Dánsko – Irsko 0:0 (kon.)
konec
Dánsko
0:0 (0:0)
Irsko
Sobota 11.11.2017, 20:45 • Telia Parken (Kodaň) • Kvalifikace MS (Evropa) • Baráž
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Hráči se nám sjeli na reprezentační sraz, přičemž v dnešním barážovém duelu budeme sledovat souboj mezi Dánskem a Irskem.
     
    Dánsko

    Dánové nezačali svojí skupinu zrovna přesvědčivě a zlepšené výkony ke konci skupinové fáze logicky nemohly přinést lepší umístění, než konečné druhé. Dánsko se opíralo o velmi dobrou defenzívu, která nejen, že inkasovala pouze osm branek, dokonce byla ve skupině tou nejlepší. Domácí celek dnešního utkání se opírá o střelecké schopnosti Christiana Eriksena, který zatím nastřílel osm branek. Druhým v pořadí je Thomas Delaney, jenž má na kontě přesnou polovinu.
     
    Irsko

    Reprezentace Irska byla určitě jedním z největších překvapení skupinové fáze. Tento skromný celek za sebou nechal týmy jako Wales či Rakousko, a s devatenáctibodovým ziskem si vybojoval druhou pozici. Irové se spoléhali na velmi dobrou obranu, která inkasovala pouze šestkrát. Co se týče ofenzívy, tam Irové zrovna nepředváděly gólové hody. Severní stát nastřílel pouze dvanáct branek, přičemž o jednu třetinu z nich se postaral James McClean.
     
    Úvodní sestavy:

    Dánsko: Schmeichel – P. Ankersen, Kjaer (C), Bjelland, Stryger Larsen – Delaney, Kvist, Eriksen – Cornelius, N. Jörgensen, Sisto.
    Náhradníci: Hansen, Lössl – Bendtner, Fischer, Christensen, Jensen, Jørgensen, Lerager, Schöne, Y. Poulsen, Vestergaard.

    Irsko: Randolph – C. Christie, Duffy, Clark (C), S. Ward – O'Dowda, Arter – Brady, Hendrick, McClean – Murphy.
    Náhradníci: Elliot, K. Westwood – Doherty, Hogan, Hoolahan, Hourihane, K. Long, S. Long, McGeady, McShane, O'Shea, Whelan..
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl odstartoval zápas, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hosté, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    3
    Cornelius se přetahoval s hostujícím Clarkem, který nakonec byl v souboji úspěšnější. Hostující brankář tak bude vykopávat.
     
    4
    Posléze to zkoušel Eriksen, který ale nenašel vepředu Jorgensena. Dánsko se tak vrací zpět za hrací předmět.
     
    5
    McClean zkoušel poslat do pokutového území centr, který nakonec skončil na hlavě jednoho z domácích. Dánsko se tak vrací k míči.
     
    6
    Ve středu hrací plochy byl faulovaný Delaney, což uviděl hlavní sudí, který tak odpískal faul. Následně skončil na zemi O´Dowda.
     
    7
    Arbitr nakonec tento souboj neposoudil jako nedovolený a Irsko pouze vhazovalo. V šestnáctce si ale hosté pomáhali útočným faulem.
     
    8
    Dánové nyní ukliďnují poněkud rozháraný úsek utkání kombinací uprostřed hrací plochy. Konkrétněji má míč Ankersen.
     
    9
    Tomu se sice podařilo těžkou přihrávku zpracovat, avšak pouze za postranní čárou. Hosté tak budou vhazovat.
     
    10
    Následně se u středového kruhu svádělo několik osobních soubojů, ze kterých vyšli vítězně domácí. Kvist tak může vyvézt balón.
     
    11
    Ward vhazoval u levé postranní čáry a jako adresáta si vybral Murpyho. Ten sice vyhrál souboj, míč ale poslal daleko od svých spoluhráčů.
     
    12
    Tak to byla velká šance! Nejdříve z úhlu pálil Larsen, kterého vychytal Randolph. Poté ještě dorážel Cornelius taktéž do brankáře.
     
    13
    Míč je momentálně na kopačce kapitána Kjaera, který se rozmýšlí, kudy povede útočnou akci. Zřejmě si vybere levou stranu.
     
    14
    Dánský zadák vyslal dalekonosný nákop na Jorgensena, který byl v souboji pozdě. Dánové budou i přesto vhazovat.
     
    19
    Velmi dobře se vrátil Brady, který zamezil útočné protiakci soupeře. Irsko je v posledních minutách lehce pasivní, což není určitě tím nejlepším řešením.
     
