Boston – Toronto 1:4 (kon.) | Detroit – Columbus 1:2 (1:2 po s.n.) | New Jersey – Florida 2:1 (kon.)
Philadelphia – Minnesota 0:1 (kon.) | Carolina – Chicago 3:4 (po pr.) | Montreal – Buffalo 2:1 (po pr.)
St. Louis – NY Islanders 2:5 (kon.) | Nashville – Pittsburgh 5:4 (2:1 po s.n.) | San Jose – Vancouver 5:0 (kon.)
Arizona – Winnipeg 1:4 (kon.)
konec
San Jose Sharks
5:0 (1:0, 1:0, 3:0)
Vancouver Canucks
Neděle 12.11.2017, 04:00 • SAP Center, San Jose • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání

    Aaron Dell (SJS) (41 zásahů)
    Tomáš Hertl (SJS) (1 + 1)
    Marc-Edouard Vlasic (SJS) (0 + 0) (06:43:41)
     
    Československá stopa v utkání

    Tomáš Hertl (SJS) (1 + 1, 1 střela na branku, čas na ledě 18:33)
     
    Střely na branku v zápase

    San Jose Sharks: 31

    Vancouver Canucks: 41
     
    Sledovali jsme hodně zajímavé utkání. Dlouho měly oba dva celky šance na bodový zisk, ale San Jose udělalo soupeři ve třetí třetině čáru přes rozpočet. Po čtyřiceti minutách Sharks vedli 2:0, i když ještě Vancouver tlačil a hnal se za vyrovnáním, jeho šance likvidoval dnes fantastický brankář Aaron Dell. Dvojka Žraloků měla svůj den a nakonec vychytala čisté konto. Dohromady Dell pochytal 41 střel. Kaliforňané potom pečetili výhru třemi góly v posledních dvou minutách zápasu. Dva kanadské body si ze zápasu odnáší také český útočník Tomáš Hertl, i jemu duel vyšel na jedničku. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký zbytek víkendu.
     
    Konec zápasu.
    59:48 Chris TIERNEY - 5:0
     
    59:48
    San Jose právě vstřelilo branku!
    To je tedy závěr utkání! CHRIS TIERNEY unikal sám na branku, ale při zakončení byl faulovaný, takže rozhodčí nařídil trestné střílení. A forvard Žraloků jím nepohrdl, krásně pověsil kotouč pod horní tyčku. Z těsného duelu tedy máme pětigólový rozdíl a hosté na tento zápas rozhodně nebudou vzpomínat rádi. Zbytek základní hrací doby už se bude jen dohrávat. Bez asistence.
    59:22 Chris TIERNEY - 4:0
     
    59:22
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Canucks ještě jednou zkusili odvolat brankáře, ale ani napodruhé se jim tento risk nevyplatil, dostávají čtvrtý gól. Jen co se na kotouč dostal u levého mantinelu útočník San Jose CHRIS TIERNEY, trefil k tyči odkrytého zařízení. Sharks tak potvrzují své vítězství. Bez asistence.
     
    58:37
    Na konci základní hrací doby se ještě bude vylučovat. Domácí hokejista Timo Meier dostává pětiminutový trest za faul loktem a k tomu ještě trest na deset minut
    58:19 Logan COUTURE - 3:0
     
    58:19
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Je pravděpodobně rozhodnuto o tom, kdo si z tohoto zápasu odnese dva body za výhru v základní hrací době. Vancouver Canucks zariskovali hru bez brankáře, Makrström odjel na střídačku. Jenže uteklo pouze pár vteřin a LOGAN COUTURE ze středního pásma ukázkově trefil odkryté zařízení Kosatek. Domácí tak vedou o tři zásahy a mohou závěr třetí třetiny dohrát v klidu. Asistence: Joel Ward, Joakim Ryan.
     
    57:45
    Horvat našel Pouliota od mantinelu, jenže obránce Canucks podklouzl a nedokázal zakončit. Potom už znovu hrají domácí hokejisté.
     
    57:15
    Couture se neunáhli a v pohodě vyhodil puk do středního pásma tak, aby měl zbytek jeho formace čas dostřídat. San Jose nyní hlavně poctivě brání.
     
    56:46
    Huttonovu střelu musel Dell zastavovat nadvakrát, ale pokaždé to zvládl. Sice se bude znovu vhazovat před jeho zraky, ale opět podržel San Jose nad vodou.
     
    56:15
    Brent Burns má nadále střeleckou smůlu. Ani teď se první branky sezóny nedočkal, přestože zůstal před Markströmem úplně sám a měl čas si rozmyslet, kam zakončí.
     
