Česko – Německo 4:3 (kon.)
konec
Česko
4:3 (2:0, 1:0, 1:3)
Německo
Sobota 11.11.2017, 16:00 • Zimní stadion Lovosice • Reprezentace žen do 16 let
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Zdravím Vás u úvodního z dvojice zápasů české ženské reprezentace do 16 let proti stejně starým hráčkám z Německa. Oba celky v letošní sezóně již proti sobě dvakrát nastoupily v drážďanské EnergieVerbund Areně. Jednou se radovaly Němky po výhře 1:0, jednou Češky díky výhře 3:1. Před námi je ale dvojice utkání hraná trochu jižněji proti proudu Labe. Uvidíme, co přinese.
     
    Česká republika

    České reprezentantky se pod novým trenérem Romanem Heindlem v nové kategorii U16, která navazuje na předešlou U15 připravují na své mistrovství Evropy, které se bude hrát ve Finsku. Za sebou mají již jeden dvojzápas s Německem, Před sebou ještě dva třídenní kempy v České republice, turnaje čtyř zemí a osmi zemí ve Švýcarsku a také Turnaj olympijských nadějí Visegrádských zemí v Polsku.

    Nominace českého týmu:
    Alexandra Hřívová (HK Nový Jičín), Julie Pejšová (IHK Písek), Viktorie Chladová, Adriana Dubová (obě HC Ledeč nad Sázavou), Gabriela Horáková (HC Roudnice nad Labem), Adéla Hanzlíková (HC DDM Rokycany), Eliška Vaněčková (AZ Residomo Havířov), Barbora Bartáková, Denisa Habartová, Tereza Chwastková (všechny HC Tatran Sedlčany), Gabriela Hrubanová, Dominika Pospíšilová (obě LHK Jestřábi Prostějov), Nicole Hlinková (HC Sparta Praha), Patricie Škorpíková (HC Býci Karviná), Kateřina Petřeková (HC Olomouc), Anna Kalová (SK Kadaň), Beáta Svatošová (HC Spartak Choceň), Nikol Nepokojová (HC Chotěboř), Hana Haasová (HK Krnov), Karolína Sýkorová (Bílí Tygři Liberec), Tereza Horáková (HC Krkonoše), Lucie Gruntová (Piráti Chomutov).

    Náhradnice:
    Kateřina Dvořáková (HC Lev Benešov), Jaroslava Krejčová (HC Ledeč nad Sázavou), Michala Machková (SK Kadaň), Marie Nowáková (HC Děčín), Lucie Eignerová (HC Vimperk), Lucie Kučerová (HC Vítkovice Ridera), Lucie Vávrová (VHK ROBE Vsetín)
     
    Německo

    Německé reprezentantky mají zatím před sebou právě tyto dva zápasy. Pod vedením trenéra Jörga Reimanna budou chtít zcela jistě navázat na předchozí vzájemný dvojzápas, hraný v Drážďanech.

    Nominace německého týmu:
    Judith Schneiderová (TSV Peissenburg), Lilly Uhrmannová (EV Landshut), Lea Baduraová (EC Bergkamen), Jasmin Fuchsová (Heilbronner EC), Renée Heyerová (Kölner EC), Julia Kohbergová (Iserlohner EC), Celine Mayerová (SB Rosenheim), Anastasia Semmlerová (EV Duisburg), Linda Topfmeierová (DEG Eishockey), Leonie Willeitnerová (EHC München), Thea-Marleen Bartellová (ES Weisswasser), Leonie Böttcherová (ECC Preusen Berlin), Paulina Geschwandtnerová (DEG Eishockey), Sarah-Jasmin Schollová (Ratinger Ice-Aliens), Sabina Kaiserová (EC Peiting), Lola Liangová (Löwen Frankfurt), Jennifer Millerová (SC Bietigheim-Bissingen), Annabella Sterziková (Heilbronner EC), Svenja Voigtová (Kölner EC), Vivien Wallnerová, Lea Zellner (obě 1. EV Weiden)
     
    Předchozí vzájemné zápasy

    9.9.2017: Německo – Česko 1:0 (55. Liangová)

