
    57:14
    Zatím se k tomu SKLH nechystá. Domácí tým zamkl obrannou modrou čáru a svého soupeře nepouští před Novákovo hájemství.
     
    56:13
    Tomáš Semrád (HBR) dostal dvě minuty za držení protihráče, Plameny mají k dispozici další početní převahu. Upraví kosmeticky skóre?
     
    56:05
    Martin Gregar vypálil z levého křídla po individuální akci. Jeho střela stala se kořistí Čeňka Nováka, který ukryl puk v lapačce.
     
    55:22
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Využitá přesilovka domácího týmu! Po levém křídle pronikl jako nůž máslem, které už zase na našem trhu nechybí a opětně se skví na pečivu v každé české domácnosti, DAVID MICHÁLEK, který poté ranou do horního růžku střílí první gól po návratu po operaci kolene. Asistence: Tomáš Semrád.
     
    54:17
    Solidně nyní dostává vyčiněno hlavní rozhodčí od hostujícího hráče za to, že vylučuje Luboše Kunstmüllera (ZNS), který bez protestů usedá na lavici pro hříšné muže ledové plochy, za hákování.
     
    53:45
    David Vala vystřelil od modré, Jiří Sláma vyrazil puk jen nad sebe. Následně si sjel před brankoviště pro dorážku, ale obrana SKLH zapracovala na jedničku.
     
    53:21
    Petr Kuchta obral na modré o puk Martina Plevu. Z toho těžil David Kozlík, jehož útok po levém křídle skončil střelou, kterou do ochranné sítě srazil Martin Lojek.
     
    52:46
    Plameny dohrávají přesilovku, ale skrze dobře organizovanou obranu domácích se jim nedaří zakončit. Naopak, hra odbývá se především v území nikoho.
     
    51:43
    Oba kohouti jsou posláni do kabin za hrubost. Jak Niklavs Balgalvis (HBR), tak David Vítek (ZNS).
     
    51:43
    Niklavs Balgalvis se v obranném pásmu postil do bitky s Davidem Vítkem, kterého si nakonec povodil a sňal mu dres. Potlesk ochozů ale patří oběma hráčům za férovou bitku.
     
    51:04
    Zároveň s tím přichází announcement o počtu diváků. V Kotlině jsou 1 602 diváci.
     
    51:04
    Tomáš Semrád (HBR) na modré čáře zastavil pronikajícího soupeře jen za cenu hákování. Přesilovka pro hostující mužstvo.
     
    50:47
    Peter Beneš využil polevení ze strany Havlíčkova Brodu a vypálil z osy kluziště. Jeho zakončení si polaskal v lapačce brankář Novák.
     
    50:16
    Nyní protrhly Plameny herní šeď a brankář Čeněk Novák si připsal zákrok po ráně z pravého kruhu. Následně byl touš pokryt a vzešlo z toho vhazování.
     
    49:45
    Hra je teď utahaná stejným stylem, jako sólo hudebníka, který si dal před představením vepřovou s knedlíkem a zapil to dvěma dvanáctistupňovými pivy. Z toho důvodu je viděti pramálo šancí.
     
    48:47
    A po chybě Havlíčkobrodských došlo dokonce ke vhazování před brankou, kterou hájí Čeněk Novák. Žďárští dokonce vystřelili, leč jen do vyrážečky již zmíněného obrněného muže.
     
    48:31
    Krátká kombinace a po nepovedené střele Davida Valy od modré přišlo další vyhození puku ze strany SKLH. Plameny nyní zvládají oslabení na jedničku.
     
    47:57
    Plameny dobře drží svého soupeře v šachu a nepouští ekipu domácích do útočné třetiny. Modrá čára stává se zapovězeným územím.
     
    47:12
    Do soupeře se před brankou opřel v útočné akci Lukáš Jícha (ZNS), který je vyloučen za nedovolené bránění.
     
    46:51
    Tomáš Semrád dostal po odstavení útočníka kotouč do středního pásma. Prostor před brankou Čeňka Nováka se začíná zahalovat do mlhy od světlic, které spustili fanoušci hostů. Krásné sportovní gesto. Gratulujeme, je vidět, že sankce od svazu jsou třeba.
     