    55:48
    Joe Thornton mířil za kotoučem do útočného pásma, ale zůstal tam sám proti dvěma hráčům soupeře, takže neměl moc velkou šanci na úspěch. Potom už odjel vystřídat.
     
    55:11
    Vancouver se rozhodně nevzdává a nadále dělá vše pro to, aby se dostal ještě do hry o body. Většina střel ale míří buď mimo, nebo do připraveného Aarona Della.
     
    54:43
    Tomáš Hertl měl parádně nabrusleno do šance po levém mantinelu, poslední klička mu ale nevyšla. Možná ještě mohl volit nahrávku na pravou stranu pásma.
     
    54:27
    Hned po vhazování další zakončení Edlera z dálky, ale s tímhle Dell nemohl mít žádné problémy, dobře na kotouč viděl.
     
    54:22
    SAP Center je na nohou. Aaron Dell předvedl další skvělý zákrok, tentokrát lapačkou. Domácí brankář vypadá dnes neprůstřelně, tenhle večer zatím patří hlavně jemu.
     
    54:03
    Heed pálil od modré čáry bez přípravy, ale to se také projevilo na jeho zakončení. Trefil pouze mantinel za brankou a Markströma neohrozil.
     
    53:30
    Vancouver Canucks vyhazují na zakázané uvolnění, což se jevilo jako nejlepší možné řešení. Hosté se totiž dostali pod tlak a potřebovali trošku uklidnit.
     
    53:08
    Také na druhé straně kluziště ovšem vyložená šance. Joe Pavelski dostával nabídku před brankoviště, kterou Markström jen tak tak vyrazil lapačkou před sebe.
     
    52:35
    Stále platí, že mají hosté problémy s rozehrávkou. Když už ji přeci jen zvládli, vychytal skvěle Bo Horvata Dell. Ten ve třetí třetině předvádí jeden parádní zákrok za druhým.
     
    52:13
    Až nyní přerušená hra. Barclay Goodrow unikal sám proti Markströmovi, ale švédský gólman jej skvěle vychytal. Už to mohlo být o tři branky a takřka rozhodnuto, ale maskovaný muž Canucks byl proti.
     
    51:50
    Hostům by se teď hodilo, aby rozhodčí přerušili hru, protože se stále hraje bez přerušení a čas do konce Kosatkám plyne. Sharks v klidu vyhazují do středního pásma.
     
    51:18
    Obrovská šance Edlera a také Burmistrova. Ani tihle dva ale nedali první branku Vancouver Canucks. Opět se výbornými zásahy u tyče prezentoval Aaron Dell.
     
    50:50
    Na druhé straně přečíslení Sharks tři na dva, ale teď si ani domácí nerozuměli při svých nahrávkách. Nedostali puk ani do útočného pásma a už o něj přišli.
     
    50:28
    Už se hraje docela dlouho bez přerušení. Sutter a Dorsett kombinovali, avšak Della ohrozit nestačili.
     
    49:55
    Thornton čekal u levého mantinelu na přihrávku od Pavelskiho, ale nakonec ji nedostal, takže nemohl mířit na branku. Tahle hra ale zatím San Jose vyhovuje.
     
    49:18
    Jsme skoro v polovině poslední třetiny a jsou to hlavně Sharks, kdo si tvoří šance. Jako třeba před chvílí Joe Pavelski, jenž těsně přestřelil.
     
    48:50
    Brent Burns chyboval v rozehrávce za svým zařízením a potom měl co dělat, aby svou chybu napravil.
     
    48:20
    Melker Karlsson se snažil dostat k odraženému puku za brankou soupeře, ale nedokázal to. Canucks mají i nadále problémy dostat se vůbec před Dellovo zařízení.
     
    47:58
    Puk končí sražený mezi diváky, následuje nové buly ve středním pásmu.
     
    47:53
    Tomáš Hertl málem získal puk na modré čáře a mohl unikat sám do šance. Na poslední chvíli mu ale kotouč poskočil na hokejce. Hertl ale dnes hraje velmi dobré utkání.
     
    47:38
    Vhazovat se bude před Aaronem Dellem poté, co Žraloci zbytečně vyhodili na zakázané uvolnění. Tahle situace se určitě dala řešit trošku jinak.
     
    47:25
    Další vyhození Sharks do středního pásma, takže domácí mužstvo má dost času na to, aby aspoň částečně vystřídalo.
     
    46:50
    Hned po dalším buly Canucks vyrazili do útoku, jenže přečíslení nedokázali proměnit ve střelu na branku. Na druhé straně kluziště se potom zkusil prosadit Tierney.
     