    20
    Cornelius zabojoval na půlící čáře a v souboji dokázal předskočit McCleana. Následně vyslal Kjaer pas na Sista, který měl se zpracováním velké potíže.
     
    21
    Sisto tentokráte operoval ve středu hřiště, kde se snažil tvořit hru. Náhlé vzdušná přihrávka na Jorgensena nebylo tím pravým ořechovým.
     
    22
    Irsko se už delší časový úsek nepodívalo na druhou polovinu hřiště. I tento fakt jednoznačně hovoří o tom, že domácí jsou zatím jednoznačně lepší.
     
    23
    Po výkopu od hostující brány byl Kjaer v hlavičkovém souboji až moc agresivní. Irové tak budou zahrávat standardní situaci.
     
    24
    Ta mířila někam k hranici pokutového území, kde se do vzduchu pokládal Duffy. Hostující obránce se k hlavičce nakonec vůbec nedostal.
     
    25
    Sisto si vyměnil balón s Larsenem, nicméně tato dvojice se k ničemu vážnějšímu nechtěla dostat. Přihrávka tak dál směřovala pouze na Kjaera.
     
    26
    Konečně se nám připomněl také Eriksen. Domácí středopolař napřáhl zhruba z pětadvaceti metrů, avšak pouze doprostřed branky.
    26. Eriksenova pohotová rána.
     
    27
    Dánové opět zatlačili svého protivníka, a dokonce si vybojovali roh. Ten rozehrál Eriksen pouze do míst, kde se pohyboval Randolph.
     
    28
    Urostlý Clark dokázal v hlavičkovém souboji přetlačit menšího Jorgensena, který neměl v tomto měření sil sebemenší nárok.
     
    29
    Domácí se dopustili dalšího velmi zbytečného faulu, po kterém následovala standardka. Bradyho exekuce nakonec skončila na noze Kjaera.
     
    30
    Na pravém křídle se k míči dostával O´Dowda, který si ale dle výroku rozhodčího zpracovával balón v ofsajdovém postavení.
     
    31
    Kjaer vyslal z vlastní poloviny další dalekonosný pas přímo na hruď Ankersena. Po krátké kombinaci se dostal Jorgensen k ráně mimo branku.
     
    32
    Hostující brankář si dával s výkopem pochopitelně hodně načas, nicméně sudí tohoto utkání zatím nevytáhl žlutý kartónek.
     
    33
    Christie si nebral s propadnuvším míčem servítky a nekompromisně ho odkopl na druhou polovinu. Eriksen následně neprošel přes val protihráčů.
     
    34
    Hostující hráči jsou stále směrem dopředu naprosto bezradní. Po dalším Randolphově odkopu byl odpískán útočný faul Murphymu.
     
    35
    Eriksen zkusil štěstí z velké dálky a jeho střelu musel Randolph pouze vyrazit. K míči se jako první dostal Sisto, jehož dorážka jen těsně minula tyč.
    35. Dvojšance Dánska.
     
    36
    Na druhé straně musel prokázat svojí připravenost znuděný Schmeichel, neboť se do jeho území snášel vysoký balón.
     
    37
    Dánové to znovu zkouší až od vlastní poloviny, kde si celá čtyřčlenná obranná linie pohrává s kulatým nesmyslem.
     
    38
    Kvist nevěděl, co s míčem a tak ho pouze nahrál vedle stojícímu Bjellandovi. Ten vyslal pas na Sista, který byl ale rychle dostoupen.
     
    39
    Bjelland poslal do šestnáctky další velmi hezký centr, který se stal kořistí Duffyho. Ten balón poslal hluboko do hlouby pole.
     
    40
    Na pravé straně kombinoval Kvist s Ankersenem, načež se druhý jmenovaný propracoval k centru. Ten ale doplachtil až za hostující branku.
     
    41
    Snaha hráčů Irska není příliš patrná. Hosté to nyní zkoušeli po zemi, nicméně Arter poslal přihrávku mimo Murphyho dosah.
     
    42
    Konečně zahrozili také hosté. Christe se prodral kolem Larsena až k zakončení, které pokryl vyběhnuvší Schmeichel. Následně se neujala ani dorážka.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Máme za sebou první poločas, který nenabídl žádnou branku. Sledovali jsme celkem jednoznačnou podívanou, avšak Dánové stále nenašli cestičku do Randolphovy svatyně. Naopak Irové se nikam neženou a spíše dávají pozor na defenzívu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, o jehož rozehrávku se tentokráte postarali domácí. Ti budou hrát pro změnu zprava doleva.
     
