Rusko – Česko 5:2 (kon.) | Finsko – Kanada 4:3 (kon.)
konec
Rusko
5:2 (2:0, 2:1, 1:1)
Česko
Neděle 12.11.2017, 12:30 • Hartwall Arena, Helsinky • Euro Hockey Tour
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je z mé strany již vše, příště na počtenou! (14:49:26)
     
    Je dobojováno. Česká reprezentace z Karjaly odjíždí s bilancí jedné výhry a dvou porážek, dnes proti Rusku to navíc byla jasná záležitost. Rusové měli po celou dobu utkání navrch a svěřenci Josefa Jandače se dokázali prosadit jen v přesilovkách. Hvězdou zápasu se stal Michail Grigorenko, který vsítil hattrick.
     
    Konec zápasu.
    59:52 Jakub KLEPIŠ - 5:2
     
    59:52
    Česko právě vstřelilo branku!
    Osm sekund před koncem využíváme přesilovku! JAKUB KLEPIŠ dostal puk do své tradiční pozice na levém kruhu a přesnou přízemní střelou překonal přesouvajícího se Sorokina. Asistence: Jan Kovář.
     
    59:23
    Nikita Trjamkin (RUS) vyhodil puk až na tribunu, národní tým tak dohraje zápas v početní převaze.
     
    58:56
    Rodící se přečíslení vyřešil Zaťovič nepřesnou přihrávkou, o chvilku později Jakub Nakládal alespoň vybojoval buly v útočném pásmu.
     
    58:12
    Tkačov uklidnil hru zadovkou na Kiseleviče, v samotném závěru utkání už se Rusové nikam neženou a kontrolují dění na ledové ploše.
     
    57:23
    Dominik Kubalík tvrdě vypálil z levého kruhu, Sorokin však jeho ránu bezpečně ukryl ve své lapačce.
     
    56:25
    Proti nebezpečné střele Vitáska měl ležící Sorokin i trochu štěstí, ruský brankář to ale nakonec zvládl a sborná už míří opět do útoku.
    55:36 Dinar CHAFIZULLIN - 5:1
     
    55:36
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Nedáš – dostaneš. Rusové se usadili v útočném pásmu, načež Mozjakin našel přesným křižným pasem na levém kruhu nikým nehlídaného DINARA CHAFIZULLINA, který z voleje propálil vše, co mu stálo v cestě. Asistence: Sergej Mozjakin, Vladimir Tkačov.
     
    53:54
    Právě Zaťovič teď měl na hokejce kosmetickou úpravu skóre, z mezikruží ale na skvělého Sorokina nevyzrál!
     
    53:10
    Vojnovovo nahození od pravého mantinelu bylo zblokováno a na opačnou stranu už vyráží Martin Zaťovič.
     
    52:12
    Ilja Ljubuškin posunul kotouč Kraskovskému na levý kruh, s následnou střelou ruského útočníka si ale Marek Mazanec poradil.
     
    51:32
    Ničuškin ujel po pravém křídle a poté se natlačil až do předbrankového prostoru, česká obrana ale bývalého útočníka Dallasu do zakončení nakonec nepustila.
     
    50:52
    Vypadá to, že Jakub Krejčík už se do tohoto utkání nevrátí, a Karjala Cup tak pro něj bohužel skončil předčasně.
     
    50:11
    Tomáš Mertl z předbrankového prostoru šikovně tečoval nahození od modré, tento pokus ale nakonec Sorokina neohrozil a puk skončil až v ochranné síti.
     
    49:50
    Svěřenci Olega Znaroka vyhodili puk na zakázané uvolnění, následovat tak bude buly před Sorokinem.
    Marken.cz

    Vojtěch Balon

    Branky a nahrávky: 5. Grigorenko (Tokranov), 11. Grigorenko (Kalinin), 24. Kaprizov (N. Gusev, Nestěrov), 34. Grigorenko (Kraskovskij), 56. Chafizullin (Mozjakin, Tkačov) – 31. D. Kubalík (Jan Kovář, Řepík), 60. Klepiš (Jan Kovář)


    Rusko: I. Sorokin (Karejev) – Kiselevič, Chafizullin, Nestěrov, Ljubuškin, Zubarev, Vojnov, Trjamkin, Tokranov – Tělegin, Andronov (A), Ničuškin – N. Gusev, Šalunov, Kaprizov – Mozjakin (C), Tkačov, Barabanov – Kalinin (A), Kraskovskij, Grigorenko.
    Česko: Mazanec (Francouz) – Nakládal (C), Šulák, Kundrátek, J. Krejčík, Mozík, Vitásek, Němeček, Moravčík – Radil, Nestrašil, Sekáč – Gulaš, Jan Kovář (A), D. Kubalík – Řepík, Horák, Birner – Klepiš (A), Lev, Zaťovič – Mertl.

    Rozhodčí: Rantala, Fonselius – Hägerström, Suominen

    Diváci: 3143
    ocianews.com