    46:35
    San Jose hraje ze zajištěné obrany a vytváří velmi dobré útoky. Tohle zatím bude domácím stačit. Následuje první komerční přestávka ve třetí třetině, potom budeme pokračovat.
     
    46:16
    Špatná rozehrávka také na druhé straně, akce Canucks končí zakázaným uvolněním a vhazování se přesune před zraky Jacoba Markströma.
     
    45:40
    Eriksson posouval před polovinu prázdné klece na Henrika Sedina, ale ten už kotouč u levé tyče nestihl. Jinak byl gólman San Jose jen hodně těžko zasahoval.
     
    45:13
    Pět minut ze třetí třetiny už je minulostí a Kosatkám se čas pomalu začíná krátit. San Jose Sharks vyhazují na zakázané uvolnění.
     
    44:34
    Boeser nahazoval před brankoviště, kam si sjížděl Bo Horvat. Ale šikovný forvard hostů nedokázal stihnout puk zavčas, aby ho usměrnil za Dellova záda.
     
    44:00
    Obránce Ryan vrátil po přečíslení puk na hokejku Couturemu, ten ale nezvládl po kličce stahovačce vystřelit zápěstím. Sharks jsou teď ale aktivnější a očividně nechtějí polevit.
     
    43:32
    Couture nahodil puk na branku od levého mantinel a doufal, že se někdo z jeho spoluhráčů dostane k dorážce. Jenže nedostal a Canucks tuhle situaci zvládli.
     
    43:12
    Pouliot a jeho dobrá střela. Jenže Aaron Dell je dnes výborně připraven. I tuhle skrytou střelu za těly hráčů si dokázal najít a zasáhnout lapačkou.
     
    42:36
    Delší Meierova střela, tentokrát z otočky a bez přípravy z pozice za levým kruhem. Puk zamířil rovnou do lapačky hostujícího gólmana, ten přerušil hru.
     
    42:07
    Zatím se pokračuje bez přerušení, poprvé v této třetině šance i pro Sharks. Meier zkusil překonat Markströma u tyče, ale na švédského gólmana ve službách Canucks si nepřišel.
     
    41:47
    Canucks ale zůstávají aktivní. Sutter vypálil zpoza levého kruhu, domácí brankář ho dokázal zastavit výborně vyrážečkou.
     
    41:03
    Neskutečné, co teď nezvládli hosté proměnit. Hned natřikrát měli Canucks prázdnou branku, Dell už vůbec nevěděl, kde mu hlava stojí. Přesto Vancouver nedokázal snížit na rozdíl jediného zásahu.
     
    40:31
    Puk má v lapačce Aaron Dell, který nic neriskoval a raději přerušil hru.
     
    40:25
    Už ale hrají také domácí. Logan Couture mířil za kotoučem k brance soupeře, ale tam ho jako první dostihl někdo z hokejistů Vancoveru.
     
    40:09
    Canucks vyhráli úvodní vhazování třetí třetiny a získali útočné pásmo nahozením o zadní mantinel.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Nebude to dlouho trvat a začne třetí třetina zápasu. Dokážou Vancouver Canucks s výsledkem ještě něco udělat?
     
    Střely na branku po dvou třetinách

    San Jose Sharks: 20

    Vancouver Canucks: 24
     
    Vancouver Canucks se dokázali San Jose ve druhé třetině herně vyrovnat, přesto ale dostali další gól a prohrávají 2:0. Ve vlastním oslabení ujel do šance forvard Sharks Logan Couture, který možnost proměnil. Oba týmy se zatím trápí v přesilových hrách. A český útočník Tomáš Hertl už má dva kanadské body. Více až v poslední periodě.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:35
    San Jose Sharks jsou kompletní, stále ale ještě musí dávat pozor. Henrik Sedin totiž nebezpečně kličkoval před brankovištěm.
     
    39:18
    Už běží poslední minuta druhé třetiny, vyloučení Goodrow bude za chvíli zpátky na ledě.
     
    38:37
    Další vyhození Sharks přes všechny čáry, teď domácí nikam nespěchají a v klidu šetří čas.
     
    37:50
    Domácí už jsou ve čtyřech, navíc se jim podařilo vyhodit puk aspoň do středního pásma. Canucks dál musejí hledat způsob, jak překvapit Aarona Della.
     