    46:06
    Bruslařům se povedlo udržet se před Jiřím Slámou, který sledoval, jak Voříšek z osy kluziště umisťuje puk kamsi na zadní mantinel.
     
    45:36
    Lukáš Hort vypálil od modré čáry, jeho střela skončila jen na betonu maskovaného muže domácích. Ti se následně osvobozují.
     
    45:05
    Se začátkem početní převahy se musí počkat. Fanoušci Žďáru zřejmě pod vlivem alkoholu odpálili dělobuch, který ohlušil diváctvo na stadionu. Kolem Kotliny procházející důchodkyně pak skočila do příkopu ve strachu, že Rusové jsou opět za dveřmi.
     
    45:05
    Kryštof Kulhánek (HBR) dostává dvě minuty za podražení. Plameny tak budou hrát přesilovou hru.
     
    44:38
    Luboš Voříšek zůstal sám na středu kluziště a po přihrávce od mantinelu střílel na zadní tyč, kam nastavil svou vyrážečku Jiří Sláma, který si tak připsal famózní zákrok!
     
    43:53
    Ta ovšem nepřišla a následně měla defenziva mužstva zpod Devíti skal potíže s druhou formací Bruslařů. Tu však zvládla na jedničku.
     
    43:07
    Úmyslný ofsajd domácích přesouvá hru před brankáře Nováka, Plameny mají šanci na útočnou akci.
     
    42:35
    Dvakrát po sobě musel zasahovat Jiří Sláma, který si poradil s Kuchtovou střelou z pravého kruhu i s následným nahozením od opáčného mantinelu.
     
    41:40
    Na obě strany přišel útok, který skončil úspěšným zákrokem obránců. Domácí hokejisté hrají s lehkostí, naopak u frustrovaného Žďáru je k vidění nepříliš vysoké bruslení.
     
    40:35
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Kotouč putoval až před branku Jiřího Slámy, kde vznikl závar. V něm se nejlépe zorientoval LUKÁŠ ENDÁL, který zblízka protlačil kotouč pod betony maskovaného muže hostů. Máme tady hattrick pro domácí hvězdu. Naopak, sebevědomí Plamenů opět utržilo ránu. Bez asistence.
     
    40:24
    Petr Štěpánek rozjížděl v útočném pásmu veletoče, jako v Monte Carlu. Dopadl jako mnohý hráč, místo úspěchu přišel o vše. Hlavně tedy o puk.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Třetí perioda započne svůj běh téměř maratonský cca v 18:44.
     
    Inu, Žďárští mají do třetí části hodně témat k rozebrání. Výsledek neunáší trenér brankářů Radovan Biegl, který bije dveřmi od střídačky, vysílá invektivy vůči rozhodčímu a lije vodu z bidonu na kolem projíždějícího rolbaře. Nelze se nedivit, jeho mužstvo inkasovalo ve druhé třetině pětkrát a jeho naděje na vítězství klesly.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:45
    Čeněk Novák si připsal zákrok po střele z úrovně kruhů. Druhá část se dohrává za hrozivě vysokého stavu pro domácí celek.
     
    38:50
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Dnešní večer nebude se odehrávat ve Žďáru ve veselé tónině. Domácí celek totiž odskakuje již na 6:1. KRYŠTOF KULHÁNEK vybojoval na modré puk, který převzal Petr Kuchta. Ten na úrovni pravého kruhu vyslal přihrávku zpět na prvního jmenovaného, který pokořil marně se přesouvajícího Jiřího Slámu! Asistence: Petr Kuchta.
     
    38:11
    Ačkoliv nemá Čeněk Novák tolik práce, nyní se musel koncentrovat na brejk Martina Kuřítka po levém křídle. Jeho rána pak mířila dobře na zadní tyč, avšak strážce svatyně BK si povyjel a zasáhl vyrážečkou.
     
    37:51
    Bruslaři se dostali do útočné třetiny a po pár nahrávkách pálil od modré čáry Tomáš Semrád, jehož dělovka skončila v klíně pozorného Jiřího Slámy.
     
    37:28
    Nyní již ano, ale jen vedle. Pro postavení útočícího hráče v brankovišti je hra vytažena do středního pásma.
     