    10.9.2017: Německo – Česko 1:3 (33. Lilly Weckleová – 7. a 31. Mazancová, 52. Čajanová)
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Pejšová (Hřívová) – Hanzlíková, Vaněčková, Chladová, Horáková G., Pospíšilová, Habartová, Kučerová, Dubová – Bartáková, Nepokojová, Hrubanová – Petřeková, Škorpíková, Haasová – Kalová, Gruntová, Machková – Svatošová, Horáková T., Nowáková

    Německo: Uhrmannová (Schneiderová) – Mayerová, Königová, Topfmeierová, Kohbergová, Baduraová, Semmlerová, Willeitnerová, Heyerová – Sterziková, Bartellová, Voigtová – Wallnerová, Zellnerová, Millerová – Liangová, Kaiserová, Böttcherová – Schollová, Massnerová, Geschwandtnerová.

    Rozhodčí: Malá – Svobodová L., Svobodová Z..
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:11
    S prvním pukem se dostaly do šance české hráčky. Adéla Hanzlíková nasměrovala kotouč na Barboru Bartákovou, která o něj však záhy přišla. Načež se k příležitosti dostaly německé hráčky.
     
    01:28
    Lucie Gruntová nedokázala precizně uklidit kotouč z obranné tetiny českého týmu. Němky se tedy v něm stále drží a stále ohrožují branku Julie Pejšové.
     
    02:36
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tato kombinace se českým hráčkám velmi povedla. Z levé strany prostřelila puk mezi betony Uhrmannové KATEŘINA PETŘEKOVÁ. Asistence: Patricie Škorpíková.
     
    02:46
    Česko právě vstřelilo branku!
    I hned po vhazování se české hráčky ujímají dvoubrankového vedení. Zaskočené Němky ještě více překvapila svým průnikem a následným zakončením LUCIE GRUNTOVÁ. Asistence: Michala Machková.
     
    04:42
    Češky dva góly více než probudily, po vlažnějším začátku. Naopak zaskočené Němky nyní musí čelit velkému tlaku ze strany českého týmu ve vlastní obranné třetině.
     
    05:42
    Další vydařená česká šance našla svou zakončovatelku v Haně Haasové. Tentokrát se však Uhrmannové podařilo kotouč vytěsnit betony za branku.
     
    06:46
    Vyloučení v týmu Německo (Voigtová – 2 min., podražení).
     
    07:24
    Během přesilovky se Češky definitivně zabydlely v útočném pásmu. Zde kombinují a hledají volné místo, ze kterého by mohly překonat Uhrmannovou potřetí.
     
    08:23
    Němkám se podařilo narušit českou souhru a uzavřít Češky v obranném pásmu. Samy tak zkoušejí najít skulinku, kterou by prostrčily kotouč na Pejšovou.
     
    08:46
    Hosté v plném počtu.
     
    10:14
    Hráčkám Německa se povedlo omezit český nápor z úvodu třetiny a přetransformovat jej ve vyrovnanou hru. Oba týmy se tedy více vyrovnaně dostávají do útočných pásem, následně i ke střelám.
     
    11:05
    Slibně se rozvíjející akci měla na své holi Thea-Marleen Bartellová. Finální přihrávkou však našla pouze Elišku Vaněčkovou, díky které byla hra přesunuta směrem k Uhrmannové.
     
    11:57
    Souhru mezi Vaněčkovou a Hanzlíkovou v obranné třetině úspěšně narušila Svenja Voigtová, která s pukem dále prostupovala napříč svým útočným pásmem. Ke střele na Pejšovou se již nedostala.
     
    12:24
    Vyloučení v týmu Německo (Heyerová – 2 min., podražení).
     
    13:04
    Češky se v přesilovce dostaly do těsného prostoru kolem brankoviště. Všechny jejich šance však končí za bránou, kde ale stojí Barbora Bartáková, která je velmi rychle vrací zpět.
     
    14:06
    Němkám se na malý čas podařilo zmírnit české napětí, oba celky tedy mohly vystřídat.
     
    14:24
    Hosté v plném počtu.
     
    14:46
    Linda Topfmeierová uchránila v rohu kluziště, po pravici Uhrmannové, kotouč na své holi. Češky i tak nadále obývají útočné pásmo a dobývají se zpět ke kotouči a k následnému ohrožení branky Lilly Uhrmannové.
     
    15:57
    Z otočky se pokusila nahodit kotouč směrem k brankovišti Hana Haasová. Její nabídku však spoluhráčky nepřečetly, puk prošel až do rohu, kam se pro něj vracela Gruntová. Od té pokračovala akce opět směrem ke středu ledové plochy.
     
