Rusko – Česko 5:2 (kon.) | Finsko – Kanada 4:3 (kon.)
konec
Finsko
4:3 (1:1, 1:1, 2:1)
Kanada
Neděle 12.11.2017, 16:30 • Hartwall Arena, Helsinky • Euro Hockey Tour
Předzápasové kurzy
Partner:
    52:36 TOLVANEN - 4:3
     
    52:36
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finsko využivá další přesilou hru v utkání a opět se ujímá vedení. EELI TOLVANEN se z pravé strany podíval, co udělat s pukem a jak se říká: " Když nevíš co stím, tak vystřel.", to také provedl a krásně vymetl levou šibenici branky. Brankář neměl šanci reagovat. Asistence: Sami Lepistö, Mika Pyörälä.
    46:25 THOMAS - 3:3
     
    46:25
    Kanada právě vstřelila branku!
    Obrovská chyba domácího týmu znamená, že je vyrovnáno. Obránci Finska špatně vyvezli puk ze svého a kotouč vypíchl CHRISTIAN THOMAS, který se řítil do samostatného nájezdu. Svou umístil pod horní tyčku branky.
    42:48 HEISKANEN - 3:2
     
    42:48
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finsko se ujímá vedení. Obránce MIRO HEISKANEN si připisuje svou druhou branku na turnaji ze tři utkání. Obdivuhodná bilance na beka, u téhle branky měl velkou dávku štěstí. Kotouč se několikrát odrazil od hostujícího brankáře a skončil přesně na hokejce již zminěného obránce, který puk dotlačil do poloodkryté branky. Asistence: Jani Lajunen, Antti Erkinjuntti.
    39:54 Sami LEPISTÖ - 2:2
     
    39:54
    Finsko právě vstřelilo branku!
    A je vyrovnáno několik sekund před koncem druhé třetiny! Kapitán SAMI LEPISTO se z pravé strany dostal po individuálním průniku až před branku. Jeho střela mířila přesně do levého dolního rohu. Asistence: Mika Pyörälä.
    29:36 Maxim NOREAU - 1:2
     
    29:36
    Kanada právě vstřelila branku!
    Hosté podruhé v utkání vedení a zaroveň využívá první početní výhodu v celém turnaji. Hráči se dobře prokombinovali a od modré čáry si puk připravil ke střele MAXIM NOREAU, jeho rána propálila vše, co ji stálo v cestě. Asistence: Teddy Purcell.
    12:19 Sakari MANNINEN - 1:1
     
    12:19
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finsko se za svou zvýšenou aktivitu dočkali vyrovnávací branky. Jeden z útočníku nahodil puk před branku a brankář Ben Scrivens měl problémy puk zpracovat. Před ním těsně kotouč tečoval SAKARI MANNINEN. Asistence: Jani Lajunen, Mika Pyörälä.
    02:22 Gilbert BRULÉ - 0:1
     
    02:22
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kanada se ujímá vedení po necelých třech minutách hry. Matt Ellison se šikovně obtočil kolem branky a našel naprosto osamoceného GILBERTA BRULÉHO, který z první překonal z bezprostřední blízkosti brankáře. Asistence: Matt Ellison, Wojtek Wolski.
    Marken.cz

    Marek Jašek

    Branky a nahrávky: 13. Manninen (J. Lajunen, Pyörälä), 40. Lepistö (Pyörälä), 43. Heiskanen (Lajunen, Erkinjuntti), 53. Tolvanen (Lepisto, Pyorala) – 3. Brulé (Ellison, Wolski), 30. Noreau (Purcell), 47. Thomas


    Finsko: Kilpeläinen (Koskinen) – Lepistö (C), Heiskanen, Virtanen, Lehtonen, Ohtamaa, Mikkola, Jokipakka – Tolvanen, Kontiola (A), Junttila – Erkinjuntti, Koskiranta (A), Savinainen – Manninen, J. Lajunen, Pyörälä – Anttila, Niemi, Pihlström – J. Peltola.
    Kanada: Scrivens (Peters) – Lee (A), Stollery, Noreau, Ch. Genoway, Després, Kinrade, Blacker – Brulé, Ellison, Wolski (A) – Thomas, Vey, Raymond – Purcell, Ebbett, R. Bourque (C) – Kozun, Howden, Roy – Klinkhammer.
    thejrc.org