    37:04
    Další osvobození se ze strany hostů, Bruslaři zatím díky kompaktnosti Žďárské obrany nevystřelili.
     
    36:36
    Plameny se hned po buly dokázaly osvobodit a následně i zdržet Milfaita při vjezdu do útočné třetiny.
     
    36:13
    Další početní převaha pro domácí mužstvo. Josef Kolda (ZNS) je vyloučen za podražení.
     
    35:46
    Domácí celek má více ze hry a svému soupeři zadělává neustále potíže stejně tak pravidelně, jako zadělává pekař housky pro zásobování hlavního města.
     
    34:47
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Tři vteřiny před návratem Davida Sedláčka na led se domácí hokejisté prosadili popáté! Rychlá kombinace vyústila ve střelu KRYŠTOFA KULHÁNKA z levého křídla, která propadla Slámovi pod vyrážečkou! Ani ten tedy z Kotliny neodjede s čistým štítem. Asistence: David Vala a Jan Milfait.
     
    34:30
    Kryštof Kulhánek to zkusil od modré, ale trefil jen prvního padajícího hráče. Domácí se ale udrželi v útočném pásmu.
     
    33:40
    Lukáš Endál motal s pukem na pravém křídle. Následně Havlíčkův Brod vařil před Slámou, Plameny se ale nakonec osvobodily.
     
    32:50
    Domácí hrají přesilovku. Trestanec jest David Sedláček (ZNS), který je vykázán za sekání.
     
    32:25
    Domácí tým je při chuti a nově nastoupivší Sláma má, co dělat. Postupně pálili Kuchta, Ludvík, Vašíček i Kozlík. Hostující gólman zůstal v klidu a v sedě vše zvládl.
     
    31:12
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Minuta uběhla od Kuchtova zásahu a Bruslaři jdou do trháku! Po Patriku Přidalovi vypálil z levého kruhu LUKÁŠ ENDÁL. Jeho dělovka přeletěla výstroj rozhozeného Milana Řehoře, který se poté odporoučel z ledu, jako opilec nad ránem z baru. Čili pomalu a neochotně. Nastupuje Jiří Sláma. Asistence: Patrik Přidal a Miroslav Třetina.
     
    30:14
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Celek Václava Adama a Ladislava Fixy se dostává do dvoubrankového náskoku! Čisté svědomí teď nemá jinak skvěle chytající Milan Řehoř. Ten totiž propustil za svá záda hodně laciný gól. David Kozlík vysunul po pravém křídle do brejku PETRA KUCHTU, který z pravého kruhu neposlal příliš rasantní střelu. Gólman SKLH k ní přistoupil lakonicky a touš mu přeskočil vyrážečku. Asistence: David Kozlík a Tomáš Ludvík.
     
    30:04
    Rutinní zákrok maskovaného muže Havlíčkova Brodu po Kuřítkově střele ze středu, kterou si polaskal ve své lapačce.
     
    29:42
    Martin Kříž ujížděl do situace tři na dva ve chvíli, kdy Jiří Vašíček skočil na led. Při pokusu o zakončení mu ale sjel puk z hole. Ze šance tedy nebylo nic.
     
    28:52
    Plameny mocně kombinovaly a dvakrát pálily do výstroje pozorného maskovaného muže domácích Čeňka Nováka. Následně schytal kolenem dělovku od modré obětavec David Vala.
     
    27:37
    Domácí budou hrát oslabení. Za krosček je potrestán Jiří Vašíček (HBR), který tak dává hostům početní převahu.
     
    27:37
    Tomáš Střecha ze středu hrací plochy našel jen hrudník domácího gólmana. Na druhé straně pálili Bruslaři mimo.
     
    27:10
    Peter Beneš se prokličkoval před Čeňka Nováka, který ale na jeho motání pukem vyzrál a stahovačku mezi betony si pohlídal!
     
    26:37
    Po zakázaném uvolnění ze strany Bruslařů se vhazuje před Čeňkem Novákem. Domácí fanoušci roztáhli transparent reagující na přeložení vánočního derby s Plameny. To se místo času klidu o svátcích narození Páně odehraje jednu z lednových střed.
     
