Česko – Japonsko 1:3 (kon.)
konec
Česko
1:3 (1:1, 0:2, 0:0)
Japonsko
Sobota 11.11.2017, 13:00 • Zimní stadion Lovosice • Reprezentace žen do 18 let
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.
     
    Zdravím Vás u posledního z trojice zápasů mezi českou a japonskou juniorskou ženskou reprezentací. Do třetího utkání vstupují oba týmy naprosto vyrovnaně, po jedné výhře i prohře. Oba předchozí zápasy skončily 2:1. Přeji Vám příjemné hokejové počtení!
     
    Česká republika

    České reprezentantky se připravují na šampionát v ruském Dmitrově, který se bude hrát od 6. do 13. ledna 2018. Přičemž Rusko bude nejvyšší šampionát v této kategorii hostit poprvé. Český tým se zde představí v nižší skupině B proti Finsku, Švýcarsku a Německu.

    Pod novým trenérem Pavlem Zuziakem sehrály juniorky řadu přípravných zápasů. V prvním reprezentačním kempu, hraném v Roudnici nad Labem, se hráčky poprvé měly představit proti soupeřkám z Ruska. Nakonec ale nastoupily proti týmům starších dorostenců Litoměřic a Kralup nad Vltavou. Oběma týmům juniorky podlehly, Litoměřicím 3:7 a Kralupům nad Vltavou 1:6. Následně ovládly Kuortane Cup ve Finsku třemi výhrami, proti ženskému týmu Kärpätu Oulu, finské a norské reprezentaci.

    Nominace českého týmu: Anna Kotounová (HC Tábor), Eva Štumbaurová (HC Slavoj Český Krumlov), Alexandra Halounová, Sandra Halounová (obě HC Plzeň 1929), Aneta Zachová, Sabina Matoušková (obě HC Kladno 2001), Nikola Dýcková (HC Dukla Jihlava), Karolína Juřicová (BK Havlíčkův Brod), Barbora Hrůšová (HC Energie Karlovy Vary), Agáta Sarnovská (HC Stadion Litoměřice), Sára Čajanová (VHK ROBE Vsetín), Daniela Pejšová (Piráti Chomutov), Kristýna Hájková (HC Skuteč), Valentýna Černá (TJ Tesla Pardubice), Tereza Mazancová (BK Mladá Boleslav), Anna Fabšicová (HC Strakonice), Lucie Samohýlová (HC ZUBR Přerov), Pavlína Vlková (HC Krkonoše), Vivien Šmajdová (HC Stadion Cheb), Klára Seroiszková (HC Býci Karviná), Monika Krčková (VSK Technika Brno), Tereza Radová (HC Olomouc), Veronika Lorencová (HC Slavia Praha).
     
    Japonsko


    Tým Japonek na předchozím šampionátu hraném v Přerově a ve Zlíně vypadl z elitní skupiny pro mistrovství světa, což se svěřenkyním trenéra Fujisawy Yoshifumiho stává pokaždé od roku 2015. Předtím se dokázaly v nejvyšší skupině udržet alespoň dva roky Na předchozím šampionátu z duelů proti České republice, Finsku a Švýcarsku nezískaly Japonky ani bod, přestože dvakrát prohrály o jediný gól.

    Nominace japonského týmu: Sato Meiová (Kushiro Bears), Ryo Sasakiová (Toyota Cygnus), Ota Koroková (Mikage Gredes), Seki Natsumiová (Daishin), Takenaka Senaová (Ontario Hockey Academy), Shiga Akaneová (Obihiro Ladies), Kurosu Wakanaová (Periglin), Yamamoto Makotová (Daishin), Ito Yukiová (Obihiro Ladies), Koyama Reiyaová (SEIBU Princess Rabbits), Ogawa Mimareuová (Daishin), Tsubeki Yukaová (Daishin), Enka Tadaová (Mikage Gredes), Aiten Sadoová (Mikage Gredes), Suzuki Hanawaová (Daishin), Ushio Azukiová (Periglin), Nagaoka Mayuová (Daishin), Wajima Yumeroová (Periglin)
     
