Carolina – Dallas 5:1 (kon.) | Calgary – St. Louis 7:4 (kon.)
konec
Carolina Hurricanes
5:1 (1:0, 0:1, 4:0)
Dallas Stars
Úterý 14.11.2017, 01:00 • PNC Arena, Raleigh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání

    Teuvo Teräväinen (CAR) (3 + 1)
    Jordan Staal (CAR) (0 + 4)
    Sebastian Aho (CAR) (1 + 2) (03:46:02)
     
    Československá stopa v utkání

    Radek Faksa (DAL) (0 + 0, 1 střela na branku, čas na ledě 10:12)
    Martin Hanzal (DAL) (0 + 0, 4 střely na branku, čas na ledě 13:52)
     
    Střely na branku v zápase

    Carolina Hurricanes: 28

    Dallas Stars: 26
     
    Tenhle zápas nakonec rozhodl jediný muž a jediná formace. Po čtyřiceti minutách sice platilo skóre 1:1, jenže finský útočník Teuvo Teräväinen během necelých deseti minut třetí části nasázel do klece Bena Bishopa tři kotouče a mohl slavit hattrick. Carolina Hurricanes nad Dallasem rázem vedli 4:1 a nemuseli se příliš strachovat o své vedení. Tři vteřiny před koncem potom na konečných 5:1 upravil Jeff Skinner. Domácí formace Aho – Staal – Teräväinen dnes opravdu excelovala a předvedla výbornou souhru. Stars tedy z Raleigh odjíždějí bez bodového zisku. Dobrý výkon mimochodem podal brankář Canes Scott Darling. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezké úterý.
     
    Konec zápasu.
    59:57 Jeff SKINNER - 5:1
     
    59:57
    Carolina právě vstřelila branku!
    Tohle už je pouze podpis pod vítězství Hurikánů nad Dallasem v dnešním zápase. Už to vypadalo, že zazní poslední siréna a výsledek zůstane beze změny. Jenže k pravému mantinelu v útočném pásmu dostal pěkný pas JEFF SKINNER, ten ještě zkusil zakončit. A vyplatilo se. Kotouč zaplachtil k levé tyči branky Bena Bishopa, možná ho ještě gólman Hvězd tečoval částí své výstroje. Na dělbě bodů tahle trefa ale nic nezmění. Asistence: Trevor van Riemsdyk, Elias Lindholm.
     
    59:25
    Carolina si hlídá puk na hokejkách v obranném pásmu a kontroluje na kostce čas, který zbývá do konce. Čas na poslední útočnou akci pro oba celky.
     
    59:06
    V poslední minutě už ani Carolina nikam nespěchá. Canes vyhodili nepřesnou rozehrávkou na zakázané uvolnění, to je ale za aktuálního stavu samozřejmě nemusí mrzet.
     
    58:53
    Přerušená hra ve středním pásmu, někdo z domácích hráčů totiž kotouč vytečoval do hlediště. Ještě tak uvidíme aspoň jedno vhazování.
     
    58:28
    Začaly poslední dvě minuty základní hrací doby a velmi pravděpodobně také celého utkání. Je jasné, že Dallas Stars už toho moc nestihnou.
     
    57:56
    Ritchieho střelu obrana Hurricanes vytečovala mimo dosah branky, zároveň mají domácí prostor k tomu, aby poslali do hry čerstvé síly.
     
    57:21
    Trevor van Riemsdyk zabránil komplikacím pro svého brankáře, ten ale přeci jen nakonec musel zasahovat. Avšak pouze vyrazil kotouč betonem do rohu.
     
    56:34
    Teď ale nebezpečně Hamhuisovo nahození, které ještě před brankovištěm nebezpečně tečoval Shore. Všechny zakončení Stars ale zatím míří úplně mimo tři tyče.
     
    56:08
    Vypadá to, že Dallas už se nikam vyloženě tlačit nebude, Carolina se soustředí na obrannou hru a kráčí pro vítězství v základní hrací době.
     
    55:28
    Střela Jordana Staala schovaná za obránce měla velký potenciál, ale nakonec orazítkovala pouze mantinel za brankou. Ale opět povedené střídání téhle domácí formace.
     
    55:00
    A hned další práce pro ochránce domácího zařízení. Okamžitě po vhazování zakončoval Jamie Benn, který ale trefil pouze Darlingovu lapačku.
     
    54:52
    Hanifin udělal za svou brankou dvě zpětné kličky a než aby už rozehrával kupředu, raději uklidnil situaci. Potom Darling musel podržet kotouč.
     
    54:33
    Bishop si po střele z dálky připisuje další zákrok, teď je ale na řadě poslední komerční přestávka.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 9. Aho (J. Staal, T. Teräväinen), 43. T. Teräväinen (J. Staal, Aho), 47. T. Teräväinen (Slavin, J. Staal), 50. T. Teräväinen (J. Staal, Aho), 60. Skinner (T. van Riemsdyk, E. Lindholm) – 29. Radulov (Seguin, Ja. Benn)


    Carolina Hurricanes: Darling (C. Ward) – Slavin, Pesce, H. Fleury, Faulk, Hanifin, T. van Riemsdyk – Aho, J. Staal, T. Teräväinen – Skinner, V. Rask, E. Lindholm – B. McGinn, D. Ryan, Williams – Nordström, Krüger, Jooris.
    Dallas Stars: Bishop (Lehtonen) – Lindell, J. Klingberg, Oleksiak, Johns, Hamhuis, Pateryn – G. Smith, Ja. Benn, Radulov – Janmark, Seguin, D. Shore – Spezza, Hanzal, Pitlick – Roussel, Faksa, B. Ritchie.

    Rozhodčí: Brenk, O'Rourke – Heyer, Knorr

    Diváci: 7 968
    ocianews.com