    25:59
    Domácí kombinovali v útočném pásmu. Luboš Voříšek pálil z kruhu jen do hrudníku Milana Řehoře, Jan Milfait pak od modré netrefil svatyni.
     
    25:18
    Petr Štěpánek vypálil z osy útočného pásma. Jeho dělovka ale pouze zaduněla na zadní mantinel a resonuje v uších domácího brankáře doteď.
     
    24:54
    Jiří Vašíček vypálil od modré, Milan Řehoř vyrazil puk jen před sebe, kde dorážel Lukáš Endál, ale trefil jen maskovaného muže SKLH!
     
    24:03
    Lukáš Bureš, jehož příjmení jest zároveň krycím jménem pro zloděje, který usiluje o post předsedy vlády, si vzal z tohoto příklad a kradl. Jenže ne peníze, ale puk. Tím poté vystřelil, leč našel jen hruď Čeňka Nováka.
     
    23:32
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Bruslaři jdou v přesilovce do vedení! Jan Milfait sice se svým prvním pokusem neuspěl, ale domácí zůstali v útočném postavení a zavřeli svého soupeře před Milanem Řehořem. Milfaitova nahrávka na modrou pak vyústila v dělovku DAVIDA VALY od modré, která zapadla přesně k pravé tyči žďárské klece! Asistence: Jan Milfait a David Michálek.
     
    22:54
    Potrestán je Josef Kolda (ZNS). Jeho držení oslabuje Plameny.
     
    22:54
    Domácí vstřelili branku, ale po písknutí hlavního rozhodčího, který přerušil hru za účelem vyloučení. Prohřešek je za držení protihráče, který v ten moment jel sám na bránu.
     
    22:17
    Parádní zákrok Milana Řehoře! Miroslav Třetina se proháčkoval před branku a zakončoval do poloodkryté klece, kam stihl nastavit svou lapačku brankář se zkušenostmi z extraligového Chomutova!
     
    22:03
    Rychlá kombinace a rána Lukáše Endála od modré, do které se položil jeden z bránících hráčů. Plameny se osvobozují.
     
    21:20
    Luboš Voříšek kombinoval s Davidem Valou, kterému poslal na modrou až moc prudkou přihrávku a Bruslaři se tak sami vyhánějí z pásma.
     
    20:51
    Oba maskovaní muži předvedli zákrok po střele z osy kluziště. Řehoř vychytal Endála, Novák si počkal na střelu v podání Kovářů.
     
    20:18
    Ta neměla dlouhého trvání. Endálovu střelu na zadní zneškodnil Řehoř. Následně je vyloučen Jiří Vašíček (HBR) za krosček.
     
    20:06
    Žďár vyhrál buly a Martin Lojek (ZNS) vypálil puk mimo led! Přesilovka pět na tři pro domácí.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Prostřední perioda rozběhne svá kola cca v 17:50.
     
    Úvodní dějství přineslo větší aktivitu ze strany domácích, které poslal do vedení Lukáš Endál. Žďár následně srovnal po skvěle povedeném nájezdu Tomáše Střechy.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    20:00
    Trest obdržel Lukáš Bureš (ZNS), který tak bude svému týmu na startu periody chybět.
     
    20:00
    Jiří Vašíček dorážel Řehořem vyražený kotouč do prázdné branky a byl zezadu podražen! Plameny dostanou dvě minuty.
     
    19:35
    Na ledě se po ataku soupeřem ocitl Tomáš Ludvík, který se snažil zakončovat. O faulu nelze hovořit, byl to krásný čistý zákrok.
     
    18:49
    Žďár právě vstřelil branku!
    TOMÁŠ STŘECHA si sjel středem a po dvou naznačeních vymetl horní růžek! Naprosto parádní provedení, na tohle neměl Čeněk Novák nárok! Bez asistence.
     
    18:49
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Vala – trestné střílení, hození hole nebo předmětu).
     
    18:49
    Nájezd pro Žďár, který pojede Tomáš Střecha po hození hole ze strany Davida Valy.
     
    18:23
    Ve hře je vidět poměrně dost osobních soubojů, které se hráči snaží nevypouštět. Teď z toho těžil Jan Milfait, jehož nahození od modré ale letělo jen mimo.
     