    Předchozí dvojice zápasů tohoto kempu:

    8.11.: Česko – Japonsko 2:1 (23. Dýcková, 55. Zachová – 19. Jamamotoová)
    10.11. Česko – Japonsko 1:2 (17. Dýcková – 8. Ogawaová, 31. Suzukiová)
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Juřicová (Štumbaurová) – Kotounová, Pejšová, Šmajdová, Radová, Zachová, Hájková, Krčková, Hrůšová – Matoušková, Dýcková, Sarnovská – Halounová A., Halounová S., Lorencová – Čajanová, Mazancová, Seroiszková – Fabšicová, Černá, Samohýlová – Vlková.

    Japonsko: Sasakiová (Satoová M.) – Sekiová, Šigaová, Jamašitaová, Otaová, Nomuraová, Takenakaová – Cucumiová, Suzukiová, Kurosuová – Satoová A., Itoová, Kojamaová – Ušioová, Jamamotoová, Wadžimaová – Nagaokaová, Ogawaová.

    Rozhodčí: Růžičková – Dopitová, Novotná.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    První kotouč vybojovaly hráčky českého týmu. Po souboji ve středním pásmu se vydala Daniela Pejšová směrem k Juřicové, odkud nasměrovala svůj tým k ohrožení branky Japonska,
     
    01:12
    Agáta Sarnovská nahodila kotouč po hraně brankoviště na opačný konec hřiště v domnění, že zde nalezne spoluhráčku na dorážku. Což se ji nakonec nevydařilo, naopak do šance se dostaly Japonky,
     
    01:48
    Japonsko právě vstřelilo branku!
    První akce japonského týmu znamená první gól utkání. Po rychlé kombinaci zavěsila kotouč za záda Juřicové YUKI ITOOVÁ. Asistence: Airi Satoová.
     
    03:20
    Monika Krčková uhájila puk před dotírající se Kaho Suzukiovou. I tak se ale Japonky drží v útočném pásmu českého týmu.
     
    04:12
    Sabina Matoušková obrala o puk Harunu Nomuraovou. Sama již byla dále od dostřelu na branku Japonska, proto volila nahození puku tím směrem. Díky zblokování střely se do protiútoku dostaly Japonky.
     
    05:41
    Tereza Radová od modré prověřila Sasakiovou. Její střela však nakonec pouze prolétla kolem pravé tyčky japonské svatyně.
     
    06:16
    Marin Nagaokaová nedokázala projít přes důraznou Pejšovou, která ji navíc připravila o puk a sama vyjela do středního pásma.
     
    07:40
    O další nahození na bránu se postarala Kaho Suzukiová. Dráhu kotouče směrem k brance zkřížila Kristýna Hájková, která na malou chvíli získala kotouč pro český tým. Japonky se ale i nadále drží v útočném pásmu.
     
    08:07
    Česko právě vstřelilo branku!
    Prvotní nahození na branku se sice povedlo Sasakiové vyrazit, avšak pouze na hokejku SABINY MATOUŠKOVÉ, která prakticky ihned dorážkou poslala zápas do vyrovnaného stavu. Asistence: Daniela Pejšová.
     
    10:18
    České hráčky vstřelený gól nabudil k zahnízdění v útočném pásmu. Japonská obrana však propustí až na Sasakiovou málokterou střelu.
     
    11:20
    Sára Čajanová se odvážně vydala sama na útočnou výpravu napříč brance Sasakiové. V mezikruží jí ale cestu zkřížily Otaová s Jamašitaovou, díky čemuž musela Čajanová vyhodit puk do rohu.
     
    12:52
    Agáta Sarnovská nevybojovala puk od Kurosuové. Hned za brankou si jej ale do své moci vzala Matoušková, která zahájila další českou výpravu na opačný konec ledové plochy.
     
    14:01
    Veronika Lorencová nahodila puk po pravé straně mantinelu. Do rychlostního souboje o něj se pustily Alexandra Halounová s Šiori Jamašitaovou, přičemž japonská hráčka byla rychlejší.
     