    17:00
    Ani vložená tvrdost nestačila Barboře Bartákové, aby prostřelila německou gólmanku. Puk se k Uhrmannové ani nedostal, byl zastaven o nohu před ní stojící obránkyně.
     
    18:04
    Střelecký pokus se otevřel před Nikol Nepokojovou. Sudí ji však při napřahování přistihly v ofsajdovém postavení.
     
    18:29
    Thee-Marleen Bartellové se povedl rychlý průnik po levém křídle, z něhož bezprostředně ohrozila Pejšovou. Ta nakonec puk dokázala zastavit.
     
    18:53
    Vyloučení v týmu Česko (Machková – 2 min., podražení).
     
    19:18
    Přesilovka vybídla německé hráčky k dlouhodobějšímu usazení se v útočném pásmu. Přesto bylo zakončení vidět na druhé straně, z mezikruží prověřila Uhrmannovou Hana Haasová.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Do utkání vstoupily daleko lépe české hokejistky, které hned zkraje nasázely do branky soupeřek hned dva góly. Poté se trochu uvolnily a nechaly hrát i Němky. Těm se ale nepodařilo skórovat ani jednou, ačkoliv k tomu několik příležitostí měly.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:16
    Druhou třetinu začaly klidnou rozehrávkou Němky, které se ale zastavily ve středním pásmu, kde si od nich vzaly kotouč české hráčky.
     
    20:53
    Domácí v plném počtu.
     
    21:28
    Další německá rozehrávka, kterou započala Linda Topfmeierová, se dostala až do útočného pásma. Ke střele již nikoli, českým obránkyním se podařilo německý průnik utnout.
     
    22:22
    Němky se až nebezpečně dlouhou dobu drží v útočném pásmu. K pořádné příležitosti se již nedostaly. České obraně se daří většinu jejich šancí blokovat.
     
    23:43
    České hráčky své soupeřky začaly rovněž tlačit. Sérii několika pokusů zakončila tím nevýraznějším Gabriela Hrubanová, která se dostala ke střele z hranice pravého kruhu. Uhrmannová jej, trochu se štěstím, dokázala pokrýt.
     
    25:03
    Úvodní německý tlak se zdá být zažehnut. Naopak Češky se více tlačí do útočného pásma.
     
    25:04
    Vyloučení v týmu Česko (Škorpíkková – 2 min., nedovolené bránění).
     
    25:38
    Obrovská šance Hany Haasové! Sama se dostala na dostřel branky Uhrmannové a z hranice brankoviště se pokusila o její překonání. Německá gólmanka však puk udržela.
     
    27:04
    Domácí v plném počtu.
     
    27:31
    Tlak českého týmu nadále pokračuje. Z pravé strany vyslala kotouč prudce na branku Anna Kalová. Německá gólmanka však i nyní byla ostražitá a kotouč na svá záda projít nenechala.
     
    28:20
    Poté, co se Němkám na malý moment podařilo přenést hru na opačný konec, se dostala ke kotouči Lucie Gruntová. Od té začal rychlý návrat Češek zpět.
     
    29:37
    Jedna z největších německých šancí této třetiny. Z pravé strany vypálila puk na branku Svenja Voigtová. Její střelu Pejšová vyrazila, ovšem přímo na hůl Bartellové, od které záhy přišla dorážka. I S tímto pokusem si Pejšová poradit dokázala.
     
    30:45
    Ze souboje o puk poblíž pravého mantinelu vyjela vítězně Viktorie Chladová, která zahájila přechod českých hráček do útočného pásma. Což se na malý čas vydařilo, ovšem Němky se dokázaly zrovna tak rychle vrátit zpět.
     
    31:40
    Marii Nowákové se nedařilo procpat kotouč skrz dvě Němky na Terezu Horákovou. Hráčky Německa poté vyhodily kotouč na zakázané uvolnění.
     
    32:21
    Tlak českých hráček graduje. Formace Patricie Škorpíkové vysílá na Uhrmannovou jednu střelu za druhou. Německá gólmanka si však zatím se všemi zvládá poradit.
     
    33:30
    O střelu se přihlásila Anna Kalová. Do trajektorie však vložila svou hůl Renée Mayerová, která ji mírně vychýlila. Kotouč tak pouze proletěl vedle německé branky.
     