    17:30
    Lukáš Hort pálil od modré čáry, leč do jeho dělovky se bryskně položil Patrik Přidal, který dostal kotouč do středního pásma.
     
    16:28
    Kryštof Kulhánek dvakrát skvěle obral za brankou soupeře o puk. Po následném přenesení hry se na brankovišti šteloval do zakončení Tomáš Ludvík, ale byl mu brankářem vypíchnut puk.
     
    15:58
    Motání v útočném pásmu v podání Žďáru nepřineslo úspěch. Následný brejk vedený Lubošem Voříškem skončil nahrávkou Davida Valy na brankoviště. Tam ale před Michálkem přikryl touš pod lapačku Milan Řehoř.
     
    14:54
    Ondřej Kovářů vyslal do brejku Tomáše Střechu, který jel sám na Čeňka Nováka. Na dva metry jej ale sjel Tomáš Semrád a sebral mu puk. Následný pokus prvního jmenovaného o přihrávku do tandemu skončil opět obranným zákrokem Bruslařů.
     
    14:07
    Vyhrané vhazování, nahození od modré a závar před Milanem Řehořem, který jej vyřešil nejlépe, jako mohl. Před duem Třetina – Přidal zalehl touš.
     
    13:57
    Tomáš Semrád pálil zblízka jen do Řehořovy výstroje. Následně byl obráncem odstaven Patrik Přidal, jenž se snažil o přihrávku. Hned po buly pálil Lukáš Endál, gólman Plamenů předvedl výstavní semafor!
     
    13:46
    Patrik Přidal vnikl po levém křídle do útočného pásma a bleskově zakončil. Jeho střela po ledě stala se kořistí maskovaného muže hostů, který ji betony vykopl za bránu.
     
    12:50
    David Vítek se snažil něco vymyslet s pukem v útočném pásmu před Čeňkem Novákem, ale nebyl tolik důrazný a touš ztratil.
     
    12:00
    Backhandem zakončoval po prokličkování se do patřičných míst na brankovišti Tomáš Semrád, kotouč přeletěl Řehořovu klec o takový kousek, že byste tam ani krabičku od sirek nevložili. Myšleno do prostoru mezi horní tyč a puk.
     
    11:22
    Po vleklém souboji v rohu pásma se vydal puk k Tomáši Semrádovi, jehož nahození od modré bylo sraženo a následně i odpáleno pryč.
     
    10:38
    První rychlou střelu Řehoř zneškodnil, následně Plameny vyhazují až k Čeňku Novákovi.
     
    10:17
    Miroslav Třetina potáhl kotouč po levém mantinelu a vida, že nemá komu nahrát, zajel za branku. Tam jej podrazil Martin Pleva (ZNS), který již zpytuje svědomí na trestné lavici.
     
    09:26
    Peter Beneš vypálil z pravého kruhu a svým zakroucením hlavy dal najevo, že chtěl střílet jinam, než do hrudníku domácího gólmana.
     
    09:04
    Jan Milfait vypálil z levého kruhu. Jeho střela ale ku zklamání domácích tribun skončila na hrudi Milana Řehoře, který si zase užívá potlesk vlastních příznivců.
     
    08:29
    David Michálek s Lubošem Voříškem operovali kolem branky, nakonec se jim skrze zhuštěnou obranu SKLH nepovedlo zakončit.
     
    07:45
    Petr Štěpánek hledal před kasou Davida Vítka, ale trefil jen nohy domácího obránce. Bruslaři se vzápětí osvobozují.
     
    07:25
    Bruslaři vyhodili puk a Plameny následně zahrály na zakázané uvolnění.
     
    06:55
    Před brankou se po nepovedené anabázi v rohu zjevil Ondřej Stehlík. Jeho zakončení z bezprostřední blízkosti ale parádně vytáhl svými betony Čeněk Novák!
     
    06:06
    Domácí jdou do čtyř. Za podražení je vyloučen Luboš Voříšek (HBR).
     
    05:44
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Nedáš – dostaneš. Tradice prověřená lety. Petr Štěpánek na jedné straně míchal s pukem před Čeňkem Novákem tak, až nakonec ani pořádně nezakončil. Rychlý brejk rozjela první domácí letka, Patrik Přidal našel Miroslava Třetinu, který předal kotouč na osu, kde zakončoval LUKÁŠ ENDÁL, jehož parádní dělovka proletěla nad Řehořovu lapačku. Asistence: Miroslav Třetina a Patrik Přidal.
     