    37:26
    Domácí hokejisté půjdou na pět vteřin do tří, vyloučen je totiž Goodrow, který dostává menší trest za sekání. Další velká možnost pro Kosatky.
    35:59 Logan COUTURE - 2:0
     
    35:59
    San Jose právě vstřelilo branku!
    V přesilovce se dnes ani jeden tým zatím prosadit nedokázal, ale teď tu máme gól během vlastního oslabení, který dává domácí útočník LOGAN COUTURE. Ten nejprve nevyužil přečíslení dva na jednoho s Tomášem Hertlem, pak ale dostal další šanci, tentokrát už v samostatném úniku. A možností nepohrdl. Couture udělal kličku do bekhendu a překonal brankáře Markströma mezi betony. Pohledný hokejový okamžik a Vancouver Canucks mají další starosti. Asistence: Tomáš Hertl.
     
    35:40
    Domácí ujížděli v oslabení do přečíslení dva jednoho. Konkrétně Couture a Hertl. Druhý jmenovaný ale přestřelil.
     
    35:30
    Vancouver Canucks si v závěru druhé třetiny zahrají přesilovou hru, protože na dvě minuty za katr musí odjet domácí útočník Joel Ward. Provinil se sekáním.
     
    35:24
    Wardovo nahození o zadní mantinel nikdo z domácích borců na hokejku nezískal.
     
    34:35
    San Jose se po dlouhé době dokázalo dostat ven z obranné třetiny a hned toho zkouší využít. Ale zatím marně, Canucks nepřipustili u své branky drama.
     
    34:02
    Sharks se snažili o rychlou rozehrávku, jenže jejich první pokus o ni končí pouze zakázaným uvolněním.
     
    33:54
    Hned po vhazování další střela hostů, tentokrát se jí prezentoval mladý útočník Brock Boeser.
     
    33:44
    Zajímavá střela Biegy od modré čáry, potom ještě jedna. A ještě další. Dohromady třikrát vypálil obránce Vancouveru, pokaždé ho ale zastavil výborný Aaron Dell.
     
    33:20
    Daniel Sedin hledal nenápadně z otočky hokejku Erikssona na brankovišti. Ale nenašel ji, navíc kotouč hodně poskakoval.
     
    32:52
    Na druhé straně pro změnu operuje Eriksson, ani on ale neměl komu poslat puk na hokejku. Navíc proti němu byla hned dvojice bránících soupeřů.
     
    32:20
    Joe Pavelski převzal na modré čáře nahrávku od Donskoie a po pravém mantinelu se zkusil dostat do šance. Ale bez výsledku, střela se mu vůbec nepovedla.
     
    32:04
    Nepříjemné zakončení z otočky z dálky, které musel Aaron del řešit. Ale znovu puk skvěle zastavil. Pokračovat budeme až po komerční přestávce.
     
    31:33
    Hosté jsou kompletní, San Jose v přesilové hře vůbec nevystřelilo na branku, paradoxně měl největší šanci jejich soupeř.
     
    31:16
    Canucks ve vlastním oslabení ujížděli do přečíslení dva na jednoho. Jen skvělá lapačka Aarona Della zabránila tomu, aby Derek Dorsett srovnal skóre na kostce.
     
    30:40
    Na první pohled je tohle zatím jedna z nejhorších domácích přesilovek. Sharks mají problém udržet puk v útočném pásmu a zatím neposlal ani jedno zakončení na branku.
     
    30:09
    A znovu stejná situace. To už jsme se přenesli do druhé poloviny základní hrací doby. Sharks teď mají problém se založením útoku.
     
    29:46
    Okamžitě po vyhraném buly se Kosatky osvobozují vyhozením přes všechny čáry.
     
    29:30
    Další trest na straně Vancouver Canucks. Tentokrát si San Jose Sharks zahrají přesilovku poté, co hostující Biega inkasuje dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    29:08
    San Jose i ve druhé třetině velmi pozorně brání. Přestože Canucks rychle kombinují, nedostávají se v útočném pásmu do žádných větších šancí.
     
    28:35
    Aaron Dell nemusel přerušovat, ale pro jistotu tak učinil, protože k němu mířila dorážet kotouč hned dvojice hráčů v bílých dresech.
     
    28:15
    Edlerovo nahození se nedostalo až k brance, protože ho někdo z domácích hráčů dokázal zblokovat. San Jose následně vyrazilo bez otálení do protitútoku.
     
    27:45
    Joe Pavelski vyzkoušel Markströmovu pozornost, brankáře hostů musel vytáhnout zákrok lapačkou a přerušit hru.
     
    27:26
    Aaron Dell má po snadném zákroku puk v lapačce a my budeme sledovat první komerční přestávku tohoto dějství.
     
    27:00
    Del Zotto se postaral o to, aby ještě Kosatky zůstaly v útočném pásmu. Sice pak nahodil puk před brankoviště Sharks, ale nikdo další už jeho směr nezměnil.
     