    48
    První útočná snaha domácích vůbec nevyšla, neboť si Cornelius dělal prostor až příliš agresivně. S míčem tak budou hrát Irové.
     
    49
    Bjelland poslal další pas na pravou stranu na Corneliuse, pro kterého byl balón ale příliš vysoký. Ward tak provede autové vhazování.
     
    50
    Sisto udělal rychlý krok doprava a poté pouze přihrál vedle stojícímu Kvistovi. Dánové to zřejmě zkusí poklidnou kombinací.
     
    51
    Domácí hráči to v dnešním utkání zkouší často nakopávanými balóny. Po jednom z nich hlavičkoval Delaney hodně vedle branky.
     
    52
    Ankersen si seběhl až k rohovému praporku, kde se mu podařilo zpracovat těžkou přihrávku. Pravý obránce ale následně zvolil zpětnou přihrávku.
     
    53
    Ward pláchl kolem Ankersena, poté ale nevyzrál na vracejícího se Delaneyho. Míč šel za čáru nakonec od irského obránce.
     
    54
    S míčem si zahrál také brankář Schmeichel, který se v dnešním utkání konečně trochu zapotil. Následoval dlouhý nákop k opačné šestnáctce.
     
    55
    Bjelland rozjel svižnou kombinaci, do které se zapojil také křidelník Sisto. Akce ale skončila na Eriksenovi, jenž nepřesně přihrával na Delaneyho.
     
    56
    Irové se konečně podívalo na útočnou polovinu, kde se ale s míčem moc dlouho neohřáli. Po slabé rozehrávce putuje míč až ke Schmeichelovi.
     
    57
    Kvist měl před sebou příliš přehuštěný prostor, a tak nemohl vyslat přihrávku na Jorgensena. Irsko se zatáhlo do úporné defenzívy.
     
    58
    Tradiční exekutor standardních situaci Brady poslal do vápna vysoký balón, po kterém se vrhal Clark. Nakonec je hostům pískán útočný faul.
     
    59
    Nyní trochu zbrklou přihrávku vyprodukoval Delaney. Nicméně žádné starosti si nechtěl přidělávat Clark, který raději odkopl balón do zámezí.
     
    60
    Eriksen vyslal do šestnáctky další z řady centrů, který ale odhlavičkoval za brankovou čáru Brady. Bude se tak konat rohový kop.
     
    61
    K němu se postavil pochopitelně záložník Tottenhamu, jehož vzdušná nabídka neměla potřebné parametry. Hosté se v poklidu ubránili.
     
    62
    McClean dokázal vybojovat balón, avšak poté se ho hodně rychle zbavil. Tyto ztráty míče jsou hodně zbytečné, Irové jsou v přechodové fázi hodně zbkrlý.
     
    63
    Ankersen si vybral jako adresáta Kvista, který mu pouze vrátil hrací předmět. S ním se posléze pomazlil také brankář Schmeichel.
     
    64
    Střídání v týmu Dánsko: ze hřiště odchází Andreas Cornelius, přichází Yussuf Poulsen.
     
    65
    Tlak Dánů pořádně sílí. Eriksen tentokráte operoval na pravé straně, kde mu jeho pokus o centr zablokoval dobře stojící Ward.
     
    66
    Tak ani teď to nevyšlo. Eriksen tentokráte poslal centr na přední tyč, kde byl jako první u balónu jeden z protihráčů.
     
    71
    Utkání se nám dostalo do závěrečné dvacetiminutovky. Stále platí, že více ze hry mají Dánové, jenomže ti neustále narážejí na výbornou obranu soupeře.
     
    72
    Poprvé se nám připomněl také střídající Poulsen, který pálil zpoza šestnáctky. Táhlý projektil nakonec skončil zhruba metr vedle tyče.
    72. Poulsenova střela vedle tyče.
     
    73
    Střídání v týmu Dánsko: ze hřiště odchází Pione Sisto, přichází Nicklas Bendtner.
     
    74
    Střídání v týmu Irsko: ze hřiště odchází Daryl Murphy, přichází Shane Long.
     
    75
    Ojedinělý útok Irska táhl Brady, který ale ignoroval naběhnuvšího O´Dowdu. První jmenovaný nakonec odcentroval pouze do rukavic Schmeichela.
     