    05:06
    Jiří Vašíček pálil od modré čáry. Řehoř byl včas na ledě a puk vyrazil do ochranné sítě. Zdá se, že si plameňáci dali za cíl otrávit hru Lukáši Endálovi, neboť se do něj lehkým osekáváním opřel David Sedláček.
     
    04:48
    Dva žďárské útoky skončily nezdarem. Nakonec se po pravém křídle vydal na zteč David Kozlík, který ale trefil prvního před sebou stojícího hráče.
     
    04:15
    Jan Milfait dostal na útočnou modrou tak prudkou přihrávku, že ji nezachytil a píská se zakázané uvolnění.
     
    03:11
    Ondřej Kovářů se ocitl sám před maskovaným mužem domácích a z první to zkoušel. Nicméně trefil jen bryskně klekajícího gólmana domácích.
     
    03:04
    Patrik Přidal ujížděl s Lukášem Endálem do situace dva na jednoho. Zakončující Endál byl zablokován vracejícím se Ondřejem Stehlíkem. Puk se k němu ale napodruhé vrátil, Endál mířil v tísni mimo.
     
    02:07
    Plameny nyní dobře uzavírají střední pásmo, a tak mají Bruslaři problémy s opuštěním prostoru před vlastním gólmanem.
     
    01:29
    Puk nyní vystřídal útočná pásma a nakonec skončil v území nikoho, kde se o něj zarputile bojuje.
     
    00:50
    První ucelenější útok předvedly také Plameny. Tomáš Střecha ale z pravého kruhu minul po individuální akci Novákovu klec.
     
    00:24
    Po ofsajdu domácích se vhazovalo ve středním pásmu a Milan Řehoř musel vyklepat z lapačky nahození Davida Valy.
     
    00:17
    Domácí kapitán znovu uspěl na vhazování a Lukáš Endál zakončoval na brankovišti do pozorného gólmana SKLH. Následně byl forward BK atakován. Sudí včas zasáhli a vznikající konflikt rozehnali.
     
    00:06
    Miroslav Třetina uspěl na buly a Jiří Vašíček pak nahazoval ze středního pásma. Řehoř pokryl puk na hrudi.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči jsou již na ledové ploše a duel každým momentem začne. Domácí se prezentují pěknou choreografií.
     
    Úvodní sestavy:

    BK Havlíčkův Brod: Novák (D. Marek) – T. Semrád, Vašíček "A", Vala, Kulhánek, Kříž, Balgalvis, Hrabaň – Přidal, Třetina "C", Endál – Voříšek, Milfait "A", Michálek – Kozlík, Ludvík, Kuchta – Chlubna.
    Trenér: Václav Adam.

    SKLH Žďár nad Sázavou: Řehoř (Sláma) – Pleva "C", Lojek, Smejkal, P. Marek, Sedláček, Kolda, Hort – Štěpánek, D. Vítek, Kunstmüller "A" – Kovářů, Stehlík, Střecha – Kuřítko, Krupka, Jícha – Gregar, Bureš, J. Nečas – P. Beneš.
    Trenér: Michal Konečný.

    Rozhodčí: Zdeněk Pokorný – Marek Čelechovský, Jiří Roupec.
     
    Vážení sportovní diváci,

    předem tohoto představení duelu, jejž jste se rozhodli sledovat, přijměte srdečné přání dobrého dne. V Havlíčkově Brodě se chystá rizikové, a tudíž divácky oblíbené, střetnutí s nedalekým krajským rivalem.

    Domácí Bruslaři vyhlásili před sezonou postup do WSM ligy a zatím si za ním celkem suverénně jdou. Doložit to lze postavením v tabulce. Brodu patří první místo. Rovněž v produktivitě směrem dopředu jest mužstvo pod vedením Václava Adama poměrně zdatné. Takový Jan Milfait již stihl posbírat 29 bodů, kapitán Miroslav Třetina jen o dva méně. Jistotou v bráně je Čeněk Novák, defenzivní řady tvrdí Jirka Vašíček Ztrátou jsou zranění Jakuba Šuhaje, Tomáše Chlubny a Filipa Beneše. Na derby by měl bytí k dispozici slovutný forward Lukáš Endál.