    26:30
    Nahození Pouliota mělo potenciál, protože před Dellem stínala trojice hráčů. Jenže puk vůbec nesměřoval na branku, takže gólman San Jose mohl zůstat v klidu.
     
    25:58
    Kosatky chybovaly v obranném pásmu, čehož využil Couture. Kdyby o něco lépe zakončil, tak jsou z toho velké starosti pro hosty.
     
    25:30
    To obránce Vlasic na druhé straně měl mnohem lepší možnost. Pálil sice od modré čáry, ale Jacob Markström měl i tak s neposedným kotoučem v brankovišti hodně velké starosti.
     
    25:09
    Dorsett znovu v akci, nyní posunoval před brankoviště na Granlunda. Ani on však nestačil Della zaskočit, dokonce ani vystřelit.
     
    24:27
    Derek Dorsett získal útočné pásmo pro svůj tým, potom posunul na Burmistrova. Jenže druhý jmenovaný se nedokázal prosadit a vystřelit na branku.
     
    23:58
    Také Joe Pavelski už je zpátky na ledě a to znamená, že po delší době budeme sledovat hru v plném počtu.
     
    23:13
    Už v přesilovce Canucks se vyznamenal Aaron Dell. Bärtschi ujížděl se spoluhráčem do přečíslení dva na jednoho, nakonec zakončoval on sám. Ale na brankáře domácích si nepřišel, ten ho vychytal betonem.
     
    22:48
    Teď ale zazvonila tyčka klece Canucks. Brent Burns nenápadně vypálil puk od modré čáry a moc nechybělo, aby se dočkal svého prvního gólu v sezóně.
     
    22:30
    Ve čtyřech jsou zatím o něco aktivnější Žraloci, ani tak se jim ale poslední dobou nedaří dostávat puk do útočného pásma a zakončovat.
     
    21:48
    Počet hráčů na ledě se ale srovná. Dnes poprvé uvidíme hru čtyři na čtyři, protože domácí kapitán Joe Pavelski hákoval soupeře.
     
    21:48
    První střelu v přesilovce zaznamenal domácí obránce Tim Heed. Ten zakončoval bez přípravy a Markström měl co dělat.
     
    21:28
    Vancouver začíná oslabení dobře, okamžitě dokázal kotouč vyhodit přes všechny čáry až za branku San Jose.
     
    21:10
    Canucks jsou dnes zatím hodně často vylučování. Tohle je pro hosty třetí trest, tentokrát je nucen za katr odejí Alex Edler. Ten se dle soudu hlavního rozhodčího provinil sekáním.
     
    20:43
    Nepovedená rozehrávka kalifornského celku končí zakázaným uvolněním.
     
    20:37
    Přerušená hra a vhazovat se bude po levé ruce Aarona Della.
     
    20:28
    Až nyní to Vancouver zkouší vepředu, a to zásluho Suttera. Jenže útočník Kosatek měl všechny spoluhráče obsazené, potom už o kotouč přišel.
     
    20:09
    Na začátku druhé třetiny si puk vzali na hokejky hosté. Ale místo, aby vyrazili kupředu, stáhli se ke své brance.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Vše je připraveno na úvodní buly prostředního dějství.
     
    Zanedlouho začne druhá třetina utkání. Dočkají se hosté vyrovnání, nebo Sharks navýší své vedení? Zatím na tom bylo herně o něco lépe San Jose, takže Canucks mají na čem pracovat.
     
    Střely na branku po první třetině

    San Jose Sharks: 14

    Vancouver Canucks:10
     
    Více už se toho v první třetině nestane. Zatím jsou na tom lépe San Jose Sharks, kteří také po necelé minutě zápasu otevřeli skóre a zaslouženě vedou. Trefil se český útočník Tomáš Hertl. Potom měli domácí ještě řadu dalších šancí, ale skvěle je zastavoval brankář Markström. Uvidíme, co nabídne další část, zatím ani na jedné straně nefungují přesilové hry.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:52
    Ještě jedno vhazování v této třetině, a to před brankou Canucks.
     
    19:37
    Sutter a Dorsett zkusili kombinovat. Potom ale ztratili puk a do přečíslení tři na dva vyrazili Sharks. Ani on se však neprosadili, Burns trefil ochrannou síť.
     
    19:14
    Hraje se poslední minuta první třetiny, San Jose už je kompletní. Přesilovky zatím nenesou ovoce ani na jedné straně.
     
    18:41
    Také Bärtschi tečoval nahození spoluhráče z obrany, ale opět se zásahem levým betonem vyznamenal Aaron Dell. První třetina se nese ve znamení dobrých brankářů.
     