    15:32
    Kristýna Hájková převzala odražený puk od Takenakaové a nasměrovala do další příležitosti Sabinu Matouškovou. Ta sice prošla do útočného pásma, v něm ale o kotouč přišla a Japonky se vydaly na opačný konec ledové plochy.
     
    16:53
    Ze souboje o puk na hranici vstupu do japonského obranného pásma přímo vítězně nevyjel nikdo. Japonkám se ale podařilo puk vyšťouchnout na Suzukiovou, která zahájila další japonský útok. Ten byl zbrzděn a obrácen již ve středním pásmu.
     
    18:01
    Vyloučení v týmu Česko (Pejšová – 2 min., podražení).
     
    18:57
    Přestože se Japonky od počátku přesilovky drží v útočném pásmu, o největší akci se postaraly české hráčky. Sára Čajanová vyslala do rychlého protiútoku Terezu Mazancovou, která sama přejela přes celou délku kluziště až se dostala ke střele. Tu ale dokázala Sasakiová vyrazit.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina přinesla vyrovnaný, útočný hokej. Na obou stranách bylo k vidění mnoho šancí, přičemž většinu z nich dokázaly gólmanky zlikvidovat. Proto také je po první třetině stav nerozhodný – 1:1.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:01
    Domácí v plném počtu.
     
    20:47
    Druhou třetinu začaly svým rychlým výpadem proti bráně Juřicové Japonky. V útočném pásmu však byli zbrzděni českými obránkyněmi a hra se následně přesunula na opačný konec ledové plochy.
     
    21:33
    Sasakiová musela čelit střele z hole Veroniky Lorencové. Její střela však nebyla příliš důrazná, japonská gólmanka ji tedy bez obtíží vyrazila.
     
    22:36
    Nahození Šiori Jamašitaové nepřešlo přes Barboru Hrůšovou. Přesto Japonky drží české hráčky v sevření vlastního obranného pásma.
     
    23:38
    Po vhazování po levé ruce Sasakiové se hra velmi rychle přesunula na dostřel branky Karolíny Juřicové. k té střele již ale nedošlo, naopak Češky stejně tak rychle hru obrátily zpět k brance Japonska.
     
    25:14
    Tereza Radová dostala na modré čáře pokyn k vystřelení. S tím se však neztotožnila Kaho Suzukiová, od jejíchž bruslí se kotouč odrazil zpět k Radové. Ta už podruhé vystřelit nedokázala a přesunula se s pukem k pravému mantinelu.
     
    26:43
    Agáta Sarnovská nenašla před bránou zrovna šťastně Sabinu Matouškovou, neboť vedle ní stále dvojice Japonek. Matoušková ale chytře obě soupeřky odstavila a nechala puk projít dozqadu na Dýckovou.
     
    27:43
    Japonsko právě vstřelilo branku!
    Japonky se znovu ujímají vedení. Nejprve vystřelila i přes náraz od Hrůšové Azuki Ušiová, jejíchž střelu dokázala Juřicová vyrazit. Dorážka od JUMEKY WADŽIMAOVÉ zprava však již nikoliv. Asistence: Azuki Ušiová.
     
    28:54
    Japonky se snaží dál. Tentokrát poslala Mijuru Ogawaová puk kolem brankoviště na Senu Takenakaovou, která nedokázala dráhu puku přesně zachytit, tudíž ten jí prolétl do rohu ledové plochy.
     
    30:44
    Puk nějakým zázrakem prošel přes chumel hráček obou celků až za branku Sasakiové, kam si pro něj dojela Sarnovská. Od ní byla zahájena další rozehrávka Češek v útočném pásmu.
     
    31:25
    Do slibné příležitosti se dostala Sandra Halounová, která zprava vyjela s kotoučem na holi proti brance Sasakiové a pokusila se o její překonání. Za odraženým kotoučem pak rychle spěchala, sama jej již zachytit nedokázala.
     
    33:20
    O překvapivé nahození na bránu se postarala Sára Čajanová poté, co převzala puk od Radové. Zmatená japonská gólmanka se ale rychle zorientovala a střelu dokázala vyrazit.
     