    34:22
    Rychlý průnik They-Marleen Bartellové po pravém křídle vedl k přímému zakončení. To se povedlo Pejšové zachytit do lapačky.
     
    34:39
    Vyloučení v týmu Německo (Topfmeierová – 2 min., podražení).
     
    35:06
    Němkám se daří v přesilovce celkem účinně bránit. Málokdy pustí český tým do střely, už vůbec ne do vyložené. Přesto se Češkám stále daří kombinovat a čekat na německou chybu v obraně.
     
    36:24
    Levé křídlo nyní patří Barboře Bartákové, která čeká, až se uvolní některá z jejích spoluhráček, aby ji mohla nahrát.
     
    36:39
    Hosté v plném počtu.
     
    37:30
    Česko právě vstřelilo branku!
    Vskutku nádherný gól LUCIE GRUNTOVÉ. Sama si vybojovala kotouč na levé straně ledové plochy a najela s ním před brankoviště. Z jeho hranice poté vymetla šibenici branky Lilly Uhrmannové. Asistence: Denisa Habartová.
     
    38:39
    Přihrávku zprvu špatně zpracovala Nikol Nepokojová a už to vypadalo, že ji Heyerová o kotouč připraví. Česká útočnice však pokojně kotouč udržet dokázala a dokonce z mezikruží prověřit Uhrmannovou. Na tu ovšem nevyzrála.
     
    39:52
    I v posledních sekundách se Češky stále tlačí na německou branku.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ačkoliv valnou většinu druhé třetiny měly více ze hry Němky, na Julii Pejšovou však vyzrát nedokázaly. Na české straně byla tedy situace radostnější, jeden z mnoha vydařených útoků v závěru třetiny se podařilo proměnit v gól. Češky se tedy ujaly tříbrankového vedení.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:08
    Z vhazování vybruslila směrem na branku Lucie Gruntová. Protože se sama ocitla v německém sevření, poslala puk Barboře Bartákové. Ta však o něj velmi brzy přišla.
     
    41:03
    Vyloučení v týmu Česko (Škorpíková – 2 min., vražení na hrazení).
     
    41:27
    Ani oslabení nebrání českým hráčkám od napadaní svého soupeře. Češky se drží v útočném pásmu a nedovolí Němkám dostat se ke kotouči.
     
    42:31
    Z boje o kotouč ve středním pásmu vyjela vítězně Viktorie Chladová, která prakticky ihned nasměrovala kotouč na Karolínu Petřekovou.
     
    43:03
    Domácí v plném počtu.
     
    43:57
    Souhru mezi Haasovou a Škorpíkovou se nakonec podařilo Němkám zarazit. Zrovna v době, kdy se Patricie Škorpíková připravovala na střelu. Tu nakonec dokončila, ovšem kotouč pouze projel vedle branky Lilly Uhrmannové.
     
    45:45
    Enormní šance německého týmu! Svenja Voigtová se utrhla s pukem po chybě Gruntové. Viktorie Chladová měla co dělat, přesto ji nakonec od vystřelení uchránila.
     
    46:18
    Německo právě vstřelilo branku!
    Ovšem o půl minuty později již branka Pejšové náporu neodolala. Z pravé strany se vyřítila k brance VIVIEN WALLNEROVÁ, která uklidila kotouč k bližší tyčce. Asistence: Thea-Marleen Bartellová.
     
    46:50
    Vyloučení v týmu Německo (Millerová – 2 min., podražení).
     
    47:37
    Kombinace přesilovky a obdrženého gólu nabudila české hráčky k útočným příležitostem. Lilly Uhrmann se tedy musí držet na pozoru. Zatím se ji však daří českému náporu odolávat.
     
    48:50
    Hosté v plném počtu.
     
    48:53
    Adriana Dubová se příliš zamotala do kombinace v útočném pásmu. Navíc se proti ní postavily dvě Němky a o kotouč ji obraly.
     
    49:07
    Vyloučení v týmu Česko (Hanzlíková – 2 min., nedovolené bránění).
     
    49:43
    V přesilové hře se zatím Němkám nedaří přejít přes střední pásmo. České obraně se daří blokovat každý jejich puk, už ne jej vyvézt do zcela bezpečné vzdálenosti.
     