    18:15
    Huttonova střela zápěstím udělala Dellovi starosti. Navíc ji před brankovištěm někdo tečoval. Ale gólman San Jose opět úspěšný.
     
    17:40
    Joel Ward výborně zapracoval na modré čáře, nepovolil Kosatkám další zakončení a poté vyhodil puk přes všechny čáry.
     
    17:19
    Dobrý Gagnerův střelecký pokus z dálky. Hostující hokejista od modré čáry ale mířil až příliš vysoko.
     
    17:02
    Poprvé dnes vyloučení i na druhé straně barikády. Domácí Meier inkasuje od rozhodčích dvě minuty za sekání, takže pro Canucks ideální šance, jak před odchodem do kabiny vyrovnat.
     
    17:00
    Vancouver Canucks jsou kompletní, tahle početní výhoda se domácím moc nepovedla.
     
    16:36
    Opět vyhození, tentokrát v podání Edler. Za malou chvíli už se Derek Dorsett vrátí z trestné lavice zpátky mezi mantinely.
     
    16:08
    Vancouver má podle statistik jedno z nejhorších oslabení v NHL, ale zatím to na ledě nejde moc vidět. I když San Jose drží puk v útočném pásmu, Markström skoro nemá práci.
     
    15:39
    Teď už Canucks osvobozují až vyhozením za klec Aarona Della a mají tak možnost na led poslat čerstvé síly.
     
    15:15
    Opticky vypadá přesilovka Sharks dobře, Thornton posílal puk na volného útočníka před brankovištěm. Ale zatím se domácím nedaří v zakončení.
     
    14:55
    Máme tu další vyloučení, opět na straně hostů. Derek Dorsett od arbitrů dostává dvě minuty za hákování, Canucks tudíž musí strávit další dvě minuty v oslabení. Poradí si San Jose s touto přesilovkou?
     
    14:47
    Sutterovo nahození do útočného pásma nevyšlo, protože se následně nedostal ke kotouči.
     
    14:09
    Jacob Markström drží na konci první třetiny Canucks nad vodou. Sharks mají jednu šanci za druhou, lámou si ale zuby na připraveném hostujícím brankáři.
     
    13:40
    Brent Burns nečekaně vystřelil z dálky a před brankovištěm stínila hned dvojice Žraloků. Nakonec ani jeden z nich neusměrnil puk do klece.
     
    13:28
    Moc dlouho se po novém buly nehrálo, opět někdo z domácích hokejistů nechtěně poslal puk na střídačku.
     
    13:21
    Až nyní přerušená hra poté, co Brenden Dillon vypálil tvrdou ránu od modré čáry. Možná by skončila v síti, kdyby ji někdo tečoval, ale takhle měl Markström moc dobrý výhled. I tak mu kotouč dělal problémy.
     
    12:53
    Už se hraje hodně dlouho bez přerušení, což podporuje rychlé tempo hokeje a útočné akce na obou stranách. Obrany jsou nyní ale o něco pozornější.
     
    12:26
    Po dlouhé době příležitost také pro Vancouver. Gudrbansonovo nahození někdo před Dellem tečoval, jenže mimo tři červené tyče.
     
    11:54
    I při hře v pěti proti pět ale Canucks mají problém. Markström měl co dělat, aby zkrotil neposedný puk na brankovišti. Hned dvojice hráčů Sharks se jej pokusila dorážet.
     
    11:15
    Teď už jsou hosté kompletní. Až na dvě solidní střely si domácí nevytvořili během první přesilové hry žádnou vyloženou šanci a skóre tedy zůstává beze změny.
     
    10:50
    Už jen vteřiny do návratu vyloučeného Horvata na led, Canucks tuhle početní nevýhodu zvládnou.
     
    10:17
    Jenže následovalo další vyhození a zatím to nevypadá, že by se kalifornská parta měla ze své první početní výhody prosadit. Vlasicova pecka Markströma nezaskočila.
     
    09:53
    Až nyní se Kosatky poprvé osvobozují vyhozením přes všechny čáry. To už Sharks stačili do hry poslat další přesilovkou formaci.
     
    09:25
    Dobře začali Žraloci svou přesilovku. Burns dostal nabito na modrou čáru na zakončení z první, také že pálil. Ale trefil pouze betony soupeřova brankáře.
     
    08:53
    Přesilovou hru si zahrají San Jose Sharks, takže další komplikace pro Canucks. Na dvě minuty za nedovolené bránění brankáři si musí jít sednout hostující útočník Bo Horvat.
     
    08:41
    Aaron Dell odjíždí na střídačku a to znamená, že uvidím první trest.
     