    Havlíčkobrodský oponent, Plameny, zažívá asi nejsilnější období od pádu do krajské soutěže. Aktuálně Žďáru patří třetí pozice. Co se týče produktivity, tak tam tým z Bouchalek za svým protivníkem lehce pokulhává. Složení hráčského kádru je však na horní patra tabulky adekvátní. Hokejem hoří bývalá jihlavská opora Milan Řehoř. V obraně jest tahounem Martin Lojek. Stejně produktivním jako Milfait v Brodě je ve Žďáře Petr Štěpánek. Za nim v pořadí je Luboš Kunstmüller, jenž je ale vlastníkem zhruba o polovinu menšího počtu bodů.


    Loňské play-off, ostré mače i zásah shora

    Předešlá sezóna přinesla v rámci vyřazovacích bojů tuhé derby. Snad sám osud rozhodl, že v bitvě o postup do semifinále se potkají dva velcí rivalové. V základní části se pokaždé radovali Žďárští, jejich plamen byl ovšem hned v prvním duelu uhasen. Brod slavil výhru 4:2. Další příběhy tohoto pikantního souboje velmi ovlivnilo první střetnutí na Bouchalkách. Rychlé vedení ekipy z Kotliny Plameny otočily. Za stavu 5:2 poté došlo k zásadnímu momentu celé série. Tomáš Střecha se po vstrelení gólu dostal do kontaktu s vracejícím se kapitánem BK Miroslavem Třetinou, jenž se bez zdvižení rukou srazil se zastavivším se střelcem. Vedení SKLH poté uspělo s interpelacemi u svazu a vymínilo si pro Třetinu trest za domělý zásah do hlavy, který ale video neprokázalo. Místo čekané rány do brodských zad přišla vzpruha. O kapitána oslabené mužstvo se semklo, doma vyhrálo 4:1 a rozhodující duel rozsekl v prodloužení Lukáš Endál. Divácky sledované souboje zanesly mezi oba celky další emocionální momenty, které budou ještě dlouho předmětem debat.


    Vzájemná bilance:
    Počet odehraných zápasů: 23
    Bilance: 13-1-2-7
    Výsledky: 2:1, 8:5, 2:3p, 4:2, 2:4, 6:2, 1:3, 4:0, 8:2, 6:2, 6:2, 3:2, 3:2, 5:2, 2:4, 3:4sn, 4:5, 2:4, 4:2x, x3:8, x4:1, x3:2p, 3:6
    Skóre: 88:68

    Svěřenci Václava Adama jsou doma neporaženi, Plameny ve svém prvním venkovním derby (v Moravskýh Budějovicích) inkasovaly debakl 4:10. O motivaci je tedy postaráno na obou stranách.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Richard Wagner

    Branky a nahrávky: 6. Endál (Třetina, Přidal), 24. Vala (Milfait, Michálek), 31. Kuchta (Kozlík, Ludvík), 32. Endál (Přidal, Třetina), 35. Kulhánek (Vala, Milfait), 39. Kulhánek (Kuchta), 41. Endál, 56. Michálek (T. Semrád) – 19. Střecha (TS)


    BK Havlíčkův Brod: Novák (D. Marek) – T. Semrád, Vašíček "A", Vala, Kulhánek, Kříž, Balgalvis, Hrabaň – Přidal, Třetina "C", Endál – Voříšek, Milfait "A", Michálek – Kozlík, Ludvík, Kuchta – Chlubna.
    Trenér: Václav Adam.

    SKLH Žďár nad Sázavou: Řehoř (32. Sláma) – Pleva "C", Lojek, Smejkal, P. Marek, Sedláček, Kolda, Hort – Štěpánek, D. Vítek, Kunstmüller "A" – Kovářů, Stehlík, Střecha – Kuřítko, Krupka, Jícha – Gregar, Bureš, J. Nečas – P. Beneš.
    Trenér: Michal Konečný.

    Rozhodčí: Zdeněk Pokorný – Marek Čelechovský, Jiří Roupec

    Diváci: 1 602
    thejrc.org