    50:40
    Lilly Uhrmanová se musí znovu držet na pozoru. Barbora Bartáková opět sbírá za brankou odražené puky, které vrací zpět svým spoluhráčkám k dalším střeleckým příležitostem.
     
    51:07
    Domácí v plném počtu.
     
    51:27
    Marie Nowáková vyhrála buly před vlastní brankou. Puk ihned nabídla Denise Habartové, která se sérií několika kliček snažila projít do útočného pásma. Již střední se však pro ní stalo neprostupnou oblastí.
     
    52:13
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu Německo (Bartellová – 2 min., hákování).
    Vyloučení v týmu Německo (Mayerová – 2 min., hákování).
     
    52:42
    Dvojnásobná přesilovka českého týmu opětovně znamená jeho usazení v útočném pásmu. Německé obránkyně jsou však preciznější více než kdy předtím, proto se Češkám stále nedaří Uhrmannovou překonat.
     
    53:34
    Česko právě vstřelilo branku!
    Nakonec však ale ano. Doslova dotlačit puk do branky z hranice brankoviště se na druhý pokus podařilo LUCII GRUNTOVÉ, která si připisuje svůj hattrick. Asistence: Viktorie Chladová.
     
    54:13
    Hosté v plném počtu.
     
    54:46
    České hráčky již prakticky neopouštějí útočné pásmo. Málokdy se však dostanou ke střele, která by přímo ohrozila německou branku. Spíše je to o kombinačním dobývání každého centimetru volného prostoru.
     
    55:54
    Ve středním pásmu se snažila Lola Liangová obhodit si Denisu Habartovou, což se jí nevyvedlo a česká hráčka na malý čas vyvezla puk do útočného pásma. Němky se nakonec ale do útočného pásma dostaly.
     
    56:10
    Vyloučení v týmu Česko (Petřeková – 2 min., sekání).
     
    56:47
    Lucii Gruntové se nepodařilo narušit německou rozehrávku. V této činnosti byla o chvíli později úspěšnější Adriana Dubová.
     
    57:10
    Německo právě vstřelilo branku!
    Němky v závěru využitím přesilovky dramatizují toto utkání. Po chybě české obrany poslala kotouč do branky LEONIE WILLEINTEROVÁ. Bez asistence.
     
    57:42
    Německo právě vstřelilo branku!
    Dramatizace pokračuje! Rychlá souhra znamenala gól v podání ANNABELLY STERZIKOVÉ, která snižuje na rozdíl jediné branky. Asistence: Joyce Königová, Celine Mayerová.
     
    58:20
    Češky se snaží opětovně navýšit své vedení. Do protiútoku se vydaly Hana Haasová s Barborou Bartákovou. Haasová však nedokázala při poslední přihrávce přesně převzít kotouč a šanci tímto ukončila.
     
    Konec zápasu.
     
    Ani dramatický závěr, ve kterém se Němkám povedlo velmi snížit, nezlomil české hráčky natolik, aby přišly o vítězství, které si vybojovaly bezchybnou první i druhou třetinou.
     
    Pro dnešek se s Vámi loučím, těším se zítra u druhého vzájemného zápasu mezi oběma národními týmy. (18:03:43)

    Vít Trubička

    Branky a nahrávky: 3. Petřeková (Škorpíková), 3. Gruntová (Machková), 38. Gruntová (Habartová), 54. Gruntová (Chladová) – 47. Wallnerová (Bartellová), 58. Willeitnerová, 58. Sterziková (Königová, Mayerová)


    Česko: Pejšová (Hřívová) – Hanzlíková, Vaněčková, Chladová, Horáková G., Pospíšilová, Habartová, Kučerová, Dubová – Bartáková, Nepokojová, Hrubanová – Petřeková, Škorpíková, Haasová – Kalová, Gruntová, Machková – Svatošová, Horáková T., Nowáková
    Německo: Uhrmannová (Schneiderová) – Mayerová, Königová, Topfmeierová, Kohbergová, Baduraová, Semmlerová, Willeitnerová, Heyerová – Sterziková, Bartellová, Voigtová – Wallnerová, Zellnerová, Millerová – Liangová, Kaiserová, Böttcherová – Schollová, Massnerová, Geschwandtnerová.

    Rozhodčí: Malá – Svobodová L., Svobodová Z.
    bahis siteleri