    08:00
    Mikkel Boedker ujížděl skoro sám proti brance Vancouveru. Už měl Markströma položeného, ale bekhendovou kličku nedokázal dotáhnout.
     
    07:35
    Henrik Sedin po levé straně rychle nabruslil do útočné třetiny a bez otálení vypálil. Jeho pecka sice měla razanci, jenže přesnost jí chyběla a orazítkovala zadní mantinel.
     
    07:02
    Další zakázané uvolnění Vancouver Canucks, kanadský tým zatím marně hledá recept na povedenou rozehrávku.
     
    06:48
    Bärtschi chtěl získat šanci pro svůj tým, ale proti trojici hráčů v tyrkysových dresech neměl moc nárok.
     
    06:18
    Opět byl Tomáš Hertl zaparkovaný na brankovišti soupeře, nyní s tím rozdílem, že tečoval pokus Vlasica. Ale nepovedlo se mu to tak dobře jako při úvodní brance zápasu.
     
    06:10
    Puk končí sražený na střídačce a my tu máme první komerční pauzu. Za chvíli ovšem pokračujeme.
     
    05:53
    Brankář Canucks pomohl spoluhráčům s rozehrávkou za brankou, aby mohli co nejdříve do útoku. Jenže celá akce Vancouveru opět končí jen ve středním pásmu.
     
    05:30
    Další střela Justina Brauna, tentokrát ji ale Jacob Markström lapil do své rukavice a přerušil hru.
     
    05:06
    První vážnější práce pro Aarona Della. Sice pouze poskakoval puk před brankovištěm, ale potom do něj někdo z hostů strčil a moc nechybělo, aby ochránce domácí brány zaskočil.
     
    04:43
    Na druhé straně v levém rohu osamocený Gagner. Ale stejně jako jeho spoluhráči předtím, ani on neměl komu přihrát.
     
    04:04
    Na první pohled dělá aktivita San Jose Canucks problémy. Donskoi sám prokličkoval mezi bratry Sedinovými a moc nechybělo, aby zakončil. To se mu nakonec nepovedlo.
     
    03:44
    Následný Edlerův pokus končí vytečovaný do ochranné sítě.
     
    03:15
    Znovu vyhození hostů přes celé kluziště, ale tentokrát s tečí, takže rozhodčí nemuseli přerušovat hru. Na puk se ovšem znovu rychle dostali Sharks.
     
    03:07
    Kosatky se osvobozují pouze za cenu zakázaného uvolnění, a tak buly následuje po levé ruce jejich brankáře.
     
    02:39
    Hosté naopak na první větší možnost čekají. Zkusil to po pravé straně Bo Horvat, ten ale neměl nikoho do kombinace.
     
    02:15
    San Jose nepolevuje a nadále se snaží útočit. Ale tentokrát jsou Canucks úspěšní a daří se jim puky dostávat do středního pásma.
    00:48 Tomáš HERTL - 1:0
     
    00:48
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Tak to byla opravdová rychlost. Domácí hokejisté vůbec na nic nečekali a po necelé minutě základní hrací doby strhávají vedení na svou stranu. Canucks sice soupeře dobře pokrývali, ale nebylo jim to nic platné. Kotouč totiž dostal na modrou čáru obránce Justin Braun. Ten ho nahodil směrem na branku a těsně před zraky gólmana Markströma puk tečoval český útočník TOMÁŠ HERTL. Je dost možné, že maskovaný muž Vancouveru vůbec nevěděl, kam touš míří. Máme tu tedy velmi rychle otevřené skóre. Asistence: Justin Braun, Melker Karlsson.
     
    00:34
    Logan Couture to zkusil sám přes modrou čáru, ale bránící hráči Canucks si na něj dobře počíhali, takže neměl šanci zakončit.
     
    00:04
    První buly lépe zvládli San Jose Sharks, ale kotouč se hned odrazil od domácích hokejek někam mezi diváky.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Ještě si poslechneme hymny a bude vše připraven k úvodnímu vhazování.
     
    Ještě jednou vítejte u dnešního utkání, začneme zhruba za deset minut.
     
    Úvodní sestavy:

    San Jose Sharks: Dell (M. Jones) – J. Ryan, Burns, Vlasic, Braun, Dillon, Heed – Donskoi, J. Thornton, Pavelski – Hertl, Couture, M. Karlsson – Hansen, Tierney, Bødker – Meier, Carpenter, J. Ward.