    33:48
    Vyloučení v týmu Česko (Radová – 2 min., nedovolený zásah tělem (ženy)).
     
    35:04
    Své oslabení začaly Češky překvapivě aktivně a na Sasakiovou vysílaly jednu střelu za druhou. S nimi si ale japonská gólmanka dokázala poradit, tudíž drží stále náskok pro svůj tým.
     
    35:48
    Domácí v plném počtu.
     
    36:15
    Akane Šigová zachránila kotouč pro svůj tým před Veronikou Lorencovou. To ale nezabránilo českým hráčkám k dalšímu dobývání japonské branky. V něm však narazily na neprůbojnou obranu Japonek.
     
    37:29
    Po delší době slibnější šance japonského celku. Rami Kojamaová se dostala z pravé strany do těsné blízkosti brankoviště. Na Juřicovou však vyzrát nedokázala.
     
    37:53
    Vyloučení v týmu Česko (Hrůšová – 2 min., nedovolené bránění).
     
    38:14
    Svou další přesilovku začaly Japonky diametrálně odlišně oproti té přechozí, v útočném pásmu. Přímo na Karolínu Juřicovou však prolétlo jen velmi malé množství střel, se kterými si navíc dokázala poradit.
     
    39:06
    Japonsko právě vstřelilo branku!
    Japonkám se povedlo tuto přesilovku stejně využít. Kombinaci z těsné blízkosti branky Juřicové přeměnila v gólové zakončení KAHO SUZUKIOVÁ. Asistence: Moeka Cucumiová, Akane Šigaová,
     
    39:06
    Domácí v plném počtu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina opět přinesla vzájemně plno šancí, Japonkám se je ale na rozdíl od českých hráček povedlo dotáhnout do gólového konce, čímž odcházejí do kabin šťastnější.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:05
    Úvodní útok třetí třetiny měly v režii české hráčky. Nikola Dýcková však byla prakticky ihned zachycena v ofsajdovém postavení. Po malé přestávce, způsobené vhazováním, Češky ve svém snažení pokračovaly.
     
    41:06
    Ideální příležitost k výpravě na opačný konec ledové plochy měla Agáta Sarnovská. Ještě v obranném pásmu však byla sražena k zemi a o kotouč obrána.
     
    42:15
    Monika Krčková stála v ideální pozici pro nasměrování teče do brány. Puk na ní letěl z levé strany od Fabšicové.
     
    43:18
    Japonky zatlačily české hráčky do vlastní obranné třetiny. Nechaly je však i zde kombinovat s kotoučem, z čehož se vyvinulo vysmýknutí a průnik směrem k Sasakiové.
     
    44:43
    Sandra Halounová nadvakrát nezvládla narušit japonskou rozehrávku, což mělo za následek přesunutí hry směrem k Juřicové. Stejnou rychlostí však Češky dokázaly přemístit těžiště hry zpět.
     
    45:28
    Z pravé strany vyslala puk na branku Juřicové Azuki Ušiová. Kotouč ji však sjel po hokejce, tudíž japonská útočnice jej poslala pouze kolem brankoviště přes celou šířku ledové plochy.
     
    46:34
    Slibně se rozjíždějící šanci českého celku dokázala zastavit Airi Satoová, když vložila hokejku do nahrávky mezi Dýckovou a Sarnovskou.
     
    47:45
    Z levé strany prověřila Juřicovou Wakana Kurosuová. Mířila však již z moc velkého úhlu, tudíž česká gólmanka neměla moc práce s jeho zastavením.
     
    47:55
    Vyloučení v týmu Česko (Krčková – 2 min., nedovolené bránění).
     
    48:27
    Japonky přesilovku zahájily v obranném pásmu. Proti jejich rozehrávce zde stála pouze Agáta Sarnovská, která nedokázala zkřížit cestu puku při trojnásobné přesile. Japonky se následně dostaly k ostřelování Juřicové.
     
    49:45
    Další slibná šance Japonek byla zakončena díky Rami Kojamové. Ta nezvládla přesně převzít puk, který na ní letěl od Kurosuové, a nechala ho proplachtit až k mantinelu.
     