    76
    Larsen udělal pár rychlých kroků do středu hřiště a poté zkoušel odcentrovat na Jorgensena. U míče byl jako první jeden z hostů.
     
    77
    Jorgensen oslovil na pravé straně střídajícího Bendtnera, kterému se centr vůbec nepovedl. Randolph tak měl hodně snadnou práci.
     
    78
    Na opačné straně se k autovému vhazování dostal Christie. Pravý obránce si vybral Longa, jenž prodloužil balón mimo Bradyho dosah.
     
    79
    Posléze to Long zkoušel individuálním průnikem, nicméně hostující forvard si naložil pořádné sousto práce. Dánové zafungovali na jedničku.
     
    80
    Mimo jiné, ve druhém poločasu stále čekáme na jakoukoliv střelu mezi tři tyče. Domácí sice pálí poměrně často, avšak vedle branky.
     
    81
    Christe se ujal rozehrávky z půlící čáry a balón poslal na levou stranu. Tam ve vzduchu zafungoval McClean, který alespoň vybojoval aut.
     
    82
    Brady si dával s rozehrávkou rohového kopu hodně na čas, nicméně ve vápně se strhla mela hráčů. Hlavní sudí tak musel přerušit hru.
     
    83
    O několik vteřinek později už se přeci jenom kopalo od praporku. Bradyho nabídka se stala snadnou kořistí urostlého Bendtnera.
     
    84
    Arter nedal Jorgensenovi žádný prostor a ten tak musel obloukem běžet až k půlící čáře. Čas se krátí, Dánové stále bezúspěšně buší do obrany soupeře.
     
    85
    Schmeichel se rozhodl vypomoci svým spoluhráčům, kteří se seskupili na jednom prostoru. Tam ale zase ve vzduchu vládl zadák Duffy.
     
    86
    Zdálo se, že se Longova střela otřela o kopačku jednoho z protihráčů. Hlavní sudí byl ale jiného názoru, a tak se bude pouze odkopávat od branky.
     
    87
    Zmar domácích hráčů pokračuje. Bendtner přeposlal přihrávku na Poulsena, který byl ale u míče pozdě a fauloval soupeře.
     
    88
    Střídání v týmu Irsko: ze hřiště odchází Harry Arter, přichází Glenn Whelan.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    90+1
    Larsen skvěle odcentroval přesně na hlavu Poulsena, jehož hlavičku dokázal Randolph vyrazit nad branku. Dánsko bude zahrávat roh.
    90+1. Randolph vytasil důležitý zákrok.
     
    90+2
    Střídání v týmu Irsko: ze hřiště odchází Jeffrey Hendrick, přichází Conor Hourihane.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec nenabídlo žádnou branku, což znamená, že si lepší výsledek do odvety vytvořilo Irsko. Faktem je, že jsme sledovali hodně jednoznačné utkání, avšak domácí pokaždé narazili na obranu soupeře. V několika případech se zaskvěl také brankář Randolph.
     
    Držení míče: 70 % : 30 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 1:1. Rohy: 4:1. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 8:5. (22:36:21)

    David Suchý

    Branky:


    Držení míče: 70 % : 30 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 1:1. Rohy: 4:1. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 8:5.
    Dánsko: Schmeichel – P. Ankersen, Kjaer (C), Bjelland, Stryger Larsen – Delaney, Kvist, Eriksen – Cornelius (64. Y. Poulsen), N. Jörgensen, Sisto (73. Bendtner).
    Náhradníci: Hansen, Lössl – Bendtner, Fischer, Christensen, Jensen, Jørgensen, Lerager, Schöne, Y. Poulsen, Vestergaard.

    Irsko: Randolph – C. Christie, Duffy, Clark (C), S. Ward – O'Dowda, Arter (88. Whelan) – Brady, Hendrick (90+2. Hourihane), McClean – Murphy (74. S. Long).
    Náhradníci: Elliot, K. Westwood – Doherty, Hogan, Hoolahan, Hourihane, K. Long, S. Long, McGeady, McShane, O'Shea, Whelan.
    Úterý 14.11.2017
    Irsko - Dánsko 1:5

    Branky: 6. Duffy – 29. Christensen, 32. Eriksen (N. Jörgensen), 63. Eriksen (Sisto), 74. Eriksen, 90. Bendtner (pen.)

    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 3:10. Střely mimo: 8:5. Rohy: 3:7. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 12:7.
    thejrc.org