    Vancouver Canucks: Markström (A. Nilsson) – Edler, D. Pouliot, Del Zotto, Biega, B. Hutton, Gudbranson – Bärtschi, Horvat, Boeser – D. Sedin, H. Sedin, Eriksson – M. Granlund, B. Sutter, Dorsett – Vanek, Burmistrov, Gagner..
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Vítejte u dnešního utkání National Hockey League. Budeme sledovat střetnutí dvou výběrů z Pacifické divize. Narazí na sebe San Jose Sharks a Vancouver Canucks. Výsledek duelu může hodně zamíchat s průběžným pořadí v tabulce.
     
    Československá stopa v utkání

    Tomáš Hertl (SJS) (2 + 4)
     
    Předchozí vzájemné utkání

    Týmy na sebe narážejí poměrně často, letos se však utkají poprvé. Naposledy spolu svedly souboj na konci minulé základní části, konkrétně v dubnu. Tenkrát San Jose Sharks zvítězili na ledě Vancouver Canucks 3:1.
     
    SAN JOSE SHARKS

    Žraloci neměli vůbec dobrý vstup do sezóny, na startu většinu utkání prohráli a nevypadalo to s nimi dobře. Ale pár dní před koncem října přišel zlom, svěřenci trenéra DeBoera začali vyhrávat, tím pádem si i polepšovat v tabulce. Důvod je jasný. Nejen, že Sharks dávají daleko více branek, ale především jich málo inkasují. Však také jejich hra během početní nevýhody patří k jedněm z nejlepších v celé NHL. To je hlavní důvod, proč San Jose některé zápasy vyhrává rozdílem jediného zásahu. Minulý mač ovšem hráčům v tyrkysovém dresu vůbec nevyšel.

    Pod střechu SAP Center zavítala rozjetá Tampa Bay, která v čele se střelci Kučerovem a Stamkosem srazila domácí vysoko 5:1. Ještě předtím si ale San Jose poradilo s Anaheimem (2:1 po nájezdech) a s Nashvillem (4:2). Žralokům patří šestá příčka Pacifické divize, ale jejích ztráta na ostatní není veliká, případnou dnešní výhrou se mohou v žebříčku dotáhnout na Vancouver. Zvládnout to?

    Kanadské bodování San Jose má zatím na starosti útočník a zároveň nejlepší střelec celku Logan Couture (8 + 4), kterého následují Joe Thornton (2 + 8) a finský šikula Joonas Donskoi (5 + 3). Není překvapením, že Sharks dávají v brankovišti hodně prostoru Martinu Jonesovi.
     
    VANCOUVER CANUCKS

    Čekali jste Kosatky na dně Pacifické divize, odkud budou sotva stíhat své soupeře? Zatím tomu tak rozhodně není. Vancouveru patří třetí divizní příčka, když má na kontě osmnáct bodů, daleko to nemá ani na druhé Vegas Golden Knights. Na druhou stranu, od třetího až po šesté místo je Pacifická divize hodně vyrovnaná, a tak Canucks nemohou polevit. I když je tabulkové postavení kanadského týmu solidní, poslední zápasy nevychází úplně podle jeho představ.

    Minule na ledě Anaheim Ducks podlehl 1:4, ještě předtím přestřílel poměrem 5:3 Calgary Flames. Ale naopak nestačil 2:3 na Detroit Red Wings. Výsledky Kosatek jsou tedy jako na houpačce a je jasné, že by se jim hodila alespoň krátká série vítězství. Utkáním v San Jose pro ně pokračuje trip po Kalifornii, o tři dny později se představí i před tribunami v Los Angeles. Kolik uloví bodů?

    Statistiky Canucks táhne talentovaný Brock Boeser (5 + 9), který už letos stihl zaznamenat hattrick. Daří se také Bo Horvatovi (6 + 7) nebo Svenu Bärtschimu (5 + 7). Mezi třemi tyčemi dostává většinou prostor švédský gólman Jacob Markström.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:00.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 1. Hertl (Braun, M. Karlsson), 36. Couture (Hertl), 59. Couture (J. Ward, J. Ryan), 60. Tierney, 60. Tierney (TS)


    San Jose Sharks: Dell (M. Jones) – J. Ryan, Burns, Vlasic, Braun, Dillon, Heed – Donskoi, J. Thornton, Pavelski – Hertl, Couture, M. Karlsson – Hansen, Tierney, Bødker – Meier, Goodrow, J. Ward.
    Vancouver Canucks: Markström (A. Nilsson) – Edler, D. Pouliot, Del Zotto, Biega, B. Hutton, Gudbranson – Bärtschi, Horvat, Boeser – D. Sedin, H. Sedin, Eriksson – M. Granlund, B. Sutter, Dorsett – Vanek, Burmistrov, Gagner.

    Rozhodčí: Hebert, Charron – Pancich, Cormier

    Diváci: 17 562
    thejrc.org