    49:55
    Domácí v plném počtu.
     
    51:00
    Veronika Lorencová nedokázala přesně namířit puk na branku Sasakiové. Japonkám se navíc podařilo její pokus zblokovat a samotným se vydat do útočného pásma.
     
    52:07
    Až Vivien Šmajdová přerušila souhru Japonek. Poté, co převzala puk od Itoové, jej ihned poslala na zakázané uvolnění.
     
    52:58
    Další japonská střela. Z mezikruží prověřila Juřicovou Azuki Ušiová, našla však pouze lapačku české gólmanky.
     
    53:50
    Jen velmi těsně kolem brankoviště prolétl puk po akci Anny Kotounové. Sasakiová proti němu vůbec nezasáhla, proto puk dolétl až do rohu. Zde Japonky nastartovaly motory k dalšímu útoku směrem na Juřicovou.
     
    55:20
    Napřaženo ke střele měla Anna Fabšicová. V klíčovém momentu však promáhla a chvilkové nepozornosti využila k vlastnímu obohacení se o kotouč Kanami Sekiová.
     
    56:09
    V poslední době je hra velmi často přerušována ofsajdy, ať už na straně Česka, nebo Japonska.
     
    56:49
    Vivien Šmajdová získala puk na modré čáře, nahodila jej kolem mantinelu. Za branku Sasakiové jej převzala Veronika Lorencová, která však o něj díky své nepřesnosti velmi brzo přišla. Češky ale i tak v akci pokračovaly.
     
    57:03
    Vyloučení v týmu Česko (Halounová S. – 2 min., hákování).
     
    58:05
    Japonky začaly tuto přesilovku poněkud vlažněji, nemohou se dostat z vlastního obranného pásma.
     
    58:49
    Přesto se nakonec k ostřelování branky Juřicové dostaly. Již ne však tak výraznému, jako v předchozích případech.
     
    59:03
    Domácí v plném počtu.
     
    59:34
    Vyrovnání početních sil přineslo přesunutí hry směrem k japonské brance.
     
    Konec zápasu.
     
    Po zápase následují ještě samostatné nájezdy. Ten první Kurosuová proměnila.
     
    Následný Dýcková též.
     
    I Suzukiová vyzrála na Juřicovou.
     
    Lorencová trefila Sasakiovou pouze do betonů.
     
    Suzukiová napodruhé úspěšná nebyla.
     
    Gól nevstřelila ani Kotounová.
     
    Beztrefový stav nerozhodila ani Ogawaová,
     
    Sabina Matoušková již však trefu přidala, na což okamžitě zareagovala Kurosuová.
     
    Třetí třetina již žádnou gólovou trefu nepřinesla, ačkoliv oba týmy se do šancí dostávaly. Japonky tedy vítězí i v druhém zápase v řadě a celou třízápasovou sérii ovládly 2:1, po výsledcích 1:2, 2:1 a 3:1.
     
    Odsud z Lovosic je to ode mne pro tuto chvíli vše. Teším se na Vás již za hodinu u úvodního utkání české reprezentace WU16 proti Německu. (14:57:13)

    Vít Trubička

    Branky a nahrávky: 9. Matoušková (Pejšová) – 2. Itoová (Satoová), 28. Wadžimaová (Ušiová), 40. Suzukiová (Cucumiová, Šigaová)


    Česko: Juřicová (Štumbaurová) – Kotounová, Pejšová, Šmajdová, Radová, Zachová, Hájková, Krčková, Hrůšová – Matoušková, Dýcková, Sarnovská – Halounová A., Halounová S., Lorencová – Čajanová, Mazancová, Seroiszková – Fabšicová, Černá, Samohýlová – Vlková.
    Japonsko: Sasakiová (Satoová M.) – Sekiová, Šigaová, Jamašitaová, Otaová, Nomuraová, Takenakaová – Cucumiová, Suzukiová, Kurosuová – Satoová A., Itoová, Kojamaová – Ušioová, Jamamotoová, Wadžimaová – Nagaokaová, Ogawaová.

    Rozhodčí: Růžičková – Dopitová, Novotná
    thejrc.org